NOVÉ POJIŠTĚNI RC-ZMĚNY OD 4/2014

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Amper

Re: NOVÉ POJIŠTĚNI RC-ZMĚNY OD 4/2014

#571 Příspěvek od Amper »

Pokud mate nekdo dalsi dotazy tak se klidne muzete zeptat sami - Allianz ma dokonce cloveka ktery ma email SPEC-Letadla <letadla@allianz.cz>
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
niky79

#572 Příspěvek od niky79 »

Csob má výluku na sportovní létající zařízení, ale to jsou všelijaké ty ultralighty, riditelne padaky atd.
ladous
Kontaktovat uživatele:

#573 Příspěvek od ladous »

Amper píše:Na papirovy model hradu asi nebude pojistka tak nutna :-)

Asi ne, ale může za určitých okolností vzplanout a podpálit výstavní sál. Jen se u toho nebude moci modelář vymlouvat na rušení či selhání RC soupravy :lol:.
Z jihočeského Písku pozdravuje
Ladislav Douša (ladous)
AR1
Kontaktovat uživatele:

#574 Příspěvek od AR1 »

Amper píše:
Neni dulezite co vim nebo nevim ja.

Dulezite je ze pro allianz je letajici model zarizeni padajici do "letadla a letajici zarizeni" a tudiz je na tom vyluka. Na rozdil od spousty diskuteru jsem nebyl linej a zeptal jsem se.

Ptal jsem se na "model letadla či jina létající hračka/model" - u Allianz prisla odpoved "Ne, udelejte si extra pojistku u CMMA", u CSOB prisla odpoved "Je to ok vcetne vystoupeni pred lidma"

Chtít se pojistit u Allianzu na modelářskou pojistku která se sjednává přes ČMMA, je divný a mě je celkem jasný, proč tě vypakovali. A z toho vůbec neplyne, že "spousta pojistoven vyrazuje letadla a modely z plneni". Nešiř tady bludy, nebo to dolož výpisem pojistných podmínek "spousty pojišťoven".

Ps bylo by docela fajn psát normálně, umí to každé zařízení. Češtině je freeware, ale není opensource.

PSS Mám známého oblastního ředitele jedné velké i zde zmíněné pojišťovny a ten mi loni řekl, že sice ta pojistka u Allianzu není nic moc, ale třeba škody na zdraví pokrývá a oni mi nic lepšího stejně nedají, a doporučil mi jí podepsat. (ale nemám ji, abych nebyl napadán, že hájím své)
http://ar1.rajce.idnes.cz/
jio

#575 Příspěvek od jio »

AR1 píše: ...že sice ta pojistka u Allianzu není nic moc, ale třeba škody na zdraví pokrývá a oni mi nic lepšího stejně nedají, a doporučil mi jí podepsat.

To by byl důvod proč o ní uvažovat (pokud je to tam i teď). Pojišťovny, které jsem postupně oslovil já se o plnění za případnou škodu na zdraví nezmínily. Nezmínily se proto, že mě nenapadlo se na to zeptat.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#576 Příspěvek od AR1 »

Tak nějak to bylo. Ptal jsem se ho právě na ty různé kličky, co tam jsou (či byly) a říkal mi, že to má každá pojišťovna a z různých škod, nejčastěji na autech, se snaží, kvůli podvodům, vyvlíkávat. Ale že u úrazů to je jiné, ruku si vrtulí schválně kvůli plnění poseká málokdo.
Ale je to samozřejmě bez záruky, každý si to musí prostudovat sám na svou odpovědnost.
Amper

#577 Příspěvek od Amper »

ohledne tech "dalsich pojistoven" - ano, nestudoval jsem to protoze vetsina z nich nema ciste pripojisteni. Vychazel jsem z toho co me rekli kolegove kteri meli pojistky jinde a museli se dopojistit (naposledy jsem to s jednim probiral vcera na letisti). Je to kazdeho vec kde se pojisti a zda se pojisti. Ja cekam co vypadne z CMMA/Allianz ohledne copteru a pokud nic tak jdu do CSOB. Jinak je to legrace jaky v tom maji pojistovny bordel - me Allianz rekli ze modely pouze pres CMMA (ptal jsem se "Jak pojistit model", nikoliv "chci od vas to co ma CMMA"). Kolega me vcera na letisti rekl ze mu v Allianz pred 2ma tydny nabidli pripojisteni modelu k pojisteni domacnosti (ktere on ma ale jinde) za cca 300 coz treba me nenabidli.

