NOVÉ POJIŠTĚNI RC-ZMĚNY OD 4/2014

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

Re: NOVÉ POJIŠTĚNI RC-ZMĚNY OD 4/2014

#526 Příspěvek od graup15 »

JMalik píše:
Zatím jenom podklady od LMK Příbram. Každý rok tam napácháme nějakou událost, většinou kolem aut, jsou to blbosti za tisícovku, za dvě, ale je otázka času, než to bude za pade, nebo s tím někdo řízne do vesnice. Takže za nás ano.

Hmmm tak to mi vysvětli co tam děláte. ? Podle tebe létáme nebezpečně a přitom si ani nepamatuji,kdy naposled někdo u nás jen škrábnul auto.
Takže buď tam máte bordel:-) nebo jste piloti z leknutí:-) :-) :-) :-)
Amper

#527 Příspěvek od Amper »

Pokud nekoho jeste stale zajima pojistka od CMMA tak tady je oficialni vyjadreni z Allianz.

Dotaz :
v dokumentu zverejnenem na http://cmma.cz/docs/490001292_04.pdf je uvedeno ze :

Pojištěný: Seznam pojištěných osob je uveden v Přihlášce. Pojištění podle této rámcové pojistné smlouvy lze sjednat jen pro
fyzické osoby, které nejsou osobami samostatně výdělečně činnými. Do pojištění lze přihlásit jen modely letadel,
které jsou ve vlastnictví fyzických osob se státním občanstvím ČR nebo SR.

Rad bych se zeptal na jednoduchou vec – mohu se pojistit v ramci teto ramcove pojistne smlouvy kdyz jsem OSVC ale pojisteni bude uvedeno na r.c. a nebude pouzivano pro cinnosti ktere mam pokryte OSVC.

Z meho laickeho vykladu nemohu protoze i kdyz pouziji rodne cislo jako identifikaci tak jsem fyzicka osoba ktera je OSVC.

Muzete mne dat oficialni vyklad tohoto problemu ?

Dobrý den,
Do pojištění u ČMMA lze pojistit model, který je zakoupen soukromě, například ne na firmu, a je provozován k nekomerčním účelům za podmínek stanovených mimo jiné Úřadem pro civilní letectví. Modely pro soukromé „hobby“ využití nemusí mít také registrační značku přidělenou ÚCL.
V případě, že tedy jde o nekomerční, hobby využití, pojistí vám model ČMMA.

S pozdravem

Tomáš Gratzl
Odd. středních rizik a podpory
Allianz pojišťovna a.s.

Doufam ze me nezazaluje za publikaci. Predpokladam ze todle vyjadreni bude pro vetsinu z nas pouzitelnejsi
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
RCModely
Kontaktovat uživatele:

#528 Příspěvek od RCModely »

Woita píše:Ampére, to je dobrá informace, děkuju.
Jsem zralý tu mou čerstvě uzavřenou pojistku u Allianz vypovědět, neboť nesohlasím s dodatkem, který byl uveřejněn až po uzavření pojistky (pojišťoval jsem se především kvůli kopteře). Tato u ČSOB se mi líbí, neboť mi řeší nejen modely, ale i další životní situace.
Uvidíme, co ještě dalšího vyplave, pojistit se chci, a to včetně kopter.

Navěsím na tebe.
1.)Stále jednám s Allianz, čekám na odsouhlasení změn z Německa. (které jsme zpracovali podle vašich připomínek)
2.)Pokud budou nějaké změny, tak budou platit až od pátého měsíce.
3.)Žádné smlouvy se v žádném případě nebudou rušit. Smlouvy uzavřené před platností změn budou platit v celém rozsahu.
Akorát stále nerozumím tomu, že žešíte koncept smlouvy, která neplatí.
Amper

#529 Příspěvek od Amper »

RCModely píše:Akorát stále nerozumím tomu, že žešíte koncept smlouvy, která neplatí.

http://cmma.cz/docs/490001292_04.pdf

Todle neplati ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Woita
Kontaktovat uživatele:

#530 Příspěvek od Woita »

RCModely píše:Akorát stále nerozumím tomu, že žešíte koncept smlouvy, která neplatí.

Přesně jak píše Amper. Existuje Doplněk s platností od 1.4., a již je zveřejněn.
A taky jsem dost nakrknutý ze dvou důvodů:
1. Ty sám jsi prohlásil, že se zasadíš o to, aby koptery byly vyjmuty z "modelů". Tedy dopředu už se chystám na to, co udělám jestli se ti to podaří.
2. Pojistil jsem se 12.3., platba proběhla 13.3., čekal jsem že od 13.3. jsem pojištěný. Tak jsem to četl i tady:
http://cmma.cz/pojisteni
No ale pak vyplynulo, že budu pojištěný až od 1. dubna, a to se mi vůbec nelíbí.
Cítím vzduchoprázdno, nevím jsem-li vůbec pojištěn, a pokud ano, na co (koptery ano či ne?), neznám číslo své pojistky, nic. Zajímá mě stav k dnešku (26.3.2014).
Jediné co vím, je, že jsem poslal 560,- Kč.
Takže řeším situaci, pro mě krajně nepříjemnou - to chápeš ne?
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Hunger

#531 Příspěvek od Hunger »

