Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Honzzzinek88
Kontaktovat uživatele:

Re: Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)

#61 Příspěvek od Honzzzinek88 »

Prostě teď vše z Hobbykingu z Číny budou zadržovat a vyžadovat dokumenty a + 96Kč. Z mých 9 balíčku postavili 4 za sebou a 5 jich ještě čeká. Koho nestopnou budou mít štěstí. Prostě stopnout i balik v hodnotě 5$. Ale na ebay apod. na to kašlou...
Youtube http://www.youtube.com/user/RcAirOSTRAVA/videos
Galerie http://rcairostrava.zonerama.com/
Drondys

#62 Příspěvek od Drondys »

Honzzzinek88 píše:Praze je jedno co přijde přes Ebay, Aliexpress, Dx.com apod. , ale prostě vědí o hobbykingu že se tam dá šmelit cena a to je kámen úrazu... Tak prostě ted budou stopovat vše. Fakt jsem vytočený za těch 864 bych měl perfektní baterku nebo něco... :oops:

Obávám se, že k tomu značnou měrou napomohli i různí chlubílci a radílkové co tady psali ohledně podhodnocování zásilek zejména z Hobbykingu a tady je výsledek.

Takže "pěkně děkujeme" všem co se takto chlubili nebo radili za to, že to teď zavařili ostatním co budou do budoucna nakupovat na Hobbykingu.

:evil: :evil: :evil:
Earl
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Earl »

Drondys:
Prosím Tě připravuji se na celníky a zajímalo by mě při tisku do PDF mám tam nechat záhlaví a zápatí? Osobně se mi to líbí bez těchto ptákovin, prostě čistá faktura s textem, který tam má být. Děkuji.
Drondys

#64 Příspěvek od Drondys »

Earl píše:Drondys:
Prosím Tě připravuji se na celníky a zajímalo by mě při tisku do PDF mám tam nechat záhlaví a zápatí? Osobně se mi to líbí bez těchto ptákovin, prostě čistá faktura s textem, který tam má být. Děkuji.

Záhlaví a zápatí ničemu nevadí. Já ho tam vždy nechávám, ale pokud chceš tak můžeš zvolit k tisku jen tu předmětnou část, která obsahuje fakturu. Je to jen na tobě.
Earl
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Earl »

Kašlu na to, chtěl jsem to urychlit a poslat jim to dnes, ale je pátek a asi by to ničemu nepomohlo o víkendu nemakají. Počkám na dopis. Potřebuji ještě objednat serva, ale teď už je objednávat nebudu nechce se mi platit zlodějům z ČP výpalné za nic.
Drondis: prosím Tě nemáš přehled o tom o kolik se zvýšil limit pro platbu DPH po oslabení koruny? Dřív jsem to počítal cca 25 dolarů kolik je to dnes určitě víc?
Je konec měsíce celnicí mi to určitě projde až v dubnu, podle kterého celního kurzu se to bude počítat? Blbnu těšil jsem se, že bude tento týden motor nainstalovaný zatím mi leží čtvrtý den v Praze. ČP si namastí kapsu na neoprávněně zadržených zásilkách a celník bude spokojený, že má práci. Marně přemýšlím, kdo se mě tento týden nesnažil okrást. Vlastně otevřel jsem balkon, nadechl se, nikde se neobjevila ruka žádající poplatek. Zatím. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Edit:
Kurzovní lístek Celní správy
EU 27,41
USD 19,94
Takže mě vychází limit pro platbu DPH 30 dolarů. Snad jsem to vypočítal dobře.

Honzzzinek88: tebe je mi líto, třeba ti ČP pošle alespoň tričko Nejlepší sponzor měsíce března. Kdo ví čeho se nakonec ještě dočkáme.
danidani
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od danidani »

Kurz EUR na rok 2014: 25,647
Kurz USD na 03/2014: 19,943

Takže limit vychází cca 28,29 USD

Viz http://www.celnisprava.cz/cz/aplikace/S ... kurzy.aspx
Drondys

#67 Příspěvek od Drondys »

Earl píše:Drondis: prosím Tě nemáš přehled o tom o kolik se zvýšil limit pro platbu DPH po oslabení koruny? Dřív jsem to počítal cca 25 dolarů kolik je to dnes určitě víc? Je konec měsíce celnicí mi to určitě projde až v dubnu, podle kterého celního kurzu se to bude počítat?

