High performance-prostě kompozity a vše technické

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
M1
Kontaktovat uživatele:

Re: High performance-prostě kompozity a vše technické

#136 Příspěvek od M1 »

...no Dane já třeba s bráchou máme schovaný faktury od serv, tak že je reklamovat určitě budeme a jelikož bohužel prachy neseru, tak jediný co mě to bude stát je cesta k Vanouchovi...
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
graup15_junior

#137 Příspěvek od graup15_junior »

Marku, ja reklamaci nemyslel. Na to mas pravo a pokud mas fakturu, tak jedine dobre a snad nebude reklamace zamitnuta. Ja myslel spise tu akci, ze tu budeme sbirat podnety na zlepseni a honit dukazy, za ucelem dodat tyto informace vyrobci.

Jediny tlak na vyrobce je jen slaba poptavka, tj distibutor nebude chtit nakupovat od vyrobce z duvodu toho ze ma moc prace s reklamaci a ma nasrany svy zakazniky. Pokud poptavka je, vyrobce nebude zbytecne zdrazovat vyrobu aby dosahl lepsi kvality.
graup15

#138 Příspěvek od graup15 »

Asi stejná story,jako když Roman zahučel s Vikingem z 300m kolmo do betonové suti. Nezbylo z toho nic...důvod. Kurvítko v Robbe baterce...a výrobce(Robbe)...nic. 40 000 škoda a Roman si akorád tak mohl řvát doma do zdi.
Sám nevím co si o tom mám myslet (095 serva) a hlavně nějak nemám sílu a čas se s tím zaobírat. Prostě jsem je přestal používat.
M1
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od M1 »

...však jo Dane to je jasný, já samozřejmě vůbec nepočítám s tím, že se v Hyperionu někdo chytí za hlavu, mně jde jen o to, aby pan Hořejší nemyslel, že si na něj vymýšlí jeden nebo dva lidi nějaké pohádky, ale aby jsme mu dali důkaz, že ty serva opravdu stojej za hovno a odcházej ve velkym množství a popř. neměl problém nám vrátit peníze a mohli jsme je použít na kompenzaci ceny nových serv, protože se nemůžu pořád srovnat s tím, že servo za 1100,- Kč mi vydrží 20-30hodin a já ho budu 2x ročně preventivně vyměnovat :evil:. Jinak budme rádi Dane, že jsme s tim přistáli bez úhony, mohlo taky k tomu zárafu dojít v situaci, kdy už by jsme se modlili nejen o ero ale aby jsme někoho nesejmuli...
JETI DC-16
graup15

#140 Příspěvek od graup15 »

Obecně věřit modelářské elektronice (hračkárna) mi přijde dost naivní:-) :-)
A zvlášť po tom co jsem mohl vidět Taiwan industry na vlastní oči :-) :-)
Tak jsem si tam radši koupil čaj,ten ještě dojebat nestačili.
(Správně Tchaj-wan, ale mně se prostě to kratší líp píše :-)
RomanSadilek

#141 Příspěvek od RomanSadilek »

Tak Futaby 3150 jsou doma, musím pochválit Lindingera, v neděli objednáno, ve středu jsou doma.
Hned jsem se pustil do kuchání kovového rámečku, po vyfrézování koutových spojů s mikrobalonama jsem vzal kleště a snažil se rámeček vykláním uvolnit, zadařilo se, ten dural se asi blbě lepí či co.
Musím to dobře proměřit, kde vyvrtat díru pro táhlo, na hyperionech jsem měl 7mm, možná to bude chtít míň, aby se nemusela brousit krytka.
Přílohy
CSC_0005.JPG
CSC_0006.JPG
M1
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od M1 »

...super Romane, hlavně že si z toho dostal ty kovový rámečky :-), snad to na tu vejšku vyjde, ale bude to asi na sílu papíru ;-)
JETI DC-16
RomanSadilek

#143 Příspěvek od RomanSadilek »

