Uletěl/ztratil se DJI Phantom
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Uletěl/ztratil se DJI Phantom (25.3.2014 17.30h Letňany)
Mě by zase zajímalo zda-li někomu kdo létá coptéry 1+ roků uletěla? Znáte někdo takový případ? Nebo taky těm co si prošli základní kolečko levný tri(quad) se základní deskou, pak něco s pokročilejší stabilizací a třeba další s GPS. Pravda, měli jsme to lehčí, když GPS rozšíření nebyly na trhu. Tahle kategorie je pro nás opravdu nebezpečná v tom že to nějak letí už "z krabice" i začátečníkovi a nerozbije to za 10s jako 6ch vrtulník. Chce to ale pokoru, nechtít druhej den natáčet ty nejůžasnější videa, prostudovat jak to funguje a létá a pak se posunout dál. Věru RTF pro tuto kategorii nejsou moc přínosem. O to větší bychom ale měli dělat osvětu. Prodejci to ale lístkem ani dvěma větama vysvětlování nezachrání.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
koulinek píše:Mě by zase zajímalo zda-li někomu kdo létá coptéry 1+ roků uletěla? Znáte někdo takový případ? Nebo taky těm co si prošli základní kolečko levný tri(quad) se základní deskou, pak něco s pokročilejší stabilizací a třeba další s GPS. Pravda, měli jsme to lehčí, když GPS rozšíření nebyly na trhu. Tahle kategorie je pro nás opravdu nebezpečná v tom že to nějak letí už "z krabice" i začátečníkovi a nerozbije to za 10s jako 6ch vrtulník. Chce to ale pokoru, nechtít druhej den natáčet ty nejůžasnější videa, prostudovat jak to funguje a létá a pak se posunout dál. Věru RTF pro tuto kategorii nejsou moc přínosem. O to větší bychom ale měli dělat osvětu. Prodejci to ale lístkem ani dvěma větama vysvětlování nezachrání.
Myslím, že kdyby byla varianta létání jenom na manuál, tak se lidi postupně naučí létat. Jako kdysi před mnoha roky u vrtulníků. Naučil ses viset, osmičky ......... v zimě létal na simulátoru, potom sis časem koupil lepší gyro ...... . U létání s heli vždy sevřená řiť /alespoň u me
- gardenroute
Tohle bych podepsal, bohužel to všechno komplikuje velké zlevňování hotových létadel, slevy potřebných komponentů, což tyto věci přibližuje i lidem, kteří na to dejme tomu nejsou duševně připraveni. Ta disciplína, pokora, a osvěta je nesmírně důležitákoulinek píše:...Mě by zase zajímalo zda-li někomu kdo létá coptéry 1+ roků uletěla? Znáte někdo takový případ? ...Tahle kategorie je pro nás opravdu nebezpečná v tom že to nějak letí už "z krabice" i začátečníkovi a nerozbije to za 10s jako 6ch vrtulník. Chce to ale pokoru, nechtít druhej den natáčet ty nejůžasnější videa, prostudovat jak to funguje a létá a pak se posunout dál. ...O to větší bychom ale měli dělat osvětu. Prodejci to ale lístkem ani dvěma větama vysvětlování nezachrání...
Nemyslím, většina moderních multi-rotorů nedokáže v opravdovém manual režimu vůbec létat (je to prostě letadlo, které se bez základní stabilizace ani neudrží ve vzduchu), a že naopak stabilizační systémy tyto letadla rozšířily mezi i běžnou veřejnost. Já se do "modelařiny" vrátil po desítkách let právě, protože mě tyto věci velmi ohromily, a chtěl jsem dílem zkombinovat zážitek z bezpečného létání s tím, že to budu moci ukázat i jiným, a dílem si na tom dále sám pracovat, přestavovat a vylepšovat, což jistě je stále modelařina jako taková. A myslím, že to dnes i docela zvládám, mám dostatek pokory a disciplíny, a přitom jsem nikdy v manual režimu neletěl, a ani to nemám zapotřebí, protože o akrobatické létání a riziko s tím spojené nestojím. Mimoch. je trochu jiná dovednost letět s aerodynamickým letadlem na "ruční" řízení, a letět s multirotorem na skutečný manuál (bez stabilizace, pokud to jde), to jistě potvrdí řada lidí potvrdí.kraro píše:...Myslím, že kdyby byla varianta létání jenom na manuál, tak se lidi postupně naučí létat. Jako kdysi před mnoha roky u vrtulníků...Možná by potom tolik copterů neulétlo, protože pilot by měl ty správné reakce a věděl co v takové situaci dělat, znal nastavení vysílače, měl ke stroji trochu respektu .....
