Rozdíl mezi W8 64 a 32bit.

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Vilda 45

Rozdíl mezi W8 64 a 32bit.

#1 Příspěvek od Vilda 45 »

Může mi někdo poradit co je lepší ze špatného?
Je lepší Win,8 64 bit, nebo 32 bit.
Rady, typu : nestojí za nic znám. Potřebuji jen poradit, která z těchto možností je lepší.
Jedná se o instalaci na desktop.
Děkuji za rady
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozdíl mezi W8 64 a 32bit.

#2 Příspěvek od Nakadah »

Dnes? Urcite 64bit. Nak
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od RCStudio »

32 bit limit operacky cca 3.5GB
64 bit limit 128 resp 512GB

I kdyz budes namitat ze 4GB staci, nyni uz se da rict ze je standard 64bit system
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Vilda 45

#4 Příspěvek od Vilda 45 »

Myslím si to samé i když z W8 nadšený nejsem, ale to se teprve uvidí.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RCStudio »

Hele ja myslim ze to zas takova hruza neni, jde pomoci sikovne utilitky prepnout na standardni plochu a jak pozoruji po klientech zpravidla to nadavani na W8 je spise trend nez ze by mluvili z vlastni zkusenosti...
Jan Janekx Urbanek
Xenomorfus

#6 Příspěvek od Xenomorfus »

32-bit obecne se nove jiz moc neinstaluje. Vyjimku mohou tvorit naroky uzivatele na konkretni program, ktery ma problemy s chodem pod 64-bitovym systemem. Ale i to je resitelne. Za mne kazdopadne 64-bit.
btw osobne mam nejlepsi zkusenosti s Win 7 Ultimate 64-bit.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Hunger

#7 Příspěvek od Hunger »

Janeku nemluv o něčem co nemáš. Bohužel ty zas... win 8.1 na notebooku mám. Vlastním multilicenci na visty a musel jsem si koupit tuhle hovadinu, protože mám v notasu dedikovanou grafiku od AMD, která nebyla vistama podporovaná, zlaté NVIDIE, ono naistalovat ostatní ovladače bylo na dlouho a těch nervů. Ale pořád lepší než WIN 8.1, to jsem bohužel v době koupě nevěděl, věděl jsem že to bude opruz, ale Gates předčil moje obavy... Tady je pár argumentů.

Počítač nejde vypnout, musí se do nastavení, that is f...ng logical, nebo ALT+f4 na ploše, ale místo shut down se ti někdy objeví jako první možnost, change user, to ve chvíli, kdy je dostupná nová aktualizace. V tu chvíli to začne být zajímavé, poněvadž, v tu chvíli počítač nejde restartovat, bez toho, aby se neaktualizoval, po 3 dnech už nejde ani vypnout, to je sranda co?

Další věc Autocad, pod win 8.1 nejde, a ty de**nti v mrkvosoftu to odmítají řešit, pod win 8 lidem prý ještě chodil.

Bez touchpadu nemáš šanci použít funkci hledat

Veškerý nastavení se tváří jako kompletní, ale jeho část se schová, normálně má člověk na výběr z High permance, normal, a power saver, každopádně jedna se vždy schovává

Občas se systém hned po startu spadne a problém se zadělanou pamětí, nebo nedostatkem výkonu to není.

Když nevíte jak se dostat do Biosu(UEFI) nemáte šanci, ta úvodní obrazovka tam není ani milisekundu, musíte mačkat F2, ještě před startem počítače.

Wifina se same nespáruje, sít je uložená, ale velmi často se do ní musíte připojit ručně, moc příjemné

Řeknu tu asi takhle na deskopu naprosto nepoužitelná věc, notebook se dá zavřít, ale i tak je to dost otravné.

Jo teď jsem si vzpoměl ještě na jednu věc, zástupce z metra nedostanete na plochu, nechápu jak je to možné...

