http://www.alza.cz/gembird-usb-230v-bila-d406953.htm
A nabijim tim od tabletu pres mobil az po kindle
jirka_d píše:Jestli to nebude tím, že dává proud větší, než si do sebe kamera pustí. Koupil jsem klukovi Galaxy Vision. Je tam adapter USB na nabíjení baterky z PC. Zkoušeli jsme USB nabíječku z iPhone (dává kolem 1A) , s ním se baterka nenabíjela, na adapteru svitila myslím žlutá ledka. Našel jsem starší USB nabíječku s výstupním proudem 250mA (mělo by to fungovat do 500mA, což je ješte proud z USB na PC) a s ní už adapter pracoval i baterky se dobíjí. Nabíjení těchto malých akumulátorů je dělané zřejmě přes nějaký proudový omezovač, který při vyšším proudu odpojí baterku od nabíjení. I v manuálu této koptery píší, že by se měla baterka po nabití odpojit, to znamená, nemá to elektroniku na automatické odpojení. Proto omezený proud na nabíjení.
jio píše:Zdravím.
Potřebuji občas nabít Mobius mimo počítač a proto jsem si pořídil toto - Nabíječka BEN Electronic USBEE HOME 1. Když k tomu připojím Mobius, tak mám u tohoto zdroje problém s nabíjením. V manuálu ke kameře je uvedeno "Při nabíjení, se rozsvítí zelená LED dioda, zhasne pokud je baterie plně nabitá.". Tady blikne modrá, pak zelená a pak se trvale rozsvítí žlutá a ta nezhasne a po čase je teplý chladič. Po několika hodinách od připojení se to přitom tváří, že to je nabité. Jen ta žlutá LEDka nezhasla. Automatický záznam je vypnutý a mám zapnuté nabíjení přes USB.
Když kameru připojím k počítači, tak nabíjení funguje jak je uvedeno v manuálu. Zelená svítí dokud není nabito a pak zhasne. Zkoušet znovu na ten zdroj už to nebudu ale zajímalo by mne jste se s tím už taky někdo nesetkal?
Pro úplnost uvedu, že když jsem s tímto zdrojem zkoušel nabíjet Kindle čtečku, tak se po připojení na displayi neobjevila indikace nabíjení a čtečka zůstala v uspaném stavu.
jio píše:Není ta díra vzadu připravená pro nějaké poutko? Myslím tím zasunout poutko a zalepit ho a tím díru zaslepit.