Modelářství Vaňouch
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Re: Modelářství Vaňouch
Tak to je hodně špatná zpráva. Tohle je prodejna, kde člověk sehnal v podstatě cokoli na funkční modelařinu (což se třeba o Peckovi, kam taky chodívám, říct nedá) a co nebylo skladem, nebyl problém objednat. Navíc kvalita např. překližky a balsy opět ve srovnání s Peckou nebe a dudy (ve prospěch p. Vaňoucha). K tomu zasvěcené rady... A to už nemluvím o tom, že jsem si tam skočil nakoupit vždycky cestou na oběd, protože to mám kousek od práce 
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Lubosh píše:.....u pana Vaňoucha dozvěděl jsem se, že v červnu končí. Důvody jsou samozřejmě finanční, už nějakou dobu obchod dotují z úspor.
Levné nákupy v Číně a TW jsou smrtí pro tyto obchůdky, a boužel je to pro nás škoda.
Když potřebujete jen lepidlo, lištu, nebo se i poradit, číňani nám nepomohou.
Pane Vaňouchu, je mi to moc líto, chodil jsem k vám rád.
.
Mám stejné pocity ....modelářství Vaňouch je pro mne nostalgie, koupil jsem si u něho svoji prvni RC soupravu...
A všem těm markentingovým zdůvodńovačům proč to tak je - jo logicky správně
Co se dá dělat - doba je taková - čímž neříkám, že současný trend je správný, ale jak řekl nejmenovany " to ne my , to lidi to tak chtěji "
Doba uhání mílovými kroky resp LI kroky (1 li (Čína) = 0,645 kilometrů .-).......pro zajímavost - pokud se ohlédneme do nedávne historie a viz motto jedné současné modelářské akce :
…asi ještě dlouho nebude možné, aby si modelář mohl koupit rádiovou aparaturu hotovou a aby radista dostal vhodný model aspoň ve stavebnici. Ostatně toho ani není třeba litovat, protože tím se z krásného sportu, kde nejvíce těší vlastní práce, stává pouhé hračkářství.
Ing. Antonín Schubert, Rádiové řízení modelů, 1960
Re NIKY79 - az budeš zase v té editaci - oprav si i tu chybu ve jméně pana Vaňoucha , přijde mi fakt trapné někoho stírat a ještě mu zkomolit jméno .
On Vám, sám p. Vaňouch může vyprávět, jak půl hodiny či déle někomu ukazuje stavebnici a trpělivě vysvětluje, aby po té co zákazník si stavebnici ještě vyfotí mobilem odchází z obchodu s tím,že si ji objedná na internetu bo je to tam levnější.......mě by bouchly saze ve vteřině....a to se nestalo jedenkrát.
Jinak parkování bylo to co mne poslední léta odrazovalo od návštěvy jeho prodejny-bohužel je to tak, ono i z tramvaje je to trošku z ruky a pěšky z Dejvic podél Letné je to taky kus procházky.
Jinak parkování bylo to co mne poslední léta odrazovalo od návštěvy jeho prodejny-bohužel je to tak, ono i z tramvaje je to trošku z ruky a pěšky z Dejvic podél Letné je to taky kus procházky.
Nechápu jak to někomu přijde zašité oproti třeba centrále Pecky. Naopak blíž ze zastávky MHD je Vaňouch než centrála Pecky (shodou okolností je propojuje jedna linka tramvaje
) Co se týče eshopu mi maximálně vyhovuje, protože se nemusím probírat hračkoidním balastem ale napíšu email s objednacím číslem dodavatele a mám objednáno nebo v případě osobního návštěvy nepotřebuju koukat na kyselé ksichty u Pecky a výmluvy proč to nejde (vyjma Michala Snopka to je jediný odborník na slovo vzatý).
petrcorrado píše:nemůže za to přímo čína - je to jen přenesený význam slova popisující trend obchodu. Udržet kamenný obchod v dnešní době je velmi těžké, modelářství se taky posunulo jinam. Stal se z něj konzum a lepší hračkárna. Vše je předkládáno zákazníkovi na stříbrném podnose (RTF atd.) My co pamatujeme modelářinu za totáče ten rozdíl asi vidíme. A myslím, že právě nám bude ten obchod pana Vaňoucha a Pepíka Balcara taky chybět.
Souhlas...podtrhl bych slova konzum a hračkárna...
Koupit, vypadnout, rozbít a hledám nového koníčky, nové zážitky...A zase hotové...žádné pomocování nad špejličkami a zkoumání , proč se to minule nepovedlo....
