NOVÉ POJIŠTĚNI RC-ZMĚNY OD 4/2014

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

Re: NOVÉ POJIŠTĚNI RC-ZMĚNY OD 4/2014

#496 Příspěvek od strycArtus »

JosefSvejk píše:Tady se přikláním k názoru Bufa. Pouze je to v návrhu té smlouvy trochu nešťastně formulováno.
Je třeba si uvědomit, jak je to u nás vlastně s OSVČ. Pokud kdokoliv začne podnikat, jeho fyzická osoba se vlastně "rozdvojí" :wink: . Dál bude fyzickou osobou občanem, který se identifikuje pomocí rodného čísla a navíc se stane fyzickou osobou - podnikatelem, tedy OSVČ, která se identifikuje svým IČ.
Třeba já mám dvě auta. Obě jsou moje. Ale jedno vlastní OSVČ a druhé občan. Oba jsou fyzické osoby. A tak to je myšleno i s tím pojištěním. Pojistku nemůže uzavřít fyzická osoba OSVČ, ale ta druhá může.

Přiklánět se můžeme k čemu chceme. Dokonce na to můžeme nahlížet i logicky. Ale jediný závazný výklad musí dát pojišťovna.
tile

#497 Příspěvek od tile »

To ale musí být uvedeno ve smlouvě tzv.dodatku,jinak můžeš být nemile překvapen!
Je třeba důkladně číst smlouvy.Pojišťovny jsou moc mazané a na toto spoléhají.když slovíčka tak i od nich přesně a ne jako.
To jestli si dám do nákladů pojistku je moje riziko nebo chyba.Při kontrole to hezky zaplatíš.
Zbytečná starost pojišťovny.
ahoj
Papir
Kontaktovat uživatele:

#498 Příspěvek od Papir »

JosefSvejk píše:Tady se přikláním k názoru Bufa. Pouze je to v návrhu té smlouvy trochu nešťastně formulováno.
Je třeba si uvědomit, jak je to u nás vlastně s OSVČ. Pokud kdokoliv začne podnikat, jeho fyzická osoba se vlastně "rozdvojí" :wink: . Dál bude fyzickou osobou občanem, který se identifikuje pomocí rodného čísla a navíc se stane fyzickou osobou - podnikatelem, tedy OSVČ, která se identifikuje svým IČ.
Třeba já mám dvě auta. Obě jsou moje. Ale jedno vlastní OSVČ a druhé občan. Oba jsou fyzické osoby. A tak to je myšleno i s tím pojištěním. Pojistku nemůže uzavřít fyzická osoba OSVČ, ale ta druhá může.

A to to právě jde.Je napsáno:
Pojištění podle této rámcové pojistné smlouvy lze sjednat jen pro fyzické osoby, které nejsou osobami samostatně výdělečně činnými

Ty jsi fyzická osoba a jsi OSVČ. Takže? Takže smolík. Je tam čárka ve větě nikoli tečka. Aby to bylo jak říkáš, muselo by být formulováno třeba:
Pojištění podle této rámcové pojistné smlouvy lze sjednat jen pro fyzické osoby.
Pojištění podle této rámcové pojistné smlouvy NElze sjednat u osoby samostatně výdělečně činné.

Potom by to bylo tak jak říkáš rozděleno.
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
JosefSvejk

#499 Příspěvek od JosefSvejk »

Papir píše:A to to právě jde.Je napsáno:
Pojištění podle této rámcové pojistné smlouvy lze sjednat jen pro fyzické osoby, které nejsou osobami samostatně výdělečně činnými

Ty jsi fyzická osoba a jsi OSVČ. Takže? Takže smolík. Je tam čárka ve větě nikoli tečka. Aby to bylo jak říkáš, muselo by být formulováno třeba:
Pojištění podle této rámcové pojistné smlouvy lze sjednat jen pro fyzické osoby.
Pojištění podle této rámcové pojistné smlouvy NElze sjednat u osoby samostatně výdělečně činné.

Potom by to bylo tak jak říkáš rozděleno.

