EasyStar II

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jiri

Re: EasyStar II

#286 Příspěvek od Jiri »

JardaRůžička píše:2) Trochu bych brzdil to nadšení pro pancéřování barvou. To éro ztěžkne víc než by se zdálo.

Neviděl bych to tak pesimisticky, máme ES kompletně nastříkaný nějakým sprejem a změna váhy byla minimální. Je třeba barva co dobře kryje a relativně tenká vrstva, jinak by to mělo snahu praskat, nárůst nějakých 30g na celý drak naprosto neřeším, větší význam má mnohem lepší čitelnost a viditelnost.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
petr1990
Kontaktovat uživatele:

#287 Příspěvek od petr1990 »

Pánové potřeboval bych radu při stavbě. Přemýšlím kam umístit regl, nechci ho nastavovat a jediné místo kde mi vychází (sice tak tak) je v přepážce pod motorem. Přístup vzduchu tam je, ale nevím zda to nebude vadit motoru.
Myslíte že to bude problém?

Edit: Tak nebude, nevšiml jsem si, že takto ho má Easystar přímo v návodu ;-)
Přílohy
obrazek.JPG
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#288 Příspěvek od Bartn »

Pro "petr1990"
Kabely uprav tak, aby nemohlo dojít k jejich prodření rotující částí motoru. Pokud by se to stalo, tak v lepším případě přestane běžet motor. A to je opravdu ten lepší případ.
staleusmiaty

#289 Příspěvek od staleusmiaty »

Ja som dal regu dole do trupu, do toho priestoru by sa mi nezmestil, vid priloha.

petr1990 píše:Pánové potřeboval bych radu při stavbě. Přemýšlím kam umístit regl, nechci ho nastavovat a jediné místo kde mi vychází (sice tak tak) je v přepážce pod motorem. Přístup vzduchu tam je, ale nevím zda to nebude vadit motoru.
Myslíte že to bude problém?

Edit: Tak nebude, nevšiml jsem si, že takto ho má Easystar přímo v návodu ;-)
Přílohy
20140421_141317.jpg
20140421_141400.jpg
petr1990
Kontaktovat uživatele:

#290 Příspěvek od petr1990 »

Diky panove, vyslo mi to paradne.. Jen se chci zeptat, vychylky jste nastavovali dle doporuceni, viz navod?? Chystam se na zalet..
lessph

Easystar II - komponenty

#291 Příspěvek od lessph »

Ahoj,

jsem úplný začátečník a chtěl bych si zkusit zalétat RC - po celovíkendovém studování jsem se rozhodl pro model EASYSTAR II (basic kit) + DX6i - odkazy níže:

EasyStar 2
http://www.modelarina.cz/rc-letadlo-easystar-ii-kit-stavebnice-p-2380.html

RC souprava DX6i
http://www.modelarina.cz/rc-souprava-spektrum-dx6i-dsmx-prijimac-ar6210-2x-ar400-p-22521.html

Otázky:
1) Můžete mi doporučit všechny komponenty, které budu potřebovat pro kompletní dostavbu modelu - tzn. motor, vrtule, serva, baterie, nabíječky ad., dal jsem si rozpočet 10.000,- CZK (vč. modelu, RC soupravy a dopravy), který nechci přesáhnout. Chtěl bych nějaké spolehlivé, ověřené komponenty, které jednoduše sednou do modelu. Upřímně nejsem moc zručný, takže bych chtěl opravdu plug&play řešení, pokud to tedy lze. Komponenty mohu objednat ze zahraničí - paypal mám..
2) Doma nemám žádné nástroje, oboustranné pásky, lepidla, aktivátory na modelařinu - co doporučujete v základu nakoupit.
3) DX6i - doporučili byste tuto sadu začátečníkovi? Popř. je využitelná do budoucna?
4) Pokud by mě náhodou RC nechytlo - je možné DX6i prodat? Myslím tím, jestli je o tuto RC soupravu na bazarovém trhu zájem?
5) Opravdu nerad bych, aby se tahle diskuze zvrhla v nějaké přetahování mezi jednotlivými uživateli - tak jak to na foréch bývá, proto bych uvítal stručnost a linky na komponenty pro kompletní dokončení ES II. Pokud se zde budete přetahovat, tak nikomu nepomůžete a hlavně odradíte mě i další potencionální zájemce o RC lítání.

Pokud by se zde našel modelář z Vysočiny, který by mi eventuálně ES II + komponenty dal dohromady, poradil ze začátky atd. - moc bych to uvítal.

