Loop VA-models
Re: Loop VA-models
Možná kdybys napsal konkrétní argument proč ne?? Provozujeme jich v klubu několik včetně původních starých černých Turnigy SK (což je totéž) a kromě občas hlučnějších ložisek s nimi není problém.
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Jelikož mě i kamarádovy se rozletěl na pul
. A změř si navíc skutečný výkon...mezi námi SK je úplně někde jinde to nemůžeš porovnávat...
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
Jak se může oběžka rozletět napůl? Jak měříš výkon elektromotoru, máš dynamometr, brzdu?
Provozuju spokojeně těch NTM docela slušnou řadu, poslední mám 2ks 5060 provozované při cca 1,3-1,4kW každý a nezdá se mi že by chtěly něco provést...
Provozuju spokojeně těch NTM docela slušnou řadu, poslední mám 2ks 5060 provozované při cca 1,3-1,4kW každý a nezdá se mi že by chtěly něco provést...
jyrry.webnode.cz
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Tak pak jsme měli smůlu asi nebo nevím...nicméně údaje které udávají tak neplatí a je to spíš topení...můj názor
Mám 2 motory NTM jeden v Tucanovi MPX a druhý v Dogfighterovi MPX a oba topí pěkně a to nejedu na max. zatížení.
Jinak zatím chodí,ale do akrobata bych ho nedal.
A mám i staré černé SK a ty zdaleka tak netopí.
Jinak zatím chodí,ale do akrobata bych ho nedal.
A mám i staré černé SK a ty zdaleka tak netopí.
Mic-74: pokud platí údaje co máš v RCalbu, tak oba motory provozuješ za hranou jejich maxima (zvlášť ten menší 3536/1400), byl by docela zázrak kdyby netopily
.
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Nicméně topí i s doporučenýma hodnotama...a doporučené hodnoty neodpovídají vesměs...
Ten 3536/1400 má odběr na zemi do 50A (9/7), vyrobce udává max 55A, je mi jasné že těch udávanejch 55A je krátkodobé a ten údaj asi moc nesedí.
Ten samej, ale SK3-3536/1400 má max 40A
Ten samej, ale SK3-3536/1400 má max 40A
Ono nejde ani tak o doporučené hodnoty ale o prostou fyziku. Při těch 50A/3S a dejme tomu 70% účinnosti musí motor "vytopit" přibližně 150W... zkus udržet ruku na 150W žárovce
.
To že motor v tomhle režimu (a uzavřený v pěnovém trupu) se bude hřát, není vada, ale normální vlastnost. Axik se stejnými parametry bude mít účinnost třeba o 5% lepší a vytopí "jenom" 120W, to je celý rozdíl.
Bavíme se tady o bublinkovém poletovadle za pár korun, do 2m akrobata NTM nikomu doporučovat nebudu...
To že motor v tomhle režimu (a uzavřený v pěnovém trupu) se bude hřát, není vada, ale normální vlastnost. Axik se stejnými parametry bude mít účinnost třeba o 5% lepší a vytopí "jenom" 120W, to je celý rozdíl.
Bavíme se tady o bublinkovém poletovadle za pár korun, do 2m akrobata NTM nikomu doporučovat nebudu...
-
beginner99
Pár korun , díky teda
Pokud bych vycházel z toho , že mi nevadí , že je to NTM , tak tenhle motor už výkonem
stačit musí . http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
stačit musí . http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
NTM mi nevadí, ale vadí že v EU není skladem... ale když už bys chtěl takový výkon a objednával z HK, tak je tam ověřená kvalita T3639. Je o pár gramů lehčí a na rozdíl od NTM má tahle červenomodrá řada jen samou chválu
.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 100kv.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 100kv.html
-
beginner99
Na global skladu má ten NTM také pět hvězdiček . Jde mi jen o to , jestli ten by už výkonem stačil .
Ten NTM 3542/1000 je na Loopa v pohodě. výkonu dost, větší už tam váhově ani nedáš.
Dneska jsem lítal DF tam mám ten NTM 3536/1400 dal jsem dvě baterky hned za sebou a motor je horký, ale prst na něm udržet jde.
Dneska jsem lítal DF tam mám ten NTM 3536/1400 dal jsem dvě baterky hned za sebou a motor je horký, ale prst na něm udržet jde.
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Jo dívat se na hvězdičky u HK to si fakt zabil 
beginner99 píše:Na global skladu má ten NTM také pět hvězdiček . Jde mi jen o to , jestli ten by už výkonem stačil .
Pokaždé když ti někdo něco doporučí, tak dáš nový odkaz na další motor... víš vůbec co chceš?
Všechno jde! Pouze chcíplá koza se musí táhnout. LOOP VA Models, Hawker Hurricane e25, DX7