Já jsem osoba fyzická, která není OSVČ (R.Č.) a zároveň jsem fyzická osoba, která je OSVČ (IČ).
I tak se to přece dá pochopit. Ta "první" osoba té jejich definici odpovídá, můžu se pojistit.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
buf

#500 Příspěvek od buf »

odpovím korespondecí ....
Naposledy upravil(a) buf dne úte 25.03.2014 12:39, celkem upraveno 2 x.
Papir
Kontaktovat uživatele:

#501 Příspěvek od Papir »

JosefSvejk píše:Já jsem osoba fyzická, která není OSVČ (R.Č.) a zároveň jsem fyzická osoba, která je OSVČ (IČ).
I tak se to přece dá pochopit. Ta "první" osoba té jejich definici odpovídá, můžu se pojistit.

Právě to že jsi zárověň OSVČ. Jejich věta je taky psáně jako že zárověň.
Já vím že logiku dává to, že to má být tak jak říká Buf, ale napsáno to tak prostě není. V případě velkého průseru se na tom pojišťovna (jejich právník) v pohodě otočí a nějaká logika jde stranou.

Důležité v tuto chvíli je že ty jsi nyní fyzická osoba, která JE osvč. A v podmínkách je že lze sjednat .... pro fyzické osoby, které nejsou osvč.

Otázkou je zda je to takto v podmínkách napsáno úmyslně nebo jen nedotaženo omylem.
www.vpmodel.cz
Woita
Kontaktovat uživatele:

#502 Příspěvek od Woita »

strycArtus píše:"Woita":Které tvrzení z toho oficiálního webu tedy platí?

To ze stránky, na které vyplňuješ přihlášku. Jedině co tam má Vašek špatně, že ty další informace jsou až za potvrzovacím tlačítkem

Aha, a to první, na které jsem hned zkraje narazil při hledání pojištění, to je pouze klamavá reklama a vábení. Tak to pěkně děkuju!
Je to uvedeno jako: "Níže uvádíme shrnutí základních dat o Vašem pojištění:"
Líbilo se mi to, tak jsem se pojistil. Brada mi padá až teď dodatečně, když se dočítám, že je ledacos úplně jinak.
Naposledy upravil(a) Woita dne úte 25.03.2014 12:49, celkem upraveno 2 x.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
buf

#503 Příspěvek od buf »

ahoj kluci, 2 odpovědi
1. uváděl jsem pouze příklad u ČP , kdy pojistka na blbost neřeší naše problémy s dodatkem, že jsem se na toto pojištění ptal , tedy na RC a taky jsem napsal, že mohu toto tvrzení doložit e mailovou korespondencí, pár pilotů si ode mě vyžádalo e maily a já komunikaci s pojišťovnou doložil !!!!
Hungre promiň, já jen chtěl přesný název, pokud tě něco vytočilo-omlouvám se- upřímně !!!!!!!!
-------------
2.Co se týká výkladu zaměstanec-OSVČ , je to trochu jinak.
I když je kdokoli OSVČ - pojistka na RC se uzavírá na rodné číslo a je vše v poho a platí nadále podmínky běžného pojištění...
Jestliže je kdokoli OSVČ a chce uzavřít smlouvu jako OSVČ nelze uzavřít normální smlouvu, musí být individuelní i s individuelním pojištěním. Jako OSVČ uzavírá smlouvu ten, kdo chce mít třeba natáčení z coptér jako výdělečnou činnost.
-------
I za touto odpověďí si stojím a věřte že platí, taky mě to vrtalo hlavou , není nutné dělat další paniku a nadále se vyjadřovat co je a není platné.
Opět píši, i toto moje tvrzení můžu doložit dotazem na asociaci a následnou odpovědí. Jelikož to byl osobní dotaz a osobní odpověď, nebudu ji zde publikovat veřejně, ale napište mě na SZ, uveďte svůj email a rád svá slova všem doložím originální e mailovou korespondencí. .....
:):):)

...a není to vše, děláme maximum pro to aby byla i konkurenční pojišťovna na pojištění RC včetně coptér. O veškerých podrobnostech vás budu rád informovat
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#504 Příspěvek od strycArtus »

