EasyStar II

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
vladivostok

Re: EasyStar II

#271 Příspěvek od vladivostok »

Tož tak já se musím pochlubit pár obrázky ze stavby:
Přílohy
P1010008.JPG
P1010006.JPG
P1010005.JPG
P1010004.JPG
vladivostok

#272 Příspěvek od vladivostok »

A tu ještě:
Přílohy
P1010013.JPG
P1010012.JPG
P1010011.JPG
P1010010.JPG
vladivostok

#273 Příspěvek od vladivostok »

A ještě 2:
Přílohy
P1010015.JPG
P1010014.JPG
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#274 Příspěvek od RiMr »

Krasavec! :)
Jaké barvy a jak (příprava a očištění povrchu a čím, základ....) používáš?

#275 Příspěvek od vladivostok »

Po konzultaci s prodejcem v Zábřehu na Moravě v Beami jsem použil barvu Alkyton. Je trošku dražší - 0,25l vyjde málo přes stovku. Protože se pro separaci při vstřikování plastů používá báze silikonová, tak jsem jako nejvhodnější prostředek pro odmaštění zvolil Perchlorethylen. Lze ho koupit, ale musí člověk zatlačit na prodejce - mají ho ve skladu, nelze vystavit v regálu. Na perchlor bacha - naleptá mírně i Elapor - přejet místo jen jednou. Podařilo se mi při stavbě zničit levé křídlo, tak jsem ho použil na pokusy. Ještě budu dělat kryty táhel a pák serv pro křidélka, tak dám vědět.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#276 Příspěvek od RiMr »

Výýýýborně - to zní nadějně :)
Takže jen jednou přetřeš Perchloretylenem (jak velká je to "sračka" - stačí rukavice?) a rovnou na to Alkyton? Po jaké době?
Ty barvy jsou ve spreji?
K té ceně - on ani RC Styro není zadarmo, vlastně co je, že... :)

#277 Příspěvek od vladivostok »

Každé místo jen jednou, pokud začneš tím Perchlorem jedno místo přetírat víckrát, tak se začne ten Elapor naleptávat. I po tom jednom přetření uvidíš, jak krásně zmatní.
Rovnou na to dvě vrstvy Alkytonu, nanášel jsem molitanem tupováním.. Měl tam v prodejně slabý plech natřený Alkytonem, který na ukázku kroutil a mačkal, a ta mrška barva ani nepraskla, takže je fakt pružná, což byl můj požadavek, protože Elapor je měký. Ale ve spreji ho bohužel nemají. Ale pokud máš odolnou stříkací pistolku, neměl by být problém. Ředí se S6005.
vladivostok

#278 Příspěvek od vladivostok »

A abych nezapoměl. Jako sračka to určitě je, jinak by to měli mezi běžným zbožím.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Tetrachlorethylen

Tuk v kůži taky rozpoští, dělal jsem bez rukavic a za chvíli jsem měl bílé a suché prsty.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#279 Příspěvek od RiMr »

