Futaba T14SG
Re: Futaba T14SG
Pokud zhlasit = zesílit, tak v menu tato možnost není.
Proto jsem sem dával dotaz. Díky za odpověď.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
Tak páni kluci, majitelé T14SG. Mluvil jsem s panem Marhounem. Do 14-ti dní se nám pokusí na tuto otázku odpovědět , jak zesílit zvuk ve sluchátkach.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
zvuk mi slabej nepřišel, ale také to může být tím, že jsem k radiu připojoval sluchátka s poměrně velkou citlivostí.
tak jsem vstal z postele,vyndal vysilacku z kufru,zapnul...volbu sound ->headphones volume v systemovem menu nemate? Pravda,ze u nekterych sluchatek ani to nepomuze.
Vic mi vadi,ze vario pipa do sluchatek i z vysilacky najednou..taky to asi nekde bude
Vic mi vadi,ze vario pipa do sluchatek i z vysilacky najednou..taky to asi nekde bude
oscar píše:Zdravim, mam takovy dotaz. Když budu mit letadlo a to ma na kridle kridylka a klapky, jde prepinacem nastavit v jednom rezimu funkci klapek s kridylkama, takze se hejbe, jako jedno kridylko slozene s klapky a kridylka a druhy rezim samostatne klapka a kridylko. Snad jsem to napsal srozumitelne. Diky.
ano, já to tak ostatně na 14SG mám - přepínačem zapnu to, že mi klapky pomáhají křidélkům. Letadlo se pak kroutí mnohem ochotněji. Vlastně ale na to teď již létám skoro pořád - ten vypínač tam byl na začátku "než zjistím, co to udělá" a abych mohl přistát pokud by to nějak zlobilo. Ale dost se mi ten živý projen zalíbil, tak to prakticky nevypínám
Keď sa tu bavíte o sluchátkach, aké používate? Mono alebo stereo?
Jedná sa mi o pripojovací jack.
Ďakujem.
Jedná sa mi o pripojovací jack.
Ďakujem.
Pánové mám v ruce na hraní T14SG a abych si to trochu ujasnil, mohl by mi někdo objasnit pár otázek?
Telemetrii rádia nemluví, ale jen pípá + vibruje. Do sluchátek i mluví.
Dají se nastavit hlášky například o výšce, napětí na povel přepínačem?
Zkusil někdo místo sluchátek připojit mikro repro aby to mělo jakoby hlasový výstup? Snese to rádiio? Nenapsal někdo češtinu?
Záznam se děje s novým softem na kartu, z karty to do PC dostanu prográmkem od Robbe nebo Futaby a výstupem je CSV, jestli jsem dobře četl.
Napsal někdo prográmek přímo určený ke čtení tohoto konkrétního CSV a jeho zpracování? Něco jako má Jeti nebo Alty a podobně? Vím, že to mohu zpracovat v Excelu, ale to není moc easy. Nebo má někdo už vytvořenou šablonu nebo něco podobného v Excelu a poskytl by?
Díky za infa Papíra
Telemetrii rádia nemluví, ale jen pípá + vibruje. Do sluchátek i mluví.
Dají se nastavit hlášky například o výšce, napětí na povel přepínačem?
Zkusil někdo místo sluchátek připojit mikro repro aby to mělo jakoby hlasový výstup? Snese to rádiio? Nenapsal někdo češtinu?
Záznam se děje s novým softem na kartu, z karty to do PC dostanu prográmkem od Robbe nebo Futaby a výstupem je CSV, jestli jsem dobře četl.
Napsal někdo prográmek přímo určený ke čtení tohoto konkrétního CSV a jeho zpracování? Něco jako má Jeti nebo Alty a podobně? Vím, že to mohu zpracovat v Excelu, ale to není moc easy. Nebo má někdo už vytvořenou šablonu nebo něco podobného v Excelu a poskytl by?
Díky za infa Papíra
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
www.vpmodel.cz
Mám ještě jeden dotaz. Vario F1712 se mi nedaří zprovoznit tak, aby klasicky pípalo stoupání nebo klesání. Alarmy ano, hlášky do sluchátek taky, ale "stoupací" nebo "klesací" pípání jak znám z jiných systému ne. Jde to vůbec a pokud podadí někdo jak?
Díky Papíra
Díky Papíra
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
www.vpmodel.cz
Ahoj,
hlášky se dají nastavit na přepínače a jimi aktivovat, jinak je ticho
záznam na kartu a příslušný sw se řešil v tomto vlákně pár stránek zpátky, myslím, že nějaký program existuje přímo od futaby.
F1712 má dvě funkce, výškoměr a vario, musíš každou funkcí "připárovat" zvlášť. v monitoru telemetrie se to pak tváří jako dvě čidla.
Pokud bys chtěl poradit s nastavením na vysílčce, posílám na sebe telefon v SZ.
Honza
hlášky se dají nastavit na přepínače a jimi aktivovat, jinak je ticho
F1712 má dvě funkce, výškoměr a vario, musíš každou funkcí "připárovat" zvlášť. v monitoru telemetrie se to pak tváří jako dvě čidla.
Pokud bys chtěl poradit s nastavením na vysílčce, posílám na sebe telefon v SZ.
Honza
Neměl jsete někdo problém s vysíláním?
Kamarád rozbil velké éro, nejdřív jsme mysleli že je to rušení.
Ale stalo se mu pak to samé 2x na menších EPP letadlech.
Tak jestli není nějaké info...
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
A co takhle studeňák někde?
Dejfak píše:Neměl jsete někdo problém s vysíláním?
a nemá tu verzi s tou zmršenou Robbe baterkou?
Zdravim pani, idem si kupit T14sg kvoli telemetrii, aby mi pekne ukazovalo kolko mam napatia na baterke v heli.Ktore z tychto dvoch cidiel by bolo na to vhodnejsie?
http://www.astramodel.cz/cz/katalog/fut ... 28581.html
http://www.astramodel.cz/cz/katalog/fut ... 34434.html
dakujem za rady.
http://www.astramodel.cz/cz/katalog/fut ... 28581.html
http://www.astramodel.cz/cz/katalog/fut ... 34434.html
dakujem za rady.
S prijimacom co je v T14SG ti staci ten prvy, pripoji sa priamo na pohonne aku a druhym konektorom priamo do specialneho konektoru v prijimaci.
Druhy je na S.BUS, ten pojde tiez.
Inak ja som ten kablik kupoval niekde z ciny (cez ebay.com) a stal tusim par eur, je to len kablik a prepatova poistka.
Druhy je na S.BUS, ten pojde tiez.
Inak ja som ten kablik kupoval niekde z ciny (cez ebay.com) a stal tusim par eur, je to len kablik a prepatova poistka.
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk
www.rcklubsenec.sk