P-40 Warhawk ARF /el.zatahovací podvozek/

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Cermi
Kontaktovat uživatele:

P-40 Warhawk ARF /el.zatahovací podvozek/

#1 Příspěvek od Cermi »

Přeji hezký den. Uvažuji o koupi stihačky P -40 o rozpětí 1400 na elektro. viz link:
http://www.rcm-modely.cz/p-40-warhawk-a ... i-podvozek

Nabízejí to různé e-shopy, jde mi o to, že jen třeba Pelikán tam nabízí motor C3648-520 ale spousta jiných motor CX 3542. Jaká volba by byla lepší? Máte někdo tento model už osahaný?:-)
Měl jsem Corsaira od Parkzone 1112mm- ten létal úžasně. Teď bych už chtěl něco většího. Díky za případné reakce. Vašek
Adler.

Re: P-40 Warhawk ARF /el.zatahovací podvozek/

#2 Příspěvek od Adler. »

Zdravím Vás,
mám od stejného výrobce F6F Hellcata.Je to stejná série,rozpětí atd. Absolutně bezproblémové letadlo.Realistický projev a výborné letové vlastnosti.
Zatahovací podvozek je stejný jako u P-40.Ze začátku na mne právě podvozky nedělaly dobrý dojem(vůle ,plast) ale musím říct za rok létání bez problému.Sice nemusím "kuličky" ale nelituji že jsem ho koupil. Nebál bych se do něj jít. Mám P-40 stejné velikosti ale konstrukční ,letové vlastnosti paráda.
Jediné co mi trochu vadí že neodstartuji s travnatého povrchu, a to máme na letišti udržovaný sekaný trávník
Kola jsou oproti originálu menší a mají se tendenci díky vůlím podvozku zakopávat.A nerad bych je utrhl. Proto startuji s asfaltové dráhy.
Vým že to není přímo popis P-40 ale snad Vám to trochu pomůže. :)
Cermi
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Cermi »

Adler. píše:Zdravím Vás,
mám od stejného výrobce F6F Hellcata.Je to stejná série,rozpětí atd. Absolutně bezproblémové letadlo.Realistický projev a výborné letové vlastnosti.
Zatahovací podvozek je stejný jako u P-40.Ze začátku na mne právě podvozky nedělaly dobrý dojem(vůle ,plast) ale musím říct za rok létání bez problému.Sice nemusím "kuličky" ale nelituji že jsem ho koupil. Nebál bych se do něj jít. Mám P-40 stejné velikosti ale konstrukční ,letové vlastnosti paráda.
Jediné co mi trochu vadí že neodstartuji s travnatého povrchu, a to máme na letišti udržovaný sekaný trávník
Kola jsou oproti originálu menší a mají se tendenci díky vůlím podvozku zakopávat.A nerad bych je utrhl. Proto startuji s asfaltové dráhy.
Vým že to není přímo popis P-40 ale snad Vám to trochu pomůže. :)

Děkuji, problém startu z asfaltu mít asi nebudu, ale přistání bude problém. Máme také travnatý vysekaný plácek na poli a na tu asfaltku se na přistání nevejdu:-( Mám obavy při přistávání na břicho, že utrhnu hned nasávací hrdlo předního krytu. Corsair byl na toto lepší- měl plastové skluzy.Tak ještě trošku váhám:-/
Cermi
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Cermi »

Tak jsem na konec objednal Thunderbolta 1400mm -má to stejnou výbavu a na víc i ovládané klapky. Je to zrovna v akci za 5000kč, tak jsem neodolal. Aspoň mi zbylo na baterky:-)) Letu zdar
Adler.

#5 Příspěvek od Adler. »

Také dobrá volba. Ať Vám to lítá. Good Luck.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“