Edit:
Kurzovní lístek Celní správy
EU 27,41
USD 19,94
Takže mě vychází limit pro platbu DPH 30 dolarů. Snad jsem to vypočítal dobře.

Tvůj výpočet je špatně, protože kurz EUR se nebere ten průběžný měsíční 27,41, ale roční fixní tj. ten co je dole na stránce kurzů na webu celní správy označen jako EUR_limit a ten je pro celý kalendářní rok 2014 stanoven na hodnotu 25,647. Je to popsáno v úvodním příspěvku jiného tématu viz tento odkaz. Správně to uvádí danidani.

25,647 * 22 / 19,943 = 28,292

Doporučuji si ovšem raději ponechávat rezervu a pokud chceš být bezpečně v limitu pak nakupovat do hodnoty cca 27 USD, protože kurz dolaru se bere při výpočtu ten průběžný a v době kdy zásilka prochází celní poštou tj. kurz dolaru může být v době proclívání už jiný oproti době kdy to budeš počítat při nákupu a pak bys kvůli zbytečně "na doraz" limitu blízké hodnotě limit překročil.

Earl píše:...neoprávněně zadržených zásilkách...

Je třeba si uvědomit, že se nejedná o neoprávněné zadržení, protože celní předpisy nestanoví, že by celníci museli respektovat cenu uvedenou na deklaraci a nemohli požadovat doložení dokladů. Honzzzinek88 už tady citoval odpověď pracovníka celní pošty na dotaz ohledně opakovaného zadržování zásilek z Hobbykingu v poslední době i s uvedením telefonního čísla přímo na příslušný Celní úřad. Pro osvěžení paměti to znovu odcituji.

Dobrý den pane Honzzzinek88,

podle informací, které mám k dispozici, všechny zásilky zasílané z HOBBY KINGU jsou ukládány do dočasného celního skladu a adresátům je zasílané Oznámení o příchodu zásilky ze zahraničí, ve kterém jsou vyzváni k doložení dokladů o platbě zboží. Uvedený postup uložení zásilek do dočasného celního skladu je prováděn na základě rozhodnutí celního úřadu - tel. číslo 257 019 256.

Kdokoli bude přesvědčen o tom, že zadržení jeho zásilky je neoprávněné tak ať neváhá a kontaktuje přímo Celní úřad viz telefonní číslo ve výše uvedené citaci. Česká pošta by se v takovém případě dopustila deliktu a Celní úřad by proti tomu měl rozhodně zakročit v případě, že to bude skutečně neoprávněné zadržení.
thoroid

#68 Příspěvek od thoroid »

Nevím jestli je těch 96Kč dostatečná hodnota, aby se poště práce navíc vyplatila. Vytřídit balíky, nafotit, uložit do skladu, poslat doporučený dopis, zpracovat doručenou dokumentaci, vystavit účet, zaslat na dobírku, spárovat platbu...
Fakt je, že to všechno zajišťuje jedna společnost, zaměstnanci tam na mnoha pozicích pracují skoro za almužnu a i tak jsou rádi, že mají alespoň nějakou práci. Stejně mě ale přijde, že to moc výdělečná akce není a že spíš zajišťují zájmy i někoho dalšího. Samozřejmě mají dostatečně silný oficiální argument, že je u HK možnost řízeně podhodnocovat zásilky (to by byla první věc, kterou bych zrušil nebo alespoň ať nechávají defaultně nastavenou plnou cenu o což jsem je už před delší dobou žádal). Snad se brzy povede zjistit, kde je skutečně zakopaný pes a rozumně tyhle problémy vyřešit.
czesilko

#69 Příspěvek od czesilko »

Mám dotaz- nechám si zaslat zásilku jinak než běžnou poštou (v mém případě SCS Express International Limited - byla levnější než normální balík)

Myslel jsem, že i když si to nechám poslat nejakou společností, tak to jde stejně přes naší celnici. Tím myslím, že to pošlou z číny nějakým "China" doručovatelem do čech (ať už to jde přes jakékoli transitní země) - tady to ale jako na konečnou adresu přijde na naši celnici a doplatíš české clo/daň a oni to "dopošlou " dalším doručovatelem, kterého má po čechách nasmlouvaný ten SCS China, protože si jim zaplatil za poštovné už na začátku.

