Zkušenosti s reklamací u Elcar.cz
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Zkušenosti s reklamací u Elcar.cz
Ahoj,
rád bych se zeptal, zda a jaké máte zkušenosti s reklamacemi rc modelů a vybavení u tohoto obchodu?
Mám za sebou dva nákupy, kdy při prvním mi vysílačku dali v jiném, než objednaném modu, takže byla výměna, a při druhém mi poslali jiný model, než jsem objednal, takže opět výměna. A teď bohužel první reklamaci.
Na začátku ledna jsem u nich koupil Traxxas Summit 1/16 VXL. Auto dobré, po cca dvou hodinách mi odešlo servo, což je asi standard popisovaný všude na fóru, s kterým jsem počítal. Po dalších třech mi ale bohužel odešel regulátor, takže jsem auto zabalil a poslal na reklamaci. Následoval telefonát z Elcaru od pana Beneše, kde mne přesvědčoval, že auto bylo utopené (nebylo), že reklamaci Traxxas nepřijme a že mi to naúčtuje, že raději ať koupím nový regulátor a servo, že mi dá slevu. Chtěl také písemné svolení, že mohou regulátor rozebrat, že bez toho to do Traxxasu ani poslat nejde.
Máte někdo podobné nebo jiné zkušenosti s reklamací?
Díky.
Kupoval jsem Traxxas s tím, že něco vydrží, no buď mám smůlu, nebo jsem měl zůstat u své 1/16 z HK.
p.s.: problém s regulátorem je tento: http://www.rcauta.net/forum/topic17691- ... m-esc.html
rád bych se zeptal, zda a jaké máte zkušenosti s reklamacemi rc modelů a vybavení u tohoto obchodu?
Mám za sebou dva nákupy, kdy při prvním mi vysílačku dali v jiném, než objednaném modu, takže byla výměna, a při druhém mi poslali jiný model, než jsem objednal, takže opět výměna. A teď bohužel první reklamaci.
Na začátku ledna jsem u nich koupil Traxxas Summit 1/16 VXL. Auto dobré, po cca dvou hodinách mi odešlo servo, což je asi standard popisovaný všude na fóru, s kterým jsem počítal. Po dalších třech mi ale bohužel odešel regulátor, takže jsem auto zabalil a poslal na reklamaci. Následoval telefonát z Elcaru od pana Beneše, kde mne přesvědčoval, že auto bylo utopené (nebylo), že reklamaci Traxxas nepřijme a že mi to naúčtuje, že raději ať koupím nový regulátor a servo, že mi dá slevu. Chtěl také písemné svolení, že mohou regulátor rozebrat, že bez toho to do Traxxasu ani poslat nejde.
Máte někdo podobné nebo jiné zkušenosti s reklamací?
Díky.
Kupoval jsem Traxxas s tím, že něco vydrží, no buď mám smůlu, nebo jsem měl zůstat u své 1/16 z HK.
p.s.: problém s regulátorem je tento: http://www.rcauta.net/forum/topic17691- ... m-esc.html
Re: Zkušenosti s reklamací u Elcar.cz
Jaky presne Summit to byl? Stridavy pohon nebo stejnosmerny motor? Pokud stridavy tak tam je regulator VXL-3m ktery je odolny proti vode. Takze by mi pak nebylo jasne co to Mr. Elcar tvrdi. A krom toho jsou proti vode odolne i stejnosmerne regulatory Traxxas. Nak
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Ano, VXL-3m (http://www.elcar.cz/3293-traxxas-1-16-m ... 47207.html). Ponorku jsem z něj nedělal 
Tak v tom pripade ti dotycny pan tvrdi lzi. Utopit vodotesny regulator je fakt vyzva. Nak
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Tak je voděodolný, ne vodotěsný. Ale jednak to není moje první auto, abych dělal blbosti typu ponorka, a zadruhé tu někdy od ledna nepršelo, takže najít louži je kumšt.
Vodeodolny a vodotesny je v tomto pripade v podstate to same. Lakem nebo izolacni hmotou je upraven plosny spoj a soucastky, aby se voda nedostala na vodive plochy, mezi nozicky IO a nebo tranzistoru. Proste bys ten regl mohl potopipt do sklinky s vodou a porad by fungoval. Zkus potopit klasicky letecky regulator pro stridave motory a shori ti. Voda vytvori ruzne vodive cesty mezi hradly FETu a tranzistory se pak chybne spinaji v H-mustcich proti sobe. Pak shori ve zkratu. Na spaleni leteckeho regulatoru me dokonce v zime stacil i snih, ktery se do nej dostal a roztal. Kourovy efekt byl super (letadlo smrdelo jeste rok).