Když o těch W8 budeš ještě něco chtít vědět, tak se stačí zeptat. Až budu mít čas hodim si na notas visty sp2 a pojedu radši bez tý grafiky, protože takhle je ten komp nepoužitelnej o vistách se neoprávěně říká, že je to hrozný systém, bohužel u win8 je to bohužel pravda. Respektive visty dříve byly špatné, ale po SP, jsou lepší než W7 obzvláště co se týče přístupnosti nastavení, jádro mají prakticky stejné jako 7 a většina semičkových ovladačů bezproblémů funguje na Vistách. Sedmičky mám taky, takže vím o čem mluvím.

Jinak když už, tak vem 64 bit
"Šmirgl to jistí!"
Vilda 45

#8 Příspěvek od Vilda 45 »

Dík všem za rady, já používá nejvíce Linux a W8 budou jen na něco co v Linuxu mít nemůžu.
Jinak vyzkouším 64-bitovou verzi.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od RCStudio »

No Visty jsou i po SP pekny sra*ky, neodladene, naladove, W7 jsou vlastne stejne jadro ale podstatne vyladenejsi.

Nevim jak si troufnes o nekom rict ze nema mluvit o necem co nema jak vis z jakeho systemu ted pisu tento prizpevek?

Co to mas za NTB ? Co te vede k tomu jit na Visty a ne alespon W7 ?
Jan Janekx Urbanek
Woita
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Woita »

Taky píšu z notebooku s Win8 64 bit, a nič tak špatného nepozoruju, vlastně nemám co vytknout. Koupil jsem notebook s Win 7 i 8 (volitelně), takže jsem pár dní vyzkoušel Win7, pak jsem je smazal, nainstaloval Win8 a už u nich zůstal. Nejsou pro mě o nic horší než Win7, všechno maká.
Pozn. Doporučuju nainstalovat malý český prográmek StartW8, dodělá tlačítko Start - to jediné mi v 8 chybělo. Rád jsem poslal i malý "donate" autorům StartW8.

Edit: Co se týká Win 8.1 (nabízené jako bezplatný upgrade), tam jsem prozatím zdrženlivý. Nelíbí se mi přihlašování účtem Microsoft.
Naposledy upravil(a) Woita dne čtv 27.03.2014 19:53, celkem upraveno 1 x.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Kissman »

To ze mas divny ntb, neznanema, ze Win 8.1 jako produkt je spatny.

Abych se zas prilis neodklanel od tematu, tak ze vysvetlovat rozdil mezi 32 a 64b verzi je bezpredmetne... je jich tolik ze laik nema sanci to pobrat. Instaluj samozrejme 64b pokud pouzivany HW a SW dovoli ;)

A zpatky k Hungerovi... AutoCAD ve Win 8.1 chodi normalne a pokud ne, tak to rozhodne neni problem MS, Win 8.1 ovladam jen a pouze klavesnici a nemam problem (touchpad wtf? :D), stejne jako AMD tak i nVidia ma graficke karty, ktere se ji uz nehodi podporovat a ve Win 8.1 jsou na ne jen legacy ovladace. Mimoch aj ty od AMD legacy funguji bezproblemove ve Win 8.1 :) Kdyz chces system vypnout, proste najed do rohu a vypni :D

Pokud si neumis odmacknout klavesu na BIOS, pak mas moznost primo z Win 8.1 restartovat do BIOSu bez mackani klaves...

Takze se obavam ze ne, ze nevis o cem mluvis, bohuzel ;)
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Hunger

#12 Příspěvek od Hunger »

Janeku podle této věty:
myslim ze to zas takova hruza neni
od malička znám jednu větu myslet znamená ... vědět

Proč jdu zpět na Visty a ne na ten paskvil pod jménem W7? Protože Visty jsou mnohem lepší. Už jenom ta spodní lišta mě na sedmičkách štve, respektive je úplně stejná jako na osmičkách, hra na schovku, tady se do avastu realteku nvidie dostanu na jeden klik u w7 musím jako pako rozklikávat šipku.

Dost často si hraju s routerem, respektive občas se musí restartovat, bo se rád seká, u Visty kliknu na start síť a jsem tam u sedmiček mě čeká dlouhé hledání a klikání...

