NOVÉ POJIŠTĚNI RC-ZMĚNY OD 4/2014
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: NOVÉ POJIŠTĚNI RC-ZMĚNY OD 4/2014
Páni letci!
Právě dnes jsem dostal od p.Janko dopis s hlavičkou pojišťovny Allianz.
Nedílnou součástí smlovy je i to že osoby OSVČ nemají nárok na uzavření této pojistky.
Můj názor je ,že to není právně čisté.Jedná se o diskriminaci OSVČ.
Já létám pro svoji zábavu a ne pro výdělek,tak nevím jestli jsem nějaký jiný občan než třeba úředník neb zaměstnanec.
Podobné pojistky jsou i v sousedním Rakousku a jsou tam jasné podmínky.
A hádejte ceny.
Uozorňuji na to,že pravidelně odebírám RC REVUE a články o jednání s UCL a min.dopravy.
Ahoj
Nedílnou součástí smlovy je i to že osoby OSVČ nemají nárok na uzavření této pojistky.
Já létám pro svoji zábavu a ne pro výdělek,tak nevím jestli jsem nějaký jiný občan než třeba úředník neb zaměstnanec.
Podobné pojistky jsou i v sousedním Rakousku a jsou tam jasné podmínky.
A hádejte ceny.
Uozorňuji na to,že pravidelně odebírám RC REVUE a články o jednání s UCL a min.dopravy.
Ahoj
TomasC píše:Dovolím si odpovědět...
Aby bylo létání pojištěné svazovou pojistkou, tak musí splnit toto:
Jako soutěž MUSÍ být soutěž zapsaná v kalendáři SMČR. Tohle asi nepotřebuje výklad...
Jako létání na louce MUSÍ existovat klubový zápis, že se jedná o tréning. U nás v klubu máme vyplněný papír, kde je napsáno, že na místě XY probíhá trénink od 1.1.2007 každý den. Trénink začíná hodinu před východem slunce a končí dvě hodiny po západu slunce.
Samozřejmě to předpokládá, že létá člen SMČR.
Jenom si ujasním situaci:
Modelářský klub Kotěhůlky má dvacet registrovaných členů, platících příspěvky SMČR. V klubu je vyplněný papír tak jak popisuješ.
V případě, že někdo z nich řízne s érem, vrtulníkem...... do zaparkovaného auta, tak škodu hradí svazová pojistka?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
tile píše:Páni letci!
Moment, jako ze pokud jsem osvc v uplne jinem oboru tak nemohu byt pojisteny?
To je bud hodne blbej vtip nebo Allianz proste nema zajem
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Je to strana 1 Rámcové pojistné smlouvy.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
JMalik píše:Jenom si ujasním situaci:
Modelářský klub Kotěhůlky má dvacet registrovaných členů, platících příspěvky SMČR. V klubu je vyplněný papír tak jak popisuješ.
V případě, že někdo z nich řízne s érem, vrtulníkem...... do zaparkovaného auta, tak škodu hradí svazová pojistka?
LMK Kotěhulky je klub SMČR?? Pokud ano a budou všechny doklady, aby uspokojili likvidátora, tak ANO.
A samozřejmě, že to nesmí být vlastní auto. A bavíme se POUZE o škodě na autu. Model pojištěn na škodu není.
Fakt skvely, je videt ze V.Janko bere jako modelare pouze piloty letadel a navic pouze zamestnance a uredniky.
Pokud je clovek OSVC tak ho to posouva do pozice druhoradeho obcana. A pokud je zaroven pilot coptery tak je uplne v hajzlu.
No,aspon me nemusi trapit to zda se u cmma pojistit aspon na letadla.
Pokud je clovek OSVC tak ho to posouva do pozice druhoradeho obcana. A pokud je zaroven pilot coptery tak je uplne v hajzlu.
No,aspon me nemusi trapit to zda se u cmma pojistit aspon na letadla.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
TomasC píše:
LMK Kotěhulky je klub SMČR?? Pokud ano a budou všechny doklady, aby uspokojili likvidátora, tak ANO.
A samozřejmě, že to nesmí být vlastní auto. A bavíme se POUZE o škodě na autu. Model pojištěn na škodu není.
Ano, LMK Kotěhůlky je klub SMČR. Že to nesmí být vlastní auto a na model se pojistka nevztahuje je jasné.