Díky!
Já jsem to koupil normálně v OBI. Zkoušel jsem to na nějakých zbytcích.
Povrch Elaporu (resp. EPO) se skutečně mírně "zatáhnul", asi jako když se to ofoukne horkovzduškou, nebo vařící vodou. RC Styro na tom po zaschnutí drží (na Elapor...) výborně, Tamya na kity vůbec, ta je k tomu netečná (mimochodem takový ten vysoký tmavý prodavač u Pecky v Letňanech mi VELMI sebevědomě tvrdil, že mi ta Tamya vyžere do Elaporu díru razdva, ale konkrétně u toho jednoho prodavače jsem na podobná přezíravá "moudra" zvyklý, ten druhý menší je v pohodě :) ). Filajová "metla" se na tom stéká a děrá "díry" ve vrstvě (ale metla je mrcha barva obecně) a moc na tom nedrží (používám krutý "izolepa test" :) ).
Ale ta RC Styro barva - opravdu velmi slušné a když přes to stříknu tu metlu, tak sice společně jdou dolů "až na kost", ale ne tak ochotně jako z neošetřeného Elaporu.
Zkusím rozšířit svůj zrovna probíhající test (obětoval jsem na to jedno EPO křídlo z éra které asi už opravovat nebudu) - kombinoval jsem různé typy očištění povrchu, základ na plasty jo/ne a přes to různé barvy - RC STyro, Balakryl, Tamya na kity, fialová autometla. No a na druhou stranu toho křídla teda spáchám to samé, akorát to před tím upravím tím perchloretylenem. Po zaschnutí (aspoň den) to polepím jak milosrdnější krepovou krycí páskou, tak lepící páskou "izolepou" 3M a budu strhávat a hyn sa hukáže :) Když nebudu extra zdechlý, tak z toho strhávání udělám nějaké videjko i s popisem.
Můžeš zkusit ten Alkyton potrápit izolepa/testem? Tedy jak nějakou krepovou páskou, tak i průhlednou lepící páskou, pěkně prstem přitlačit po délce na barvu a dolů s tím :)
Ono je to po pravdě s tou izolepou na Elaporu pěkně krutý test, s tím sleze skoro všechno, ale holt život není peříčko :)
Kontaktovat uživatele:

#280 Příspěvek od petr1990 »

Zdravim panove, jen dotaz.
Zajima me jak je v ES 2 vyreseno dodelani kridélek. Vim ze ve verzi kit se vsechno nachysta jiz pri stavbe, ale znamy uvazuje o verzi RR, ktera je jiz v zakladu osazena dvěma servy..
Zkratka otazka. Jak v teto verzi protahnu servo kabely kridelek do prijmace? Je v miste, kde se spokuji v trupu kridla k sobe otvor, kterym se to protahne? (Napriklad jako ma Gama 2100)

Diky za odpoved
fm

#281 Příspěvek od fm »

petr1990 píše:Zdravim panove, jen dotaz.
Zajima me jak je v ES 2 vyreseno dodelani kridélek. Vim ze ve verzi kit se vsechno nachysta jiz pri stavbe, ale znamy uvazuje o verzi RR, ktera je jiz v zakladu osazena dvěma servy..
Zkratka otazka. Jak v teto verzi protahnu servo kabely kridelek do prijmace? Je v miste, kde se spokuji v trupu kridla k sobe otvor, kterym se to protahne? (Napriklad jako ma Gama 2100)

Diky za odpoved

Podívej se na stránky http://www.ok-rimr.com/, tam je perfektní podrobný popis stavby s fotkami, z toho je to jasné.
petr1990
Kontaktovat uživatele:

#282 Příspěvek od petr1990 »

Díky za typ, koupili jsme verzi kit a o víkendu stavíme..

Jen se chci zeptat, máme v plánu namontovat motor Axi 2212/20 + regl foxy 25A a 4* H-55. A mám dvě otázky:
S tím motorem máte někdo zkušenosti? A další věc, přemýšlíme jakými servy ho osadíme. Jestli HS-55, nebo HS-5055MG.
Budu rád za vaše zkušenosti pánové.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#283 Příspěvek od Ancistrus01 »

Klidně postačí i HXT 900
Lark

#284 Příspěvek od Lark »

RiMr píše:Výýýýborně - to zní nadějně :)
Takže jen jednou přetřeš Perchloretylenem (jak velká je to "sračka" - stačí rukavice?)...

Sračka je to hrozná podobně jako tetrachlor. Hodně dobře větrat a nefetovat! Mimo vysoušení kůže, rozkládá krev.
JardaRůžička

#285 Příspěvek od JardaRůžička »

Dovolím si k těm uvedeným aktivitám dvě poznámky:
1) Pokud je účelem odstranit zbytky silikonového oleje původem z formy - ten se ochotně rozpouští i v obyčejném lihu, který éru (ani majiteli) zaručeně neublíží.
2) Trochu bych brzdil to nadšení pro pancéřování barvou. To éro ztěžkne víc než by se zdálo.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“