Turnigy 9XR

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
malé zvíře

Re: Turnigy 9XR

#391 Příspěvek od malé zvíře »

Mám dotaz ohledně 9XR: vzhledem k tomu, že je Mod2 téměř pořád vyprodaná (v EU skladu) tak uvažuji nad nákupem Mod1 a její "přestavbou" na Mod2. Koukal jsem na několik videí na YT, ale celkem jsem se zalekl rozborky kniplů tak jsem si říkal že obětuji pár stokorun navíc a koupím náhradní kniply z Mod2 a jenom je vyměním. Bude mi to potom takhle fungovat, nebo je třeba ještě nějaký zásah co se týká změny SW, případně změny nastavení?!
Bude to moje první rádio, tak chci mít ve všem jasno dřív než se do toho pustím... :)

Díky, T.
Last one alive, lock the door!
spravcanetu

#392 Příspěvek od spravcanetu »

Neboj sa nieje to nic tazke. JA som si tiez kupil MODE1 a dal hned na mode2. A tiez to bolo moje prve radio (no zatial je mrtve po prepalovani SW) Alew spat k zmene modu. Kludne kup a podla tohto videa to urob.

http://www.youtube.com/watch?v=rfLLiV3c9oE

Uvidis vsetko pojde ako po masle. ZA 20 minut som to mal a jedine co treba potom urobit je zmenit to v radiu v sw. Ale to mas tiez vo videu. NEboj sa toho!
spravcanetu

#393 Příspěvek od spravcanetu »

Postrehy z mrtvej 9xr.

kolega odpojij krystal a hw zapojil svoj externe a opravil poistky. Vsetko sa tvari v poriadku aj signature verification je 1E 97 02 cize atmega 128. Aj fyzicky skontrolovany cip je Atmega 128.
Naprogramujem v companion9x
open TX s doskou 128 a vysielacka nejde zapnut
v eepe nahodim er9x vysielacka nejde zapnut.
V obidvoich pripadoch napalovanie prebehne bez chyby.
Akonahle dam nacitat EEPROM z radia vyhodi chybu ako som dal obrazok...co moze byt problem????

PS: TAkze vysielacka funguje skvelo OPENTX novy napaleny. Bola vadna eeprom. Uz je to opravene.
PS2: Chcem vas poprosit, nemoze niekto sem nahrat svoje nastavenie na quadrocopter X. Som uplny zaciatocnik a neviem si to nastavit ze co a ako...
Přílohy
chyba.JPG
niky79

#394 Příspěvek od niky79 »

Zdravim, nemáte tip, jaké LIPOL baterie použít do 9XR? Ty, co jsou na rc-levneji, nejsou skladem, nedaji se sehnat jinde?
Pip

#395 Příspěvek od Pip »

Vezmi tuhle a chybu neuděláš.
http://www.rc-levneji.cz/baterie-pro-tx--vysilace-/zippy-flightmax-1800mah-life-3s-9-9v-urcena-pro-vysilacky/

Pokud ti ji zvládne nabíječka (myšleno zda zvládne LiFe :wink: )
Pokud něco nefunguje, tak je čas pročíst si návod k obsluze ...
hurykan
Kontaktovat uživatele:

#396 Příspěvek od hurykan »

Ahoj ... prosím pomooc :D MIX-KLAPKY+VÝŠKOVKA=FUNCUB LETÍ ROVNĚ :D

mám T9XR s Open TX v češtině a nejsem schopen nastavit mix klapek s výškovkou. Klapky jsem přiřadil na 3POS - třípolohový přepínač - tedy vypnuto-1/3 a plné. To všechno maká dobře. Samozřejmě pokud za letu sepnu 1/3 klapek, tak se éro vzepře a proto bych do klapek měl namixovat potlačení výškovky. Pročetl jsem návod, ale moudrý z toho nejsem. Dnes byl druhý den co jsem u toho seděl. Strávil jsem nad tím cca. 2 hodinky a za tu dobu se mi podařilo přiřadit mix např. VOP se SOP, nebo klapky s VOP, ale ovládané křížovým ovladačem, tedy když jde výškovka dolů, klapky šly také dolů. Přiřadit to k přepínači tak, aby při jedené třetině klapek šla i výškovka je nad moje síly :? Něco dělám blbě 8O Nastavuje se to v MIXERU 6/11 nebo je potřeba vytvořit ve VIRTUÁLNÍ SPÍNAČE 9/11 ?? Díky moc za radu zkušenějšího :D Jirka
...každý jednou začínal... :-)
mhotar

#397 Příspěvek od mhotar »

Přidej do kanálu výškovky mix, jehož zdroj je MAX, váhou nastav požadované potlačení a jako spínač vyber požadovanou polohu spínače aktivujícího klapky.
www.opentx.cz
hurykan
Kontaktovat uživatele:

#398 Příspěvek od hurykan »

mhotar píše:Přidej do kanálu výškovky mix, jehož zdroj je MAX, váhou nastav požadované potlačení a jako spínač vyber požadovanou polohu spínače aktivujícího klapky.

Není nad radu zkušeného, za 3 minuty nastaveno včetně druhé polohy klapek, tedy plných klapek...jak "jednoduché" když ti někdo poradí.... bezva...moooc díky, jdu doladit váhu do vzduchu :wink: Díky J.
...každý jednou začínal... :-)
twint

#399 Příspěvek od twint »

mam 9xr s modulem orange, ve vysilace mam 3 modely. problem mam s tim kdyz chcu prepnout model. ve vysilacce se aktivuje, ale reaguje porad s prijmacem ze stareho modelu. poradte prosim co delam spatne aby se po prepnuti modelu ve vysilacce aktivoval prijmac v tom danem modelu?
HPI E-Firestorm Flux , Hotwing 1000 Evo
3D tiskárna Rebel 2, Photon Mono X
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#400 Příspěvek od juraj.jurej »

Musíš spárovať aj ten druhý prijímač, keď máš na Tx prepnutý ten druhý model. (aspom u FrSky)
FrSky Tandem X20
mhotar

#401 Příspěvek od mhotar »

modul orange nepodporuje "model match", tj. všechny spárované přjímače budou vždy aktivní, bez ohledu na to který model bude v rádiu vybrán.
www.opentx.cz
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#402 Příspěvek od juraj.jurej »

Tak má smolu. Nech spáruje dva naraz a má pokoj. To sa dá. Aj tak naraz nelieta s dvomi modelmi.
FrSky Tandem X20
spravcanetu

#403 Příspěvek od spravcanetu »

Staviam quadrocopteru X a je cele hotova no neviem si dat akosi rady s nastavenim.

Prosim niekoho kto ma quadroX + FRSKY (nie na display zobrazenie) + Open9Xcz + MODE2 (plyn v lavo)

kto by mi mohol poslat pripadne pomoct s komplet nastavenim MIXov v companion9X

Dik
anastazius

#404 Příspěvek od anastazius »

zdravím

když dám do 9XR modul XJT a přijmač X8R využiji všechny možnosti uvedené sestavy, nebo budu omezen softwarem pro 9XR
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#405 Příspěvek od juraj.jurej »

Nevyužiješ iba vylepšené (všetky) vlastnosti (možnosti) modulu XJT s X8R. (S-Bus) 16k, nové čidlá. Ale aj to sa dá všetko aj so starším modulom DJT len musíš použiť dva prijímače. XJT s X8R má vylepšený príjem. (dosah)
FrSky Tandem X20
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“