DJI - F300 Phantom 2 Vision

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI - F300 Phantom 2 Vision RC set kvadrokoptéry 5,8GHz

#241 Příspěvek od gardenroute »

texmur píše:no u P2 baterie se to dá dle indikátoru nabít na třeba 50%. ANI JSEM SI ALE NEVŠIML ŽE BY TO V MANUÁLU PSALI. (ale možná jsem to přehlédl...) Teď jen mám strach když týden-14 dní nelétám jestli nedávám té drahé baterii za moc uši...
Jasně, to ale není normální LiPo, ale chytrá baterie s vlastními nabíjecími obvody, možná má toto již nějak řešeno interně...
niky79 píše:Na 30 %? Tak to jsem ještě neslyšel :D Pokud vím, měly by se nabít na cca 60 - 70 % kapacity, řečí voltů kolem 3.8 V na článek.
Jasně :!: , spletl jsem se na druhou stranu, mělo to být těch 70%, napětí má být pro sklad 3.7-3.8 V na článek... Asi jsem byl hlavou někde jinde :?

Ještě pozn.: např. p. Hořejší doporučuje pro skladování max. 50-60% kapacity...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
salamander

#242 Příspěvek od salamander »

Podľa mňa na LiPO platia rovnaké zákony , elektronika tam plný iba svoju funkciu riadenia .
Na dlhodobé uskladnenie 3,8 V a dať to do chladničky na spodok , takto to robia modelári .
Baterkám najviac škody veľký a dlhodobý odber , keď ma páli v ruke po lete tak tu dostala poriadne na frak , dlho nepotrvá a nafúkne ju .
Takto mi odišlo pár nových bateriek Dualský , na pípaku mi ukázalo že jeden článok prudko stratil kapacitu / 3,3 / 3,7 / 3,8 . Tie nafúknuté !
Keď som dal nabitú baterku do P1, len čo vzlietol pipák spustil , čiže jeden článok v ťahu .
Takto mi do P1 zo 7 bateriek ostali iba tri .

P1 mala malý odber , meral som to watt metrom od Pelikána.
Najviac dostali zabrať na akrobate, keď som to hnal kolmo hore a často to išlo na plný plyn .
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#243 Příspěvek od cucpo »

Pani co hovorite na novy vision+ ?? http://www.dji.com/product/phantom-2-vision-plus
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
gardenroute

#244 Příspěvek od gardenroute »

Však jsme tu o něm již diskutovali...vypadá dobře.
festr

#245 Příspěvek od festr »

Ahoj, nevite nekdo, jestli phantom2 s gopro3+ a gimbalem je mozne streamovat do telefonu napriklad?
pepavich

#246 Příspěvek od pepavich »

Standardně nelze. Půjde v budoucnu s produktem Lightbridge, který je ale nyní ve stádiu testování a jeho cena bude dost vysoká.
festr

#247 Příspěvek od festr »

v tom pripade se jevi vision+ jako asi nejlepsi volba cena/vykon, pokud chci mit za letu jistotu, ze natacim to, co chci natacet (pro amatery)
Petr_K
Kontaktovat uživatele:

#248 Příspěvek od Petr_K »

salamander píše:Takto mi odišlo pár bateriek, dlhodobo nabité na 100% .

Jen pár naprosto nejzákladnějších pravidel (ono jich je více, ale tohle je zásadní).
- Baterie je prodávána nabitá do skladovacího napětí (to je cca 3.85V na článek), před prvním použitím je nutné baterii nabít na nabíječce.
- Nabíjení provádějte nejlépe za pokojové teploty, nikdy nenabíjejte při teplotě nižší než 0°C nebo při teplotě vyšší než 40°C.
- Pokud nabíjíte akumulátor po předchozím použití (letu nebo jízdě), nechejte jej nejprve vychladnout na teplotu okolního prostředí.
- Nepřetěžujte baterie větším proudem než je udáváno výrobcem! Hodnota maximálního proudu je uváděna formou násobku kapacity ve tvaru xxC (např. 20C u baterie 2200mAh je 20 x 2,2Ah = 44A) V případě přetěžování baterie hrozí její nafouknutí a zkrácení životnosti.
- Baterie nevybíjejte pod napětí 3.50 V na článek.
- Pokud dojde u baterie k poklesu napětí pod 3.00 V na článek, může dojít k nezvratnému poškození baterie a při dalším nabíjecím cyklu může dojít k výbuchu baterie!
- Pokud baterii nebudete delší dobu používat, tak ji nabijte pouze na skladovací napětí, což je 3.85V na článek. Baterie pak vydrží déle a nebude trpět ztrátou kapacity a životnost baterie bude delší.
- Pokud budete o baterie pečovat, tak Vám bude sloužit co nejdelší dobu. Je nutné mít na vědomí, že každá baterie má svůj maximální životní cyklus, který je dle typu baterie 100-250 nabíjecích cyklů.
gardenroute

