NOVÉ POJIŠTĚNI RC-ZMĚNY OD 4/2014

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Woita
Kontaktovat uživatele:

Re: NOVÉ POJIŠTĚNI RC-ZMĚNY OD 4/2014

#481 Příspěvek od Woita »

buf píše:ano pojištění je vždy platné od prvního následujícího měsíce.

Pokud ten datum myslíš obecně, tak se pleteš. Právě zde mám dva pány pojišťováky od ČPP, a jednoznačně nejběžnější je u majetkových pojistek začátek platnosti následující den od pojištění. Lze ale sjednat cokoliv, cituji je: "klidně dnes od 10:50, nebo za 3 měsíce".
Jestli jsi to myslel konkrétně na tuto pojistku, tak se divím, že na webu ČMMA je napsáno, že:

"Pojištění je sjednáno na dobu určitou a to jednoho kalendářního roku ode dne, kdy vybranou pojistnou smlouvu uhradíte."
Je to zde: http://cmma.cz/pojisteni

Které tvrzení z toho oficiálního webu tedy platí?
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Amper

#482 Příspěvek od Amper »

buf píše:Co se týká výkladu zaměstanec-OSVČ , je to trochu jinak.
I když je kdokoli OSVČ - pojistka na RC se uzavírá na rodné číslo a je vše v poho a platí nadále podmínky běžného pojištění...
Jestliže je kdokoli OSVČ a chce uzavřít smlouvu jako OSVČ nelze uzavřít normální smlouvu, musí být individuelní i s individuelním pojištěním. Jako OSVČ uzavírá smlouvu ten, kdo chce mít třeba natáčení z coptér jako výdělečnou činnost.
Howg.

Todle je pouze tvuj vyklad. Smlouva mluvi jasne a rozhodne to neni jak pises ty.

smlouva píše:Pojištění podle této rámcové pojistné smlouvy lze sjednat jen pro
fyzické osoby, které nejsou osobami samostatně výdělečně činnými.

Jsem osvc - jsem, muzu se pojistit - nemuzu. Tam neni uvedeno ze nepouzivaji modely pro nekomercni cinnost atd.....
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Hunger

#483 Příspěvek od Hunger »

Bufe nepracujes náhodou pro Allianz? Osobní útoky na me, když jsem řekl, že pojistka od CMMA není jedina varianta, pak si sem dával lzive informace o tom, že u všech pojišťoven se pojistka odpovědnosti za škodu jasně nevztahuje na rc modely atd...

Nějak mam problém věřit všemu co říkáš, zatím tva tvrzení moc pravdivá nebyla. ..
"Šmirgl to jistí!"
Papir
Kontaktovat uživatele:

#484 Příspěvek od Papir »

buf píše:ano pojištění je vždy platné od prvního následujícího měsíce.
--
Co se týká výkladu zaměstanec-OSVČ , je to trochu jinak.
I když je kdokoli OSVČ - pojistka na RC se uzavírá na rodné číslo a je vše v poho a platí nadále podmínky běžného pojištění...
Jestliže je kdokoli OSVČ a chce uzavřít smlouvu jako OSVČ nelze uzavřít normální smlouvu, musí být individuelní i s individuelním pojištěním. Jako OSVČ uzavírá smlouvu ten, kdo chce mít třeba natáčení z coptér jako výdělečnou činnost.
Howg.

V tom případě je tam ta věta naprosto zbytečná, protože je dále mimo jiné uvedeno že "Ve smyslu článku 29 odst. 4. VPP se ujednává, že pojistitel není povinen poskytnout pojistné plnění za ztráty nebo škody vzniklé při provádění komerčních akcí,..."

takže výdělečná činnost je vyloučena tak jako tak.
Tvé tvrzení je tvým výkladem, nebo jde o ofiko vyjádření?
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
Amper

#485 Příspěvek od Amper »

Papir píše:Tvé tvrzení je tvým výkladem, nebo jde o ofiko vyjádření?

Ofiko vyjadreni bude nova verze doplnku kde ten nesmysl bude vyrazen. Nejake placani nekoho na foru je neni smeroplatny :-)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#486 Příspěvek od strycArtus »

Woita píše:Které tvrzení z toho oficiálního webu tedy platí?

To ze stránky, na které vyplňuješ přihlášku. Jedině co tam má Vašek špatně, že ty další informace jsou až za potvrzovacím tlačítkem
Papir
Kontaktovat uživatele:

#487 Příspěvek od Papir »

Amper píše:Ofiko vyjadreni bude nova verze doplnku kde ten nesmysl bude vyrazen. Nejake placani nekoho na foru je neni smeroplatny :-)

Další verze jo? :mrgreen: :mrgreen:
A jedou klucí teda, to ti řeknu.
Já čerpám z webu cmma a tam je momentálně verze platná od 1.4.2014. A plácání? Proč? Klasicky diskutujeme o v tuto chvíli oficiální verzi. Jestli se změní budeme diskutovat o jiné - dle tebe plácat. Jestli na webu není oficiální verze tak to je hustý samo o sobě a neměla by tam vůbec být. To že sem předtím Václav nějako diskuzní verzi dal, ok, to bych chápal jako neofiko, ovšem dnes visí na webu = tedy taková nyní platí, takovou bych momentálně uzavíral pojisku.
www.vpmodel.cz
kocour
Kontaktovat uživatele:

