NOVÉ POJIŠTĚNI RC-ZMĚNY OD 4/2014

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
RCModely
Kontaktovat uživatele:

Re: NOVÉ POJIŠTĚNI RC-ZMĚNY OD 4/2014

#586 Příspěvek od RCModely »

AR1 píše:Tak to je soda. Takže ti kteří na to zde poukazovali, měli pravdu. Nevěřil bych, že se jako živnostník se zálibou modelářství nemohu pojistit.

Já pořád nechápu, proč se pořád promýlá stejná věc, která byla v pracovní verzi. Je na uvážení, jestli je vůbec vhodné takhle veřejně se snažit vyjít vstříc.
Jinak děkuji všem, kteří měli konstruktivní připomínky.
niky79

#587 Příspěvek od niky79 »

strycArtus píše:Pokud fyzická nepodnikající osoba v průběhu pojištění změní svůj status na osobu výdělečně činnou, nebude již, dle našeho právního názoru, osobou pojištěnou dle předmětné rámcové smlouvy. Skutečnost, že modely letadel budete v obou případech provozovat pro své potěšení, nebude mít na posouzení otázky pojistného krytí jakýkoliv vliv."

tolik názor právního oddělení DAS

HA HA, sorry, ale jakobych to nerikal asi 50x, že ta věta, tak jak je v těch podmínkách napsána, má naprosto jednoznačný význam. A hle – taky, že má. Samozřejmě, pokud se podmínky pojištění pro letošek nezměnili, pak se může pojistit i OSVC, protože tam ten bod není (myslím). Ale je to dobrá tečka za tím sporem.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#588 Příspěvek od Woita »

Je to od začátku jasné, přesně jak se to zde diskutovalo. Sice to tak pravděpodobně nezamýšleli, ale nešťastně zvolili formulaci a co je psáno to je dáno, ta formulace nedovoluje dvojí výklad, prostě to tak je, ten text je vyroben lajdácky.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#589 Příspěvek od strycArtus »

RCModely píše: quote="AR1"Tak to je soda. Takže ti kteří na to zde poukazovali, měli pravdu. Nevěřil bych, že se jako živnostník se zálibou modelářství nemohu pojistit.

Já pořád nechápu, proč se pořád promýlá stejná věc, která byla v pracovní verzi. Je na uvážení, jestli je vůbec vhodné takhle veřejně se snažit vyjít vstříc.

1) Ta věc se tu promýlá, protože jsem získal výklad právní kanceláře, který je značně odlišný od tvého výkladu.

2) To myslíš, jako že příště dáš na web nové podmínky potichu s okamžikem jejich platnosti a řada modelářů , kteří zaplatí těsně před jejich vstupem v platnost problikne až v případě, že by mělo jít k plnění?

3) Domnívám se, že právní náhled je konstruktivní připomínka, neboť předmětná formulace by se mohla za nějaký čas objevit znovu.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#590 Příspěvek od AR1 »

RCModely píše:

Jednak to máš vysvětleno výše, jednak je toto diskuzní fórum - asi chápeš z jakého slova je to odvozeno. A kdyby se to zde nediskutovalo, tak by se lehce z pracovní verze stala reálná (to, že to bylo pracovní teď považuju za výmluvu). Takže se zde bavíme o tom, co je skutečně pro nás nejvhodnější a co si na nás v pojišťovně vymysleli. Protože si nechci představit, co by se spustilo u takto sepsané pojistky v případě trvalých zdr. následků nebo dokonce (nedejbože) smrti. To by měli nejvíc napilno právníci pojišťovny.
Já se pojistit chci, ale v tuhle chvíli skutečně nevím kde.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
JosefSvejk

#591 Příspěvek od JosefSvejk »

niky79 píše:[

HA HA, sorry, ale jakobych to nerikal asi 50x, že ta věta, tak jak je v těch podmínkách napsána, má naprosto jednoznačný význam. A hle – taky, že má. Samozřejmě, pokud se podmínky pojištění pro letošek nezměnili, pak se může pojistit i OSVC, protože tam ten bod není (myslím). Ale je to dobrá tečka za tím sporem.

Osoba výdělečně činná je i zaměstnanec. Takže zase vedle. Navíc, tím, že začnu podnikat se z hlediska tohoto pojištění nijak nezmění můj status.
Taky by se jednoznačně jednalo o smlouvu diskriminační, pokud by se to takhle vykládalo. Pokud ta věta ze smlouvy "vypadne", bude to nejlepší.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#592 Příspěvek od strycArtus »

JosefSvejk píše:

Osoba výdělečně činná je i zaměstnanec. Takže zase vedle. Navíc, tím, že začnu podnikat se z hlediska tohoto pojištění nijak nezmění můj status.
Taky by se jednoznačně jednalo o smlouvu diskriminační, pokud by se to takhle vykládalo. Pokud ta věta ze smlouvy "vypadne", bude to nejlepší.

Tam vypadlo slovíčko "samostatně", tedy OSVČ.
Jinak vypadl celý dodatek, takže se jede podle staré smlouvy, která pokrývá i OSVČ i koptéry
niky79

#593 Příspěvek od niky79 »

JosefSvejk píše:Osoba výdělečně činná je i zaměstnanec. Takže zase vedle. Navíc, tím, že začnu podnikat se z hlediska tohoto pojištění nijak nezmění můj status.

