NOVÉ POJIŠTĚNI RC-ZMĚNY OD 4/2014

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
zdekar

Re: NOVÉ POJIŠTĚNI RC-ZMĚNY OD 4/2014

#511 Příspěvek od zdekar »

dt píše:[
Taky špatně. Tato věta by tam vůbec nemusela být, protože podle ÚCL když to dělá LP nebo LČPVP, tak už to není model.
http://www.caa.cz/aktualni-informace-k- ... -letadel-a

:lol:
No tak tam pak nemusí být v podstatě nic :) Tedy jen:
Toto pojištění se vztahuje na provoz RC modelů ... k tomu informace o výškách plněnní, podpis klienta a pojišťovny a šmitec. :D
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
dt

#512 Příspěvek od dt »

zdekar píše:No tak tam pak nemusí být v podstatě nic :) Tedy jen:
Toto pojištění se vztahuje na provoz RC modelů ... k tomu informace o výškách plněnní, podpis klienta a pojišťovny a šmitec. :D

Ano, přesně toto jsem tu psal téměř přesně před 3 dny, konkrétně 22. bře, 2014 16:54.
Drondys

#513 Příspěvek od Drondys »

buf píše:1. uváděl jsem pouze příklad u ČP , kdy pojistka na blbost neřeší naše problémy...

Pokud máš na mysli to co jsi zmiňoval ohledně toho případu s odmítnutím plnění ČP se zdůvodnění pojišťovny v tom smyslu, že dotyčný mohl nehodě zabránit kdyby vzdálenost byla vyšší tak ani u pojistky od Allianz ti nikdo nezaručí, že by se něco podobného nemohlo stát. Takže v tomto ohledu dle mého názoru pojistka od ČP neřeší RC modely nevýhodněji oproti pojistce od Allianz. Naopak v té pojistce od Allianz zavádějí takové nesmyslné definice a pravidla, že to nakonec možná bude stejně lepší řešit tou pojistkou od ČP.
JMalik

#514 Příspěvek od JMalik »

TomasC píše:Máš proto svoje tvrzení nějaký podklad? Ptám se jak silné je tohle argumentačně. Díky

Zatím jenom podklady od LMK Příbram. Každý rok tam napácháme nějakou událost, většinou kolem aut, jsou to blbosti za tisícovku, za dvě, ale je otázka času, než to bude za pade, nebo s tím někdo řízne do vesnice. Takže za nás ano.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
HonzaS

#515 Příspěvek od HonzaS »

JMalik píše:Zatím jenom podklady od LMK Příbram. Každý rok tam napácháme nějakou událost, většinou kolem aut, jsou to blbosti za tisícovku, za dvě, ale je otázka času, než to bude za pade, nebo s tím někdo řízne do vesnice. Takže za nás ano.

A ten sešitej zadek? :lol:
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#516 Příspěvek od H1N1 »

Ten byl bran jako liposukce:-D (joke)
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Amper

#517 Příspěvek od Amper »

Poslal jsem dotaz na CSOB Pojistovnu - maj totiz blbostni pojistku bez pojisteni domacnosti :

Dobry den

rad bych se zeptal zda je mozne pojistenim odpovednosti z obcanskeho zivota kryt skody zpusobene letanim s modelem letadla ci jineho letajiciho zarizeni.

V Clanku II, Vyluk z pojisteni bodu “F” je uvedeno :

F. poškozením nebo zničením motorových vozidel, jakýchkoli plavidel, letadel, sportovních létajících zařízení, sněžných a vodních
skútrů,

Mam to chapat tak ze pokud modelem trefim nejake auto tak nebude skoda hrazena nebo to mam chapat tak ze pokud je skoda zpusobena rekreacnim provozem letajiciho zarizeni (tj. modelu) tak nebude hrazena v zadnem pripade tj. ani v pripade poskozeni jine veci nez uvedene v bodu “F” ?

Odpoved :
Pojištění z běžné občanské odpovědnosti se na takové situace vztahuje. Malé modely nemáme ve výlukách, takže bychom plnili, vždy ale záleží na konkrétní situaci a posouzení likvidátorem. Níže uvedený bod ve výlukách, který uvádíte je myšlen tak, že si od někoho půjčíte plavidlo, vozidlo, atd. a poničíte ho.