Futaby S3150 jsou nainstalovaný na křidýlkách Vikinga.
Vejdou se naprosto v pohodě, mezi krytkou a pákou je mezera tak na dva papíry. :lol:
Chodí pěkně, po zapnutí jsou zatím naprosto v klidu, žádné broukání jako na Hyperionech.
Možná mají trochu větší vůle v převodech než Hyperiony. Uvidíme časem.
Nalítáno zatím 30 minut
Přílohy
DSC_0008.JPG
carpenters

#144 Příspěvek od carpenters »

Pánové,
ocenil bych radu v následující záležitosti. Pořídil jsem si nového Aspira, kterého hodlám elektrifikovat, a rád bych k tomu využil domácí "zásoby". Očekávám stoupavost kolem 10 m/s.

Takže mám momentálně k dispozici slušný tříčlánek, regl YEP 60A, vrtuli RFM15,5x10 a rád bych přidal vhodný, lehký a úzký, motor. Zatím předpokládám, že by to mohla být MEGA.

Existuje dle vás při těchto vstupních podmínkách nějaká vhodná kombinace?

Díky.

C.
PetrD

#145 Příspěvek od PetrD »

Bude záležet na tom jaká verze (hmotnost) Aspira to bude, předpokládejme letovku max 2kg. Pokud chceš využít tuhle vrtuli tak asi jedině pohon s převodovkou, Mega 16/20/2 a Kontronik 5,2:1 by bylo optimum. Ovšem jestli ti stačí těch 10m/s tak by klidně mohla být třeba Mega 16/25/3 na přímo s malou vrtulkou (asi 10x6?). Baterka v pohodě 3S 1600 35C+

Ještě dodatek, pokud opustíme Megu, tak třeba Hyperion GS3014-10 (pokud se vejde do trupu průměrem) a vrtule odhadem 12,5x6,5 by byla dost dobrá alternativa.
kouba159
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od kouba159 »

PetrD píše:Hyperion GS3014-10 (pokud se vejde do trupu průměrem) a vrtule odhadem 12,5x6,5 by byla dost dobrá alternativa.

Myslím že ta vrtule bude na ten Hyperion už moc velká. Tedy alespoň podle eCalcu vychází proud už přes 70A a to je na ten Hyperion asi moc.

Dle tohoto příspěvku viewtopic.php?f=7&t=30351#p404771 bych řekl že 12x6 je strop.
Ale jako odhad dobré. Vypadá to že PetrD již hledá pohon do nové poletuchy :-)
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
PetrD

#147 Příspěvek od PetrD »

Souhlasím, ale ten návrh vrtule vycházel z předpokladu, že pohon nepojede půl minuty na plný plyn, 10 sec to přetížení bez problému přežije. Pokud by to mělo být na delší motorování, tak by to jistě chtělo vrtuli trochu menší. Ostatně totéž platí i pro tu Megu bez převodovky.
RomanSadilek

#148 Příspěvek od RomanSadilek »

Tak se mi podařilo s Vikingem při přistání na svahu servat převody na klapkovým Hyperionu :(
naštěstí mám náhradní servo z křidélka a výměna byla rychlá.

Jinak u nás teď fučí 10 - 15 ms, no dlouho jsem se nerozmýšlel a vyrazil.
Nejhorší to bylo hodit, pak už je parádní polétání, i přistání super.
Škoda že teď už i prší, šel bych zas.
Golfista

#149 Příspěvek od Golfista »

Dobrý den pánové.
Je mezi servy MKS a KST velký rozdíl? Jaký? (kromě ceny)
Martin.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
tomashr

#150 Příspěvek od tomashr »

K předchozí debatě o náhradě za 095 - co se týče křídelních Turnigy 777/778, tak je mám v soutěžním F5J na klapkách. Dobré je to, že jsou fakt odolné, bez potíží přežívají i brutální soutěžní přistávání, kdy občas zcela záměrně brzdím klapkami o zem atd. Dobrá je i přesnost (na cenu spíš výborná), ale co číňan trochu nedotáhl je teplotní kompenzace - občas se při změně počasí musí měnit subtrim. Není to nic nepřekonatelného, ale k dokonalosti to prostě chybí...
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“