Pánové víte někdo jak dopadlo to včerejší jednání s UCL? Zatim o tom všichni tak nějak mlčí.
"Šmirgl to jistí!"
JMalik

#532 Příspěvek od JMalik »

graup15 píše:
Hmmm tak to mi vysvětli co tam děláte. ? Podle tebe létáme nebezpečně a přitom si ani nepamatuji,kdy naposled někdo u nás jen škrábnul auto.
Takže buď tam máte bordel:-) nebo jste piloti z leknutí:-) :-) :-) :-)

Plochu máme cca 6m od aut, jinde parkovat nejde. Nepamatuji se, že by někdo z maníků co to létá delší dobu s tím fláknul do auta. Začátečníkům můžeš ale nekonečně vysvětlovat, že mají létat proti větru, před sebou :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik

#533 Příspěvek od JMalik »

HonzaS píše:
A ten sešitej zadek? :lol:

Do sto stehů to nepočítáme. Tohle bylo vydatnější :lol:
( Je kravina startovat třímetrovku akrobata sám, navolno. Navíc pilot chodí hrát hokej = sport, kde stačí nižší IQ :lol: . Kdyby k tomu přišel z velkého letadla z letiště, tak se to nestalo. Přijeli jsme z lodí a on si myslel, že na všechno bude tolik času, jako na té pomalu se sunoucí jachtě :wink:)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
mhabr

#534 Příspěvek od mhabr »

H1N1 píše:Koukal jsem tedka na podminky co ma ČP u pojisteni na "blbost" nenasel jsem tam ani pismenko o modelech, takze je nezakazuji, ale ani nepovoliji.

Omlouvám se, že asi reaguji se zpožděním, ale nějak jsem musel neodkladně řešit jinou činnost a na věc, které jsem se účastnil na rcmanii jsem zapoměl.
Ohledně pojistných podmínek české pojišťovny doporučuji k prostudování toto:
http://www.ceskapojistovna.cz/documents ... ti-vpp.pdf

Zejménačlánek 24 - Výluky t pojištění, kde se píše: způsobenou provozem letadla nebo plavidla, sportovního létajícího zařízení, včetně jejich modelů;

Pokud to již někdo psal předemnou, tak se omlouvám, ale za ty dva dny přibylo 20 stránek, které není v mých silách číst.
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#535 Příspěvek od thsoft »

Je tady krásné téma NOVÉ POJIŠTĚNI RC-ZMĚNY OD 4/2014 a tak jsem si říkal že se podívám co je za změny.
To jsem byl ale pěkně bláhový, už jenom přečíst těch 36 stránek příspěvků to je téměř nemožný.

Námět pro Admina:
Nemohlo by takovéto aktuální téma mít jeden hlavní příspěvek, kde by někdo autorizovaný souhrně napsal
a občas aktualizoval (pokud to má vývoj):

Od 1.4. se mění toto xxxxx
a kdo má staré pojištění by měl udělat toto xxxxx
Nové podmínky jsou tyto xxxx

Nemám opravdu čas a sílu vše přečíst, ale o pojištění bych se rád dozvěděl co se mění. A myslím
že nejsem sám.

Tomáš
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
PetrD

#536 Příspěvek od PetrD »

mhabr píše:Ohledně pojistných podmínek české pojišťovny doporučuji k prostudování toto:
http://www.ceskapojistovna.cz/documents ... ti-vpp.pdf

Zejménačlánek 24 - Výluky t pojištění, kde se píše: způsobenou provozem letadla nebo plavidla, sportovního létajícího zařízení, včetně jejich modelů;

To co odkazuješ jsou podmínky pro podnikatele a právnické osoby. V pojistných podmínkách pro pojištění odpovědnosti občanů tento dovětek o modelech (zatím) není.
http://www.ceskapojistovna.cz/documents ... tek-pp.pdf
mhabr

#537 Příspěvek od mhabr »

To se omlouvam, přehlédl jsem to.
niky79

#538 Příspěvek od niky79 »

Ja tam vidim neco podobneho:

Článek 25
Výluky z pojištění
"m) způsobenou provozem vozidla, letadla nebo plavidla;"
Asek
Kontaktovat uživatele:

#539 Příspěvek od Asek »

Jo, ale my nelétáme s letadly ale s modely letadel. Akorát že furt nemáme jasno co je to model letadla. ....Takže někteří možná přeci je létáme s letadly.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
Woita
Kontaktovat uživatele:

#540 Příspěvek od Woita »

Začínám nabývat dojmu, že nejlepší bude pořídit si nějaké obecné pojištění odpovědnosti občanů. Takovéto pojištění od ČSOB řeší nehody s modely, od ČP zřejmě také, nerozlišují blbosti jako počet rotorů, GPS, Fail-safe schopnosti atd. a kromě toho mi to pořeší případné další škody co se můžou stát v běžném životě. Modelářská pojistka paradoxně má problémy mi pokrýt činnost v souvislosti s mými modely.
Právě zjišťuji podmínky od ČPP (česká podnikatelská poj.), zatím to vypadá že by tyto věci kryli docela dobře a nějaké GPSky jim vůbec nevadí :wink: Cenově to vypadá velmi podobně jako ta specializovaná modelářské pojistka.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“