Condor magic evo 4

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
Toman
Kontaktovat uživatele:

Re: Condor magic evo 4

#31 Příspěvek od Toman »

Tak jo, na mix asi nešahám! :D
Ale moment, nemůžu mít moc těžiště vepředu, když mi jde model na ocas, to je přece blbost, a těžiště mám malinko na čumák, ale malinko.... nebo teda doufám! ... kolik má být poloha těžiště, přesná podle Vás, nebo resp, podle toho jak to máte? .....
Převyosím motor a vyzkouším to, snad to nerozbiju :( ... :) .. hold, musím ozkoušet no! :)
pepin

#32 Příspěvek od pepin »

Já ten model doma nemám, tak ti to těžiště bohužel nemužu změřit, navíc jsem si na něj dělal jinou výškovku, ale pokud pujdeš krok po kroku, tak jak jsem ti to napsal, tak bys lepšího výsledku dosáhnout měl---pokud si ten mix nastavíš opravdu pouze o zoubeček, aby se vzpínal alespon trochu mín, tak tím nic nepokazíš, ale né, že ti pod mixem bude lítat výškovka, jako bys to řídil pákou výškovky.

vzpínání modelu pod motorovým letem je až to poslední, co bys měl řešit, dokud neseřídíš těžiště modelu, tak nemá smysl se trápit potlačením motoru---mechanicky--podložkama, přelepením přepážky.
Toman
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Toman »

To je škoda...a já za boha tedka nemůžu najít nikde v pc, nebo v mailu ten návbod s tím :(
Kua :(

No tak mix asi nebudu dělat, spíš to risknu, jenomže já musím řešit vzpínání při motorovým letu, ono kdžy letím, a prostě přidám plyn, tak mi to jde okamžitě do svíčky, případně po křídle nebo přes záda dolů, to není moc příjemný, v kluzu je to Nuník, hodný éro, možná má mušky, ale to je rukama a nastavením, ale prostě přidám plyn a okamžitě je to v trapu... ani průlety si nedovolím, protože bych to pak neukočíroval ten motor :( ....
Okamžitě prostě vys na vrtuli :( .... mix zatím nechám, stejně to byla rada tady..mě by to ani nenapadlo :(

No doufám, že podložení bude stačit, jinak jsem v tahu, tu přepážku neodlepím :D
Jinak řečeno, vychází mi těžiště stejně jako majiteli předemnou ...tedy cca na spojku křídla
stanco1

#34 Příspěvek od stanco1 »

Keď to máš už zalietané na návod sa vyprdni. ten je len pre prvotné nastavenie, pokračuj dive testom tam si to doladíš presnejšie...

A presne ako písal pepin, najskor sa staraj aby to letelo poriadne bez motora a až potom vyosenie, to že je v klze ňumík či ako to je dobré ale skús ten dive test aby si vedel či nelietaš s príliš predným ťažiskom keď sa to na motore vzpína
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Toman
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Toman »

Dive test? ...

Jako řikám, v kluzu to je úžasný, hodný a krásně lítající éro, úplně pohoda ...ale s motorem to šlo okamžitě vzhůru a celkově to nebylo nic krásnýho....
Uvidím, zkusím to vyosit, a uvidíme co to dá :)
stanco1

#36 Příspěvek od stanco1 »

Nič nevyosuj a skús ten dive test a podľa neho dolaď tažisko, výškovku a až POTOM vyosuj motor. Ideš na to úplne z opačného konca a budeš sa takto serenkať s tým motorom zbytočne dvakrát lebo ho budeš z najväčšou pravdepodobnosťou dávať zase naspäť
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
mab
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od mab »

Nádherně popsaný postup pro Dive test najdeš na lomcováku.

http://www.lomcovak.cz/elektro/2k1/opt2_1.html
x9d, x-lite pro a pár poletuch
Toman
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Toman »

A já asi mluvím španělsky, řikám, že těžiště mám v místě, kde ho měl původní majitel, a ten řikal, že je tam kde má být, hold já nevím jestli je to pravda.... vychází to na spojku křídla.... Jinak ten test klidně zkusím, ale teda nevím kde to jako mám dělat.... :/

Možná na to jdu z jinýho konce, ale když letadlo bez motoru letí dobře, nežabkuje, letí spořádaně, a s motorem letí jak splašený, tak já nevím... no zkusím to přečtu si to ..a zkusím... ale nevím... ale mrknu na to ,....
mab
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od mab »

Ok odpovím ve stylu tvého příspěvku.