#488 Příspěvek od kocour »

kocoure díval jsem se do logu a se žádným z tvých příspěvků nebylo manipulováno. Možná ses jen zmýlil ve vláknu, diskuse o tomto pojištění probíhá paralelně ve více vláknech. Můžeš se podívat do svého profilu a dát si zobrazit všechny své příspěvky, je to řezeno od nejnovějšího, snadno to tam dohledáš.[/quote]
Hledal jsem svůj příspěvek ve více vláknech, ale nenašel. Pokud jsem to někam zahrabal jinam, omlouvám se. Vypadá to, že můj výklad (že si OSVČ nevrznou) je správný. Někde se objevila zmínka, že včera nebo dnes je nějaké jednání s pojišťovnou a proto jsem si myslel, že můj příspěvek byl smazán, aby se zbytečně nevířily nedořešené problémy. Mám z toho celého dojem, že to připomíná situaci s Bezpečnostním opatřením Ministerstva dporavy z r. 2008. To by taky při uplatnění mohlo likvidovat podstatnou část modelářství. Naštěstí, díky tlaku modelářů a zapojení odborníků včetně právníků padlo, i když bylo nahrazeno jimou regulací. Ta je sice protivná, ale bez ní to asi dnes nejde.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#489 Příspěvek od TomasC »

kocour píše:Hledal jsem svůj příspěvek ve více vláknech, ale nenašel.
Nehledal jsi toto?? viewtopic.php?f=11&t=36622&p=1096466#p1096466
A zde jsou všechny tvoje příspěvky: memberlist.php?mode=viewprofile&u=6346
Amper

#490 Příspěvek od Amper »

Placanim jsem myslel to ze Buf napise ze to ze se nesmi pojistit OSVC vlastne znamena ze muze ale nesmi delat komercni lety.

To jsem bral jako to placani ktere pojistovna jiste nebude brat jako duvod proc vyplatit.

Naopak - na cmma.cz je jasne napsano ze OSVC nesmi. Kdyz se pojistis a nereknes ze jsi OSVC tak to bude v cajku do te doby nez budes resit skodu. Pak se Allianz koukne do rejstriku, najde te tam a platbu rovnou zamitne. Jo , mozna ti vrati cenu pojistky kdyz budou hodne hodny
kocour
Kontaktovat uživatele:

#491 Příspěvek od kocour »

Nehledal jsi toto?? http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=11&t= ... 6#p1096466
A zde jsou všechny tvoje příspěvky: http://rcmania.cz/memberlist.php?mode=v ... ile&u=6346[/quote]
Jo, už jsem to našel. Doufám, že se to nějak vyřeší. V tomhle znění považuji ten odstavec v onom dodatku za nesmysl. Jasno by do toho mohl vnést "RC modely", ale ten je asi nejspíš zaneprázdněn právě dohadováním o této záležitosti s onou pojišťovnou.
Naposledy upravil(a) kocour dne úte 25.03.2014 11:48, celkem upraveno 1 x.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
Papir
Kontaktovat uživatele:

#492 Příspěvek od Papir »

Amper píše:Placanim jsem myslel to ze Buf napise ze to ze se nesmi pojistit OSVC vlastne znamena ze muze ale nesmi delat komercni lety.

To jsem bral jako to placani ktere pojistovna jiste nebude brat jako duvod proc vyplatit.

Naopak - na cmma.cz je jasne napsano ze OSVC nesmi. Kdyz se pojistis a nereknes ze jsi OSVC tak to bude v cajku do te doby nez budes resit skodu. Pak se Allianz koukne do rejstriku, najde te tam a platbu rovnou zamitne. Jo , mozna ti vrati cenu pojistky kdyz budou hodne hodny

Jo BUF plácal, tak to jo, ta zas jako jo :lol: :lol: :lol:
www.vpmodel.cz
JosefSvejk

#493 Příspěvek od JosefSvejk »

Amper píše:Placanim jsem myslel to ze Buf napise ze to ze se nesmi pojistit OSVC vlastne znamena ze muze ale nesmi delat komercni lety.

Tady se přikláním k názoru Bufa. Pouze je to v návrhu té smlouvy trochu nešťastně formulováno.
Je třeba si uvědomit, jak je to u nás vlastně s OSVČ. Pokud kdokoliv začne podnikat, jeho fyzická osoba se vlastně "rozdvojí" :wink: . Dál bude fyzickou osobou občanem, který se identifikuje pomocí rodného čísla a navíc se stane fyzickou osobou - podnikatelem, tedy OSVČ, která se identifikuje svým IČ.
Třeba já mám dvě auta. Obě jsou moje. Ale jedno vlastní OSVČ a druhé občan. Oba jsou fyzické osoby. A tak to je myšleno i s tím pojištěním. Pojistku nemůže uzavřít fyzická osoba OSVČ, ale ta druhá může.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
HonzaKr

#494 Příspěvek od HonzaKr »

Mám pocit, že to s OSVČ špatně chápete. Jde o to, že není možné si pojistit model na IČO (pojistku dát do nákladů), ale pouze na osobu (RČ). Při sjednávání pojištění (auto, dům, nebytové prostory atd.) také uvádíte buď IČO (OSVČ) nebo RČ (občan) a pojistka může být podle toho různě vysoká.

Stejně to řekl Švejk.
Amper

#495 Příspěvek od Amper »

JosefSvejk píše:Tady se přikláním k názoru Bufa. Pouze je to v návrhu té smlouvy trochu nešťastně formulováno.

Akorat ze to uz neni navrh.

No, poslal jsem dotaz na Allianz tak uvidime
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“