ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
- Tyrano-cz
- Kontaktovat uživatele:
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Je tu , prosím, někdo kdo se dobře vyzná v logu APM? Včera mi spadlo éro a nemůžu přijít na to proč. Neorientuju se v log datech nijak excelentně a rád bych přišel na to, co se stalo. Nemůžu na těch datech nic najít, prostě to vypadá, že v jednom místě (v nenulové výšce) najednou končí a hotovo. Pokud by na to někdo kouknul a něco našel, tak bych byl vděčný. Takže ochotné dobrovolníky žádám do SZ o email a pošlu ty log soubory. Díky
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,
Tyrano-cz píše:Takže kdybych udělal pro ten modul zvláštní napájení třeba z nějakého BECu a z mobilu nechal jen komunikaci, tak by to mělo být v pohodě.
Je to věc androidu, odinstalovat, vymazat data od programu nainstalovat znovu, nebo zkusit starší verze jestli nebude stabilnější. Setkávám se s tím taky, proto jsem vypnul failsave při ztrátě signálu.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Zdravim,
mám copter s deskou APM, lítal krásně, ale teď jsem udělal pál úprav přenastavil desku a copter se při vzletu překlápí dozádu, nevíte, kde by mohla být chyba?
dekuji Martin
mám copter s deskou APM, lítal krásně, ale teď jsem udělal pál úprav přenastavil desku a copter se při vzletu překlápí dozádu, nevíte, kde by mohla být chyba?
dekuji Martin
Chyba by mohla být v těch úpravách a přenastavení desky . 
sydy píše:Zdravim,
dekuji Martin
Skús nanovo skalibrovať ACC
to jsem zkoušel, nevíte někdo, co by to mohlo být jiného?
Hledam nejaky levny a pokud mozno presny modul na mereni odberu z aku (uz nechci letat na cas, ale na odebranou kapacitu). Mate nejaky tip? Nechci cely power modul pro apm 2.5 - staci jen opravdu merit odebranuou kapacitu.
btw: v tydnu budu zkouset arducopter 3.1.2 s podporou HoTT, tak bych chtel casem vuzit i toto.
btw: v tydnu budu zkouset arducopter 3.1.2 s podporou HoTT, tak bych chtel casem vuzit i toto.
creagel píše:Hledam nejaky levny a pokud mozno presny modul na mereni odberu z aku (uz nechci letat na cas, ale na odebranou kapacitu). Mate nejaky tip? Nechci cely power modul pro apm 2.5 - staci jen opravdu merit odebranuou kapacitu.
Tak třeba tohle?
Já používám ten Power module (sokojenost), stejně bych musel řešit napájení (mám opto regly), protože je o All-in-one a bez zbytečníého drátování. Přes OSD je kapacita vidět. ALE: Stejně lítám podle napětí, to funguje bezchybně. Vím že se o tom docela dost diskutovalo, byly názory pro i proti, ale prostě to funguje.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Ten z rctimer.com jsem zamyslel - takze mate dobre zkusenosti s timhle kouskem? Ja uz pripravuju build arducopter 3.1.2 s hott - snad se podari 
- jaroslav.falcon
rctimer elektronika ok, vrtule ok, motory KO 
Ak by som kúpil power modul na APM 2.6 a afro esc ,ktoré majú BEC, tak to by sa asi usmažilo, že? Ale ak vytiahnem ten červený kábel tak by to malo fungovať?
MishoIV píše:Ak by som kúpil power modul na APM 2.6 a afro esc ,ktoré majú BEC, tak to by sa asi usmažilo, že? Ale ak vytiahnem ten červený kábel tak by to malo fungovať?
Ano. A když koupíš AFRO Slim, tak ty ani BEC nemají, takže není co vytahovat
Naposledy upravil(a) Woita dne čtv 10.04.2014 12:23, celkem upraveno 1 x.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
Tak mam arducopter 3.1.3 s podporou HoTT. Testovano na MC32 + GR16. Prenasi se opravdu vse:
Vyzkouseno:
- vyska
- gps suradnice
- kurz (smer) letu
- vzdalenost od mista startu
- (dis)armovani
- aktualni letovy rezim
- rychlost
Nevyzkouseno (namam cidlo)
- odebrana kapacita
Co bohuzel zatim nejde - definovat alarmy. Arduflyer se tvari jako vsechny cidla (vario, gps, general modul, general electric modul). Co jsem jeste koukal na popis HoTT, tak graupner ma i podporu mikrocopter - viz toto video:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FSrhvV3QWy0[/youtube]
Vyzkouseno:
- vyska
- gps suradnice
- kurz (smer) letu
- vzdalenost od mista startu
- (dis)armovani
- aktualni letovy rezim
- rychlost
Nevyzkouseno (namam cidlo)
- odebrana kapacita
Co bohuzel zatim nejde - definovat alarmy. Arduflyer se tvari jako vsechny cidla (vario, gps, general modul, general electric modul). Co jsem jeste koukal na popis HoTT, tak graupner ma i podporu mikrocopter - viz toto video:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FSrhvV3QWy0[/youtube]
Prokousavam se zdrojakama a koukam, ze tam jsou jiz alarmy zapracovane (pro celkove odebranou kapacitu a napeti dodavane desce). Dalsi zajimava vec - ze prenaset lze prakticky jakoukoliv informaci. Je tam jiz zakomponovano posilani urovne vibraci - lec se to jeste nikde do vysilace neposila).
Co je trochu blby, ze se musi z arducopter vyhazet par veci, aby se tam podpora HoTT vesla a na v2.5 desce to nabehlo. Aktualne jsem vyhazel GPS podporu Mediateku (nechal jsem Ublox), vyhodil jsem autotune (mne stejne nejde), ovladani kamery, podporu sonaru, externich led, optflow a CLI. Urcite by to slo optimalizovat a vratit napr. sonar, led (tam je to jen usetrene ka kazdou fci jen 1KB).
Jeste by to chelo vyuzit hlasek pro microcopter a nema to chybu
Co je trochu blby, ze se musi z arducopter vyhazet par veci, aby se tam podpora HoTT vesla a na v2.5 desce to nabehlo. Aktualne jsem vyhazel GPS podporu Mediateku (nechal jsem Ublox), vyhodil jsem autotune (mne stejne nejde), ovladani kamery, podporu sonaru, externich led, optflow a CLI. Urcite by to slo optimalizovat a vratit napr. sonar, led (tam je to jen usetrene ka kazdou fci jen 1KB).
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
creagel píše:Prokousavam se zdrojakama a koukam, ze tam jsou jiz alarmy zapracovane (pro celkove odebranou kapacitu a napeti dodavane desce). Dalsi zajimava vec - ze prenaset lze prakticky jakoukoliv informaci. Je tam jiz zakomponovano posilani urovne vibraci - lec se to jeste nikde do vysilace neposila).
Jestli ti chybí paměť tak si pořiď PixHawk