Nápad na založení Spolku_rekreačních_modelářů

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět

Členství ve Spolku rekreačních modelářů

zvažoval bych členství
55
48%
určitě bych se stal členem
29
25%
byl bych ochoten i něco pro spolek udělat
30
26%

Celkem hlasů: 114

Zpráva
Autor
kocour
Kontaktovat uživatele:

Re: Nápad na založení Spolku_rekreačních_modelářů

#76 Příspěvek od kocour »

Teodor píše:Já si myslím, že to není špatný nápad. Jak už zde někdo psal, tak je to alternativa ke členství v SMČR. otázkou zůstává jak by to bylo vyřešeno se soutěžemi. Trošku odbočím, nejsou na tomto principu založeny SAM kluby?
Ono s těmi soutěžemi SAM je to trochu jinak. Kluby SAM postihují činnost, která nepatří do oficiálních kategorií FAI a při striktním uplatnění pojistky uzavřené SMČR by se tato na SAM akce nevztahovala. Ale, myslím, jisté na 100% to není. Zvlášť pokud by nebyli členy SMČR. Skutečnost vypadá asi takhle: Soutěž pořádá klub, který je členem SMČR. Startující jsou (o těch našich to vím) členy SMČR i klubu. Pokud jde o pojištění, mají uzavřenu pojistku ČMMA. Ale zatím u nás k pojistné události nedošlo.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
Teodor
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od Teodor »

kocour píše: Ono s těmi soutěžemi SAM je to trochu jinak. Kluby SAM postihují činnost, která nepatří do oficiálních kategorií FAI a při striktním uplatnění pojistky uzavřené SMČR by se tato na SAM akce nevztahovala. Ale, myslím, jisté na 100% to není. Zvlášť pokud by nebyli členy SMČR. Skutečnost vypadá asi takhle: Soutěž pořádá klub, který je členem SMČR. Startující jsou (o těch našich to vím) členy SMČR i klubu. Pokud jde o pojištění, mají uzavřenu pojistku ČMMA. Ale zatím u nás k pojistné události nedošlo.

Tak toto jsem netušil, žil jsem v domnění, že jsou samostatnou skupinou modelářů, která je tak nějak celosvětová :)
kocour
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od kocour »

Asi to nepíšu správně, ale SAM je sdružení sice celosvětové, ale jeho činnost se nedotýká žádné oficiální kartegorie FAI. A o tom, že by kluby SAM měly nějaké vlastní odlišné pojištění, nevím. Takže si lze nejspíš vybrat - buď pojištění SMČR s mnoho kličkami (v podstatě se jedná o pojištění soutěžní a tréninkové činnosti na předem stanovených místech), nebo pojištění ČMMA, které je rozděleno podle váhy a toho, zda se vztahuje jen na ČR, nebo na celou Evropu. Aspoň já tak tomu rozumím, když mi to někdo přesvědčivě vyrátí, budu rád.
Naposledy upravil(a) kocour dne ned 20.04.2014 23:14, celkem upraveno 1 x.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od H1N1 »

Chapeme to stejne kocourku :-)
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Teodor
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od Teodor »

H1N1 píše:Chapeme to stejne kocourku :-)

:D
Jo, konečně vím o co go :)
MaPaCZE

#81 Příspěvek od MaPaCZE »

jyrry píše:... člen SRM ...

Co to je to SRM? Svaz rozzlobené mládeže? :mrgreen:
jio

#82 Příspěvek od jio »

MaPaCZE: No, můj 83letý otec sebe také definuje jako dorostence, tak proč ne?
pepin

#83 Příspěvek od pepin »

podle mého dobrý nápad a rozhodně lepší dát svým členstvím možnost k nějakému vyjednávání, než jen nadávat na foru jak po té naší modelařině někdo šlape.

Jediné, v čem vidím problém--pokud se ted k členství přihlásím, jak se někdo dozví, že třeba za 100 let už ale s modelem asi nejspíš nelétám :oops: asi bude potřeba to členství potvrzovat pro každou sezonu, napadá mě jestli by to nešlo třeba nějak potvrzovat při platbě třeba i v rámci mecenáš RC mánie.

Osobně jsem členem SMČR a za sebe mohu říct, že nemít možnost si ten poplatek a známku vyřídit přez kolegu, tak by to pro mě byla vcelku pakárna být členem a to zvlášt, pokud bych byl nucený vedle známky platit ještě poplatek danému modelářskému klubu, kde jsem pouze členem, ale jinak si létám sám.Takže já to zase tak s tím tvrzením, že kdo chce, tak členem modelářského spolku už je nevidím až tak černě.

No v každém případě když už se našel někdo další, kdo za nás chce něco vybojovat a jen potřebuje ty naše hlasy, podobnou aktivitu nepodpoří jenom trouba.
MaPaCZE

#84 Příspěvek od MaPaCZE »

TomasC píše:Jedna z možností, jak registrovat (mimochodem díky za nápad do SZ) je zavést bankovní účet a registrační údaje poslat ve zprávě pro příjemce.

