Condor magic evo 4

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
Toman
Kontaktovat uživatele:

Re: Condor magic evo 4

#61 Příspěvek od Toman »

Asi tedka budu sprostej a protivnej, ale přečti si prosím tě několik rát můj příspěvek, než napíšeš takovou kravinu, dík.

Jinak dnešní let.... výsledek, HAVÁRIE..... start, házel kamoš v pohodě, trochu jsem zažabičkoval a už stoupal vzůůůru k nebesům :) ... krsáně jsem si nastoupal, a pak dvacet minut kroužil k zemi, při dalším stoupání se ale něco posralo .... prostě jsem jel na plný výkon, stopání bylo řádově nad 45° ale v pohodě, ale najednou, se model zkoupl, jakoby prostě nějáká turbulence, jelikož pofukovalo... a najednou zapraštělo v modelu, odlětěl překryt baterka a model šel břichem vzůru směrem k zemi.... kroužil zatáčky, jak řikám, břichem vzhůru, a tak něják dopadl na zem, překvapivě docela jemně, při prvním ohlednutí za modelem, vše ok, trochu je zvrásněný potah na křídle v místě kde končí spojka, asi to bylo to zapraštění, ale jako spojka drží bez vůly a drží, tak nevím co s tím více dělat, to poradte.... překryt jsem taky našel .... i po stálém řízení neřízeného modelu :D ....

No baterku jsem hledal asi 15 minut, a nález nebyl z nejkrásnějších.... důlek jak kdyby já nevím co.. baterka zabořená v zemi, prohlá a totálně doškrábaná, takže asi už nepoužitelná, což mě vytáčí :( .... nevím co se stalo, asi se něco z baterky namotalo do motoru a proto jí to vyrazilo ven i s jištěním... takže baterka je asi na odpis... je mírně prohlá, citělně to jde cítít hmatem.... jinak model snad ok, ale štve mě to, start byl pěkný, létání bezva..... no řekněte mi, nemám to už po tomhle a minulých pokusech vzdát, opravdu mě to nebaví, co model, tak takový začátky, vždy nějáký problémy, pak se to zlepší, ale ty začátky!!!! :( ....
Standa Stuchlý

#62 Příspěvek od Standa Stuchlý »

:D ....to nic, skoro jsi zrušil jeden model a krom baterky asi nic moc škody. Já měl jednou den, že jsem zrušil 3 modely :D . Ale to jsou ty blbé dny, kdy nepochopíš ani sám sebe. Hele, letadlo není autíčko, tak musíš počítat s nějakou škodou. O to je to větší zážitek, když se vracíš s modelem celým. Nevzdávej to, a příště si udělej v trupu větší pořádek. Místa je tam dost.
Toman
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Toman »

No jako jooo :( ... ale prostě, tak já nevím, baterka byla upevněná, držela, a tak nevím co se stalo... neletěl jsem nikterak dramaticky, do řízení jsem nešáhl, jakože nikterak pro tohle.... nevím co se to stalo.... :(
Prostě mě to sere :( .... hrozně... ale start ten šel.... hrozně mě to štve .... tedka nevím co za baterku :( .... a ty peníze, jééé :D ...

Jako málem jsem ho zrušil, já vím, měl jsem smrt v očích, ale prostě nevím, nejsem si vědom své pilotní chyby :( .... Ale sere mě to šíleně :(
Já vím, že se může stát cokoli ...ale prostě já mám asi smůlu nebo nevím :(

Pořádek tam byl!!!! :( :D
Standa Stuchlý

#64 Příspěvek od Standa Stuchlý »

klídek, to co si prožil a prožíváš, to tu zažil určitě každý, a ten co tvrdí že ne, tak buď nelítal, nebo lže. Lítám víc jak 50 let, víš kolik jsem toho zrušil a kolik to stálo peněz? :lol:
Toman
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Toman »

To věřím, ale taky už toho je hodně v rukách :)

Sere mě to, prostě mě sere, že se nedaří :( .... ach jo, jako by mi ty větší éera nebyli souzeny, ale já nehci zůstat u 2m EPPček :(
graup15

#66 Příspěvek od graup15 »

Neboj...ono se to zlomí. Kluci co se mnou chodí létat, začínali nedávno... pár roků. Taky s tím ze začátku řízli pěkně a nechápali co se stalo. Jenže já na ně koukal a pravda bolí. Ale kamarádům se nelže.....prostě to při krizovce podělali a špatně reagovali. Neříkám,že je to tvůj případ, ale princip je podobný. Někde chyba byla. Je třeba se otřepat a jít do toho znova.
Ono se to moc neví, ale taky jsem si zrušil jednoho Vikinga (škoda v desítkách tisíc!!) na totální útlum mozku pilota. No co, nikdy jsem to nevzdal:-)
Toman
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Toman »

No jako půjdu do toho, baterka je na cestě, koupil jsem si festovní sucháč, a ten přilepím snad nevím čím, nevím jak to že ten upadl :(

