Nápad na založení Spolku_rekreačních_modelářů
Re: Nápad na založení Spolku_rekreačních_modelářů
Neni to spatny napad, jsem pro. Ale jak uz nekdo psal idealne s rocnim poplatkem (napr: 100-200kc). Potom v spolku budou jen lide co maji opravdu zajem.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
- JosefSvejk
Z mého pohledu zbytečná věc. Kdo se chce nechat organizovat, může do toho svazu modelářů. Takto by mohlo vznikat nekonečné množství spolků, protože, když se mi nebude líbit v tom druhém, tak založím třetí a tak pořád dál a dál...
Já teda do žádného spolku vstupovat nebudu, a jestli za to budu jakkoliv šikanován, bude mě to mrzet.
Já teda do žádného spolku vstupovat nebudu, a jestli za to budu jakkoliv šikanován, bude mě to mrzet.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
JosefSvejk píše:Z mého pohledu zbytečná věc. Kdo se chce nechat organizovat, může do toho svazu modelářů.
Ne tak úplně. Jsou lidi, kteří nejsou v žádném oficiálním klubu, takže nemůžou vstoupit do SMČR. Třeba já. Potřebu se organizovat sice nepociťuju, ale až dojde na lámání chleba v legislativě, jak se my neorganizovaní budeme bránit? Těžko. Organizaci se silnou členskou základnou se to bude (doufám) dařit líp.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
už jen elektry, LMS Beckov
- gardenroute
Možná že by nebylo špatné jít podobnou cestou, jako obdobná nová US nezisková komunitní iniciativa Remote Control Flight Leadership Initiative, to by nemusela být marná inspirace.
Dnes již zahrnuje přes 300.000 RC rekreačních nadšenců, létajících na všem možném od nemotorových větroňů, přes válečné makety, a RC vrtulníky a multi-rotory.
Tato iniciativa přesně vycítila expanzi RC letadel, ať už je někdo u nás nazývá jakkoliv, jejichž technologie postupuje mílovými kroky. V tom samozřejmě můžou úřady a vlády vycítit jisté obavy o bezpečnost a soukromí, a např. necitlivě a s nepříliš jasnou a odbornou představou o problematice klást legislativně takovým rekreačním nadšencům různé překážky.
Snaží se komunikovat např. se senátory a jiným veřejně činnými osobami, iniciativa má např. zabránit jednostranným krokům ze strany úřadů proti RC letadlům (to je mě nějak povědomé).
Dnes již zahrnuje přes 300.000 RC rekreačních nadšenců, létajících na všem možném od nemotorových větroňů, přes válečné makety, a RC vrtulníky a multi-rotory.
Tato iniciativa přesně vycítila expanzi RC letadel, ať už je někdo u nás nazývá jakkoliv, jejichž technologie postupuje mílovými kroky. V tom samozřejmě můžou úřady a vlády vycítit jisté obavy o bezpečnost a soukromí, a např. necitlivě a s nepříliš jasnou a odbornou představou o problematice klást legislativně takovým rekreačním nadšencům různé překážky.
Snaží se komunikovat např. se senátory a jiným veřejně činnými osobami, iniciativa má např. zabránit jednostranným krokům ze strany úřadů proti RC letadlům (to je mě nějak povědomé).
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
re..gardenroute
Mně je takový spolek sympatický. Jen to má jeden háček...např pro mne vstup do něj by nic neřešil,protože žance na to,že se zlegalizuje FPV v pravém slova smyslu ,je naprosto nulová.
Nebo myslíš,že je tam i malinkatá šance? Já si to nemyslím.
Mně je takový spolek sympatický. Jen to má jeden háček...např pro mne vstup do něj by nic neřešil,protože žance na to,že se zlegalizuje FPV v pravém slova smyslu ,je naprosto nulová.
- gardenroute
Nechci tady rozjíždět nějaké OT, ale myslím, že by se dalo pracovat na tom, že když je éro na dohled očí pilotova spottera, tak by např. sám pilot mohl letět na plné FPV. Tzn. letadlo stále ve vizuálním dohledu, a pilot nesmí být sám. Většinou se tak děje i nyní, a to si myslím, že by se dalo prosadit, je to rozumné a dobrý začátek...graup15 píše:re..gardenroute Mně je takový spolek sympatický. Jen to má jeden háček...např pro mne vstup do něj by nic neřešil,protože žance na to,že se zlegalizuje FPV v pravém slova smyslu ,je naprosto nulová. Nebo myslíš,že je tam i malinkatá šance? Já si to nemyslím.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Ale to už je i teď...myslím
Ale rozhodně Toma podpořím.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jde o vysílací zařízení, je šance opravdu minimální. Tyhle věci jsou koordinovány mezinárodně a upřímně řečeno nemyslím, že by pár FPV letců znamenalo dostatečný argument pro ITU, aby se pro tyhle účely upravil příděl kmitočtů.graup15 píše:re..gardenroute
OK2WY
Ano-to je mi dávno jasné
:-)
Jen pro zajímavost..znáš technický zpúsob jak by to šlo s použitím košer vybavení?
Já ne.
Upřímně jsem taky přemýšlel jak to technicky zařídit aby to mělo stávající parametry a bylo to akceptovatelné....bohužel nelze.
Jen pro zajímavost..znáš technický zpúsob jak by to šlo s použitím košer vybavení?
Upřímně jsem taky přemýšlel jak to technicky zařídit aby to mělo stávající parametry a bylo to akceptovatelné....bohužel nelze.