Takze toliko ke zniceni vodeodolneho regulatoru utopenim. Nak
Takze toliko ke zniceni vodeodolneho regulatoru utopenim. Nak
" Chtěl také písemné svolení, že mohou regulátor rozebrat, že bez toho to do Traxxasu ani poslat nejde."
Příště by sis měl telefonáty od něj nahrávat, tohle nemá žádnou oporu v zákoně na ochranu spotřebitele. Myslím, že takové jednání prodejce by mohlo zajímat ČOI.
Ano, přesně tak, TRX jsou vlhkuvzdorné/voděodolné. Mám zkušenosti se Summitem 1/10 a zde jsem si krásně vyzkoušel, že vydrží i naprosté prasečiny. Elcar vozí TRX nevím odkud, ale už je to po několikáté, co čtu o problému s touto společností, převážně v souvislosti s TRX, kde mají sice nejnižší ceny, ale vidíte, jak to dopadá. Na mě osobně, po několika zkontaktováních, ELCAR nejeví dojem solidního prodejce, kupuji jinde.
Aurora 9,Top Start (Phoenix),LOOP (Va-models),Větroň 2,2m, Crack (rcf), TREX 550, Dron, Pilatus 2,2m
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Popravdě trochu tápu v tom, kdo a zda vůbec je oficiální dovozce Traxxas do ČR. Pelikán? Astra? Někde tu zaznělo, že právě Elcar, ale to asi nebude pravda. Řekl bych, že firma vlastníci doménu traxxas.cz to taky nebude. Víte někdo?
podle oficialniho traxxas seznamu je to astra 
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Před 2-3 roky jsem u ELCARU reklamoval HPI e-firestorma. Šlo to celkem hladce, jenom nechtěl, ať auto posílám na něj, ale přímo na Pelikána. Tomu se divil Pelikán, ale vše proběhlo Ok.
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Tak pro ty, kdo budou zlákáni nízkou cenou, výsledek mé reklamace: zamítnuta
- Fotky, které udělali v Elcar.cz: http://danidani.rajce.idnes.cz/Elcar.cz_-_reklamace
- A důvody, které mi napsali:
Za sebe jen doplňuji, že auto nikdy neplavalo, jezdil jsem s ním klasický venkovní luční terén. Že odejde servo jsem četl všude na fórech, než jsem auto koupil, a kdybych neposílal na reklamaci regulátor, neposílám ani servo. Auta jezdím, třetí rok, nějaké zkušenosti mám...
- Fotky, které udělali v Elcar.cz: http://danidani.rajce.idnes.cz/Elcar.cz_-_reklamace
- A důvody, které mi napsali:
Servo nese znaky neodborné montáže. Při sestavování došlo vlivem nesprávného postupu k zatlačení hřídele do serva a k poškození elektroniky.
Pohonná jednotka - motor je bez závad, závada se neprojevila. U motoru stopy vody a usazenin, do budoucna je nutno počítat s problémy s ložisky, nadměrným opotřebením apod.
Navíc je u modelu poškozena elektronika el. regulátoru otáček - proseklý kablík k příjímači v místě motoru. Regulátor však mohlo poškodit i vadné servo či kombinace obou závad navíc ve spojení s vodou.
Celý model je silně znečištěn usazeninami z vody a bahna. Z kol a regulátoru vytekla voda.
K závadě jsme pořídili rozsáhlou foto a video dokumentaci, malou část přikládáme v příloze.
Za sebe jen doplňuji, že auto nikdy neplavalo, jezdil jsem s ním klasický venkovní luční terén. Že odejde servo jsem četl všude na fórech, než jsem auto koupil, a kdybych neposílal na reklamaci regulátor, neposílám ani servo. Auta jezdím, třetí rok, nějaké zkušenosti mám...
Je vcelku divne, ze bys vzal model s vodou na kolech (toho si clověk přece vsimne), poslal jim to v baliku a ta voda tam zůstala...