No jako neřikám, že při krizovce neudělám chybu, bud bez reakce, nebo prudká nebo pomalá, ale tedka jsem to ani nestihl... prostě letě l vzhůru, najednou se to stočilo, zhouplo, zapraštěloa už se to sypalo.. jen se mi odleskl trup a křídla, který byli hodně prohlý do "V" a prostě pak jen pád, možná jsem ho potlači la a dal kontra křidélek, lae jistě to nevím ... :(
Máza

#68 Příspěvek od Máza »

Mě se taky občas stalo ,že jsem zazmatkoval.
Hitec Aurora 9x ,asw-27 1:3,6.Sonic,Blizzárd-Reichárd,Xtreme-Azero
Toman
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Toman »

jako stát se to může, neřikám, že ne... ale v tuto chvíli, té poslendí nehody, prostě vím, že tam zazmatkování nebylo, prostě to bylo tak rychlý, že jsem sotva stačil něco udělat.... třbea při tom zbabraným startu, kdybych udělal něco jinýho, možná bych to vybral, nebo dopadl líp, ale to je dávno ;)
Standa Stuchlý

#70 Příspěvek od Standa Stuchlý »

jenom zvědavý dotaz. Používáš napájení z BECu regulátoru, nebo máš samostatné přijímačovky?
Toman
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od Toman »

Od původního majitele je to vrzlý na regl a BEC, takže zatím v tom porakčuji, ale pravda je taková, že by to asi bylo lepší zvláště co? :(
NA elektrifikované, asi už nikdy neletící VSO :D ..tam je to zvláště ,taky v trupu mega prostor :D
pepin

#72 Příspěvek od pepin »

Tomane ty to máš blbý, že jsi na to tam u vás sám a moc spěcháš na kvalitativní postup-- je těžké ti radit, páč komplexní zkušenosti ohledně RC modelu máš po navádění po internetu stěží na easyglidera a jsi limitovaný výbavou --kladívko kovadlina-- pujde to samozřejmě rozhejbat i přez kompozity, aLE MUSÍŠ NA TO MÍT PRACHY a hlavně delší šroubky, aby jsi mohl alespon přeosit třeba ten motor, osobně, pokud někdy uvažuješ i o tom, že by jsi s modelařinou seknul a našel si jiného koníčka, uplně bych se tomu v tvém případě asi nebránil, pokud si teda místo toho nakjdeš jinou zábavu.

nemyslím to špatně, někdo má prostě na něco smulu a i když se swnaží, tak mu to nejde.

já jsem začínal také jako samouk, pouze podle nějakých článku v modeláři, dnes se divím, že jsem u toho vubec vydržel, po prvních pokusech jsem měl pocit, že je blbost vubec chodit někam létat pouze s jedním modelem, páč chvilku letět a hned to rozbít a jet zase hned domu mi přišla blbost qa lepší mi přišlo tam rozbít dva modely, ale zalétat si déle, dnes mi to přijde s odstupem šílené, ale opravdu jsem začínal stylem z rány do rány, alůe je fakt, že jsem ty trosky v igelitce domu nesl s nadšením, že chvilku to letělo :lol:
Standa Stuchlý

#73 Příspěvek od Standa Stuchlý »

pepine, nenič ho tak. Už teď neví co má dělat.
Mne spíš napadlo co se mu mohlo stát. Jednou se mi taky model sám převrátil na záda a neřízený naštěstí žuchnul do kukuřice. Zjistil jsem, že se mi odpojilo napájení z regulátoru a serva zacukaly a přehodily model na záda. Od té doby používám raději samostatné baterky na serva. Je to sice starání se o další baterky a další investice, ale já to tak dělám dodnes. Jasně, že se dá napájet i z regulátoru, ale musí se zajistit, aby se neodpojil kablík do přijímače, pokud by se baterka z nějakého důvodu pohla.
Ale je to jen jedna z možných příčin havárie.
Suchý zip, pokud použiješ, musí to být ten nejkvalitnější. Ty levné se rády odlepují, a moc nedrží.

Nejsi tak bohatý, aby si mohl kupovat levné věci, to se nakonec hodně prodraží.
Toman
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Toman »

Na jednu stranu má pepin v něčem pravdu na druhou ne.
Jako prostě chci se posunovat, protože mě opravdu lítání s 2m EPP Tulixem už jaski nebere, když s ním lítám, lítám baterku dvě krásně ploživé lety ve výškách, ale pak prostě blbnu na průletech, nizkách průletech, rychlostních letech a tak .... A právě proto se chci posunout dál....
TO, že nemám moc vybavenou dílničku, je tím, že jsem toliko věcí zatím nepotřeboval, jako doma bych našel spoustu nářadí, ale prostě tu klasiku, něco líp asi ne.... no jako šroubků máme doma plnou p*del, ale nemůžu za to, že zrovna M3 ne :D ... nevadí, nevyosil jsem to a start se povedl... ono taky je dobrý, když hnedka po odhodu do toho můžu šáhnout, ne až najdu rukou vysílač a pořádně uchopím páčku.... :(

