DJI - F300 Phantom 2 Vision

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
texmur

Re: DJI - F300 Phantom 2 Vision RC set kvadrokoptéry 5,8GHz

#212 Příspěvek od texmur »

dotaz: mám v PC stažený Phantom 2 Vision Assistant Software v2.0 kdybych ho chtěl nahrát do ptáka (mám zatím 1.08) nahraje se nebo mě to nabídne pouze update rovnou na 3.0?
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
raging

#213 Příspěvek od raging »

Stáhni si nového asistenta 3.0 i se SW,za chvíli máš hotovo.Já to teď dodělal a nechce po mě nic víc,než kalibraci kompasu. 8) ale i bez toho jsem si musel aspoň zaviset tady doma v podkroví :D

BTW tu trojku ti to automaticky nabídne .
texmur

#214 Příspěvek od texmur »

raging píše:Stáhni si nového asistenta 3.0 i se SW,za chvíli máš hotovo.Já to teď dodělal a nechce po mě nic víc,než kalibraci kompasu. 8) ale i bez toho jsem si musel aspoň zaviset tady doma v podkroví :D

BTW tu trojku ti to automaticky nabídne .

FW 3.0 rozhodně zatím nechci takže mě kvůli 3D gimbalu zajímá jak tam dostat FW 2.0, když mám nainstalovaný assistant 2.0 Lze pak řešit např. downgrade z 2.0 zpět na 1.08?

P.S. dej vědět jaké jsou rozdíly letových vlastností oproti 1.08
gardenroute

#215 Příspěvek od gardenroute »

texmur píše:...zajímá jak tam dostat FW 2.0, když mám nainstalovaný assistant 2.0 Lze pak řešit např. downgrade z 2.0 zpět na 1.08...?
Downgrade obecne u NAZA lze, potrebujes si nainstalovat zpet Assistant pro předchozí verzi FW
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
texmur

#216 Příspěvek od texmur »

a ten assistant v nižší verzi obsahuje i potřebný Firmware, nebo si jej online musí tahat od DJI?
gardenroute

#217 Příspěvek od gardenroute »

texmur píše:a ten assistant v nižší verzi obsahuje i potřebný Firmware, nebo si jej online musí tahat od DJI?
ty jako uživatel se primo k FW jako nejakemu datovému souboru nedostanes, musíš přes Assistant, ten si ho stahne
texmur

#218 Příspěvek od texmur »

takže musím být online? Mám strach aby mi to pak nevnutilo FW 3.0
gardenroute

#219 Příspěvek od gardenroute »

texmur píše:takže musím být online? Mám strach aby mi to pak nevnutilo FW 3.0
Ano, Asistent z příslušné verze Ti vždy dodá jen to fw, které k němu patří, žádné strachy :)
texmur

#220 Příspěvek od texmur »

Ano, Asistent z příslušné verze Ti vždy dodá jen to fw, které k němu patří, žádné strachy :)

to ano, ale bojím se aby mi to neřeklo, když budu např zpětně instalovat v assistantovi starý FW 1.08, že již není k dispozici a že nejprve musím updatovat asistenta na 3.x. Tím by byl znemožněn downgrade. Jsme pak pouze závislí na tom zdali DJI ponechá na svých serverech starší firmwary. Čili proto byl můj dotaz zdali je zapotřebí při upgradu online připojení nebo assistant v sobě již potřebná data má a jen je do ptáka přehraje?
dave21

#221 Příspěvek od dave21 »

