DJI - F300 Phantom 2 Vision
Re: DJI - F300 Phantom 2 Vision RC set kvadrokoptéry 5,8GHz
Za pár dní se dozvíme více o novém P2V čili P2V+. Vypadá to na 3osý gimbal a novou kameru. http://www.dailymotion.com/video/x1lw7xx_dji-phanton-2-vision_tech
DJI Phantom 2 Vision, Aerialfreaks Cyclops gimbal, upgradovaný wifi extender RE700 z P2V+
- gardenroute
A třeba je to toto :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SYTLfTuQrvc[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SYTLfTuQrvc[/youtube]
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
- gardenroute
Vypadá to to moc dobře..
Pěkný stroj. Na první pohled vidím pár změn.
3osý gimbal je na první pohled vidět. Pak vykonnější repeater (místo 1,5W má 2W), a podle obrázku vypadá že má o něco vyvýšený podvozek.
3osý gimbal je na první pohled vidět. Pak vykonnější repeater (místo 1,5W má 2W), a podle obrázku vypadá že má o něco vyvýšený podvozek.
DJI Phantom 2 Vision, Aerialfreaks Cyclops gimbal, upgradovaný wifi extender RE700 z P2V+
nevím jestli jsem to v tom našem hrozně dlouhém vlákně četl a nebo ne ale zeptám se:
1.Jaká nejnižší hodnota YAW má smysl nastavit aby byl záběr do strany co nejplynulejší?
2.Co by se stalo kdyby se nastavilo 50-75?
Nemám s tím zatím moc zkušeností - pouze jsem dle zkušeného Gardenrouta trochu snížil citlivost (tuším na 90) ale nechci experimentovat abych pak třeba nehavaroval
Díky
1.Jaká nejnižší hodnota YAW má smysl nastavit aby byl záběr do strany co nejplynulejší?
Nemám s tím zatím moc zkušeností - pouze jsem dle zkušeného Gardenrouta trochu snížil citlivost (tuším na 90) ale nechci experimentovat abych pak třeba nehavaroval
Díky
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
texmur píše:nevím jestli jsem to v tom našem hrozně dlouhém vlákně četl a nebo ne ale zeptám se:
Díky
Ahoj Tomáši, narazil jsem na toto téma na dobrý příspěvek na zahr. foru. Mám za to, že při nízkém gainu na yaw bude pták oscilovat a bude špatně držet vertikální osu. Čili když ho roztočíš povelem tak se sice pomaleji roztočí o to zase bude mít větší tendenci k setrvačnosti po uvolnění páčky. Při natáčení to možná není na škodu, ale řízení letu bude velmi obtížné http://www.phantompilots.com/viewtopic.php?f=7&t=11446
- gardenroute
Já bych s Yaw Gain pro Phantoma s 9" vrtulemi nechodil pod nějakých 90%, osobně mám nastaveno 100% (při AUW cca 1200 g, 9" vrtule a Antigravity! motory).texmur píše:....1.Jaká nejnižší hodnota YAW má smysl nastavit aby byl záběr do strany co nejplynulejší?
2.Co by se stalo kdyby se nastavilo 50-75? ....
Tato hodnota Ti vlastně určuje rychlost reakce na Yaw ovládání, čím vyšší hodnota, tím rychlejší bude rychlost reakce. Příliš vysoká hodnota nezpůsobí vibrace jako třeba u heli, ale může mít dopad na stabilitu např. při roztočení rotorů při startů.
Pokud s tím chceš trochu experimentovat a nastavit dle svého gusta, namapuj si na 7. kanál (tuším X1 ?) v Assistentovi nastavení Yaw Gain, a můžeš to za letu vyzkoušet, co Ti bude nejvíce vyhovovat, ale těch 90% bych asi bral jako mez.
a co hrozí při YAW pod 90%? nestabilita?
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
- gardenroute
No obecně při velmi nízké YAW hodnotě (zisk v %), motory nebudou vytvářet dostatek hybného momentu pro zastavení YAW rotace, a začne to oscilovat. Tím že to není klasická heli, která si tah vytváří jiným, hlavním rotorem to je u multirotoru drobet komplikovanější, protože zde ty samé rotory vytváří tah pro udržení výšky, a současně změnami tahu rotorů vytváří rotaci - při malém momentu hybnosti (moment hybnosti je nižší, čím je hodnota Yaw Gain nižší) NAZA svým algoritmem upřednostňuje udržení výšky letu před stabilitou v ose Yaw, a jak to bude chtít vyrovnat, bude to nestabilní...texmur píše:a co hrozí při YAW pod 90%? nestabilita?
Doufám, že jsem se do toho nezamotal, když tak mě opravte
hanysek píše:už top mají na webu
http://www.dji.com/product/phantom-2-vision-plus
Tak za ty prachy (cca 1200 Éček i s druhou baterií, daní a dopravou) to je momentálně asi bezkonkurenční coptera v téhle poloprofi třídě. Ach jo, to mam teda dilema, jít do toho nebo ne?
- gardenroute
No, hlavně musíš mít zcela jasno, co s tím budeš chtít dělat... Myslím, že např. na focení je to je vynikající (RAW), ale na video ne, GP kamera (zvláště nastupující GP 4) je lepší volba, tzn. klasický P1 nebo P2 s gimbalem...Wolv3rine píše:Tak za ty prachy (cca 1200 Éček i s druhou baterií, daní a dopravou) to je momentálně asi bezkonkurenční coptera v téhle poloprofi třídě. Ach jo, to mam teda dilema, jít do toho nebo ne?
Řekl bych, že P2V+ je prostě takový kompromis a navíc pro mně jako naprostého nováčka v téhle oblasti také hraje dost velkou roli "user friendly" přístup. Každopádně podle již pomalu se objevujících videí na YT (ne ty přímo od DJI, těm až tak moc nevěřim
) to vypadá opravdu fantasticky, hlavně co se stabilizace obrazu týče.
- gardenroute
Skvěle funkční 3-osý gimbal dobré video za Tebe nenatočí, ty marketingová videa bych bral s velkou rezervou 
gardenroute píše:Skvěle funkční 3-osý gimbal dobré video za Tebe nenatočí, ty marketingová videa bych bral s velkou rezervou
Marketingová videa beru s rezervou, myslel sem spíš tohle preview:
https://www.youtube.com/watch?v=fuGvMb89hig