Upresnujici dotaz :
mel bych jeste jeden dotaz – krylo by pojisteni i situaci tzv. verejneho vystoupeni ?

Jedna se o situaci kdy letani je nekomercni/sportovni ale je provozovano pred divaky.

A odpoved na nej :
pokud se nejedná o profesionální činnost, tak lze škodu uplatnit.

= tato pojistka by pro mne byla vyhovujici a cenove je srovnatelna s pojistkou od CMMA. Otazka je samozrejme jak bude plneno ale myslim ze v obou pripadech se najdou situace kdy bude mit clovek pocit ze se plnit melo a plnit se nebude. Na rozdil od CMMA nikoho nezajimaji hmotnosti letadel tj. predpokladam dodrzeni zakonych limitu a doporuceni Doplnku X ohledne vzdalenosti, failsafe atd....) nebo to zda leta letadlo ci coptera.

Todle rozhodne nebude pojisteni pro ty kdo poslou copter nad mesto a pak se modli ze se vrati. Ale to je pouziti prekracujici standardni modelarske pouziti a to zde neresime.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper

#518 Příspěvek od Amper »

Jen doplnim ze cena je 657Kc/rok s plnenim 2 mil zdravi/smrt, 1mil majetek. Za 828 je to pak 4 miliony zdravi/smrt a 2mil majetek. Pojistka je celoevropska pri docasnem pobytu a spoluucast je 500Kc.

Myslim ze za me je to pomerne easy, dam tomu jeste nejaky cas aby se Allianz vzpamatoval a pokud se CMMA nepovede neco zasadniho prolobovat do DoplnkuX tak asi pujdu do nejake podobne pojistky. Hledal jsem to chvilku a dalsi pojistovny typu Slavia atd... jsem ani nekontroloval/nekontaktoval.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#519 Příspěvek od strycArtus »

Amper píše:Pojištění z běžné občanské odpovědnosti se na takové situace vztahuje. Malé modely nemáme ve výlukách, takže bychom plnili, vždy ale záleží na konkrétní situaci a posouzení likvidátorem. Níže uvedený bod ve výlukách, který uvádíte je myšlen tak, že si od někoho půjčíte plavidlo, vozidlo, atd. a poničíte ho.

Já bych se bál tohoto. Co je to malý model? rozpětí do 50cm? do 100cm? do 150cm? nebo do nějaké hmotnosti? řekl bych do 0,90kg nebo kolik je ta první hranice.
Amper

#520 Příspěvek od Amper »

strycArtus píše:Já bych se bál tohoto. Co je to malý model? rozpětí do 50cm? do 100cm? do 150cm? nebo do nějaké hmotnosti? řekl bych do 0,90kg nebo kolik je ta první hranice.

To jsem se neptal, klidne se zeptej sam, je to napsani jednoho emailu.

Nebudu tady spekulovat co je a co neni maly model. Vzhledem k tomu ze mam letadla do 7kg (osobne si myslim ze todle je vahova kategorie kterou ma 90% modelaru) kde jsou pozadavky UCL prakticky identicke tak jsem to ani neresil. Myslim ze likvidator nebude resit hmotnosti/rozpeti (nepredpokladam ze by byl letecky vzdelan) ale bezpecnost. Viz nejaka informace o prubehu skodni udalosti kdy bylo sdeleno ze pilot mohl udelat pro zabraneni udalosti to ze si mel stoupnout dal.

Pokud budu mit EPP microjet ktery ma kilo a 90centi rozpeti tak je to sice maly model ale zaroven vali rychlosti 300 tak pochybuju ze bude pro likvidatora dostatecne bezpecna vzdalenost napr. od auta stejna jako u epp akrobata ktery se pri stejne hmotnosti/rozpeti sotva vlece.

Ano, kazda pojistovna udela maximum pro to aby neplatila. Ale taky zalezi na modelari, my jsme se napr. domluvili ze zmenime zpusob sekani letiste tak aby vznikla sirsi bezpecnostni zona mezi auty/divaky a drahou.