Tomáši, tak jsem přemýšlel o možném systému i s ohledem na různé nesmyslné zákony upravující "ochranu osobních údajů" atd. a vymyslel jsem asi funkční metodu, postavenou na relativně směšném členském příspěvku 1CZK za osoboměsíc.
Kdo by se chtěl stát členem spolku (pouze fyzické osoby, žádné kluby bych do tohohle spolku netahal), tak by tady na RCmanii vyplnil nějakou další zabezpečenou sekci, ke které by měl přístup skutečně jen ten nezbytně omezený okruh osob. Tam by každý uvedl vše, co je potřeba - jméno, příjmení, trvalý pobyt, datum narození, rodné číslo, ... a daná sekce by mu vygenerovala jeho spolkové ID (prostě nějaké max. desetimístné číslo). Tím by se ale ještě zájemce nestal členem. Ke členství ve spolku by bylo potřeba uhradit onen směšný členský poplatek a to nejlépe na transparentní účet. K platbě by se připojila zpráva pro příjemce ve tvaru "jmeno prijmeni" (ano bez diakritiky, protože většina bank není schopná diakritiku v těchto zprávách přenášet) a variabilní symbol by bylo to spolkové ID.
Platba členského příspěvku by byla vždy na kalendářní rok, případně jen na jeho zbytek. Uhradit by jí bylo možné jen v období kalendářního měsíce před počátkem členství a v prvním měsíci členství. Roční platbu příspěvku v částce 12 CZK by tak bylo možné provést jen v prosinci předcházejícího roku nebo lednu roku, za který se členský příspěvek hradí.
Kdyby se chtěl někdo stát členem řekněme od června, tak by členský příspěvek za červen až prosinec ve výši 7 CZK mohl uhradit buď už v květnu, případně ještě v červnu.
Transparentní účet by tedy byl tím veřejně dostupným místem, kde by se dal objektivně zjistit reálný počet členů spolku. Zároveň by členové spolku viděli, na jaké účely se vybrané příspěvky skutečně používají. A pokud by bylo potřeba před státem rozkrýt detailně členskou základnu, tak ke každé platbě podle VS by šlo dodat konkrétní osobní údaje každého člena spolku.
MaPaCZE

#86 Příspěvek od MaPaCZE »

Myslím, že mixuješ dvě různé věci. Jedna je provoz tohohle serveru a úplně jiná, zatím existující jen jako nápad, je sdružení za účelem vytvoření vyjednávací síly proti úřednické aroganci a na podporu lobbyingu v Parlamentu.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od TomasC »

Ano , to jsou zcela rozdílné věci.

Možná to ukazuje i na fakt, který je zde i v několika příspěvcích cítit. propojení takového spolku s RCMANII.
To ROZHODNĚ není definitivní. Jen to prostě berte tak, že je zájem si práci co nejvíce usnadnit a využít fungujících věcí.

Pokud se takové věci podaří zjednodušit, tak prostě systém nebude nic stát nebo se to bude dělat jednoduše a ušetřený čas půjde investovat lépe.

Zatím bych to raději směřoval k tomu, že se nebude platit nic. Myslím, že z "dobrovolných darů" by šlo vyžít. Bral bych to to tak, že kdo má vyplněné "spolkové údaje" je ve spolku. Jednou za rok obnovit členství kliknutím.

Nicméně, pokud by bylo nutné prokazovat počty členů přes banku, tak to je Pavle vymyšleno skvěle. Transparentní účet není problém, jsou banky, které takové účty vedou pro sdružení zdarma.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od TomasC »

vojta mansfeld píše:Podporovala by ta organizace i hlasy a názory nezletilých?

ZA mě to vnímám tak, že MODELÁŘ jako modelář. Takže ANO, platný hlas jako každý jiný.

V otázce pohledu ÚCL, MD , atd.. bych to viděl dokonce ještě lépe. Počet nezletilých a jejich zastupování jako mládeže, která díky modelaření nebude brát drogy by mohl být velmi pádný.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od TomasC »

Teodor píše:Já si myslím, že to není špatný nápad. Jak už zde někdo psal, tak je to alternativa ke členství v SMČR. otázkou zůstává jak by to bylo vyřešeno se soutěžemi. Trošku odbočím, nejsou na tomto principu založeny SAM kluby?

Rozhodně, pokud budeš ctít jít na soutěže pořádané pod hlavičkou SMČR, tak budeš muset být členem SMČR.
Teodor
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Teodor »

TomasC píše:
Rozhodně, pokud budeš ctít jít na soutěže pořádané pod hlavičkou SMČR, tak budeš muset být členem SMČR.

Jo, to je mi jasné, že na soutěže pořádané SMČR bych musel být jejich členem.
Ale tohle není špatný nápad, ten spolek. Rozhodně je to další váha slova modelářů vůči vládnoucí garnituře.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“