DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování
Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování
Gardenroute píše že létá s gimbalem pouze na gumičkách - mě se to zdá docela dobré řešení - vypadnout to bez pádu basi nemůže ne?
Ale proč tam tedy začali dávat ty pojistné šrouby? Kdo s tím máte jaké zkušenosti?
Další věc co by mne zajímalo jestli pozorujete rozdíl mezi bílými, šedými a černými gumičkami na zavěšení gimbalu?
Ale proč tam tedy začali dávat ty pojistné šrouby? Kdo s tím máte jaké zkušenosti?
Další věc co by mne zajímalo jestli pozorujete rozdíl mezi bílými, šedými a černými gumičkami na zavěšení gimbalu?
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
- gardenroute
Vůbec nejde o to, zda se mýlím já či Ty. Každý máme svůj úhel pohledu, ani ty nemáš tedy univerzální pravdu, a navíc jsem myslel, že zde jde o Phantoma, a ne o NAZA obecně.SAT-HOFMAN píše:Mýlíš se (znáš pouze jeden systém a v tom jsi skoro dokonalý).
Já kuli bezpečnosti mám FS naprogramovaný mimo jiné (používám na řízení starší FUTABU na 2,4Ghz) na sólo přepínač s programovatelným mixem mimo třípolohový přepínač režimů letu a z každého režimu můžu manuálně dalším odděleným přepínačem přejít v případě potřeby do FS. Funkcí pomocí rádia ovládám více včetně serva na odhoz třeba bonbónů,…..(toto setový vysílač neumožňuje).
Není to příspěvek do pranice, ale ukázka další možnosti nastavení.
Seš spíše filmař a máš perfektní záběry o tom žádná (tam má pomoc ATTI a GPS režimu velké uplatnění). Já s copterou spíše blbnu a kamera je pouze doplněk i k FPV. Viset a pouze courat v luftě mě neuspokojuje.
Tzn. že většina pilotů Phantoma používá tovární Tx, která umožňuje jen přesně jen to, co jsem popsal já, a to zejména Ti, kteří o Manuálu přemýšlet nikdy nebudou, ti si jistě ponechají FS nastavení místo Manuálu. Já samozřejmě jsem natolik "dokonalý"
Nicméně podstata je v tom, že ten, kdo si nebude pořizovat extra Tx (nebo ji má pro jiné éro), bude pravděpodobně i ten, kdo bude mít FS místo Manuálu. A dnes si Phantoma pořizují zejména lidé, kteří ho chtějí na filmování, fun a rekreaci. Ti co chtějí akrobacii jdou obvykle cestou stavebnice něčeho jiného, než je Péčko.
To je můj úhel pohledu
Naposledy upravil(a) gardenroute dne čtv 03.04.2014 20:25, celkem upraveno 1 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
- gardenroute
O tomto jsem zrovna dnes vedl diskuzi s jedním kolegou na RCG, jsem dost přesvědčený o tom, že ty pojistky jsou cestou do pekel. Několikrát jsem loni spadl, gimbal i s GP se "utrhl" vč. kabelu, a "bezpečně" se odkutálel z dosahu více jak kilového Phantoma. Nikdy jsem neřešil jiný problém, než hledání ztracených bumperů někde v trávě, to bylo občas k po.rání.texmur píše:Gardenroute píše že létá s gimbalem pouze na gumičkách - mě se to zdá docela dobré řešení - vypadnout to bez pádu basi nemůže ne? Ale proč tam tedy začali dávat ty pojistné šrouby? Kdo s tím máte jaké zkušenosti? Další věc co by mne zajímalo jestli pozorujete rozdíl mezi bílými, šedými a černými gumičkami na zavěšení gimbalu?
