F1Q quo vadis?

Modely od vypuštění neřízené. Házedla, gumáky i volné motoráky. Jak soutěžní, tak rekreační
Odpovědět
Zpráva
Autor
albisko
Kontaktovat uživatele:

F1Q quo vadis?

#1 Příspěvek od albisko »

nedá mi nesledovať vývoj aj v iných free kategóriach. z tejto kateg. mám ale zmiešané pocity viď navrh (a neviem ako to hlasovanie dopadlo)

linky na :
návrh pravidiel 2014:
http://freeflight.org/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=2013

a zrejme final znenie
http://freeflight.org/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=2157

ps Adam ,čo ty na túto kategóriu? mal by si k nej blízko :) ak mám dobré zdroje na sk a cz zatiaľ nikto neskúšal f1Q ,čo je asi škoda.Asi to má opodstatnenie v nejasných reguliach
albisko
Kontaktovat uživatele:

Re: F1Q quo vadis?

#2 Příspěvek od albisko »

ešte inspiračné video

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=niPSqCT-EJ8[/youtube]

takto nejako si to ja predstavujem :)
adamescu

#3 Příspěvek od adamescu »

Palo, ja ta nechcem sklamat, ale pokial to nie je mastne, nesmrdi a nehuci to nie je ono ... to uz fakt radsej toho Hivra ;) i ked F1Q je velmi atraktivne
Nikdy som si vlastne elektriku neoblubil, voubec jej nerozumiem a myslim si, ze ma iba dva mody on/off, vyladit motor, palivo, gumu, co2, vlek a pod to je pre mna vyzva a to ma viac bavi ;)
Adam
robotmz_2

#4 Příspěvek od robotmz_2 »

o čo tam ide? vypustíš model so zapnutým motorom bez riadenia a dovidenia ? :lol: :oops:
tks
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od tks »

zm1 píše:o čo tam ide? vypustíš model so zapnutým motorom bez riadenia a dovidenia ? :lol: :oops:

No to je asi princip volných kategorií, ne? Ne vše musí být RC...
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
albisko
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od albisko »

adamescu píše:Palo, ja ta nechcem sklamat, ale pokial to nie je mastne, nesmrdi a nehuci to nie je ono ... to uz fakt radsej toho Hivra ;) i ked F1Q je velmi atraktivne
Nikdy som si vlastne elektriku neoblubil, voubec jej nerozumiem a myslim si, ze ma iba dva mody on/off, vyladit motor, palivo, gumu, co2, vlek a pod to je pre mna vyzva a to ma viac bavi ;)
Adam

škoda
myslel som ,že máš vzťah k vrtuliam :)
rychlo sa točiacim :)
adamescu

#7 Příspěvek od adamescu »

To ANO vztah k nim mam ))) a cim rychlejsie tym lepsie ...
Toto by mi niekto musel vysvetlit, motor, casovac, baterka, vaha, limiter, prud, napetie, regulator, odpor, program, dioda, nabijacka, cyklus ...
...no nieje lahsie naplnit nadrz palivom a letiet 5 sekund ...
i ked mozno nam to unia pomaly zakaze ... lebo budeme ohrozovat ucastnikov ... ako to dopadlo s F1C bude povinny RC deter ? nevie niekto ?
Ahoj
Adam
adamescu

#8 Příspěvek od adamescu »

Tak zas zlozite to asi nebude, su tu dvaja Igor a Tomas co uz dokazali malu elektricku revoluciu ;) /proti gustu ziaden disputat/ hned vedla, vo vedlajsom fore ;) od nich by som si nechal poradit ...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eI_xmryXqtA[/youtube]

ale i tak budeme dvaja ... (((

Adam
Golem

#9 Příspěvek od Golem »

Už jsem nad tím taky uvažoval ale je to stejné jako F1J. Mistu paliva se tam dávaji baterky. Letový projev, seřízení, létání a soutěžení stejné.
Velká škoda, že se začíná zrovna u uhlíku a "složité" elektroniky. Nemají jak vyrůst žáci, junioři a ti starší, kteří by to chtěli zkusit. Pokud by i většina odpadla, zůstalo by pár, kteří by to takto chtěli dělat dál a kategorie by se vyvíjela. Takto ti co dělají motoráky na elektro nepřejdou a nových začne jen velmi velmi málo. Pokud nebude víc soutěžících, konkurence žádná a zbývá jen jezdit na mezinárodní závody.
Jestli někoho baví se hrát s elektronikou, pak je to v pořádku a po létání nemá zapatlané ruce o d ricinu. Přeji mu hodně radosti z práce a létání. Já to zatím z těchto důvodů odložil.
Pavel
Odpovědět

Zpět na „Volný let“