Do jaké částky ta pojistka je ( spadne to po havárii do nejbližšího Vidlákova a vyhoří škola, kostel,...půl vesnice...) ?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Amper píše:Jiste by to byla slusna motivace i pro nabor novych clenu
Na ten nábor členů podle nového občanského zákoníku lze uplatnit jinou fintu: Obnovit po letech dříve zrušené tzv. "individuální" členství, kdy by mohl být modelář členem přímo SMČR. Nejspíše by platil vyšší obnos, ale byl by ušetřen klubových brigád a ve finále by ho to vyšlo možná levněji.
Na druhou stranu chápu, že se tomuto nápadu bude sekretariát ze všech sil bránit, protože by se mu navrátila administrativní zátěž, které se dříve zbavil.
Z jihočeského Písku pozdravuje
Ladislav Douša (ladous)
Ladislav Douša (ladous)
JMalik píše:Do jaké částky ta pojistka je ( spadne to po havárii do nejbližšího Vidlákova a vyhoří škola, kostel,...půl vesnice...) ?
Řekl bych, že v takovém případě likvidátor najde pasáž výluk, kde se píše:
Smluvní strany se dohodly, že se pojištění nevztahuje na jakákoli poškození, následné škody, náklady, nároky a výdaje preventivní i jiné, jakékoli povahy přímo i nepřímo plynoucí nebo způsobené, ať plně nebo částečně:
b)jakýmkoli elektronickým přenosem dat nebo jiných informací;
...
f)jakýmkoli porušením, zničením, zkreslením, vymazáním nebo jinou ztrátou či poškozením dat, programového vybavení, programovacího souboru či souboru instrukcí jakéhokoli druhu (pokud taková škoda na předmětu pojištění není způsobena některým z následujících rizik: „požár“, „povodeň“, „vichřice“, „sesuv“, „vodovod“, „náraz“ a pokud předmět pojištění je proti takovému riziku v pojistné smlouvě pojištěn);
a krásně se z plnění ve výši až 7 milionů vylže, protože dneska kdejaké servo bez naprogramovaného procesoru ani nepípne
Z jihočeského Písku pozdravuje
Ladislav Douša (ladous)
Ladislav Douša (ladous)
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ladous píše:a krásně se z plnění vylže
Vidíš to moc pesimisticky...
Plnění bylo, jak škody, tak úrazy (nemocenské a tak).
Jaká je maximální škoda nevím. Zkusím zjistit. Rozhodně je tam spoluúčast 1000,-.
A na zasedání KLEM požadavek na obnovení individuálního členství zazněl. Můžeme probrat v HK v sobotu.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak 2MKČ majetek a 1MKČ zdraví.
TomasC píše:Tak 2MKČ majetek a 1MKČ zdraví.
To není mnoho.
Pokud by to bylo řádově 10 mega majetek a 5 mega na zdraví, tak si myslím, že by bylo průchodné 5k spoluúčast klubu. Neřešily by se škrábance na autech, ale pokud by to zbořilo střechu mercedesu, nebo podpálilo ve vesnici barák, tak je to pokryté , náklady členů na to pojištění nejnižší možné a vyřešilo by se tím 90% problémů.
( Vůbec teď neřeším pojistky neorganizovaných modelářů - to ať si každý dojedná soukromě a je fakt, že v tuhle chvíli jsou ještě problém ty mnohorotorové příšery. Tam by byla ale asi šance to posunout zpátky mezi modely, pokud to bude splňovat ty pravidla VFR apod.)
ladous píše:b)jakýmkoli elektronickým přenosem dat nebo jiných informací;
...
f)jakýmkoli porušením, zničením, zkreslením, vymazáním nebo jinou ztrátou či poškozením dat, programového vybavení, programovacího souboru či souboru instrukcí jakéhokoli druhu ..................
Tohle je dost zásadní, protože zatím likvidovali prkotiny a kdyba to skutečně někoho pobilo, nebo měli likvidovat škodu 2 mega na nemovitosti, tak to samozřejmě napasují prvně na to dálkové ovládání ( "přenos dat") a nehne s tím ani super právník, protože to mají ve smlouvě.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že víš, kolik je členský poplatek. A tomu odpovídá i pojistka.
Prostě za cenu obědu nelze mít 10MKČ spoluúčast.
Chceš více,dohodni si jinou pojistku samostatně.
Prostě za cenu obědu nelze mít 10MKČ spoluúčast.
Chceš více,dohodni si jinou pojistku samostatně.