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Pánové, někteří mě pochopili, někteří asi ne.
Vypnutím automatiky jsem měl na mysli právě ty nadstavby. Nikoliv vypnutí základní stabilizace.
A ze své zkušenosti musím říct, že jsem viděl lidi, co koptéru drželi prvně v ruce a ona jim frnkla o 100m pryč (na louce). Fajn, borec ji asi 50m sledoval, ale pak ho nenapadlo nic lepšího než cvaknout go home.
Nastavené to měl dobře, jenže to bylo 50m od něj a stáli tam lidi.
Vypnutím automatiky jsem měl na mysli právě ty nadstavby. Nikoliv vypnutí základní stabilizace.
A ze své zkušenosti musím říct, že jsem viděl lidi, co koptéru drželi prvně v ruce a ona jim frnkla o 100m pryč (na louce). Fajn, borec ji asi 50m sledoval, ale pak ho nenapadlo nic lepšího než cvaknout go home.
- JosefSvejk
Ticcino píše:Pánové, někteří mě pochopili, někteří asi ne.
Myslím, že tě pochopili všichni. To jenom někdo má stále potřebu nás tady vychovávat, abychom používali správnou "multikopťáckou" terminologii. Už se radši nehádám, nervy mám jen jedny.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Taky mám nervy jenom jedny a proto prosím admina, ať toto vlákno přejmenuje, protože to s původním názvem nemá nic společnýho a tam se může debata, která je docela zajímavá rozvíjet dál.
Díky
Díky
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
- gardenroute
A dělal jsi pokročilou velkou kalibraci (IMU Calibration), např. po upgrade firmware NAZA jednotky ? Toto vypadá jako takový ten loňský problém se špatnými daty z kompasu, kdy se chvíli doporučovalo létat v ATTi režimu (ti co létají více v GPS). Také to může být problém s jedním reglem, neměl jsi to teď někdy otevřené...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute píše:A dělal jsi pokročilou velkou kalibraci (IMU Calibration), např. po upgrade firmware NAZA jednotky ? Toto vypadá jako takový ten loňský problém se špatnými daty z kompasu, kdy se chvíli doporučovalo létat v ATTi režimu (ti co létají více v GPS). Také to může být problém s jedním reglem, neměl jsi to teď někdy otevřené...
Firmware aktuální z výroby, byl teprve 10x ve vzduchu. Nikdy jsem ho neotevíral, až teď jsem se díval dovnitř.
Nemohu přijít na to, proč z přepnutí zpět na GPS se to takto zachovalo
Prešiel som tu ten spam a nedozvedel som sa, ako to dopadlo. Robil si ten Malik srandu?
-
phantom 2 copter
Ano, dělal si srandu, copter se stále nenašel.
Tarot 680pro, Antigravity 2814 710KV, ESC 30A opto, 2x4S 5200mAh
phantom 2 copter píše:Ano, dělal si srandu, copter se stále nenašel.
Neřekl bych, že to byla až tak sranda...
Každý řeší, že mu něco ulétlo. Ale nikdo neřeší, že může někoho zabít. Kam ten svět spěje...
kraro píše:.... se to nekontrolovatelně rychle naklonilo na stranu a ještě rychleji to valilo pryč, ....
asi kontrolu převzali třeba Vesmírní lidé *** ... :-)
Začíná být s těmi hračkami veselo...
*** http://www.vesmirni-lide.cz/texty_vytah ... _seran.htm
;-)
jyrry.webnode.cz
Dobrý den,
možná je to mimo možná ne. Než jsem se rozhodl že si pořídím kopteru (nic jsem o tom nevěděl a stále nevím) tak jsem cca 3 měsíce hledal všechny možné diskuse na webu navíc jsem byl aspoň 5 x si popovídat v jednom opravdu modelářském obchodu. při koupi mi bylo sděleno 1. pozor není to hračka rozhodně od začátku obezřetnost a opatrnost, ale dál mi bylo naopak řečeno, že pro začátek a i delší dobu zvykat si na to že to létá v základním automatickém modu, že plně manuální mód chce už trochu více jistoty
2. že kdykoliv mohu přijít opět na konzultaci
dále tu čtu něco o tom, že by i s menšími modely, beru to tak že do 1 kg by s tím neměl létat každý .... no co já vím tak kolem mě za život bylo hodně teenagerů co si sedli hned týden po obdržení řidičáku do 3,0 l vozů .... (rozhodně je v autoškole s takovým autem neučili jezdit), a k tomu když vezmu třeba ciklistu ???? nemusí mít autoškolu a zcela jistě je dost případů, kdy způsobili škodu nejen na majetku (musí jen znát a dodržovat předpisy SP) jinak za to co provedou si sami zodpovídají. Nevím, ale kolik skutečně závažnějších průšvihů způsobili lidé s koptérama ???? nechci to zlehčovat, ale tak trochu se mi to zdá, že se tu mluví a pilotování minimálně stíhačky .... neřeším tu stroje opravdu profesionální. Na druhou stranu nevím, ale když si koupím RC silné a velké auto tak také mohu hodně zlého způsobit, ale je to zase jen a jen o mě a mém přístupu .... Rozhodně to že to uletí a může uletět ... no trochu mě to rozladilo, ale jakmile je někde elektronika a nějaký software dá se očekávat, že se může stát, že se objeví nečekaný problém, proti tomu ochrana není.