-
vojta mansfeld
- Kontaktovat uživatele:
vojta mansfeld píše:Kdyby to bylo nějaké vyjednávání třeba s ÚCL o změně nějakého zákona, jako celého spolku, skupiny, sdružení s těmito členy... (čím víc jmen, tím víc s námi budou jednat a budeme moci třeba částečně tedy i rozhodovat jak co bude) Je tam moje jméno vůbec platné jako nezletilého??? Netuším do jaké míry se k těmto věcem vůbec dnes mám právo nějak vyjadřovat, jestli tam teda vůbec budu mít nějakou váhu nebo jestli si to můžu tak akorát přečíst, nebo jestli to tam za mě má psát maminka?
Jinak bych se připojil
Opakuji svůj dotaz, omlouvám se za spam ale nějak se tam ztratil... Podporovala by ta organizace i hlasy a názory nezletilých?
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
Par lidi tady napsalo - kdyz litam "tak a tak" nemusim nic resit ani podle soucasneho zakona.
Dam teoreticky priklad - SMCR rekne ze resi jen to co jeho nadrizeny organ tj. FAI = co neni FAI (= soutezni) jakoby nebylo. CMMA rekne ze ho zajimaj modely jen urcite kategorie (napr. ze copter pro nej neni model)
Takze jsem sice clenem lokalniho modelarskeho klubu (ale nemusim byt clenem SMCR protoze nesoutezim) , pojistku mam od CMMA ale mam 100% jistotu ze za modelare me kategorie (= nesoutezni a letajici se vsim co me napadne) nikdo nebude kopat.
To jak moc je ten priklad teoreticky ci realny nechavam na rozhodnuti kazdeho modelare individualne. Ale ja osobne jsem presvedceny ze se muze jednoduse stat ze se rekne "pouze FAI kategorie" nebo XXL modely s licenci pilota
a mam vykukano.
Nejvic se me zamlouva jak se zde projevuje jedna vec - pulka lidi ma potrebu vysvetlovat pro je podobny spolek kravina, nikdy do nej nevstoupi, zbytecnost atd.... To me pripomina hospodskou diskusi o tom jaky auto si koupit
No, az dojde ke zmene zakona tak taky budou jen nadavat ale do UCL nenapisou. Zazil jsem to pri DoplnkuX. Nadaval kazdej ale poslat maila uz bylo mooooc prace nebo co
Dam teoreticky priklad - SMCR rekne ze resi jen to co jeho nadrizeny organ tj. FAI = co neni FAI (= soutezni) jakoby nebylo. CMMA rekne ze ho zajimaj modely jen urcite kategorie (napr. ze copter pro nej neni model)
Takze jsem sice clenem lokalniho modelarskeho klubu (ale nemusim byt clenem SMCR protoze nesoutezim) , pojistku mam od CMMA ale mam 100% jistotu ze za modelare me kategorie (= nesoutezni a letajici se vsim co me napadne) nikdo nebude kopat.
To jak moc je ten priklad teoreticky ci realny nechavam na rozhodnuti kazdeho modelare individualne. Ale ja osobne jsem presvedceny ze se muze jednoduse stat ze se rekne "pouze FAI kategorie" nebo XXL modely s licenci pilota
Nejvic se me zamlouva jak se zde projevuje jedna vec - pulka lidi ma potrebu vysvetlovat pro je podobny spolek kravina, nikdy do nej nevstoupi, zbytecnost atd.... To me pripomina hospodskou diskusi o tom jaky auto si koupit
No, az dojde ke zmene zakona tak taky budou jen nadavat ale do UCL nenapisou. Zazil jsem to pri DoplnkuX. Nadaval kazdej ale poslat maila uz bylo mooooc prace nebo co
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- JosefSvejk
Amper píše:Nejvic se me zamlouva jak se zde projevuje jedna vec - pulka lidi ma potrebu vysvetlovat pro je podobny spolek kravina, nikdy do nej nevstoupi, zbytecnost atd.... To me pripomina hospodskou diskusi o tom jaky auto si koupit
Tomu se říká diskuze, víš?
To je jako bys napsal: Pojďte diskutovat o tom, jestli založit spolek či ne. Ale diskutovat můžou jen ti, kteří jsou pro. A z diskuze vyplyne, že všichni jsou pro...
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Asek píše:JosefSvejk Z mého pohledu zbytečná věc. Kdo se chce nechat organizovat, může do toho svazu modelářů.
Ne tak úplně. Jsou lidi, kteří nejsou v žádném oficiálním klubu, takže nemůžou vstoupit do SMČR. Třeba já. Potřebu se organizovat sice nepociťuju, ale až dojde na lámání chleba v legislativě, jak se my neorganizovaní budeme bránit? Těžko. Organizaci se silnou členskou základnou se to bude (doufám) dařit líp.
Odpověď ve stejném duchu jsem začal psát, ale naštěstí jsem si všiml, že už je lépe formulována od tebe. Mám za to, že toto by mělo být hlavním motem tohoto spolku. Dát hlas i neorganizovaným.
- Teodor
- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím, že to není špatný nápad. Jak už zde někdo psal, tak je to alternativa ke členství v SMČR. otázkou zůstává jak by to bylo vyřešeno se soutěžemi. Trošku odbočím, nejsou na tomto principu založeny SAM kluby?
zm1 píše:.... a ten zákon je nastavený tak, že ho porušuje každý jeden modelár, ktorý lieta viac ako 150m, nemá uzavretú poistku a lieta mimo vyhradených priestorov.
A to můžeme být rádi, že běžný poslanec nebo dokonce europoslanec "bojovník za dobro a bezpečí všech" netuší, že RC letadla mohou létat rychlostí několika set kilometrů v hodině na vzdálenosti přes kilometr a k tomu třeba ještě obsahovat několik litrů velmi nebezpečného paliva. Až jim tohle dojde, to teprve bude "sranda"