Ale viděl jsem již řadu různě polámaných (zejména těch úchytných křížů) Zenmuse po pádu, kdy byl gimbal přitlačen Phantomem, vždy to byl Zenmuse s těmi pojistkami. Při pádu se Zenmuse neutrhne a zachytí dost energie z toho pádu, jak tlačený P. pod sebou... Já to řízené utržení původně bral jako výhodu, samozřejmě do té doby, do kdy by to vydržel konektor kabelu k GCU...
Smysl těch pojistek byl asi primárně (má domněnka), že se objevila řada požadavků na náhradní bumpery po jejich ztrátě po utržení při pádu...
Jo a vypadnout bez pádu by to opravdu nemělo, ty bumpery docela drží.
- SAT-HOFMAN
- Kontaktovat uživatele:
gardenroute píše:....... že většina pilotů Phantoma používá tovární Tx[/b], která umožňuje jen přesně jen to, co jsem popsal já, a to zejména Ti, kteří o Manuálu přemýšlet nikdy nebudou, ti si jistě ponechají FS nastavení místo Manuálu.......
Bavíme se o úletech a pádech strojů (v tomto případě Phantom) s jednotkou NAZA většinou s aktivním GPS modulem. Zvládnutý a aktivovaný manuální režim dává možnost odpojit v případě poruchy některého čidla, které „kecají“ do řízení letu a tím možný problém se zraněním, ztráty či jiné škody snížit. Toť vše. A to za trochu tréninku stojí.
niky79 píše:S tímto absolutně nesouhlasím. Pardon, ale co je to za blbost? Člověk potřebuje prvně získat nějaké návyky a přesně k tomu jsou určeny režimy jako ATTI – aby si člověk zvykl na reakci stroje, nezpanikařil, když to letí někam pryč, aby si nepletl levou a pravou stranu, když koptéra letí bokem atd. Poté, až to zvládne, ať zkusí manuální režim – pokud samozřejmě bude chtít. Spousta lidí chtít nebude, budou spokojení s tím, jak jim to rekreačně létá. Učící proces člověka je vždy takový, že začíná u lehkých věcí a postupně se propracovává ke složitějším. Nikdy to není naopak. To je jako chtít po člověku, co chce být doktorem, aby se rovnou pustil do operací lidí. A až si to osvojí a zvládne cokoliv, co jej v tomto oboru může čekat, pak se teprve může stát praktickým lékařem ve své rodné vesnici. Ano, to nedává smysl. Ale stejně nedává smysl cpát laikům manuální režim s tím, že pak mohou "milostivě" přejít na ATTI. Proboha, proč by to ti lidé dělali. Když už ovládají perfektně stroj v manuálu, vůbec nepotřebují režimy jako ATTI. A ještě jedno přirovnání. To je jako přijít za někým, kdo perfektně ovládá akrobatický vrtulník, říci mu, jak je dobrej a že nyní teda může letat na koaxiálech...![]()
![]()
Učící fáze, kdyby se začínalo na manuálu, probíhá úplně jinak. Tam se právě nejdříve učí takové věci jako neplést si strany, nepanikařit apod. Od jednodušších ke složitějším. Lítá se nízko a blízko, při nejistotě se dá sednout (stačí stáhnout plyn), škody nula. Pak přesuny, osmičky, průlety, atd atd. Ten postup je stejný jako u vrtulníků, až na to že koptéra je nesrovnatelně stabilnější.
niky79 píše:Spousta lidí chtít nebude, budou spokojení s tím, jak jim to rekreačně létá.
Ano. Já jim to neberu. Ale pak ať nebrečí, že jim to uletělo nebo že s tím někde práskli. Protože co jsem tak zvládnul vypozorovat, v nezanedbatelném počtu případů by to přepnutím do manuálu vyřešili.
Mě je to vcelku jedno, ať si každý lítá jak chce, jsou to jejich stroje, jejich prachy, jejich zodpovědnost. Já svůj názor opírám o své vlastní zkušenosti. A že jsou jiné než tvoje, to ještě nutně neznamená, že to jsou blbosti.
