HC3-SX a Bavarian Demon - nové vlákno

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
boZZda

Re: HC3-SX a Bavarian Demon - nové vlákno

#1051 Příspěvek od boZZda »

Gears píše:Zdravím chci se zeptat, začal se mi vrtulník při změně směru vrtulky nahybat dopředu. Vypadá to tak visim, otočím o 180°, je jedno na kterou stranu a následuje dopredny let.
Těžiště jsem kontroloval, jediné co jsem měnil je místo na lítání kde se špatně hledá rovné místo pro vzlet. Mohlo by to dělat né zrovna ideální načtení systému co se roviny týče ? Díky

Něco si ujasníme.

1) Vysíš a vrtulník se nikam nepohybuje.
2) Otočíš pouze vrtulkou o 180° a vrtulník se najednou nakloní sám dopředu a rozletí se?

Moje otázky
1) co je to za vrtulník?
2) jak je velký zisk rotorové hlavy podle menu diagnóza?
3) máš zapnutou automatickou stabilizaci?
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Gears

#1052 Příspěvek od Gears »

Ano při visu vrtulník drží na místě a jen při pohybu vrtulkou jakoby dostával povel i mírně vpřed. Stačí třeba jen o 90° a je to už znát. V menu diagnóza chodí vše jak má.

Vrtulník je Trex550 zisk hlavy je podle diagnózy 55, vrtulky 65. Systém je ještě stará verze base upgradovana na xtreme s nejnovějším firmware, takže automatická stabilizace tu ani nejde.

Ještě to dnes půjdu zkusit na původní místo kde to bylo v pořádku.
boZZda

#1053 Příspěvek od boZZda »

Když ti ve visu drží a nikam se nenaklání, tak by to mělo fungovat i když sáhneš do vrtulky.

Když pohneš pouze kniplem vrtulky, tak v menu diagnoza se ti pohybuje pouze teploměr u vrtulky a nikde nic jiného? Vyzkoušej to ve všech letových režimech. Je totiž možné, že v nějakém letovém režimu můžeš mít nějaký mix, nebo něco podobného a nevíš o tom

Samozřejmě odpoj motor, když budeš přepínat letové režimy, aby se ti vrtulník neroztočil na stole!!!

Pošli mi svůj soubor s nastavením na email info@chilliheli.com.

Na titulní stránce tohoto vlákna je videonávod. Doporučuji shlédnout. Třeba najdeš kde jsi udělal chybu při nastavování.
viewtopic.php?f=107&t=56279
bavarianDemon 3X a 3SX
Gears

#1054 Příspěvek od Gears »

Zkoušel jsem to teď na původním místě a chodí to jak má. Tak jedině tou rovinou ze by to bylo jinak si to nedovedu vysvětlit. Nastavení ti i tak pošlu hned jak budu doma abys na to mrknul. Díky
boZZda

#1055 Příspěvek od boZZda »

Že by to bylo nakloněnou rovinou při startu mi přijde nesmysl!
bavarianDemon 3X a 3SX
fuzac

#1056 Příspěvek od fuzac »

Uz som predsa vysvetli ze som uvedene dodrzal, ale aj tak to nefunguje, riesil som to dvomi BEC, takze mi ta odpoved pripada, ze mam byt akurát ticho, nie, uz mam istotu ze 5,5V je vymysel cim zamaskovat nefunkcnost, nerobte so mna idiota. Mal by konecne vyrobca uznat chybu a napatim to nie je
boZZda

#1057 Příspěvek od boZZda »

fuzac píše:Uz som predsa vysvetli ze som uvedene dodrzal, ale aj tak to nefunguje, riesil som to dvomi BEC, takze mi ta odpoved pripada, ze mam byt akurát ticho, nie, uz mam istotu ze 5,5V je vymysel cim zamaskovat nefunkcnost, nerobte so mna idiota. Mal by konecne vyrobca uznat chybu a napatim to nie je

A ten BEC ti udrží min 5.5V? Sám jsi napsal, že BEC to sám o sobě neudrží, takže tuto podmínku vědomě nesplňuješ. Tak tam dej buffer pack, nebo kondenzátor, aby ti opravdu udržel min 5.5V.
Jestli chceš po výrobci, aby něco uznal, tak napiš výrobci. Tady se ti výrobce k ničemu vyjadřovat nebude a nebude tady ani nic přiznávat.
Tady ti můžeme maximálně tak poradit dle nejlepšího vědomí a svědomí, což třeba já dělám pořad dokola a dokola a dokola.
bavarianDemon 3X a 3SX
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#1058 Příspěvek od Mad_Box »

Co jsem pochopil tak měl BECy 2. První napájel jen bezpádlo a druhý odděleně serva.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
fuzac

#1059 Příspěvek od fuzac »

Ano presne tak, jednym BEC som napajal iba bezpadlo nastavenym na 6 V + kondik 4700 mF/15V a druhym iba serva, takze tam zarucene pri odbere do 100mA pokles pod 5,5V nemohol byt, nie su tam spicky ani nejake in razy na napajanie, takze to beriem ako dalsi pokus na odpinkanie, keby radsej priznali ze to nejde a ludia by nerozbijali heliny z tohto dovodu. Ano chapem, je tam ta podmienka, ale vyrobca BD, nie je predsa amater, predsa poznaju ako sa sprava BEC v modeloch, z uzivatelskeho hladiska, ked nastavim na BEC 6V tak je splnena podmienka, spickove poklesy je pre nich novinka? To ak s tym nerataju tak su naozaj tresne stihatelni amateri.
V kazdom pripade to ale robi aj pri zvlast napajanom BD a to uz nie je nedodrzanim podmienky 5,5V. Pripomina mi to slogan, "Nik na svete Vam tolko neda, co Vam my slubime"
boZZda

#1060 Příspěvek od boZZda »

Trochu mě mrzí, že se tady často řeší problémy s bezpádlem, ale už sem dotyčný nenapíše jak se to vyřešilo. :(

Byl vyřešený problém s vrtulkou na Logu 600, který je popsaný níže. Přišlo se na to, že se mechanicky zasekávalo smykátko. Holt kluci v Mikadu neměli svůj den a vyrobily šmejd. Dala se nová mechanicka vrtulky a nyní vše funguje na 1*.

