DJI NAZA pokračování
Re: DJI NAZA pokračování
V tom případě na tom ten předchozí pohon musel být ještě hůř než jsem čekal. 
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem zvědavý na změnu ale čekám na motory. Teď mám 980kv, vrtule 10x5, váha 1,6kg létá na 4s 12 minut na skutečně odebraných cca 3000 mAh. Ideální volba vrtulí, v manual mode to visí přesně na půl plynu. Půjdou tam jen o chlup těžší motory 620kv a vrtule 12x3,7, jsem zvědav o kolik se natáhne čas.
OK2WY
Zdravím, předpokládám že to tu již bylo, ale těch stránek k Naze je opravdu mnoho na procházení, takže dávám dotaz
Seskládal jsem již pátou F450 s Nazou a poslední dvě byly s Nazou Lite + GPS, u těchto se mi nepodařilo žádným způsobem vlézt do kalibračního režimu kompasu/GPS. Na třípolohovém přepínači mám standardně GPS atti/atti/FS, ale ať přepínám jakkoliv rychle a v jakékoliv kombinaci tak není možné se do kalibrace dostat, místo FS jsem zkoušel dávat i manual, ale výsledek stejný. U Nazy M, kterou mám V F450 já, mi to jde úplně normálně, tak už nevím co vyzkoušet. Budu rád za nějakou radu či popostrčení.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
Skoncis poslednim prepnutim 3-poloha na manualu?
pokemon píše:Skoncis poslednim prepnutim 3-poloha na manualu?
Ano i to jsem zkoušel, jenom nevím jestli není problém, že přepínám mezi GPSatti/atti/manual a není potřeba to mít jenom na dvě polohy GPSatti/manual. Rovněž je docela nepraktické mít kvůli kalibraci kompasu na přepínači i manual mode, když ho vůbec nepožívám a místo toho bych tam chtěl mít FSmode.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
- SAT-HOFMAN
- Kontaktovat uživatele:
Tak chyba byla v GPS. Vzpomněl jsem si mi koptéra při transoprtu vypadal az ruky a asi dostala GPS ránu.
Stačilo na ní "zaklepat" a zkalibrovat a už zase létá jak zamlada
Stačilo na ní "zaklepat" a zkalibrovat a už zase létá jak zamlada
- gardenroute
x.line píše:Tak chyba byla v GPS. ...asi dostala GPS ránu....Stačilo na ní "zaklepat" a zkalibrovat a už zase létá jak zamlada
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Nevím, až po poklepání se správěn zklaibrovala GPS a šlo to.
x.line píše:Nevím, až po poklepání se správěn zklaibrovala GPS a šlo to.
Dělal jsi kalibraci na PC, nebo jen klasické točení na místě v terénu?
- gardenroute
Ale to nemá nic společného s GPS, to je kalibrace kompasu, GPS se nijak nekalibruje, máš to asi popletené. Už jsem Ti psal, že si to asi pleteš s akcelerometrem, ten může být zaseklý po nějakém nárazu a poklepání na něj ho obvykle uvolní. A pokud Ti GPS reaguje (nevím tedy jak) na nějaké poklepání, je zralá na výměnux.line píše:V terénu...
Dělají se 2 různé kalibrace, ta terénní je kalibrace kompasu (taneček), poté se dělá IMU kalibrace (základní a pokročilá, a týká se gyroskopů, akcelerometrů a kompasu), ta se dělá přes připojený PC s NAZA Assistantem. Ani jedna nemá nic společného s GPS a její nějakou kalibrací...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
jojo, já už to chápu, ale to co jsem psal, tak to tak bylo, takže jemožný, že je GPS na odchodu.
A odpověď s "terénem" bylo myšleno, že jsem dělal jen "taneček" venku.
A odpověď s "terénem" bylo myšleno, že jsem dělal jen "taneček" venku.
Ahoj chalani, vedeli by ste mi prosim pomoct. Nastavujem NAZU, vlastne vsetko mam ako tak nastavenelen mam nasledovny problem. Nastavil som v pohode 3polohovy prepinac na letove rezimy, ATTI GPS a MANUAL, ale pri vypnuti vysielaca mi v asistente nezovrazi zmenu rezimu na Fail Safe, aj napriek tomu ze mam navolene GoHome a Landing... Aj v uvodnom okne v programe (VIEW) mi ukazuje ze je navoleny F/S GoHome and Landing.. Mam nazu V2 a Turnigy T9X s 8CH prijimacom. Dakujem za Vasu pomoc!
Modelár, ktorý lieta bez nehody, lieta pod svoje možnosti... :-D
Hexagon píše:Ahoj chalani, vedeli by ste mi prosim pomoct. Nastavujem NAZU, vlastne vsetko mam ako tak nastavenelen mam nasledovny problem. Nastavil som v pohode 3polohovy prepinac na letove rezimy, ATTI GPS a MANUAL, ale pri vypnuti vysielaca mi v asistente nezovrazi zmenu rezimu na Fail Safe, aj napriek tomu ze mam navolene GoHome a Landing... Aj v uvodnom okne v programe (VIEW) mi ukazuje ze je navoleny F/S GoHome and Landing.. Mam nazu V2 a Turnigy T9X s 8CH prijimacom. Dakujem za Vasu pomoc!
Je třeba nastavit v RC soupravě, aby se hodnota kanálu pro 3 polohový přepínač v režimu FS nastavila tak, aby to NAZA chápala jako FS, tzn. třeba -100% nebo +100%. Když tam bude jenom hold, tak to bude po vypnutí TX držet poslední zvolenou hodnotu a NAZA do FS nepřejde.