Mobius kamera

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
niky79

Re: Mobius kamera

#196 Příspěvek od niky79 »

Vyhod to, asi nefunguje spravne :) Ja pouzivam toto:

http://www.alza.cz/gembird-usb-230v-bila-d406953.htm

A nabijim tim od tabletu pres mobil az po kindle :)
jio

#197 Příspěvek od jio »

Těch 5V z toho jde. A podle specifikace to má dát 1A. Porty v PC dají méně. Pokud vím tak 0,1A popřípadě 0,5A. Tak nevím kde je problém. Ta nabíječka co uvádíš má papírově na jeden port stejné parametry.
niky79

#198 Příspěvek od niky79 »

Problem je v tom, ze ta tvoje nabijecka evidentně nefunguje spravne. V tom je problem.

To, co ma delat své podle specifikace, je v tomto pripade zcela irelevantni :lol:
jirka_d

#199 Příspěvek od jirka_d »

Jestli to nebude tím, že dává proud větší, než si do sebe kamera pustí. Koupil jsem klukovi Galaxy Vision. Je tam adapter USB na nabíjení baterky z PC. Zkoušeli jsme USB nabíječku z iPhone (dává kolem 1A) , s ním se baterka nenabíjela, na adapteru svitila myslím žlutá ledka. Našel jsem starší USB nabíječku s výstupním proudem 250mA (mělo by to fungovat do 500mA, což je ješte proud z USB na PC) a s ní už adapter pracoval i baterky se dobíjí. Nabíjení těchto malých akumulátorů je dělané zřejmě přes nějaký proudový omezovač, který při vyšším proudu odpojí baterku od nabíjení. I v manuálu této koptery píší, že by se měla baterka po nabití odpojit, to znamená, nemá to elektroniku na automatické odpojení. Proto omezený proud na nabíjení.
jendabek

#200 Příspěvek od jendabek »

Důležité je, aby napětí bylo 5V, pak může mít zdroj třeba 1000A a bude to v pořádku fungovat (poteče jen proud, který kamera vyžaduje k nabíjení).
Chtělo by to rovnou zkusit zdroj jiný, jestli tam bude stejný problém, je možné, že parametry zdroje neodpovídají specifikaci anebo má nějaký jiný problém.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#201 Příspěvek od jamesgsf »

Nebude problém spíš v kabelu?
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
niky79

#202 Příspěvek od niky79 »

jirka_d píše:Jestli to nebude tím, že dává proud větší, než si do sebe kamera pustí. Koupil jsem klukovi Galaxy Vision. Je tam adapter USB na nabíjení baterky z PC. Zkoušeli jsme USB nabíječku z iPhone (dává kolem 1A) , s ním se baterka nenabíjela, na adapteru svitila myslím žlutá ledka. Našel jsem starší USB nabíječku s výstupním proudem 250mA (mělo by to fungovat do 500mA, což je ješte proud z USB na PC) a s ní už adapter pracoval i baterky se dobíjí. Nabíjení těchto malých akumulátorů je dělané zřejmě přes nějaký proudový omezovač, který při vyšším proudu odpojí baterku od nabíjení. I v manuálu této koptery píší, že by se měla baterka po nabití odpojit, to znamená, nemá to elektroniku na automatické odpojení. Proto omezený proud na nabíjení.

To jako vazne? Ty hodnoty proudu, co jsou uvedeny na nabijecce, nejsou hodnoty, ktera nabijecka dava, ale jsou to MAXIMALNI HODNOTY, ktere nabijecka muze dat. Konkretni hodnotu proudu si vzdy ridi zarizeni, resp. baterie sama (ochranna elektronika v ni). Proste, pokud danou nabijeckou nenabije treba onen Kindle, at tu nabijecku (nebo jak tu někdo psal, kabel) vyhodi. Ja nabijeckou, co ma uvedeno 2A, nabijim vsechnu elektroniku.
cosmicman

#203 Příspěvek od cosmicman »

jio píše:Zdravím.