A ztrácí se také touha po partě...a to hodně postrádám...
No popravdě centrálu Pecky u Karolíny Světlé také trochu nechápu - proč to vlastně drží, když jako největší prodejnu mají Zlatnickou, která je dostupností MHD naprosto v pohodě a vedle toho ty pobočky v "hypermarketech", které jsou trochu jiná kapitola.
Jinak ale zpět k Vaňouchovi - jak vidno z reakcí nejsem zdaleka jediný, kdo měl s dostupností prodejny a parkováním u ní docela problém...
Trochu obecně k tomu dění na trhu - osobně jsem nikdy neměl problém v "kamenném obchodě" něco připlatit, jenže zásadním předpokladem je ta "maličkost", že tam je co koupit. Bohužel zjišťuji, že situace, kdy zajdu něco koupit do prodejny a "mám hned" se začíná stávat spíš výjimkou a tím to celé ztrácí smysl. Ve výsledku jsem si nějak navykl v podstatě vše hledat rovnou na internetu (a nemyslím tím zdaleka jen Čínu, třeba můj poslední nákup byl pěkně v EU u Schweighoffera).
Jinak ale zpět k Vaňouchovi - jak vidno z reakcí nejsem zdaleka jediný, kdo měl s dostupností prodejny a parkováním u ní docela problém...
Trochu obecně k tomu dění na trhu - osobně jsem nikdy neměl problém v "kamenném obchodě" něco připlatit, jenže zásadním předpokladem je ta "maličkost", že tam je co koupit. Bohužel zjišťuji, že situace, kdy zajdu něco koupit do prodejny a "mám hned" se začíná stávat spíš výjimkou a tím to celé ztrácí smysl. Ve výsledku jsem si nějak navykl v podstatě vše hledat rovnou na internetu (a nemyslím tím zdaleka jen Čínu, třeba můj poslední nákup byl pěkně v EU u Schweighoffera).
- kope
- Kontaktovat uživatele:
tomashr píše:... vedle toho ty pobočky v "hypermarketech", které jsou trochu jiná kapitola.
No to je právě to, na co jsem narážel ve svém předchozím příspěvku-většinu věcí nakupuju právě u Vaňoucha no a když něco "nutně" potřebuju mimo všední dny a pod, tak u Pecky v Letňanech. No a tam odsud zhusta odcházím zklamán-ať už sortimentem, kvalitou (naposledy překližka zkroucená do vrtule, protože jí skladujou nastojato) nebo "odborností" (třeba na dotaz "máte Vlies?" se mi dostalo jen udiveného pohledu a otázky "Co to je?"). Což se mi u Vaňoucha nestalo
tomashr píše:Trochu obecně k tomu dění na trhu - osobně jsem nikdy neměl problém v "kamenném obchodě" něco připlatit, jenže zásadním předpokladem je ta "maličkost", že tam je co koupit. Bohužel zjišťuji, že situace, kdy zajdu něco koupit do prodejny a "mám hned" se začíná stávat spíš výjimkou a tím to celé ztrácí smysl. Ve výsledku jsem si nějak navykl v podstatě vše hledat rovnou na internetu (a nemyslím tím zdaleka jen Čínu, třeba můj poslední nákup byl pěkně v EU u Schweighoffera).
Když mne pořád přijde divný, kupovat třeba "bižuterii" např. od MP-JETu přes internet. Neberu toho obvykle tolik, aby poštovné nebylo skoro dražší a nakupovat do zásoby, to se mi zas nechce. To samé např. různé konektory a pod. No a to je právě sortiment, který u Vaňoucha člověk dostal v míře nevídané. A co nebylo, tak nebyl problém objednat.
Ale to už odbočujeme od tématu a za sebe to můžu uzavřít tak, že konec Modelářství Vaňouch je velká škoda.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
AR1 píše: udělal pořádný web, tak věřím že funguje dál.
Je mi to moc líto, ale myslím si, že čína za to muže pouze částečně, dnešní doba je už hold internetová.
Take jsem tam rad chodil... Kdyz jsem neco nesehnal u Pecky, Houšky nebo na internetu, sel jsem tam, mel vzdy:-) i kdyz jednou jsem to mel za 1000kc protoze jsem auto nechal na tom chodniku:-D
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Jsem ta mladší generace a u Vaňoucha kupuji i když je vše na netu.
Na HK nakupuji drobnosti, ale když chci něco kvalitního, tak to beru od nich. Nerad nakupuji online, hlavně kvůli záruce.