Opravdu to tady musíme probírat znova? Původně tam bylo toto: "Pojištění podle této rámcové pojistné smlouvy lze sjednat jen pro fyzické osoby, které nejsou osobami samostatně výdělečně činnými."

To je definice, která je jasná jako facka, nicméně jsem byl docela překvapen, že zde na foru si to mnoho lidi vykladalo tak, ze smlouvu nelze uzavřít na IČ – ale na rodne cislo, jakozto soukroma osoba, ano. Zajímavé ale je, že kdyby ta definice zněla treba takto: "Pojištění podle této rámcové pojistné smlouvy lze sjednat jen pro fyzické osoby, které nejsou starší 15 let", asi by zde nikdo netvrdil, že osoba starší 15 let tu smlouvu může uzavřít.

Nicméně – cas ukazal, ze je to jedno. Podmínky zůstaly nakonec takové, jako předtím. Beze zmen. Nicméně, jak napsal strycArtus, tento bod se muze kdykoliv objevit pozdeji a ja jsem rad, ze uvedl pravni nazor DAS, ze OSVC by v takovem pripade mela smulu. Resp. by mela smulu, az by doslo k plneni.

Woita píše:Je to od začátku jasné, přesně jak se to zde diskutovalo. Sice to tak pravděpodobně nezamýšleli, ale nešťastně zvolili formulaci a co je psáno to je dáno, ta formulace nedovoluje dvojí výklad, prostě to tak je, ten text je vyroben lajdácky.

Ano, pravděpodobně to tak nezamýšleli, protože to nedává smysl, co si budeme říkat, ale to, jak to někdo původně myslel, je absolutně irelevantní, když dojde k plnění. Pak se jede podle toho, co je psáno a podepsáno. Já jsem docela překvapený tím lajdáctvím ze strany pojišťovny. Vlastně pochybuji, že to navrhnuli oni. Vždyť mají k dispozici stovky právníků...,
JosefSvejk

#594 Příspěvek od JosefSvejk »

niky79 píše:...,

A protože jde o diskuzi, bylo by dobré dodat, že je to jen tvůj názor. Já to vidím jinak, ale nebudu tady "házet" výrazy jako "je to jasné jak facka".
Mně je to jasné (myslím si to), ale pravdu může mít druhá strana. To je krása svobodné diskuze :D .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
RCModely
Kontaktovat uživatele:

#595 Příspěvek od RCModely »

AR1 napsal: (to, že to bylo pracovní teď považuju za výmluvu).

Tak tohle také nechápu, protože od začátku byla tak prezentovaná a navíc jsem o její zveřejnění byl požádán 8O
Hunger

#596 Příspěvek od Hunger »

Pracovní verze, co to me...š? Ty si tady vyhrožoval jen počkejte co vypadne z UCL já jsem vás varoval atd..

Václave, Václave nevim co bereš, ale chci to! :D
"Šmirgl to jistí!"
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#597 Příspěvek od strycArtus »

Hunger píše:Pracovní verze, co to me...š? Ty si tady vyhrožoval jen počkejte co vypadne z UCL já jsem vás varoval atd..

Václave, Václave nevim co bereš, ale chci to! :D

V tomhle se musím Vaška zastat, skutečně to bylo avizováno jako pracovní verze, která měla být podepsána, tuším 25.4. a vstoupit v platnost měla 1.4.. Naštěstí k tomu nedošlo
AR1
Kontaktovat uživatele:

#598 Příspěvek od AR1 »

No to je těžká diskuze. Buď je smlouva v pracovní verzi tj k připomínkám nebo v čisté verzi k podpisu tj po připomínkách. Pracovní verzi k podpisu neznám.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#599 Příspěvek od strycArtus »

AR1 píše:No to je těžká diskuze. Buď je smlouva v pracovní verzi tj k připomínkám nebo v čisté verzi k podpisu tj po připomínkách. Pracovní verzi k podpisu neznám.

Pravdu díš. Nicméně se domnívám, že by se měla nejméně 6 týdnů před svoji platností veřejně objevit již podepsaná smlouva, aby nedošlo, že se přihlásíš k rámcovému pojištění a vzhledem k tomu, že jsi pojištěn až od měsíce následujícího po zaplacení jsi až následně nezjistil, že jsi z nějakého důvodu nepojistitelný - OSVČ, koptéra, moc nosných ploch, málo nosných ploch, červený letadlo se žlutými puntíky, nevím co ještě by někdo mohl do smlouvy dát ...
RCModely
Kontaktovat uživatele:

#600 Příspěvek od RCModely »

AR1 píše:No to je těžká diskuze. Buď je smlouva v pracovní verzi tj k připomínkám nebo v čisté verzi k podpisu tj po připomínkách. Pracovní verzi k podpisu neznám.

To máš pravdu, chytání za slovíčka není diskuze. To co jsem zveřejnil, byla pracovní verze, která by po vašich připomínkách, byla upravena a v nějaké verzi měla být odsouhlasena a zveřejněna 1.4 s platností od.1.5. 2014.
Jenže se mě podařilo Allianz přesvědčit aby zůstala stará pojistka, s tím, že se uvidí jaký bude škodní průběh s přihlédnutím ke "koptérám"
Tak si to nezkazte :wink:
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“