Na konec to stejne skonci na likvidatorovi ktery rozhoduje o tom co bude ci nebude zaplaceno. Nejake nase diskuse nebo "ale kamosovi jste to zaplatili" nebude hrat roli. To ze pojistovny nejvetsi starost je nezaplatit je jedna vec, to ze obcas neco zaplatit musi je druha. Pokud clovek lita v souladu s UCL tak si rikam ze by to melo byt v pohode.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Woita
Kontaktovat uživatele:

#578 Příspěvek od Woita »

Zdá se, že by nám ty modely pojistili leckde:

ČSOB třeba tady:
https://app2.csobpoj.cz/iv/OdpovednostBalicek

ČP třeba tady:
http://www.ceskapojistovna.cz/p?pojiste ... sti-obcana - tam je zajímavá cena i výše plnění

A všechny ostatní:
https://www.google.cz/search?q=poji%C5% ... &gws_rd=cr

U těch "pojištění odpovědnosti občana" se mi líbí, že pokrývají nejen modely, ale i ostatní lidské činnosti, a taky jsou většinou krytí nejbližší příbuzní - manželka, děti,...
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
AR1
Kontaktovat uživatele:

#579 Příspěvek od AR1 »

Já tu Českou (před)loni zkoušel. Nejdřív řekli OK. Tak jsem to chtěl písemně. Tak mi to dali - a k tomu takových vyjímek, že jakékoli plnění bylo vždy rovnou vyloučené. (co si pamatuju - k pojistné události došlo min. 1km od místa startu modelu, start musel povolit správce letiště ad..)

Čtěte vždy všechny obchodní podmínky.
RCModely
Kontaktovat uživatele:

#580 Příspěvek od RCModely »

Amper píše:Pokud mate nekdo dalsi dotazy tak se klidne muzete zeptat sami - Allianz ma dokonce cloveka ktery ma email SPEC-Letadla <letadla@allianz.cz>

Po dlouhé diskuzi s Allianz bylo rozhodnuto, že na pojistce se zatím nic měnit nebude.
JMalik

#581 Příspěvek od JMalik »

jio píše:Takže to vypadá, že pojištění přes ČMA není ničím výjimečné a odpovědnostní pojistka (tzn. běžné občanské pojištění za škody neúmyslně způsobené) je a byla dostačující. Nebo je něčím výjimečné?

Ano,
pokud to pojišťovna vyloženě nespecifrikuje tak, že v podmínkách plnění vyloučí určité situace s modelářskou činností , tak je zatím nejlepší na celou situaci kolem spešl pojistek ČMA (Alianz) hodit bobek.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#582 Příspěvek od jyrry »

wuestenrot píše:POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI
Článek 33: Výluky z pojištění
6. Pojištění se nevztahuje na povinnost pojištěného/spolupojištěného nahradit škodu či jinou újmu způsobenou:
a) z provozování a účasti na soutěžích či závodech a přípravy na ně
...
...
...
d) z vlastnictví a používání leteckých dopravních a jiných prostředků, strojů a zařízení, sportovních bezmotorových letadel, vznášedel všeho druhu, včetně bezmotorových leteckých modelů do letové váhy 5 kg

Hm, zajímavé, co motorák 10kg... Ale nesmím s ním na soutěž ani se na ni připravovat...
jyrry.webnode.cz
paf
Kontaktovat uživatele:

#583 Příspěvek od paf »

EDIT: přehlídnul jsem jeden post a můj příspěvek byl tedy zbytečný.
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#584 Příspěvek od strycArtus »

Před tím, než Vašek oznámil, pojistka běží v původním znění z let předcházejících, jsem znění, které mělo vstoupit v platnost od 1.4.2014 předhodil právníkům v DAS a dnes mi přišla odpověď . Vracím se tedy pro informaci k problematice fyzická osoba / OSVČ, tedy kdo může být pojištěný podle znění toho doplňku, který byl stornován.

"Pojištění podle předmětné rámcové pojistné smlouvy lze sjednat jen pro fyzické osoby, které nejsou osobami samostatně výdělečně činnými.

Pokud fyzická nepodnikající osoba v průběhu pojištění změní svůj status na osobu samostatně výdělečně činnou, nebude již, dle našeho právního názoru, osobou pojištěnou dle předmětné rámcové smlouvy.

Skutečnost, že modely letadel budete v obou případech provozovat pro své potěšení, nebude mít na posouzení otázky pojistného krytí jakýkoliv vliv."

tolik názor právního oddělení DAS
Naposledy upravil(a) strycArtus dne čtv 03.04.2014 19:14, celkem upraveno 1 x.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#585 Příspěvek od AR1 »

Tak to je soda. Takže ti kteří na to zde poukazovali, měli pravdu. Nevěřil bych, že se jako živnostník se zálibou modelářství nemohu pojistit.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“