NOVÉ POJIŠTĚNI RC-ZMĚNY OD 4/2014

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

Re: NOVÉ POJIŠTĚNI RC-ZMĚNY OD 4/2014

#451 Příspěvek od JMalik »

TomasC píše:Myslím, že víš, kolik je členský poplatek. A tomu odpovídá i pojistka.
Prostě za cenu obědu nelze mít 10MKČ spoluúčast.
Chceš více,dohodni si jinou pojistku samostatně.

Špatně si rozumíme.
Za současného stavu si myslím, že by většina akceptovala dvě stovky, pokud by se navýšila cena plnění ( a samozřejmě dořešil ten nesmysl v podmínkách pojistné smlouvy)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
kocour
Kontaktovat uživatele:

#452 Příspěvek od kocour »

Včera jsem v tomto vláknu měl dotaz, jak je to opravdu s vyloučením OSVČ z pojištění odpovědnosti z provozu modelů u pojišťovny Allianz. Tedy že je nelze uzavřít pro OSVČ. Příspěvek i odpověď byly smazány bez vysvětlení. I když při použití zdravého rozumu by to mělo platit jen pro OSVČ používající modely pro výdělečnou činnost, nejsem si tímto výkladem vůbec jistý.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
Papir
Kontaktovat uživatele:

#453 Příspěvek od Papir »

kocour píše:Včera jsem v tomto vláknu měl dotaz, jak je to opravdu s vyloučením OSVČ z pojištění odpovědnosti z provozu modelů u pojišťovny Allianz. Tedy že je nelze uzavřít pro OSVČ. Příspěvek i odpověď byly smazány bez vysvětlení. I když při použití zdravého rozumu by to mělo platit jen pro OSVČ používající modely pro výdělečnou činnost, nejsem si tímto výkladem vůbec jistý.

Pokud platí původní znění i po jednání včera, tak jsou OSVČ skutečně vyloučeny, ať už je obor jakýkoliv. V pojistce je to psáno vcelku jasně cituji: "Pojištění podle této rámcové pojistné smlouvy lze sjednat jen pro fyzické osoby, které nejsou osobami samostatně výdělečně činnými" Prostě prodávaš jabka, máš smolíka :-).
ostatně: http://cmma.cz/docs/490001292_04.pdf kolonka pojištěný. Co dodat.
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
AR1
Kontaktovat uživatele:

#454 Příspěvek od AR1 »

Nechápu důvod - modely se neživím, tak se přeci nepojistím jako OSVČ.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
kocour
Kontaktovat uživatele:

#455 Příspěvek od kocour »

Ten dodatek č. 4 má účinnost od 1.4.2014, já mám pojištění pro tento rok platné od 28.2.2014. Tedy v podstatě jsem vyhodil 560 Kč. Pokud je ten výklad správný, je to na soud. Ovšem kdo se může sám soudit. Ale při hromadné žalobě by to stálo za to. Myslím, že vysoké % modelářů jsou OSVČ, kteří si ale modely na jejich činnost nevydělávají. Asi lítat s modely kvůli tomu nepřestanu. Jsem člen SMČR, máme modelářské letiště posvěcené i územním plánem a tedy by se na mne měla vztahovat pojistka SMČR. Modely provozuji cca 65 let a nikdy jsem modelem žádnou škodu nezpůsobil. Já tomu odstavci rozumím jednoznačně - pokud jsem OSVČ, ať už v jakémkoli oboru (tedy třeba prodávám ta jablka), nemůžu sjednat pojištění u Allanz, ať už do přihlášky napíšu nebo nenapíšu, že jsem OSVČ.
Naposledy upravil(a) kocour dne úte 25.03.2014 8:22, celkem upraveno 1 x.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
AR1
Kontaktovat uživatele:

#456 Příspěvek od AR1 »

Papir píše:[Pokud platí původní znění i po jednání včera, tak jsou OSVČ skutečně vyloučeny, ať už je obor jakýkoliv. V pojistce je to psáno vcelku jasně cituji: "Pojištění podle této rámcové pojistné smlouvy lze sjednat jen pro fyzické osoby, které nejsou osobami samostatně výdělečně činnými" Prostě prodávaš jabka, máš smolíka :-).
ostatně: http://cmma.cz/docs/490001292_04.pdf kolonka pojištěný. Co dodat.

Podle toho tě pojistí pouze tehdy, když jsi zaměstnanec? Nedává mi to logiku, zdroj příjmu nemůže hrát roli. Na jakém jednání toto bylo takto řečeno?
Amper

#457 Příspěvek od Amper »

AR1 píše:Podle toho tě pojistí pouze tehdy, když jsi zaměstnanec? Nedává mi to logiku, zdroj příjmu nemůže hrát roli. Na jakém jednání toto bylo takto řečeno?

Hledat logiku v tedle pojistne smlouve je pomerne fuska.

