Jaké vzepětí pro model P-40 Warhawk s rozpětím 2 metry

Diskuze o modelech o rozpětí nad 2metry. Toto doporučení berte s rozumem.
Zpráva
Autor
kozlik327

Re: Jaké vzepětí pro model P-40 Warhawk s rozpětím 2 metry

#16 Příspěvek od kozlik327 »

ty výchylky jsou dostatečné,Beta s nimi zaletí i krásnou plochou vývrtku na zádech.Měl jsem i tu červenou,na společném fotu s krémovou.V současné době mají oba modely nového majitele.
JardaRůžička

#17 Příspěvek od JardaRůžička »

centusak : K Tvojí základní otázce: Nedělal bych ani řekněme z opatrnosti vzepětí větší než má předloha. Když to přeženeš, může mít éro sklony ke stranovým kmitům na velké rychlosti.
centusak
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké vzepětí pro model P-40 Warhawk

#18 Příspěvek od centusak »

TomasC píše:Moc pěkné, víc fotek!!!

Udělal bych to jako u originálu. Mrkni na obrázek. (teď na to koukám a mám tam naměřené vzepětí SPODNÍ strany křídla!!, tak na to pozor)

Pokud nemáš problém s přepravou, tak křídlo určitě v celku.

Ahoj v podstatě jsi vůbec nebyl daleko od pravdy s tím vzepětím nakonec jsem to našel na nějakém plánku, že to má být 6 stupňů :-)
Přílohy
dihedral.jpg
stanco1

#19 Příspěvek od stanco1 »

kozlik327 píše:na uvedené otázky odpovím větou,ze školení zaměstnanců,kdy přednášející tvrdil,že nejhorší je nevědomost a nezájem.Na otázku ,pro jednoho z přítomných,co si o tom myslí,dotyčný odpověděl:nevím a ani mě to nezajímá!Betyna,je ze stavebnice Vafa model,rozpětí 3000mm,motor Titan ZG62,hmot.kolem 12kg.Možná by jsi nějaké bližší údaje získal u výrobce.

On Narážal, na to je to máš napákované ako na 3d a zbytočne preťažuješ servo, nevyužívaš celú jeho dráhu a v neposlednom rade stráčaš presnosť stredenia
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
kozlik327

#20 Příspěvek od kozlik327 »

Stanco,to je jako se čmelákem,který by správně neměl létat, ale protože o tom neví tak létá.Páky a výchylky na Betě jsou takové ,jaké potřebuji.
veka1
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od veka1 »

kozlik327 píše:Stanco,to je jako se čmelákem,který by správně neměl létat, ale protože o tom neví tak létá.Páky a výchylky na Betě jsou takové ,jaké potřebuji.

hmm....z tvych predchozich reakci jsem pochopil , ze mi do toho nic neni, ale moje otazka znela:

Popravde me zajima maximalni potrebna vychylka kormidla ,pred okamzikem utrzeni proudeni na kridle, pri maximalni i minimalni rychlosti, vzhledem ke konkretnimu plosnemu zatizeni Bety.

Ze s tim pomer pak tak trochu souvisi, to nechme stranou, je to vec konstruktera a uzivatele tj.pilota.

Veril jsem, ze na polozenou otazku smysluplne odpovis, proto ze na rozdil od hmyzu a mne to vis , .... s tim letadlem mas prakticke zkusenosti z litani. Skutecne me to zajima,jinak bych se neptal.

veka1
kozlik327

#22 Příspěvek od kozlik327 »

nemyslel jsem tím,že Ti do toho nic není,spíše jsem se o stavy nikdy nezajímal.Takže smysluplná odpověď na položenou otázku je ,že nevím kdy se trhají proudnice,ale protože Beta lítá fantasticky tak si myslím,že snad nikdy. :)
veka1
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od veka1 »

kozlik327 píše:nemyslel jsem tím,že Ti do toho nic není,spíše jsem se o stavy nikdy nezajímal.Takže smysluplná odpověď na položenou otázku je ,že nevím kdy se trhají proudnice,ale protože Beta lítá fantasticky tak si myslím,že snad nikdy. :)

... takze ji nedokazes dostat do vyvrtky, nebo padu po kridle? Ale psal si,ze lita krasnou vyvrtku na zadech. :?

veka1
kozlik327

#24 Příspěvek od kozlik327 »

vývrtku včetně ploché na zádech zaletí bez problémů ,ale jak mám stanovit velikost výchylky,která je potřeba?V podstatě nic zvláštního není třeba ,stačí zpomalit ,ne li úplně zastavit kopnout tam směrovku a trochu výškovky přidat plyn a již se to motá!Pokud je tam té výškovky nebo motoru hodně tak to leze nahoru.Ale to snad je normální postup.Nevím jestli je to dostatečná odpověď na dané otázky?
Odpovědět

Zpět na „Větší motorové modely“