Nebylo to tedy ani servem, ani HeliCommandem, ale mechanického původu. :wink:
IVOSGSM píše:Zdravim,potykam se z problemem zadni vrtulky HC3SX...pred nekolika dny se mi z niceho nic najednou helina zacala otacek kolem sve osy,reagovala na vse vcetne zachrany az na ocas! Podarilo se mi pristat a po ohledani nic nenasvedcovalo tomu ze se neco stalo,mechanicky vse ok vrtulka reagovala na klipl tak jak ma,ale pro jistotu jsem vymenil zadni servo.Pri zaletu z novym servem se zdalo ze je vse OK,ale chyba..vcerejsi hned 1.let po cca 1 minute se toto opakovalo takze zase zachrana a pristani.Je velice zajimave ze toto se nestava pravidelne jen "nekdy" coz je zavada ktera se tezko hleda.Dle meho bude "asi" HC3 na odchodu do důchodu.A proto se ptam je mozne ze toto muze zpusobit kabelaz ?? Podle mne ne,protoze si myslim ze bezpadlo k svemu fungovani pouziva gyro ktere to "musi"nejak ustat a heli dorovnat,ikdyby byl vadny vysilac,prijimac toto by podle me nemelo udelat pokud gyro funguje a ted otazka...co dale???
bavarianDemon 3X a 3SX
IVOSGSM

#1061 Příspěvek od IVOSGSM »

Trochu mě mrzí, že se tady často řeší problémy s bezpádlem, ale už sem dotyčný nenapíše jak se to vyřešilo. :(

Byl vyřešený problém s vrtulkou na Logu 600, který je popsaný níže. Přišlo se na to, že se mechanicky zasekávalo smykátko. Holt kluci v Mikadu neměli svůj den a vyrobily šmejd. Dala se nová mechanicka vrtulky a nyní vše funguje na 1*.

Nebylo to tedy ani servem, ani HeliCommandem, ale mechanického původu. :wink:

Ano toto je pravda!! Bylo podezreni na HC3,timto bych navazal na muj prispevek,jak pise boZZda asi byla chyba ve vyrobe KAMENE vrtulky,nedovedu si toto vysvetlit,ale pri vymene za jiny se problem uplne odstranil,zustaly stejne loziska,smykatko,tahla i HC3 a nyni heli funguje jak ma.Stejne si toto nedovedu vysvetlit jak muze NOVY dil toto zpusobovat,myslel jsem si ze co je nove je 100%,ale toto nemusi byt pravda.Byly to hodiny a dny stravene hledanim chyby a omlouvam se za podezreni na HC3 a dekuji klukum, boZZdovi,T.Klickanicovi,Matroskovi, Filipu Deklevovi za pomoc.Specialni dik take boZZdovi za zapujceni BD,nevahal a poslal mi jednotku abych mohl resit problemy dal a jit do vzduchu.
Logo550 SE-HC3-SX,Kontronik Jive 80HV+AR8000,MSH-MiniProtos
Spektrum DX8-DSMX.DJI SPARK Combo
HonzaS

#1062 Příspěvek od HonzaS »

IVOSGSM píše:Stejne si toto nedovedu vysvetlit jak muze NOVY dil toto zpusobovat,myslel jsem si ze co je nove je 100%,ale toto nemusi byt pravda.

:lol: :lol: :lol: LOL Uvědom si, kolik to celé stojí. Za tuhle cenu ti to 100% bezchybně nikdo neudělá :wink:
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
PetrPPP

#1063 Příspěvek od PetrPPP »

Pro jistotu se raději zeptám, i když myslím, že jsem to v návodu k BD našel dobře. Mám připravené kondenzátory, které bych chtěl připojit do BD. Můžu je dát do konektoru kam se připojuje USB kabel? Teď v něm mám prodlužku, kam připojuju USB. Buďto tam budu mít kondenzátory za letu a nebo na zemi potom USB kabel. Prodlužka má pochopitelně všechny 3 vodiče. Díky.
Spectrum DX8, Goblin 700 HC3SX
kolaCZek

#1064 Příspěvek od kolaCZek »

Tam se obavam, ze ne... Tam totiz neni vyvedeny plus od BECu. Jsou tam Rx, Tx a minus z BECu. Tam bude kondik leda na skodu.
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
PetrPPP

#1065 Příspěvek od PetrPPP »

V návodě se píše:
Use one of the following possibilities:
a) Battery connection / head 4 (in case no 4th head servo is used).
b) Programming connection (Note: using a Y-lead for easy handling, so the USB cable can be connected without unplugging the power cable).
c) In case of supply from a BEC controller, route a parallel supply cable (e.g. Y-cable) to either battery or programming connection of the FBL system. This
connection must not possess a signal line, i.e. the third pole may have to be cut.

Tj. bod B a C naznačují, že by do "programming connection" (USB) měl jít zapojit např. BEC, tj. i kondenzátory...
Spectrum DX8, Goblin 700 HC3SX
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“