Tak jasně, že to je o penězích, neřikám, že ne, ono kdybych neměl, tak bych do toho nešel, ale snažím se jít cestou co nejvmenších ztrát a výdajů, byt to někdy nejde, např tedka :( .... A neboj s ničím sekat nebudu, zase si nemyslím, že bych byl takovej trotl na lítání, bohužel, což musím uznat, nemám prostě ty správný bunky na to něco stavět, než abych něco polepil na modelu co mám rozdělanej, raději vemu to Dgčko a jdu zalítat, já vím, je to blbě, ale prostě nebaví mě to, tedka jsem se konečně vrhl na tu VSO, vuz vlákno níže a zhrozil jsem se, když jsem do toho šáhl, a prostě vím, že to sám nedám, bud mi někdo pomůže a nebo budu muset někoho zaplatit, at mi to opraví :( ... jako je to o penezích, nevydělávám nějáký šílený částky, ale postupně jde všechno.
Viz. třeba se chci posunout ve větroních pro aerovleky, proto obkoukávám mě nabízenou DG-300 od Reicharda, taky jsem se tu na ní ptal, zajímá mě to, a prostě je to lítaný, starší, ale mě by posloužila, ale stále hledám zda by nebylo třeba něco vhodnějšího. No :(

Jako je fakt, že v okolí jsou modeláři, ale není to, že skočím o dva domy dál no, je to přece jen pár kiláčků, ale nejsou daleko, a nejblíž mám prímo větronáře, a to je pro mě Pan modelář no, ale taky na mě nemá čas, kvůli svým projektům, byt co se týče lítání, značně pomohl.... i se stavbou poradí a tak.... ale jinak, jsem si ten koníček vybral sám, začal jsem se o něj sám zajímat a sám se jím prokousávám.

Jo to mě taky napadlo, ale nevím, jelikož pofukovalo, tak bych to spíše dával na to, že turbulence houpla modelem, ten jak se cukl, tak se urvala baterka, kteoru okamžitě nabral motor a vyrazil ju z éra pryč... odpovídalo by tomu potrhání obalu na baterce v jednom rohu a celkově tak, jako je to možné, že to mohl být i ten regl, ale sakra, že bych mě l takovou smůlu na elektro? nemá taky nic naběhaný, ostatně jako ta baterka :(
Jako možné to je, ale vyloženě se spíše přikláním k té variantě co píšu já, ono to nejde do detailů popsat co se dělo, a baterka vyletěla a jako celekm švihem, jelikož se i odpojila, že jo ... :( ... a pak až terpve model začal padat po zádech .. ale nevím no ... fakt nevím, tedka je to asi jedno, nezjistím to.... štve mě ta baterka, mohl jsem mít dvě né zase jednu :D ...ale nedá se svítit :)
Dojde nová, přepájíme konektory, nabijem a vzhůru na další pokusy a dobývání nebe, do té doby si párkrát skočím s Dgčkem... kdyby tolik dneska nepršelo :( jsem si chtěl trénovat přistání, jaože na dráhu.... ostatně, já tady to svoje přistání k noze, proti sobě, na polnačku do pole.... a pak první přistání na letišti, na dráze, pěkně krásně doklouzal, v polovině plochy...a i před lidma... a to jsem trémista :( ... lidi mi nevadí, vadí spíš modeláři, ti tomu rozumí :D
Standa Stuchlý

#75 Příspěvek od Standa Stuchlý »

tak si se pěkně rozepsal, skoro jako Balzac.
To, že se model jen zhoupl a baterka se uvolnila, to raději nikomu už neříkej. Ta baterka tam volně ležela, bez jakéhokoli zajištění. Popíšu Ti, jak to mám udělané já.
Z překlížky 1mm jsem uřezal pruh široký stejně jako je šířka baterky. Délku jsem udělal na jeden a půl baterky, abych mohl baterku posouvat a tím model dovažovat. Dočista obrousit jemným papírem a ze spodní strany zbrousit hrany na delších stranách. To proto, aby vznikla nějaká větší plocha pro lepidlo. Tento pásek pak vlepím do tam, kde by měla být baterka. Baterka by měla být asi uprostřed délky pásku. Lepit tím nejlepším, co seženeš. Já používám UHU 300.
Po zaschnutí na přilepený pásek překlížky nalepím suchý zip 3M Dual Lock . Nic lepšího zatím asi není.
Na baterku nalepím to samé a když ji zacvaknu do trupu, dá dost práci ji zase vytáhnout. Ale jde to a ještě se mi nestalo, že by se sama uvolnila, i když mám někdy tvrdší přistání.
Pokud by se zip z překlížky chtěl odlepovat, stačí překlížku nalakovat. Někdy je porezní, tak to na ni míň drží. No, a kdyby si chtěl mít jistotu na 110%, tak ještě protáhni pod překlížkou vázací pásek a tím baterku ještě zajisti. Při omlacování modelu je to asi to nejjistější zajištění baterky.

Narozdíl od Tebe, mne opravování docela baví. Kdyby si bydlel blíž, tak Ti to klidně udělám. Takto si ale budeš muset sám osvojit různé dovednosti, což taky není na škodu :D .
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“