Níže uvedenené je pouze teoretická úvaha!

Toman píše:když letadlo bez motoru letí dobře, nežabkuje, letí spořádaně, a s motorem letí jak splašený

Takže krásně se pluží.
To znamená třeba těžiště hodně vepředu a natáhnutá výskovka, nebo celá VOP, nebo úhel seřízení (špatné skladování, předchozí havárie ..)
A po spuštění motoru se zvýší rychlost, jsou ofukovány ocasní plochy a máme tu "svíčku" jak má být :)
Toman
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Toman »

Aha.... no takže můj let, který skončil lehkou havárkou byl druhým letem modelu.
celkově mi nepříjde, že by byl model sestaven špatně, Havárie pokud vím na něm taky nebyla...

No jenomže, vy mi tady popisujete, že v podstatě na modelu je vše špatně, s tím, že vlastně nic není v pohodě, já teda nevím, ale když mi model v kluzu letí, tak jak chci, jak si představuji, tak nevím, proč by těžiště bylo vepředu, když ho mám na místě udávaným..... kdyby mi někdo napsal, kde má být těžiště, mu to bud potvrdím, nebo řeknu, že to mám jinak.... já fakt nevím... Výškovka je rovná, bez prohnutí, mírně nakloněna směrem k čumáku, celkově je v neutrálu! ... nejsem krypl, navíc kdyby byla natáhnutá, neletí to v kluzu, tak jak to letí, že jo..... no někde problém, je, ale nevím kde :( ...
mab
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od mab »

Tak mě napadá, bydlíš nedaleko.
Zítra dopoledne budu na letišti ve Vyškově anebo v neděli jedu do Uničova na takové přátelské polétání (mohl bych tě nabrat v Prostějově).
Ozvi se přes SZ a můžem se domluvit.
stanco1

#42 Příspěvek od stanco1 »

mab píše:
To znamená třeba těžiště hodně vepředu a natáhnutá výskovka, nebo celá VOP, nebo úhel seřízení (špatné skladování, předchozí havárie ..)
A po spuštění motoru se zvýší rychlost, jsou ofukovány ocasní plochy a máme tu "svíčku" jak má být :)

Presne tak som to myslel.

Toman a keby predchádzajúci majitel mal krídla naopak tiež si to necháš a budeš tvrdošijne tvrdiť že to tak má byť?
Predchádzajúci majiteľ mal aj motor zrejme tak ako je teraz, tak prečo ho chceš vyosovať?

Nechápem čo riešiš choď za barák mrskni to do vzduchu a za 5min máš jasno ako si na tom z ťažiskom a podľa toho vieš aké treba podniknúť ďaľšie kroky...
Toman
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Toman »

No to zase ne, ale tak všichni tady máte řeči o těžišti, ale nikdo nenapíše číslo, který bych potřeboval znát! :)
Já to chci vědět, to že to mrsknu, mi moc nepomůže, teda jako jo, ale nevím no..... uvidíme... zkusím :)

Jinak hnedka píšu SZ! :)
stanco1

#44 Příspěvek od stanco1 »

Toman píše: kdyby mi někdo napsal, kde má být těžiště, mu to bud potvrdím, nebo řeknu, že to mám jinak.... já fakt nevím...

To je kus od kusu, možeš to použiť ako som ti písal na zálet ale potom si musíš doladiť podľa prejavu. Kamaráti si stavali dve rovnalké lietadlá, ronaké trupy z jednej formi, rovnaké krídla frézované na cnc a lepené v rovnakou technológiou a predsa jeden výškovku podkladal a druhý nie...
Toman
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Toman »

No jo, to je sice krásný, že je to kus od kusu.... ale co já tedka ... :( .. :D
Sakra, a to jsem se těšil, že když mě stavba modelů, moc nejde a nebaví a hlavně není čas, tak že to vyřeší kupování zalítaných, případně olítaných modelů... a nevyřeší! :/
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“