#249 Příspěvek od gardenroute »

festr píše:...Ahoj, nevite nekdo, jestli phantom2 s gopro3+ a gimbalem je mozne streamovat do telefonu napriklad?...
P (P1) je určen pro jiné piloty, než pro zákazníky s mobilními telefony, těm je případně určena řada Vision. Ale každý Phantom létá i bez mobilního telefonu :D
pepavich píše:...Půjde v budoucnu s produktem Lightbridge, který je ale nyní ve stádiu testování a jeho cena bude dost vysoká...
DJI LB má úplně jiné zaměření (a vždy bude mít), než nějaké streamování videa do telefonu (ačkoliv HD video umí zobrazit na Android platformách, tzn. i na Android telefonech), nicméně by to asi byla degradace určení a možností toho HD downlinku.
A není to již v žádném testování, je to možné již nějakou dobu normálně zakoupit. Cena je odpovídající, a o dost nižší, než u podobných konkurenčních výrobků.
Tady běží vlákno o DJI LB.
festr

#250 Příspěvek od festr »

Prilozitostne si chci zablbnout a natacet videa, ale potrebuju mit kontrolu, co dron vidi, coz jak chapu, s goprockem na nem nelze, protoze nijak nekomunikuje s dronem nebo wifi na gopro+ interferuje s dronem.. ? Naopak vision+ umoznuje streamovat video (je mi jedno ze tam je latence eventualne) primo na telefon..
gardenroute

#251 Příspěvek od gardenroute »

festr píše:...Prilozitostne si chci zablbnout a natacet videa, ale potrebuju mit kontrolu, co dron vidi, coz jak chapu, s goprockem na nem nelze, protoze nijak nekomunikuje s dronem nebo wifi na gopro+ interferuje s dronem.. ? Naopak vision+ umoznuje streamovat video (je mi jedno ze tam je latence eventualne) primo na telefon...
Na nějaké "blbnutí" bych jistě doporučil něco jiného, k tomu tyto letadla neslouží.
A proč by nešlo kontrolovat - vidět, co vidí GP na letadle ? Říká Ti něco pojem FPV (na tomto fóru je o tom napsáno tuny příspěvků) ? Na to nepotřebuji telefon, tady to je o létání, ne o telefonování. Pokud si chceš s letadlem "telefonovat", pořiď si Vision, ale vždy tady raději všem oznam, kdy a kde budeš "blbnout" :(
A poslední věc, Phantom není žádný "dron", dron je něco zcela jiného, to jen pro upřesnění.
festr

#252 Příspěvek od festr »

gardenroute - pokud potrebujes pohonit ego, zkus to na nekom jinem prosim omg.
Telefon - to kvuli tomu, ze si nechci kupovat FPV system za spoustu penez, staci mi vyuzit obrazovku na telefonu. A protoze nikde nemuzu najit informaci o tom, jestli je mozny dostat obraz z goprocka na phantomu do androidu bez pouziti externiho FPV, zeptal jsem se na to.

p.s.: co mas proti "dron" jakozto vyraz pro bezpilotni letoun?
gardenroute

#253 Příspěvek od gardenroute »

festr píše:...gardenroute - pokud potrebujes pohonit ego, zkus to na nekom jinem prosim omg.
Telefon - to kvuli tomu, ze si nechci kupovat FPV system za spoustu penez, staci mi vyuzit obrazovku na telefonu. A protoze nikde nemuzu najit informaci o tom, jestli je mozny dostat obraz z goprocka na phantomu do androidu bez pouziti externiho FPV, zeptal jsem se na to. p.s.: co mas proti "dron" jakozto vyraz pro bezpilotni letoun?...
Rozhodně si nepotřebuji honit ego na Tobě, tak myšleno nebylo, bohužel ale takové příspěvky jako Tvé nám to tu dost komplikují. Ale OK, budu si toho nevšímat.
A co že to mám "...proti "dron" jakozto vyraz pro bezpilotni letoun...", tak minimálně to, že bezpilotní letoun (pokud už tak chceš Phantoma nazývat se všemi právními důsledky) není dron. Dron je dost široká kategorie (a která není jen letadlo), a hlavně to je zcela robotizované zařízení, u nás by tomu (možná) odpovídala kategorie zcela samostatně létajících či jezdících strojů dle waypointů či digitální mapy... My obvykle máme modely, která sami ovládáme a pilotujeme, a to žádné drony nejsou :wink:
festr

#254 Příspěvek od festr »

ok, doplnil jsem si znalosti a rikejme tomu RCA :) nicmene, Phantom umi letet i podle waypointu, a tak definice Dronu neni daleko od pravdy. Nicmene, porad bych se chtel dozvedet, jestli muzu prenaset obraz z gopro na phantomu bezdratove do androida bez pouziti externiho FPV.
salamander

#255 Příspěvek od salamander »

Nemôžeš, je tu o tom dosť popísané, pred 1/2 rokom som to skúšal a nefunguje to .

Choď do uzavretého vlákna o P1, tam sa to už dávnejšie riešilo ...
Naposledy upravil(a) salamander dne úte 15.04.2014 16:49, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“