Jen taková hodně debilní otázka, ty stupně doprava, je z pohledu na čumák ze předu nebo od ocasu?
Condor magic evo 4
- Toman
- Kontaktovat uživatele:
Re: Condor magic evo 4
Ok, tak já to něják zkusím, i když nevím čím teda podložit 
Jen taková hodně debilní otázka, ty stupně doprava, je z pohledu na čumák ze předu nebo od ocasu?
- Standa Stuchlý
ve směru letu, odzadu, čili doprava 
- Toman
- Kontaktovat uživatele:
teda při pohledu zepředu, doleva

- Standa Stuchlý
OK, při pohledu zepředu doleva.
Ahoj letci!
Mám také Condora Evo ,vlastně dva.To co popisuje v tomto příspěvku kolega,se mi stalo zpočátku také.Nastavit vyosení motoru třeba prodlouženou třeba kovovou neb dřevěnou tyčkou pr.8mm na jednom konci vyříznout závit M8.Zašroubovat místo motoru a nastavit přepážku.
Důležité před startem nastavení výškovky-spíše neutrál neb jemně potlačit.Klapky 1°dolů.Hlavně zohlednit směr větru a správný hod.
Zpočátku je možná dobré nalepit těsně za náběžku turbulátory z folie, šířka pásku 3mm nejlépe dva na sebe,tak jak to popisuje p.Kroufek v RC Revue.
Let se zpomalí a zklidní,dobré pro počátek.
Snad to trošku pomůže,ahoj
CONDOR EVO,PIPER J3CUB,RAPTOR 50
Mám také Condora Evo ,vlastně dva.To co popisuje v tomto příspěvku kolega,se mi stalo zpočátku také.Nastavit vyosení motoru třeba prodlouženou třeba kovovou neb dřevěnou tyčkou pr.8mm na jednom konci vyříznout závit M8.Zašroubovat místo motoru a nastavit přepážku.
Důležité před startem nastavení výškovky-spíše neutrál neb jemně potlačit.Klapky 1°dolů.Hlavně zohlednit směr větru a správný hod.
Zpočátku je možná dobré nalepit těsně za náběžku turbulátory z folie, šířka pásku 3mm nejlépe dva na sebe,tak jak to popisuje p.Kroufek v RC Revue.
Let se zpomalí a zklidní,dobré pro počátek.
Snad to trošku pomůže,ahoj
CONDOR EVO,PIPER J3CUB,RAPTOR 50
- Toman
- Kontaktovat uživatele:
ty turbulátory nalepit jak moc za náběžku a z čeho je mít?
Jinak prosím vás, potřebuju radu, nebo spíš ujednání, konečně jsem se dostal po zdravotní ch problémech domů, a mohu řešit model.... opravil jsem konec křídla, něják a teda se mi podařilo dostat ke šroubům motoru... a jdu na to vyosení .... ale zamotal jsem se... nevím který místa podložit, nebo vím, ale nejsem si jist... prosím o radu
.... hrůza, já vím, ale děsně se mi to plete! 
Jinak prosím vás, potřebuju radu, nebo spíš ujednání, konečně jsem se dostal po zdravotní ch problémech domů, a mohu řešit model.... opravil jsem konec křídla, něják a teda se mi podařilo dostat ke šroubům motoru... a jdu na to vyosení .... ale zamotal jsem se... nevím který místa podložit, nebo vím, ale nejsem si jist... prosím o radu
Když se podíváš na model zepředu tak na šroub vpravo dolu a vlevo nahoru dáš třeba nějaké podložky a v pravo nahoru dáš dvojnásobné množství. Snad ti to pomůže.
T9x-frsky-open tx,HK-500 (dead), T-rex 500 CF microbeast, dg-1000e 2600mm(dead),trener .60.
- Toman
- Kontaktovat uživatele:
a kdy ž mám šrouby jakoby 12, 3, 6 a 9 hodin.. jakoby tak? 
ale to bude pdobný, že ..zepředu ..nahoru dvě a vpravo jednu ..bo tak něják prostě
asi .. já vůbec nevím, teda vím, ale chci mít jistotu, a co se vlastně stane, když to bude moc?
ale to bude pdobný, že ..zepředu ..nahoru dvě a vpravo jednu ..bo tak něják prostě
No, gondra to asi trochu zamotal.
Condor má motor za přepážkou, čili klasická montáž.
Čili, pokud chceš vyosit motor dolů, musíš podkládat spodek motoru. V tvém případě n podložek na šroub 3 a 9. A 2n podložek na šroub 6.