Další věcí je ta, že dost často využívám noťas a rád na něm přepínám režimy, jsou celkem třiu Vist, W7 i W8, problém je ten že W7 i W8 ukazují pouze 2 naposledy používané, klikneš na více možností napájení vidíš stále jen 2 režimy, musíš sjet dolů rozkliknout šipečku a tam se schovává 3. možnost, kdo tohle sakra vymyslel.

A teď věcné argumenty na počítači mi bějá BF3, Assasins creed 4 na nejvyšší detaily, než že bych to hrál, hraje to bratr, ale jako ukazatel výkonu je to dostatečné. Já dost často pracuju s Autocadem, ten mi pod Vistama běží naprosto bezproblémů, upřímně sedmičky jsou lepší možná pouze pro slabé počítače, . Po instalaci W7 na deskop se nic nezrychlilo, nic se nezlepšilo, jen mě štval jejich design a hra na schovku v nastaveních, takže mi laskavě vysvětli proč bych si je měl do počítače instalovat...

Jediné zlepšení po instalici sedmiček jsem pozoroval u matčinýho 5 let starýho lowendovýho Fujitsu, ale bylo tak malé, že se to nevyplatilo... Na hp550 výkon stejný jako Visty na deskopu mi přišly Visty dokonce rychlejší. Jinak W8 mám na Lenovu G500, takovej slabší noťas
"Šmirgl to jistí!"
Hunger

#13 Příspěvek od Hunger »

Kissimane vážně ty mi chceš říct, že ti autocad 2014(takové důležité číslo) běží pod W8.1???
Pak tedy vysvětli toto:
Autodesk has not officially supported Win8.1 AFAIK.

http://forums.autodesk.com/t5/AutoCAD-2013-2014/AutoCAD-2014-and-Windows-8-1/td-p/4632085
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows8_1-winapps/i-recently-upgraded-to-windows-81-and-installed/8ef31a6b-2bcc-40c5-b6b9-82ac4ff94de2?auth=1
http://forums.autodesk.com/t5/Installation-Licensing/AutoCad-2014-for-Windows-8-1-Error/td-p/4631569

Já ten problém řešil přede dvěma měsíci, každopádně teď jsem se dočetl, že od SP1 by to mělo fungovat, nevím jak je to teď, ale dříve při stažení autocadu z ofiko stránek a pokusu o instalaci to vyhodilo chybu , už s ním dělám jen na despoku a smířil jsem se stím, že na naťasu bude autacad až s Vistama...
"Šmirgl to jistí!"
Woita
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Woita »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Kissman »

Doporucuji se naucit nejdrive ovladat OS a az potom vykrikovat ze neco nejde... to ze nedokazes v nastaveni spku na panelu vypnout tak, abys videl vsechny ikonky je tvoje blbost :) stejne tak cleneni hlavniho panelu muze byt na vlas stejne jako na Vistach, XP a starsi...

U 7 aj 8 aj 8.1 jen kliknu pravym na ikonku site a zvolim "otevrit centrum sitovych pripojeni" - hotovo na dva kliky :) nicmene to stejne nepouzivam, cmdlety v powershellu a i obycejne cmd je pro me rychlejsi...

Ve chvilce, kdy kliknu na dalsi moznosti napajeni v ikonce baterky, vidim vsechny rezimy, ktere mam nastavene (osobne jich mam 14)...

Na 8.1 je znatelne zvyseni herniho vykonu, nic zavratneho, nicmene o dost :) samozrejme ze ti budou na Vistach hryfungovat lepe, kdyz mas na Vistach nainstalovane ovladace na GPU a na 7kach nikoliv :D

Nikdo te nenuti si je kamkoliv instalovat, jen uvadim veci na pravou miru, protoze tady mates kolemjdouci obcany :)

A ano, 2014 me funguje v 8.1 bez problemu... a nejen me > http://www.microsoft.com/en-us/windows/ ... indows+8.1

Troufnu si tvrdit, ze lidicky, kteri reportuji nefunkcnost maji nelegalni variantu bez potrebnych aktualizaci :) mimoch. to potvrzuji i lide v tebou uvadenych odkazech :)
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“