DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
texmur

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

#181 Příspěvek od texmur »

nejde o statistiku obecně, ale že se to z ničeho nic tak rozkmitalo že to spadlo a pak to zase fungovalo OK. Nemám důvěru v konkrétní stroj který vykázal chybu a nevím čím mohla být způsobena. Jak by ses k tomu postavil ty?
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
gardenroute

#182 Příspěvek od gardenroute »

texmur píše:nejde o statistiku obecně, ale že se to z ničeho nic tak rozkmitalo že to spadlo a pak to zase fungovalo OK. Nemám důvěru v konkrétní stroj který vykázal chybu a nevím čím mohla být způsobena. Jak by ses k tomu postavil ty?
Vrátil bych se v čase zpět, podíval se na to, co vše jsem měnil jak na HW letadla, tak v konfiguraci jeho řídící jednotky. Neměnil jsi např. vrtule ? Neměnil jsi si zisky ?
Jakou máš AUW ? Nebylo to přetížené, což stroje s těmi chrániči vrtulí bývají ? Když jen mrknu na to, že např. P2ka s malým Zenmuse a GoPro je již docela dost přes povolenou (v minulosti DJI upgradovanou) hmotností 1200 g, a přidám-li k tomu chrániče, jsem někde kolem 1300-1400, to již např. není OK.
Šel bych touto cestou, ale jistě nevylučuji vadu stroje, padají i velká letadla, přesto nemohu říci, že v ně nemám důvěru.
Jen loni jsem např. na "Triple7" (který nyní všichni znají) nalítal (jako pasažér) nějakých 25.000 mil, a přes současné události jsem v toto letadlo nijak neztratil důvěru, naopak si i něm myslím, že to je jedno z nejbezpečnějších ér na této planetě.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute

Marco Polo lokátor

#183 Příspěvek od gardenroute »

Ještě k Marco Polo lokátoru (který mám na od minulého týdne na cestě, a o kterém od pátku nic nevím, track se zastavil v L.A. :( ), objevil jsem zatím takový docela pěkný souhrn jeho vlastností v PDF, dám to do přílohy příspěvku, pokud by to někoho zajímalo...
Přílohy
MarcoPolo RC Info.pdf
Marco Polo, RC Model Tracking &
Recovery
(268.7 KiB) Staženo 128 x
dave21

#184 Příspěvek od dave21 »

Hoši, co na ptaka nalepit toto? www.thetileapp.com/ celkem levne reseni misto pobihani po hrbitovech :-) jinak gratuluji k nalezu, snad to rozchodi chudak.
DJI Phantom 2 Vision, Aerialfreaks Cyclops gimbal, upgradovaný wifi extender RE700 z P2V+
gardenroute

DJI Phantom 2 Quadcopter + H3-3D Gimbal Combo

#185 Příspěvek od gardenroute »

- jen o 10 g těžší než H3-2D, to nechápu jak se jim povedlo :!:
- ta cena za celé kombo je tedy pecka, ale bude spíše nějaká žert...
gardenroute

#186 Příspěvek od gardenroute »

dave21 píše:Hoši, co na ptaka nalepit toto? http://www.thetileapp.com/ celkem levne reseni misto pobihani po hrbitovech :-)...
Já tedy nevím, koukal jsi vůbec na techn. parametry, dosah 50 - 150 ft (Bluetooth 4.0)? Myslíš, že toto je užitečné na ulétlé letadlo ? Chápu to tak na někam založené klíče a fanouška iNěco... :(
Honza Kucera

#187 Příspěvek od Honza Kucera »

Bazil píše:Heurééééékááááá a třikrát sláva, Phantom dnes v 10:15 nalezen..... Pátrací akce v šesti lidech měla úspěch, zajímavý je to, že jsme ho našli 3 metry od místa, kde jsme o půl šesté začínali. Nebýt jednoho nestydy, kterýmu nebylo trapný se jít vyčurat na hřbitov tak ho nemáme :-) Vynadat jsem mu za tu svatokrádež nemohl... Lehl si přímo na hřbitov, mezi dva hroby, pod tůjku parchant jeden. Video jsem stáhl z karty. Teď všechno suším, posléze doplním...
Gratuluji k nalezení modelu. Nakonec to nedopadlo nejhůř. Hodně štěstí při opětovném zprovoznění :wink:
Honza Kucera

Re: Marco Polo lokátor

#188 Příspěvek od Honza Kucera »

gardenroute píše:Ještě k Marco Polo lokátoru (který mám na od minulého týdne na cestě, a o kterém od pátku nic nevím, track se zastavil v L.A. :( ), objevil jsem zatím takový docela pěkný souhrn jeho vlastností v PDF, dám to do přílohy příspěvku, pokud by to někoho zajímalo...
No vida Petře, včera jsem zde dával odkaz na lokátor T300 a tohle mi úplně uniklo. Nějak jsem prošvihl zhruba 2 stránky tohoto vlákna :? No jo, moc pracuji :lol: Vypadá to ale dobře. Určitě to potom vyzkoušej a udělej recenzi, jakmile to dojde. O tomto bych také uvažoval, že bych pořídil. Díky za pdf.
Honza Kucera