Bude to vopruz, páč to musíš dát zevnitř mezi přepážku a motor.
Condor má motor za přepážkou, čili klasická montáž.
Čili, pokud chceš vyosit motor dolů, musíš podkládat spodek motoru. V tvém případě n podložek na šroub 3 a 9. A 2n podložek na šroub 6.
Bude to vopruz, páč to musíš dát zevnitř mezi přepážku a motor.
- Toman
- Kontaktovat uživatele:
No opruz to bude... jj je za přepážkou... tedy na 6 a 3 hodiny.. hlavně.. dolů a dopravda že jo ??
... takže spodek ok.. to je prostě hrozný to představování.. a jak jsem psal.... když to bude moc, co to bude dělat? 
Já bych nerad spekuloval mezi pravou a levou.
Prostě tam, kam vrazíš podložku, tím směrem bude vyosení. Platí pouze pro tuto montáž.
Když to bude moc, tak to hůř poletí. Stejně tak, když to bude málo.
Prostě tam, kam vrazíš podložku, tím směrem bude vyosení. Platí pouze pro tuto montáž.
Když to bude moc, tak to hůř poletí. Stejně tak, když to bude málo.
- Toman
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, s tím se poperu 
Hůůůůř poletí? ... tak když je to málo, tak vím, ja kto debilně letí, dokonce aji jak to padá!
Jak moc špatně?
bojím 
Hůůůůř poletí? ... tak když je to málo, tak vím, ja kto debilně letí, dokonce aji jak to padá!
Jak moc špatně?
No, to bys tam musel dát hodně podložek, abys to hned napoprvé přehnal.
Pro začátek bych dal dvě až tři.
Pro začátek bych dal dvě až tři.
- Toman
- Kontaktovat uživatele:
Ok, zkusím, dám na rady
...a hnedka zítra to asi prubnu na poli
... to budou nervy 
Jinak pokud mix výškovka plyn, jak moc to potlačit?
Toman píše:Ok, zkusím, dám na rady...a hnedka zítra to asi prubnu na poli
... to budou nervy
Tomane, ten mix výškovka plyn je dost nebezpečný, je to použitelné a taky to používám pokud to potřebuješ ještě trošilinku potlačit pod motorovým letem, ale né, že se model v motorovém letu vzpíná a ty to vyřešíš mixem potlačením výškovky, já se obávám, že budeš mít mimo nedostatečně potlačeného motoru dolu ještě těžiště příliš vepředu--model těžký na čumák, jinak ta velikost mixu pokud to budeš nastavovat by měla být maximálně tak veliká, že když hneš plynovou pákou---plný plyn, tak bude na kormidle výškovky trošilinku vidět, že se vubec pohnula nepatrně do potlačena.
Ty bys měl začít seřizování tak, že s tím modelem tak, jak ho ted máš nějak nahoru vystoupáš, pak v letu proti větru ten model výškovkou vytrimuješ tak, aby letěl plynule a rovně sám--aby poruznu nehoupal, nebo se nezrychloval, to až seřídíš, tak bys ho měl potlačit do cca 45 uhlu a nechal klesat bez řízení výškovkou--vubec se nedržet vysílačky a kniplu, pokud bude model vybírat ten uhel velice rychle a přejde do houpání, je to těžiště příliš vepředu a je ho potřeba posunout dozadu--klidně při seřizování lepit na ocas postupně cca 5 -10g závažíčka a vždy při dalším závažíčku o zoubek potlačit kormidlo výškovky--není podstatné, že ti nepujde kormidlo vodorovně s výškovkou, to dovažování ocasu budeš dělat tak dlouho, dokud model seřízený na klidný vodorovný let začne po potlačení na těch cca 45 stupnu--DIVE TEST--POZVOLNA SÁM VYBÍRAT A IDEÁLNĚ PŘEJDE UPLNĚ SÁM ZASE DO PLYNULÉHO VODOROVNÉHO LETU--pokud ti po vybrání jen trošku zhoupne, bude to už stačit a bude to i hodnější model vhodnější pro začátečníka, protože bude ještě stále trošilinku těžší na čumák, tudíš nebude tolik choulostivý na vývrtky, kuli nedostatečné rychlosti.
teprve až tady to doladíš, má smysl řešit potlačení motoru, nebo jemné doladění mixem--motor-výškovka.
Naposledy upravil(a) pepin dne pát 04.04.2014 0:12, celkem upraveno 1 x.