Teď už ale vím, že to takhle nefunguje. Jak ale?

Teď to mají ty SCS někde ve skladu v evropě - nevím kde (domnívám se, že stát v EU s nejmenším clem a DPH)? A teď chtějí zapltit částku jen minimálně nižší než by byla daň a clo u nás. A až pak mi to pošlou. Je to tak, že clo a daň dostane první stát v EU kam to přijde (pravděpodobně s nižším DPH než u nás a oni to naúčtují jen o trošku výhodněji než by to bylo přímo k nám a nechají si rozdíl)?

a nebo: Že přepravní firmy paltití clo/daň ve státu doručení.

Přitom narážím na další věc - Smí vůbec přepravce platit clo/daň za mě? A říci si o další peníze jinak to nedoručí? Nehledě na to, že vůbec nevím jestli clo a daň někde platit budou. jenom mi pošlou mail : na tento účet doplattě do 10 dnů jinak vám nic nepošlem?

Můži jim vzkázat doručte balík na českou celnici zaplatím si to tu sám?

Když už mám platit daně tak raději bych ty peníze dal do čech než někam jinam - ani nevím kam.

Funguje to takhle , nebo úplně jinak ?
Drondys

#70 Příspěvek od Drondys »

czesilko píše:Myslel jsem, že i když si to nechám poslat nejakou společností, tak to jde stejně přes naší celnici. Tím myslím, že to pošlou z číny nějakým "China" doručovatelem do čech (ať už to jde přes jakékoli transitní země) - tady to ale jako na konečnou adresu přijde na naši celnici a doplatíš české clo/daň a oni to "dopošlou " dalším doručovatelem, kterého má po čechách nasmlouvaný ten SCS China, protože si jim zaplatil za poštovné už na začátku.

Teď už ale vím, že to takhle nefunguje. Jak ale?

Teď to mají ty SCS někde ve skladu v evropě - nevím kde (domnívám se, že stát v EU s nejmenším clem a DPH)?

Ne. Je to ve státě EU (myslím, že je to v Anglii), ve kterém má SCS pobočku, která provádi proclívání při vstupu na území EU, protože nemají nasmlouvané proclívaní jiným navazujícím kurýrem a na území ČR SCS nemá pobočku a tak nemohou zásilku tranzitovat do ČR bez proclení. Takže to musí proclít v EU tam kde mají pobočku což je myslím v Anglii. Po proclení pak zásilku na území ČR jen doručí bez dalších poplatků navazující kurýr, kterým je UPS.

czesilko píše:A teď chtějí zaplatit částku jen minimálně nižší než by byla daň a clo u nás. A až pak mi to pošlou. Je to tak, že clo a daň dostane první stát v EU kam to přijde (pravděpodobně s nižším DPH než u nás a oni to naúčtují jen o trošku výhodněji než by to bylo přímo k nám a nechají si rozdíl)?

Dle mého názoru účtují anglické DPH, které musí zaplatit tamnímu celnímu úřadu a případně poplatek za službu celního odbavení. Nic jiného.

czesilko píše:Přitom narážím na další věc - Smí vůbec přepravce platit clo/daň za mě? A říci si o další peníze jinak to nedoručí?

Ano smí samozřejmě s tvým souhlasem a pokud se ti to nelíbí tak si můžeš zajet do Anglie si to proclít osobně tam pokud to umožňují a nebo to odmítnout a pak nic nedostaneš a vrátí to zpět odesílateli.

czesilko píše:Můži jim vzkázat doručte balík na českou celnici zaplatím si to tu sám?

Můžeš to zkusit, ale podle mého názoru to neudělají, protože ani nemůžou viz výše uvedené.
Marek_Km

#71 Příspěvek od Marek_Km »