Ještě mě tak napadá to ulétnutí. Nemůže na to mít vliv rušení? 2,4Ghz je všude i v okolí vesnic totálně zarušeno. A třeba podivnou kombinací rušení pak vzniknou nějaké nepřesné nebo falešné příkazy z vysílače?
Berte to s rezervou vůbec tomu nerozumím, jen vymýšlím čím by to ještě mohlo být
Berte to s rezervou vůbec tomu nerozumím, jen vymýšlím čím by to ještě mohlo být
Ja nevim teda. Je to o uhlu pohledu. Phantom je RTF, Naza s GPS dava mene zkusenejsimu uzivateli ze ho vytahne z bryndy, kdyz je problem. Z toho duvodu se nedivim, ze radsi sahnou po Fail safe nez po manualu, ten kram by to mel umet... Jenze kdyz selze to co by melo pilotovi pomahat tak je to v pytli. Nemusime chodit daleko, kolikrat to piloti dopravnich eroplanu medali kdyz selhali "pocitace"... A taky umi litat na manual... Navic si nemyslim, ze by nekdo ochotne trenoval manual treba s tak nazdobenym ptakem jako ma Gardenroute.... Jde to natrenovat s holym kopterem, ale ono se to bude nakonec/chovat uplne jinak kdyz to po nastrojeni bude mit o pul kila vic... Vždyť Failsafe, gps atti a atti jsou fičůry za který DJI platíme když ptáka kupujeme.
DJI Phantom 2 F306, Zenmuse H3-3D, GP3+BE
VTx TS 832 + Flysight Black Pearl 7" 1024x600
VTx TS 832 + Flysight Black Pearl 7" 1024x600
gardenroute píše:tovární Tx, která umožňuje jen přesně jen to, co jsem popsal já, a to zejména Ti, kteří o Manuálu přemýšlet nikdy nebudou, ti si jistě ponechají FS nastavení místo Manuálu
Jako ne-majitel toho typu tx mám zvědavý dotaz.
Jde tam místo poloh atti+gps/atti/fs nastavit atti+gps/manual/fs? Tzn. manual místo atti bez gps?
Já třeba režim atti nepoužívám v podstatě nikdy. Buď chci atti+gps nebo manual. FS mám na jiné páčce, ale to je jedno, zajímá mě, kdybych měl phantoma, jestli bych mohl dosáhnout pro mě použitelného setupu.
qendorf píše:Ještě mě tak napadá to ulétnutí. Nemůže na to mít vliv rušení? 2,4Ghz je všude i v okolí vesnic totálně zarušeno. A třeba podivnou kombinací rušení pak vzniknou nějaké nepřesné nebo falešné příkazy z vysílače?
Při rušení by se měl aktivovat FS. Tady k tomu nedošlo, prostě to umřelo.
Bazil píše:Jde to natrenovat s holym kopterem, ale ono se to bude nakonec/chovat uplne jinak kdyz to po nastrojeni bude mit o pul kila vic...
Ano, bude se to chovat jinak. Mám vyzkoušeno. Nejdřív jsem lítal manuál na lehoučkém quadu (jenom pohon a controller), bylo to žihadlo jako prase. Teď mám naloženou hexu (přes 2kg) a je to autobus. To necháš v luftě (na manuál) a za 20 vteřin to najdeš tam kde jsi to nechal. Maximálně trochu snesené větrem.
Takže ano, chová se to jinak. Je to hodnější.
-
salamander
Dosť sa tu hovorí o P1 v manuále . Viete aká je P1 nevyvážená ?
Podložte prsty pod protiľahlé motory a hneď sa to preklopí na predok, ten je strašne ťažký .
Skúšal som to na mojej novej P2 a stála vodorovne čo ma samozrejme potešilo .
Už to tu niekto písal o koľko % musia viac pracovať tie predné motory proti zadným .