možná je to mimo možná ne. Než jsem se rozhodl že si pořídím kopteru (nic jsem o tom nevěděl a stále nevím) tak jsem cca 3 měsíce hledal všechny možné diskuse na webu navíc jsem byl aspoň 5 x si popovídat v jednom opravdu modelářském obchodu. při koupi mi bylo sděleno 1. pozor není to hračka rozhodně od začátku obezřetnost a opatrnost, ale dál mi bylo naopak řečeno, že pro začátek a i delší dobu zvykat si na to že to létá v základním automatickém modu, že plně manuální mód chce už trochu více jistoty
2. že kdykoliv mohu přijít opět na konzultaci
dále tu čtu něco o tom, že by i s menšími modely, beru to tak že do 1 kg by s tím neměl létat každý .... no co já vím tak kolem mě za život bylo hodně teenagerů co si sedli hned týden po obdržení řidičáku do 3,0 l vozů .... (rozhodně je v autoškole s takovým autem neučili jezdit), a k tomu když vezmu třeba ciklistu ???? nemusí mít autoškolu a zcela jistě je dost případů, kdy způsobili škodu nejen na majetku (musí jen znát a dodržovat předpisy SP) jinak za to co provedou si sami zodpovídají. Nevím, ale kolik skutečně závažnějších průšvihů způsobili lidé s koptérama ???? nechci to zlehčovat, ale tak trochu se mi to zdá, že se tu mluví a pilotování minimálně stíhačky .... neřeším tu stroje opravdu profesionální. Na druhou stranu nevím, ale když si koupím RC silné a velké auto tak také mohu hodně zlého způsobit, ale je to zase jen a jen o mě a mém přístupu .... Rozhodně to že to uletí a může uletět ... no trochu mě to rozladilo, ale jakmile je někde elektronika a nějaký software dá se očekávat, že se může stát, že se objeví nečekaný problém, proti tomu ochrana není.
-
JardaRůžička
Pavel68 : Srovnání s autoškolou není úplně mimo, ale rozdílů je přece jen hodně. Např. v tom autě, byť třílitrovém, se při provozu nacházíš stále (až na řídké a extrémní výjimky) a tudíž v rámci svých možností a schopností můžeš vyvíjet nějakou aktivitu, která by zabránila nejhoršímu.
Ale u koptéry se snadno můžeš dostat do situace, kdy se teprve z doslechu dovíš, co způsobila. Zkus zapojit fantazii. Nevidím svět černě, jenom vyznávám platnost Murphyho zákonů. Jeden z nejdůležitějších praví, že to, co se stát MŮŽE, se jednou docela určitě STANE...
Ale u koptéry se snadno můžeš dostat do situace, kdy se teprve z doslechu dovíš, co způsobila. Zkus zapojit fantazii. Nevidím svět černě, jenom vyznávám platnost Murphyho zákonů. Jeden z nejdůležitějších praví, že to, co se stát MŮŽE, se jednou docela určitě STANE...
Tak nakonec to končí happyendem
. Pomohla letáčková kampaň a na ní se mi včera ozval nálezce, který Phantoma našel ještě ten den, kdy se ztratil, takže to přežil bez úhony. Přistál v areálu PVA Letňany.
Dík za držení palců a velké díky poctivému nálezci!
Okamžitě jdu na Phantoma nalepit info se jménem a telefoním číslem.
Dík za držení palců a velké díky poctivému nálezci!
Okamžitě jdu na Phantoma nalepit info se jménem a telefoním číslem.