Na první stránce tohoto vlákna jsem řešil objednávku z Hobbykingu. Byla odeslána 20.2.2014 jako expresní a v systému České pošty se objevila až 26.3. a včera 29.3. jsem si vyzvedával na poště podklady k celnímu řízení. Paráda. Takže abych to upřesnil. Chtěl jsem nabíječ Turnigy accucel 6. Protože v EU skladu byla pořád vyprodaná, tak jsem ji vzal v mezinárodním, vědom si dost drahého poštovného. K tomu jsem přibalil adaptér 220V a adaptér do zásuvky v autě. Abych řekl pravdu, nepočítal jsem, že mě to bude stát víc.
Samozřejmě mi do balíku vlezli, protože jsem měl mezi ostatními dokundamenty ofocenou objednávku. Protože jsem o pár desítek Kč překročil hodnotu zboží 22 Eur, tak budu s výpalným doplácet něco přes 2 stovky, takže:
- na zboží poslané EXPRESNĚ čekám už přes 5 týdnů a ještě minimálně pár dní budu
- zaplatím navíc kvůli pár Kč přes limit výpalné a DPH
Opravdu si rozmyslete, co budete z mezinárodního skladu HK objednávat. Po mých x nákupech ze zahraničí je tento nákup příkladem, jak prodělat, protože drahé poštovné + výpalné + doplatek DPH jsou už za hranicí toho, kdybych to tady vzal třeba na Aukru. Nehledě na to, že bych na to čekal pár dní a ne jak v tomto případě takovou dobu. Ostuda. To byl můj poslední nákup z HK.
Edit: a jestli je to tak, že kvůli některým tady budou stopovat všechny balíky z HK, tak se připojuju: DĚKUJU PĚKNĚ.
ifin

#72 Příspěvek od ifin »

Takže jsem o krok dále. Moje zásilka z 15. ledna je už v ČR. Včera jsem totiž obdržel dopis o zadržení zásilky... Byla v ceně 18,07 USD včetně poštovného. Na můj telefonát a dotaz mi bylo řečeno, ať pošlu co chtějí a zkusím připsat, že prosím o neúčtování částky za zadržení. Tak jsem to udělal a budu doufat, že tam sedí někdo normální. Ten pán z telefonu zněl rozumně. Prostě se jim vzhledem k velikosti krabice (mám tam dvě vrtule) nezdála cena a ano, dokud bude v HK možnost deklarovat nižší hodnotu, pak to zřejmě budou dělat často. Podotýkám, že já to nedělám. Navíc od té doby, co je Eurosklad, tak to vážně smysl nemá...

EDIT:
tak teď došlo tohle...
"Dobrý den, pane ******,

děkujeme Vám za Váš e-mail.

Zaslaná dokumentace/mail bude spolu s návrhem na celní řízení o propuštění zboží do volného oběhu předložena Celnímu úřadu.

V případě, že bude ještě potřeba něco doložit, bude Vás kontaktovat přímo deklarant, který bude řešit Vaši zásilku s konkrétní žádostí.

Zásilka byla uložena na dočasný sklad k odbavení z rozhodnutí Celního úřadu. Podle informací, které mám k dispozici, jsou všechny zásilky zaslané z HobbyKingu, bez rozdílu hodnoty, uloženy k odbavení.
Více informací můžete získat na infolince Celního úřadu tel.č.: 257 019 256.

Děkujeme Vám."
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
Marek_Km

#73 Příspěvek od Marek_Km »

ifin píše:...Podle informací, které mám k dispozici, jsou všechny zásilky zaslané z HobbyKingu, bez rozdílu hodnoty, uloženy k odbavení...

Kdybych to věděl předem...
ifin

#74 Příspěvek od ifin »

Drondys:"Kdokoli bude přesvědčen o tom, že zadržení jeho zásilky je neoprávněné tak ať neváhá a kontaktuje přímo Celní úřad viz telefonní číslo ve výše uvedené citaci. Česká pošta by se v takovém případě dopustila deliktu a Celní úřad by proti tomu měl rozhodně zakročit v případě, že to bude skutečně neoprávněné zadržení."

To je asi jako kdyby si ovčák šel stěžovat vlkům, že se mu ztrácejí ovce...

viz. můj příspěvek výše
"Zásilka byla uložena na dočasný sklad k odbavení z rozhodnutí Celního úřadu. Podle informací, které mám k dispozici, jsou všechny zásilky zaslané z HobbyKingu, bez rozdílu hodnoty, uloženy k odbavení.
Více informací můžete získat na infolince Celního úřadu tel.č.: 257 019 256"
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
Honzzzinek88
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Honzzzinek88 »

Ifin to mi taky poradili at to tam napisu ale vubec to nepomuze
Youtube http://www.youtube.com/user/RcAirOSTRAVA/videos
Galerie http://rcairostrava.zonerama.com/
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“