Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)
Re: Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)
Da se to resit i nejakou stiznosti ci odvolanim? Mam v rodine pravnika, tak klidne na ne trochu zatlacim... toto me uz totiz sere
niky79 píše:Takže zásilka z 22. 3. mi dorazila. Poslána přes Singapore post, neplatil jsem žádné DPH ani clo. Jednalo se o řidící jednotku KK 2.1.5 za 25 dolarů či kolik. Takže alespoň v mém případě se nepotvrdilo, že všechny zásilky z HK jsou automaticky zadržovány a je naúčtováno těch 96 Kč. Viz:
http://www.postaonline.cz/trackandtrace ... 5VV-detail
To je po delší době dobrá zpráva. Snad se alespoň trochu umoudřili.
Elfew píše:Da se to resit i nejakou stiznosti ci odvolanim? Mam v rodine pravnika, tak klidne na ne trochu zatlacim... toto me uz totiz sere
Mají právo zadržet libovolnou zásilku dle uvážení a v ceníku je uveden poplatek za s tím spojené náležitosti. Co vím, tak se zatím nikomu nepodařilo získat zpět poplatek 96Kč za rozšířenou kontrolu zásilky do limitu. Pokud se ti daný stav nelíbí, tak si samozřejmě stěžuj a dej najevo, že ti to není jedno.
Elfew píše:Da se to resit i nejakou stiznosti ci odvolanim? Mam v rodine pravnika, tak klidne na ne trochu zatlacim... toto me uz totiz sere
Stěžovat si můžeš u České pošty v první řadě přímo na celní poště Praha 120. V ojedinělých případech není vyloučeno, že mohou výjimečně někomu zaplacení toho poplatku 96 Kč odpustit, ale není na to obecně nárok tj. pokud se to stane bude to jen dobrá vůle v ojedinělém případě a nelze předem předjímat komu to prominou a komu nikoli.
Pokud máš v rodině právníka tak mu dej odkaz na popis na webu České pošty viz tento odkaz, ve kterém pošta v hrubých rysech vysvětluje kdy a na základě čeho se tento poplatek platí viz citace níže.
Napiš sem pak výsledek jakého v tom odvolání či stížnosti dosáhneš. Bylo by skvělé pokud bys s tím svým rodinným právníkem dosáhl v tomto ohledu nějakého průlomu ve smyslu, že by našel nějakou kličku podle níž by to Česká pošta obecně účtovat nesměla, ale obávám se, že šance na to je skoro nulová.
Česká pošta píše:4. Kdy nemusím poplatek za celní odbavení jedné zásilky ve výši 96 Kč platit?
Pokud hodnota dováženého zboží pro osobní potřebu ze zemí mimo EU nepřesáhne 22 EUR a je splněna podmínka úplnosti a správnosti doprovodné dokumentace, resp. není třeba ze strany ČP na uvedenou zásilku vyhotovit souhrnnou deklaraci a následně ji uložit do dočasného skladu z důvodů ověřování správnosti údajů celní správou uvedených v doprovodné dokumentaci, tedy je možné zásilku bez dalšího navrhnout na celní propuštění do další přepravy, protože taková zásilka nepodléhá vyměření cla a DPH, a proto není účtován poplatek za služby celního deklarantství celnímu řízení.
ČP jako dopravce, je ze zákona povinna předkládat poštovní zásilky přicházející ze zahraničí celnímu úřadu ke kontrole. Toto se děje na základě Celního kodexu Evropské unie, (zákonná norma upravující celní procesy při dovozu a vývozu zboží). Jedná se o akt, kdy kromě fyzického předložení poštovní zásilky ke kontrole, je nutné zpracovat k předmětné zásilce také tzv. souhrnné prohlášení (SD). Do SD zpracovávaného pro Celní úřad je nutno uvést údaje o zásilce i o zboží v požadované struktuře a formátu.
Ke splnění této zákonné povinnosti, musela ČP pořídit patřičné softwarové a hardwarové vybavení, zaměstnat potřebný počet pracovníků, zřídit a spravovat dočasný sklad atd. ČP opravňuje (v souladu s ustanovením článku 18 odst. 2 Úmluvy Světové poštovní unie) zpoplatnit úkony spojené s předkládáním zásilek Celnímu úřadu ke kontrole a to do výše nákladů, které zajišťováním této činnosti ČP vznikají.
Je třeba zmínit, že ČP inkasuje tento poplatek v souladu s Poštovními podmínkami a dodáváme, že tento poplatek nikterak nesouvisí s vystupováním ČP jako zástupce příslušného subjektu v celním řízení a nemůže být spojován s úkony prováděnými v souvislosti se zajišťováním celních deklarantských služeb.
Jenze já na zásilce z HK nemam uvedeno, že to je od HobbyKingu...