Poslední dobou i značkové věci bývají dost nespolehlivé. Takže tady mám záruku rychlé reklamace a vstřícného jednání. Ne jak u Pecky kam dám něco na reklamaci a za týden to teprv odesílají dodavateli.
Na HK nakupuji drobnosti, ale když chci něco kvalitního, tak to beru od nich. Nerad nakupuji online, hlavně kvůli záruce.
Poslední dobou i značkové věci bývají dost nespolehlivé. Takže tady mám záruku rychlé reklamace a vstřícného jednání. Ne jak u Pecky kam dám něco na reklamaci a za týden to teprv odesílají dodavateli.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
- Bucker131
- Kontaktovat uživatele:
Tak se přidám k podpůrcům, obchudek navštěvuji už asi 8 let (jsem ta mladší generace modelářů). Teď to mám 2 zastávky tramvají od školy, dřív sem chodil na letnou i lítávat dokud tam nenakozervovali
ten tunel a nezruinovali tim plochu, takže jsem občas skočil i s letadlem do obchodu za drobnou opravou
. Houška je dle mého dobrý na sortiment skladema, zato má astronomické ceny, Pecka je takový kompromis mezi hračkářstvím a ubohou modelařinou, a Vaňouch, společně s RC SERVISem jsou pro mně pražští králové modelařiny - super lidé, převelice trpěliví, odhodlaní člověku pomoci ve společném hobby... Vaňouch má super přístup pro objednávání sortimentu, skladem má občas i docela exotické součástky, například minulý týden na mě vytáhl Nový příjmač MODELA
Hold dostupnost obchodu, převaha číny a malá propagace flexibility obchodu a možností dodání speciálních součástek, spolu s cenami nájemného hold nemohli přinést nic jiného. Fandím p. Vaňouchovi, aby zůstal u krásného hobby, a když už mu ekonomika vzala obchod tak ať alespoň dál modelaří.
Tímto mu děkuji zatrpělivost s mým nečetný vracením se do dveří, když si X krát vzpomenu, co jsem zapoměl (doopravdy jsem se občas vracel jen za super náladou a příjemným prostředím obchodu) a za zohýbaná a odřená záda z toho lezení do pidiskladu pod vitrínou
Hold dostupnost obchodu, převaha číny a malá propagace flexibility obchodu a možností dodání speciálních součástek, spolu s cenami nájemného hold nemohli přinést nic jiného. Fandím p. Vaňouchovi, aby zůstal u krásného hobby, a když už mu ekonomika vzala obchod tak ať alespoň dál modelaří.
Tímto mu děkuji zatrpělivost s mým nečetný vracením se do dveří, když si X krát vzpomenu, co jsem zapoměl (doopravdy jsem se občas vracel jen za super náladou a příjemným prostředím obchodu) a za zohýbaná a odřená záda z toho lezení do pidiskladu pod vitrínou
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
Mno a co kdybyste vy vsichni kdo tu tesknite ze Vanouch konci prikrocili od slov k cinum? Seberte se, bezte a nakupte u vanoucha nejakou stavebnici, bizuterii, material, podporte jej tim a az tam budete, muzete mi predlozit svoje navrhy k zamysleni.. Treba skonci i tak, treba ne, ale alespon muzete rict ze jste to zkusili.
Quis custodiet ipsos custodes?
-
JardaRůžička
No konečně - předešel jsi mě, něco podobného jsem právě chtěl napsat.Kuba78 píše:Mno a co kdybyste vy vsichni kdo tu tesknite ze Vanouch konci prikrocili od slov k cinum? Seberte se, bezte a nakupte u vanoucha nejakou stavebnici, bizuterii, material, podporte jej tim a az tam budete, muzete mi predlozit svoje navrhy k zamysleni.. Treba skonci i tak, treba ne, ale alespon muzete rict ze jste to zkusili.
Podle mého názoru za to skutečně nemůže Čína a ani jiné nové skutečnosti na trhu, ale naše činy, nás spotřebitelů. Pokud tady obchody tohoto druhu mít chceme, tak je nesmíme zároveň likvidovat svým přístupem. Nikdo jiný než my jim existenci nezachrání.
Ja tam chodim pravidelne, bohuzel jen pro drobote ktere ho asi na nohy nepostavi... Na elektroniku/motory/stavebnice mam sveho dodavatele, ktery mne to dava za bezkonkurencni ceny a se zarukou NBD.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Hmmmmm....to asi Oáza nebudeH1N1 píše:ktery mne to dava za bezkonkurencni ceny a se zarukou NBD.