Vím, že tady bude na to téme, ale chtěl jsem to otevřít konkrétně k P2V. Mě by zajímalo, jestli vůbec se může P2V provozovat v ČR? Po přečtení tohoto http://www.novinky.cz/ekonomika/332814-za-pouzivani-nekterych-hracek-na-vysilacku-hrozi-az-milionova-pokuta.html a následně http://www.ctu.cz/aktuality/tiskove-zpravy.html?action=detail&ArticleId=9842 mám dotaz o řízení kmitočtem 5,8GHz (FPV 2,4 GHz). P2 má řízení 2,4GHz tam asi není problém - otázka je s FPV 5,8GHz.
Pak mě ovšem uklidnilo znění všeobecného oprávnění http://www.ctu.cz/cs/download/oop/rok_2012/vo-r_10-04_2012-07.pdf
Článek 3
Konkrétní podmínky pro nespecifikované stanice krátkého dosahu
(1) Nespecifikované stanice slouží zejména pro telemetrii, dálkové ovládání,
signalizaci a přenos poplachových informací6).
(2) Technické parametry stanic jsou:
h 2400–2483,5 MHz 25 mW e.i.r.p. 8) ≤ 100 %
i 5725–5875 MHz 25 mW e.i.r.p. 8) ≤ 100 %

Pak nechápu proč v té tiskové zprávě není kmitočet 5,8Ghz zmíněný. Neviděli jste také někde prohlášení o shodě k P2V? Nemyslím, že v krabici bylo.
DJI Phantom 2 Vision, Aerialfreaks Cyclops gimbal, upgradovaný wifi extender RE700 z P2V+
gardenroute

#222 Příspěvek od gardenroute »

texmur píše:to ano, ale bojím se aby mi to neřeklo, když budu např zpětně instalovat v assistantovi starý FW 1.08, že již není k dispozici a že nejprve musím updatovat asistenta na 3.x. Tím by byl znemožněn downgrade. Jsme pak pouze závislí na tom zdali DJI ponechá na svých serverech starší firmwary. Čili proto byl můj dotaz zdali je zapotřebí při upgradu online připojení nebo assistant v sobě již potřebná data má a jen je do ptáka přehraje?
Pokud nainstalujes starého Assistanta, tan ten ti novy FW nestahne a nenainstaluje (jen ten, se který, je parovan), toho bych se neobaval. Vzdyt to vyzkousej, nez spustis instalaci nového FW, vždy vidíš jaka to je verze. A asi no, musí to byt on-line, nejsem si jisty, ze by FW mělo byt soucasti Assistanta...
gardenroute

#223 Příspěvek od gardenroute »

dave21 píše:Neviděli jste také někde prohlášení o shodě k P2V? Nemyslím, že v krabici bylo.
Prohlášeni o shodě v krabici ? Nevím tedy, ale prodejce není povinen žádné prohlášení o shodě do nějaké krabice dávat, to mu žádná legislativa neurčuje. Prohlášení si vyžádej u distributora, pokud se jedná o P2V, tak distribuci DJI u nás dělá Pelikán.
dave21

#224 Příspěvek od dave21 »

Jj ja myslel Pelikána. Prošla jím. Jinak jsem k tomu prohlášení o shodě našel toto:
Prohlášení o shodě může vydávat výrobce (bez ohledu na to, zda má sídlo v ČR, v jiných zemích EU nebo mimo EU) nebo jeho zmocněný zástupce / dovozce do zemí EU. Prohlášení o shodě je možno vydat na základě předepsané technické dokumentace stanovené v NV č. 426 (popis zařízení, schémata, výkresy, zkušební protokoly)...
Každé zařízení musí být pro uvedení na trh v České republice opatřeno těmito náležitostmi:
...
4. Kopie originálního Prohlášení o shodě (rozumí se včetně kopie podpisu toho, kdo Prohlášení vydal) u každého výrobku; pokládá se za přípustné řešit požadavek, aby uživatel měl k tomuto Prohlášení přístup, například tím, že Prohlášení bude umístěno na webovou stránku výrobce a v návodu k použití bude uvedena adresa této stránky...

Takže v krabici by klidně mohl být od výrobce.
DJI Phantom 2 Vision, Aerialfreaks Cyclops gimbal, upgradovaný wifi extender RE700 z P2V+
texmur

#225 Příspěvek od texmur »

A asi no, musí to byt on-line, nejsem si jisty, ze by FW mělo byt soucasti Assistanta...

no a pak je snadno možné, že to napíše: FW 1.08 již není podporován upgradujte nejprve asistenta nebo něco podobného....

takže přemýšlím jestli by nebylo moudré nyní upgradovat na FW 2.0, dokud na severech DJI ještě je.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“