buf píše:ahoj kluci, 2 odpovědi
1. uváděl jsem pouze příklad u ČP , kdy pojistka na blbost neřeší naše problémy s dodatkem, že jsem se na toto pojištění ptal , tedy na RC a taky jsem napsal, že mohu toto tvrzení doložit e mailovou korespondencí, pár pilotů si ode mě vyžádalo e maily a já komunikaci s pojišťovnou doložil !!!!
Hungre promiň, já jen chtěl přesný název, pokud tě něco vytočilo-omlouvám se- upřímně !!!!!!!!
-------------
2.Co se týká výkladu zaměstanec-OSVČ , je to trochu jinak.
I když je kdokoli OSVČ - pojistka na RC se uzavírá na rodné číslo a je vše v poho a platí nadále podmínky běžného pojištění...
Jestliže je kdokoli OSVČ a chce uzavřít smlouvu jako OSVČ nelze uzavřít normální smlouvu, musí být individuelní i s individuelním pojištěním. Jako OSVČ uzavírá smlouvu ten, kdo chce mít třeba natáčení z coptér jako výdělečnou činnost.
-------
I za touto odpověďí si stojím a věřte že platí, taky mě to vrtalo hlavou , není nutné dělat další paniku a nadále se vyjadřovat co je a není platné.
Opět píši, i toto moje tvrzení můžu doložit dotazem na asociaci a následnou odpovědí. Jelikož to byl osobní dotaz a osobní odpověď, nebudu ji zde publikovat veřejně, ale napište mě na SZ, uveďte svůj email a rád svá slova všem doložím originální e mailovou korespondencí. .....
:):):)

...a není to vše, děláme maximum pro to aby byla i konkurenční pojišťovna na pojištění RC včetně coptér. O veškerých podrobnostech vás budu rád informovat

A ono k tomu nestačí následující? Neřkuli, že toto je zkopírováno z pojistky pro plošníky a vrtulníky

Pojištěné
využití modelu
letadla: Rekreační a sportovní létání, veřejná vystoupení modelů letadel.

Stále mám pocit, že tu někdo plácá.
Chtělo by to oficiální vyjádření pojišťovny.
A poslední věta mi příjde jak od Horsta Fuchse
tile

#505 Příspěvek od tile »

A ten nemáme.Je to nějaké divné,hlavně jde asi o výběr peněz.
Papir
Kontaktovat uživatele:

#506 Příspěvek od Papir »

To je prča, lehce mimo
Teď mi přistál v ruce balíček od jednoho CZ prodejce a koukám že mi přibalil i letáček, jakošto reklamu na pojištění - v mém případě jako výplň :lol: . Václave děkuji za letáček :-).
Jestli už to tu bylo tak sorry.
Jestli vadí ta fotka tak to někdo smažte :oops:
Přílohy
WP_20140325_001.jpg
www.vpmodel.cz
buf

#507 Příspěvek od buf »

jj. taky jsem ji dostal v balíčku před měsíce, kdy jsem objednával věci
od Kostky. Píše se v ní na co byly proplacené poj. události.
HonzaS

#508 Příspěvek od HonzaS »

Papir píše:To je prča, lehce mimo
Teď mi přistál v ruce balíček od jednoho CZ prodejce a koukám že mi přibalil i letáček, jakošto reklamu na pojištění - v mém případě jako výplň :lol: . Václave děkuji za letáček :-).
Jestli už to tu bylo tak sorry.
Jestli vadí ta fotka tak to někdo smažte :oops:

Můj moderátorský názor je, že se jedná o vtip, ne reklamu :lol: Za sebe to rozhodně mazat nebudu.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
zdekar

#509 Příspěvek od zdekar »

Papir píše:A to to právě jde.Je napsáno:

Já nevím, ale obě ty definice mi přijdou významově úplně stejné. Jen ta druhá je napsána ve dvou větách. :)

Spíš bych to definoval takto:
Pojištění podle této rámcové pojistné smlouvy se nevztahuje na škody způsobené provozem modelu při provádění leteckých prací a letecké činnosti pro vlastní potřebu (dle definice UCL).

- Pak je jedno jestli si to sjednává fyzická osoba, osvč nebo osoba právnická. Jde o to, že použití vyplývající z definice je, že je to pojišťěno na všechny situace mimo komerčního použití, jak asi bylo taky původně myšleno.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
dt

#510 Příspěvek od dt »

zdekar píše:Pojištění podle této rámcové pojistné smlouvy se nevztahuje na škody způsobené provozem modelu při provádění leteckých prací a letecké činnosti pro vlastní potřebu (dle definice UCL).

Taky špatně. Tato věta by tam vůbec nemusela být, protože podle ÚCL když to dělá LP nebo LČPVP, tak už to není model.
http://www.caa.cz/aktualni-informace-k- ... -letadel-a
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“