Ak niekto ukočíruje P1 v manuále tak klobúk dole .
Podložte prsty pod protiľahlé motory a hneď sa to preklopí na predok, ten je strašne ťažký .
Skúšal som to na mojej novej P2 a stála vodorovne čo ma samozrejme potešilo .
Už to tu niekto písal o koľko % musia viac pracovať tie predné motory proti zadným .
Ak niekto ukočíruje P1 v manuále tak klobúk dole .
- gardenroute
Trochu to odlehčím, kamarádi rangeři z Chilo Gorge Safari Lodge v národním parku Gonarezhou (Zimbabwe) mě poprosili o remake mého klipu z této oblasti, který jsem dělal někdy v prosinci s nějakými dalšími záběry a bohužel i s pár nechtěnými chybami.
Chtěli to pro jejich Facebook profil a hlavně i pro nově chystaný web (který se teď nafocuje), takže jsem jim to za úsměv trochu přestříhal, použil lepší barevné korekce, trochu to urovnal a dal lepší muziku. Tak pokritizujte
Přepněte si do HD (a na celou obrazovku), aspoň 720p, ještě lépe do 1080p, zapněte zvuk, kritika vítána...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XeitTPup6Os[/youtube]
Chtěli to pro jejich Facebook profil a hlavně i pro nově chystaný web (který se teď nafocuje), takže jsem jim to za úsměv trochu přestříhal, použil lepší barevné korekce, trochu to urovnal a dal lepší muziku. Tak pokritizujte
Přepněte si do HD (a na celou obrazovku), aspoň 720p, ještě lépe do 1080p, zapněte zvuk, kritika vítána...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XeitTPup6Os[/youtube]
Trochu to odlehčím, kamarádi rangeři z Chilo Gorge Safari Lodge v národním parku Gonarezhou (Zimbabwe) mě poprosili o remake mého klipu z této oblasti, který jsem dělal někdy v prosinci s nějakými dalšími záběry a bohužel i s pár nechtěnými chybami.
Máš můj velký obdiv jak umíš filmovat a i k odvaze nad čím vším jsi létal...
jestli se mohu zeptat: jak jsi zde měl nastavený warp filtr ev jaké další korekce v Premiere jsi dělal?
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
Teď jsem to prohlížel na iZařízení a i v telefonu to je velmi pěkné. (mě se nad vodu moc nechce)
dt píše:Proto tvrdím od samého počátku - lidi by s tím neměli chodit do luftu v režimu atti(+gps), dokud si neosvojili ovládání modelu v manuálu. A to ne že s tím odstartují, zavisí a přistanou, ale že s tím dokážou v pohodě lítat v jakýchkoliv polohách vůči své osobě.
Nebral bych to tak "militantně", spíš jako vždy je to "něco za něco" - tady jsou to hodiny tréninku vs. "pocit sucha a bezpečí". Pokud existuje podezření, že úlety Phtáka stojí seklé akcelerometry, tak tady nepomůže nic jiného, než manuál (!!!) - s tím si neporadí ani ATTI, ale samozřejmě ANI FS - oba tyto režimy vyžadují správnou funkci "pokročilé inteligence" - a pokud není, tak není ani žádné RTH (!!!)
niky79 píše:S tímto absolutně nesouhlasím. Pardon, ale co je to za blbost? Člověk potřebuje prvně získat nějaké návyky a přesně k tomu jsou určeny režimy jako ATTI – aby si člověk zvykl na reakci stroje, nezpanikařil, když to letí někam pryč, aby si nepletl levou a pravou stranu, když koptéra letí bokem atd... To je jako chtít po člověku, co chce být doktorem, aby se rovnou pustil do operací lidí. A až si to osvojí a zvládne cokoliv, co jej v tomto oboru může čekat, pak se teprve může stát praktickým lékařem ve své rodné vesnici. Ano, to nedává smysl...
Hms, tady to se dotýká mé "rodné profese"