- Honzzzinek88
- Kontaktovat uživatele:
Niky79 je tam napsano hextronik a oni vi ze to je hobbyking
Youtube http://www.youtube.com/user/RcAirOSTRAVA/videos
Galerie http://rcairostrava.zonerama.com/
Honzzzinek88 píše:Niky79 je tam napsano hextronik a oni vi ze to je hobbyking
Hele, narovinu. Máš tu zásilku v ruce?
- Honzzzinek88
- Kontaktovat uživatele:
Tak kuknu jak prijdu mam to vyfocene v pdf pak pisnu
Youtube http://www.youtube.com/user/RcAirOSTRAVA/videos
niky79 píše:...nikde není ani slovo o Hextronixu. Je tam jen adresa, kam to vrátit, pokud to nebude doručeno a to je nějaký poštovní uzel kdesi v Číně
Zřejmě se stalo to, co jsem už dříve zmiňoval tj. mohla by to být reakce Hobbykingu na to obecné zadržování zásilek. Reakce v tom smyslu, že přestává uvádět na zásilkách název firmy odesílatele, aby tím znesnadnil identifikaci, že jde o zásilku z Hobbykingu, a proto zřejmě i zásilka prošla bez povšimnutí podobně jako procházejí zásilky třeba od prodejců z eBay.
K tvému tvrzení viz citace
niky79 píše:Takže alespoň v mém případě se nepotvrdilo, že všechny zásilky z HK jsou automaticky zadržovány...
je nutnou doplnit to, že jsou zřejmě zadržovány jen ty zásilky, které jsou identifikovány jako zásilky z Hobbykingu. Pokud pro identifikaci používají ono označení Hextronik a na tvojí zásilce to nikde uvedeno není a není tam ani Hobbyking apod. tak to logicky neidentifikovali jako zásilku z Hobbykingu díky čemuž to zřejmě i prošlo bez povšimnutí.
Drondys píše:je nutnou doplnit to, že jsou zřejmě zadržovány jen ty zásilky, které jsou identifikovány jako zásilky z Hobbykingu. Pokud pro identifikaci používají ono označení Hextronik a na tvojí zásilce to nikde uvedeno není a není tam ani Hobbyking apod. tak to logicky neidentifikovali jako zásilku z Hobbykingu díky čemuž to zřejmě i prošlo bez povšimnutí.
Ano, já si to předtím neuvědomil a zásilku jsem vlastně nějak dopodrobna neprohlížel. Proto jsem pak dodatečně psal, že na zásilce není uveden HK ani Hextronic...
Já už se zprvu zaradoval, že upustili od plošné metody "kolektivní viny" a zaměřují se opět jen na podezřelé zásilky a zásilky s neúplnou dokumentací, jak je uvedeno i v jejich podmínkách.
Ano jsou cíleně zadržovány zásilky z hobbykingu, akce březen duben.
- Andrews
- Kontaktovat uživatele:
Zásilky zadržovány IMHO jsou. Dva balíčky odeslané tři dny po sobě jeden dostal FJ jeden SG. Oba šli do ČR přes měsíc. Oba zadrženy i když uvedená cena je byla 12$ a 15$.
ALE balík odeslaný z Banggood přes CN je doma za 10dní a bez zadržení při ceně 22$...
Co mě ale potěšilo je dnešní email z HK, že je již možné v EU objednávat z UK! : You can now order from our UK warehouse! With great prices and fast dispatch time, this may be a good option if the EU warehouse is out of something you need.
ALE balík odeslaný z Banggood přes CN je doma za 10dní a bez zadržení při ceně 22$...
Co mě ale potěšilo je dnešní email z HK, že je již možné v EU objednávat z UK! : You can now order from our UK warehouse! With great prices and fast dispatch time, this may be a good option if the EU warehouse is out of something you need.
Dnes mi dorazila zásilka objednaná dne 28.3.2014 z centrály Hobbykingu v Hongkongu a jdoucí přes Singapore post. Na zásilce není žádné označení, které by ji idenfikovalo jako zásilku z Hobbykingu tj. není tam uvedeno ani Hextronik. Zásilka prošla bez zadržení.
Takže to vypadá, že Hobbyking přestal na zásilkách používat označení, které by jeho zásilky jednoznačně identifikovalo jako zásilky z Hobbykingu a tímto zřejmě "akce Kryštof" na zadržování zásilek z Hobbykingu definitivně končí.
Takže to vypadá, že Hobbyking přestal na zásilkách používat označení, které by jeho zásilky jednoznačně identifikovalo jako zásilky z Hobbykingu a tímto zřejmě "akce Kryštof" na zadržování zásilek z Hobbykingu definitivně končí.
Andrews píše:Zásilky zadržovány IMHO jsou. Dva balíčky odeslané tři dny po sobě jeden dostal FJ jeden SG. Oba šli do ČR přes měsíc. Oba zadrženy i když uvedená cena je byla 12$ a 15$.
Tak to je dobrý! V pondělí jsem objednával v centrále, protože z UK to nešlo!