Dost me zarazi kdyz nekdo napise ze maji na klubovem lestisti X udalosti za rok a jedna se vetsinou o trefena auta. Kdyz jsem zacal letat ja tak na me stary vlci vzdy rvali kdyz jsem letel pres auta/lidi. Takze jsem se naucil letat tak aby hit auta/lidi mohl nastat az opravdu v pripade nejakeho mega problemu.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#521 Příspěvek od Woita »

Ampére, to je dobrá informace, děkuju.
Jsem zralý tu mou čerstvě uzavřenou pojistku u Allianz vypovědět, neboť nesohlasím s dodatkem, který byl uveřejněn až po uzavření pojistky (pojišťoval jsem se především kvůli kopteře). Tato u ČSOB se mi líbí, neboť mi řeší nejen modely, ale i další životní situace.
Uvidíme, co ještě dalšího vyplave, pojistit se chci, a to včetně kopter.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
gardenroute

#522 Příspěvek od gardenroute »

Woita píše:Jsem zralý tu mou čerstvě uzavřenou pojistku u Allianz vypovědět, neboť nesohlasím s dodatkem, který byl uveřejněn až po uzavření pojistky (pojišťoval jsem se především kvůli kopteře). Tato u ČSOB se mi líbí, neboť mi řeší nejen modely, ale i další životní situace. Uvidíme, co ještě dalšího vyplave, pojistit se chci, a to včetně kopter.
Toho bych se neobával, jsem ve stejné situaci, na počátku roku jsem si rovněž pořídíl tu pojistku ČMAA, v dobré víře, že se týká modelu letadla, což se samozřejmě týká i multirotorových modelů (nebylo nijak blíže specifikováno, že by se to toho či onoho netýkalo), ať už si o tom p. Janko jako soukromá osoba již myslí cokoliv. Zpětně podmínky pojistky nelze měnit.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
zdekar

#523 Příspěvek od zdekar »

Amper píše:Dost me zarazi kdyz nekdo napise ze maji na klubovem lestisti X udalosti za rok a jedna se vetsinou o trefena auta. Kdyz jsem zacal letat ja tak na me stary vlci vzdy rvali kdyz jsem letel pres auta/lidi. Takze jsem se naucil letat tak aby hit auta/lidi mohl nastat az opravdu v pripade nejakeho mega problemu.

Jedno ze základních nepsaných pravidel je, že se nelítá nad lidmi a auty a když už, tak jedině nad svým (třeba kvůli přistání do kufru malým EPP) :)

Jinak tohle vlákno je velice zajímavé. V podstatě změna v tom pojištění od Allianz je v tom, že u Allianz si to už nikdo nepojistí. Předpokládám, že to ale nebyl počáteční záměr. :lol:
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Woita
Kontaktovat uživatele:

#524 Příspěvek od Woita »

gardenroute píše:Toho bych se neobával, jsem ve stejné situaci, na počátku roku jsem si rovněž pořídíl tu pojistku ČMAA, v dobré víře, že se týká modelu letadla, což se samozřejmě týká i multirotorových modelů (nebylo nijak blíže specifikováno, že by se to toho či onoho netýkalo), ať už si o tom p. Janko jako soukromá osoba již myslí cokoliv. Zpětně podmínky pojistky nelze měnit.

No právě, myslel jsem že jsem pojištěný od 13.3., ale prý jsem pojištěn až od 1.4., a tam jsou již podmínky jinak. Nevím jak to vlastně je, dosud nemám v ruce certifikát, uvidím jaké na něm bude datum. Někde se píše že jsem pojištěn už od druhého dne po připsání pojistné částky na účet (to je toho 13.3.), ale zase na druhou stranu mám zprávy, že jsem pojištěn až od 1.4.. Otázka je tedy, od kdy je moje smlouva uzavřena a tedy jaké podmínky platí. V době, kdy jsem pojistku objednával a platil, ještě o změněných podmínkách nybyla nikde zmínka.
Naposledy upravil(a) Woita dne stř 26.03.2014 10:18, celkem upraveno 1 x.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Amper

#525 Příspěvek od Amper »

zdekar píše:Jinak tohle vlákno je velice zajímavé. V podstatě změna v tom pojištění od Allianz je v tom, že u Allianz si to už nikdo nepojistí. Předpokládám, že to ale nebyl počáteční záměr. :lol:

Tak to dopada kdyz nekdo dela "pruzkum trhu" ale odmita akceptovat to co pruzkum ukaze :-D
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“