Pouze chci vsechny upozornit ze osobou samostatne vydelecne cinnou jste i v pripade ze mate zivnostnak + zamestnani. Pak jste OSVC na tzv. vedlejsi cinnost ale jste OSVC = nemuzete mit pojistku.

Samozrejme ze asi pujde zaplatit kdyz to nepriznate. Akorat ze bych pak ani nedoufal v nejake plneni, kontrola zivnostenskeho rejstriku bude to prvni co pojistovna udela
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Papir
Kontaktovat uživatele:

#458 Příspěvek od Papir »

Kocoure, tvá pojistka normálně platí a to po celou dobu na kterou je uzavřena, soudy netřeba. Podmínky platí na pojistky právě od data 1.4.2014

To jak je to nastaveno po tomto datu mi taky hlava nebere. V čem je horší prodejce jablek osvč, než dělňas zaměstnanec? V čem je lepší právnická osoba, která jako zdroj příjmu má podnikání taky, ale není vyloučena a která se pojistí jako osoba fyzická? Jak se na ni pak bude pohlížet při škodní události?
www.vpmodel.cz
AR1
Kontaktovat uživatele:

#459 Příspěvek od AR1 »

Amper píše:
Hledat logiku v tedle pojistne smlouve je pomerne fuska.

No, já jsem v minulosti na některé nesmysly zde poukazoval, nicméně byl jsem většinou umlčen. Přiznávám, že právě pro ty pojistné podmínky jsem tuto pojistku neuzavřel, je v ní příliš mnoho kliček.
Papir
Kontaktovat uživatele:

#460 Příspěvek od Papir »

Ale co, podmínky jsou stanoveny, buď nám to vyhovuje, nebo ne. Buď bude pojistka od A nebo od B nebo klubová, nebo vůbec. Podle vkusu každého soudruha. Za mne to pro letošek tahle zase nebude.
www.vpmodel.cz
AR1
Kontaktovat uživatele:

#461 Příspěvek od AR1 »

Jo, beru to taky tak.
gardenroute

#462 Příspěvek od gardenroute »

S tím vyloučením OSVČ (to nejsou jen živnostníci, ale všichni na volné noze, překladatelé, lidi živící se na bázi autorských práv - muzikanti, fotografové, velké množství lékařů aj.) to je už úplně na hlavu, celé to dokazuje naprostou absurditu postoje lidí, kteří toto vyjednali, a nehodlají se k tomu vůbec nijak vyjádřit, nebo to dokonce vysvětlit.

Stáváme se tímto krokem opět Absurdistánem - včera jsem si o tom navečer psal s pár kolegy v zahraničí (Norsko, Jižní Afrika a USA), všichni si virtuálně klepali na hlavu (doslovná znění zde ani nemohu uveřejnit) s komentáři, kdo že nám to tady s pojišťovnami takovéto paskvily vymyslel ...

Je mě smutno, těch pár vyvolených potom, co zahájili otevřenou válku s multirotorovými modeláři nyní pokračují i tím, že vylučují lidi, kteří se živí sami, a od tohoto státu nic nežádají. Ano, toto si jistě pojišťovna nevymyslela sama, až příliš mě z toho zasmrádá další diskriminace.
Naposledy upravil(a) gardenroute dne úte 25.03.2014 10:12, celkem upraveno 2 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#463 Příspěvek od JirkaA »

kocour píše:Včera jsem v tomto vláknu měl dotaz, jak je to opravdu s vyloučením OSVČ z pojištění odpovědnosti z provozu modelů u pojišťovny Allianz. Tedy že je nelze uzavřít pro OSVČ. Příspěvek i odpověď byly smazány bez vysvětlení. I když při použití zdravého rozumu by to mělo platit jen pro OSVČ používající modely pro výdělečnou činnost, nejsem si tímto výkladem vůbec jistý.

kocoure díval jsem se do logu a se žádným z tvých příspěvků nebylo manipulováno. Možná ses jen zmýlil ve vláknu, diskuse o tomto pojištění probíhá paralelně ve více vláknech. Můžeš se podívat do svého profilu a dát si zobrazit všechny své příspěvky, je to řezeno od nejnovějšího, snadno to tam dohledáš.
OK2WY
Woita
Kontaktovat uživatele:

#464 Příspěvek od Woita »

Já jsem se pojistil 12.3.2014, jsem zaměstnanec + OSVČ, počítám tedy, že na 1 rok jsem pojištěn a 560,- jsem tedy nevyhodil. Změněné podmínky od 1.4. se mě doufám netýkají - platí ty v době uzavření pojištění ne? Nebo mi můžou takto dodatečně podmínky změnit pod rukama a budou se na mě vztahovat???
Naposledy upravil(a) Woita dne úte 25.03.2014 9:20, celkem upraveno 1 x.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
HonzaS

#465 Příspěvek od HonzaS »

Čím víc lidí diskriminuje alianz, tím lépe. O to větší prostor bude pro konkurenční pojistku. :wink:
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“