Re: Moje první letošní létání (od zimní Afriky)

#189 Příspěvek od Honza Kucera »

gardenroute píše:Moje první letošní létání
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vyIIJS6f08c[/youtube]
Dobrá práce Petře. Jak už jsem komentoval přímo na youtube, super pilotáž i náklony kamery. Jen tak dál. Budu se těšit na další videa :wink:
Bazil

#190 Příspěvek od Bazil »

Tak zde je slibený fly away z neděle...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=p3qlB1D6yy0[/youtube]
Naposledy upravil(a) Bazil dne úte 25.03.2014 21:28, celkem upraveno 2 x.
DJI Phantom 2 F306, Zenmuse H3-3D, GP3+BE
VTx TS 832 + Flysight Black Pearl 7" 1024x600
gardenroute

#191 Příspěvek od gardenroute »

Dag2B3 píše:...Každý den není posvícení (a nemůžeš být v Africe :lol: ) velmi klidné záběry, hlavně se mi líbila ta horní rotace (držíš to jen trošku páčkou, nebo máš na přepínači sníženou reakci?) Ještě by mě zajímala max. rychlost letu. Můžeš to příště zkusit? (napadlo mě to u záběru s tím jedoucím autem) díky Ať To lítá...
Tak jsem se dnes Romane dostal k tomu, že jsem vytáhl zaznamenanou telemetrii z jednotky iOSD MkII z toho mého posledního letu (video s testem nových klonů DJI 9" vrtulí), bylo to celkem 6 letů, takže jsem se v tom musel pohrabat :D

Nejvyšší rychlost v letu s režimem stabilizace GPS: 59 km/h
Nejvyšší rychlost v letu s režimem stabilizace ATTi: 74 km/h (!)
Nejvyšší dosažená výška : 947 m n. m., při startu z letiště s ASL 705 m n. m. (údaje z barometr. výškoměru)
Nejvyšší dosažená výška (dle iOSD v FPV při letu) : cca 250 m (to je to výškové panorama se západem slunce na 2:17)

Docela mě to překvapilo, ale hned při létání jsem tušil, že to frčí rychleji, a že nové vrtule Antigravity! motorům náramně chutnají.
Naposledy upravil(a) gardenroute dne úte 25.03.2014 21:25, celkem upraveno 1 x.
gardenroute

#192 Příspěvek od gardenroute »

Bazil píše:Tak zde je slibený fly away z neděle... [youtube]http://www.youtube.com/p3qlB1D6yy0[/youtube]
Nedovoleno přehrát...(?)
Bazil

#193 Příspěvek od Bazil »

gardenroute píše:Nedovoleno přehrát...(?)

Opraveno v původním příspěvku. Tak co si o tom myslíte? Je vidět ty maximální náklony podle toho jak nohy ptáka lezou do záběru.
DJI Phantom 2 F306, Zenmuse H3-3D, GP3+BE
VTx TS 832 + Flysight Black Pearl 7" 1024x600
dt

#194 Příspěvek od dt »

Hm, zajímavé. Po pádu se Naza restartovala a pak je vidět normální signalizace FS. Je možné, že by v letu ztratila napájení? Jak se chovají regly phantoma, když roztočené ztratí signál? Točí nějakou dobu dál nebo vypínají hned?
Během toho incidentu - viděl jsi na model? Dokážeš říct, jestli přepnutí do FS signalizoval oranžovým blikáním?

Edit: na kameře je vidět, že na objektivu jsou kapky. Letěl jsi v dešti? Nebo to je nízká oblačnost?
Dag2B3

#195 Příspěvek od Dag2B3 »

To Petr
No to je super. Chystám se v červnu točit Stadiony S11 a S22. Rychlost je odpovídající. Ty nejrychlejší mi bohužel ujedou. (100km přes město do hor je nejlepší čas 62minut) Doufám že to někam nenaperu. Dnes jsem hledal ty klony s lockem (mám původní motory - šlapou , tak jsem je tam zatím nechal) a všude byly jen ty s kruhovou dírou samoutahovací. Uvažuju, že bych vyměnil aspoň vrtule. Teď střídám 8 a 9 carbonový původní vzor. Ve větru mi přijdou lepší ty 8. Jinak jsem koukal na YT testy H3D3 jak lítá kolem toho kostelíka a stejně mi přišlo, že to trochu plave. Zatím počkám.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“