Potřebuji občas nabít Mobius mimo počítač a proto jsem si pořídil toto - Nabíječka BEN Electronic USBEE HOME 1. Když k tomu připojím Mobius, tak mám u tohoto zdroje problém s nabíjením. V manuálu ke kameře je uvedeno "Při nabíjení, se rozsvítí zelená LED dioda, zhasne pokud je baterie plně nabitá.". Tady blikne modrá, pak zelená a pak se trvale rozsvítí žlutá a ta nezhasne a po čase je teplý chladič. Po několika hodinách od připojení se to přitom tváří, že to je nabité. Jen ta žlutá LEDka nezhasla. Automatický záznam je vypnutý a mám zapnuté nabíjení přes USB.

Když kameru připojím k počítači, tak nabíjení funguje jak je uvedeno v manuálu. Zelená svítí dokud není nabito a pak zhasne. Zkoušet znovu na ten zdroj už to nebudu ale zajímalo by mne jste se s tím už taky někdo nesetkal?

Pro úplnost uvedu, že když jsem s tímto zdrojem zkoušel nabíjet Kindle čtečku, tak se po připojení na displayi neobjevila indikace nabíjení a čtečka zůstala v uspaném stavu.

Jestli ti svítí žlutá LED tak je kamera zapnutá, připravená k nahrávání.
Zmáčkni tlačítko POWER abys kameru vypnul, pak by měla svítit zelená LED.
jio

#204 Příspěvek od jio »

Díky za tip.

První krátký test - krátký proto, že jsem kameru měl nabitou a tak jsem udělal jen cca minutový záznam aby se baterka trošku vybila. Po připojení na nabíječku a rozsvícení žluté LEDky jsem kameru vypnul a skutečně se rozsvítila zelená LEDka a nějakou dobu se to nabíjelo. Pak zelená LEDka zhasla.

Takže to vypadá slibně. Více až po delším provozu.
jendabek

#205 Příspěvek od jendabek »

Poškozený objektiv úspěšně vyměněn!
Díky dokonalému do detailu popsanému postupu na oficiálním foru to byla naprosto primitivní záležitost.
Nicméně celková cena 610 Kč je skoro polovina kamery :( ... komunikuju s prodejcem na eBay ohledně proplacení této částky.
Jinak doteď netuším, jak se tahle závada mohla stát, čočka je přesně v polovině rozlomená a praskliny jsou uvnitř , kdyby to ní něco narazilo, tak je zvenku poškrábaná a vypadalo by to úplně jinak. Ani netuším, co by do ní muselo narazit a jakou silou, aby se čočka rozpadla. Takže to vidím spíš na vadu konstrukce od výroby.
Přílohy
IMG_20140401_233649.jpg
IMG_20140401_230755.jpg
IMG_20140401_225814.jpg
IMG_20140330_234343.jpg
kroxigor

#206 Příspěvek od kroxigor »

Tak mi dneska dorazily 2ks JooVuu waterproof case for mobius
Jsem zklamán kvalitou u jednoho je díra v zadním dílu zkrz až dovnitř a druhý má nějaká divná tlačítka.
Do obou teče jak do děravých necek :evil:
Je to spíš tak na déšť nebo postříkání, 20cm pod hladinou a je v tom voda.

Zatím video jen z rozbalení. Video od vody zpracovávám.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=to9Uj8sBbmE[/youtube]
Přílohy
Kdepak nechal tesař díru????
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
skiner

#207 Příspěvek od skiner »

No to je teda blba situacia. Asi niekomu kapanek usiel vrtak. Skus to vyreklamovat.
Tecie aj do toho druheho ? Mas dobre utesnenu prednu maticu ? Kamos tam mal z vonka nejaky zvysok plastu a ten branil dotiahnutiu, tak som ho musel pilnickom zbrusit a potom to uz bolo v poriadku.
jio

#208 Příspěvek od jio »

Není ta díra vzadu připravená pro nějaké poutko? Myslím tím zasunout poutko a zalepit ho a tím díru zaslepit.
skiner

#209 Příspěvek od skiner »

jio píše:Není ta díra vzadu připravená pro nějaké poutko? Myslím tím zasunout poutko a zalepit ho a tím díru zaslepit.

Je tam M3 zavit, ale naco neviem presne...
jio

#210 Příspěvek od jio »

To mě napadá právě na nějaké to závěsné očko. Zašroubovat a zalepit.

Taky jsem se už po tom obalu díval, zatím ale neobjednal.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“