Díky a hezkou neděli..
Naposledy upravil(a) lessph dne ned 06.07.2014 20:03, celkem upraveno 1 x.
Majklik

Re: Easystar II - komponenty

#292 Příspěvek od Majklik »

Dost dobrý povídání je na http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/multiplex-easy-star-ii a mě jako naprostýmu začátečníkovi tam dost věcí a rad pomohlo.
Vlasta2

#293 Příspěvek od Vlasta2 »

jestli si to chceš hlavně vyzkoušet a nevíš zda tě to chytne nebo ne, tak si kup něco takového - http://www.modelarina.cz/rc-letadlo-bet ... -1231.html
to je jen příklad..... nemusíš řešit příslušenství, vybavení atd. prostě to jen dáš podle návodu dohromady a jdeš lítat. Budeš hluboce pod svým rozpočtem a když tě to chytne, tak ušetřené peníze použiješ už pro lepší model, popř. vybavení.

p.s.
na první let by to stejně chtělo se s někým domluvit v okolí, aby ti na místě poradil, co a jak s řízením.....není nutné hned to rozmlátit :D
lessph

#294 Příspěvek od lessph »

@Vlasta - To je dilema...taky jsem o tom premyslel - koupit si nejaky RTF set, ale myslim si ze me to chytne, pac letadla mam rad a uz roky narazove litam MSFSX, takze si chci rozsirit moznosti RC litanim.

Kdybych sel do toho RTFka Bety, tak si prave myslim, ze bych splachl 3,5K, protoze me to chytne a budu chtit neco lepsiho - podle me ty levne RTFka jsou pak neprodejne...

@Majklik - to jsem cetl, ale je to outdated a nejsou tam komponenty..ale diky
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#295 Příspěvek od Bartn »

Pokud jsi se rozhodl pro Easy Star II dej si do vyhledávače toto zboží. Pak budeš mít na výběr kde koupíš. Já bych Ti radil koupit ARF, t. j. s osazením. V nabídce najdeš co je ve vybavení. Není tam Rx a Tx a aku. Cena tohoto kompletu je cca 3600 - 3800 Kč. Samozřejmě najdeš i RTF kde je to komplet za cca 5800 Kč. Zpravidla nejsou součástí serva pro křidélka.
Vlasta2

#296 Příspěvek od Vlasta2 »

lessph píše:@Vlasta - To je dilema...taky jsem o tom premyslel - koupit si nejaky RTF set, ale myslim si ze me to chytne ......

tak si kup něco, jen s motorem a servy a vysílač/přijímač si kup dle uvážení (do budoucna to chce pro letadla min 6 kanálů) . Ale začínat laborací s motorem, servy a dalším vybavením sice jde, ale není to zas taková sranda, jak se na na první pohled zdá. Stačí, když na koupené stavebnici vychytáš různé nedostatky, které to může mít a osadíš osvědčenou sestavou. Vyměnit, po jistých zkušenostech, motor, regulátor nebo něco jiného jde vždy. Pochopitelně, že jde staré komponenty použít i v nějakém jiném letadle, ale to už je s prominutím "modelařina" a k té se dobabráš až po nějaké době a pak většinou nějaké finanční limity již ztrácejí smysl, mimo jiné :D
Jaryn87

#297 Příspěvek od Jaryn87 »

Co ti pomůže jako na začátek je tady to video https://www.youtube.com/watch?v=fZMQcgmEBwc
Jo to od Rimra. Určitě na jeho kanále na yuotube najdeš více vide:-)
EasyStar (osazení Emax), vysílač: Lite4
facan
Kontaktovat uživatele:

#298 Příspěvek od facan »

Podívej se na tohle video,myslím že by Ti to mohlo pomoci.Pod videem jsou přímé odkazy na komponenty.www.youtube.com/watch?v=fZMQcgmEBwc
Jaryn87

#299 Příspěvek od Jaryn87 »

Jo jinak EasyStar je dobrá volba, dokonce jsem si ho i sám zalítl :-) stavba podle obrázku úplně jednoduchá, vše sedí (multiplex to má prej u všech modelu), ve vzduchu drží i bez motoru :-)
EasyStar (osazení Emax), vysílač: Lite4
danidani
Kontaktovat uživatele:

#300 Příspěvek od danidani »

Nenech se zviklat různými Betami a RTF sadami, ES II kit je dobrá volba. Určitě není těžké to osadit ani sestavit. Na zalétnutí je dobré mít někoho s sebou, ať to hned nerozstřelíš. A ten RiMrův návod není zas tak neaktuální.

Seznam komponent, co jsem použil já:

Motor: Turnigy L2210A-1650 Brushless Motor (180w)
ESC: TURNIGY Plush 25amp Speed Controller
Serva (výškovka, směrovka, křidélka - tedy celkem 4 ks): HXT900 9g / 1.6kg / .12sec Micro Servo

Vrtule je v setu.

Kromě toho budeš potřebovat:

Baterii: ZIPPY Flightmax 2200mAh 3S1P 20C
Konektor k baterii (+ někoho, kdo ti to připájí k regulátoru): Male XT60 connectors (5pcs/bag) GENUINE
Kabel na nabíjení: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=31460
Nabíječku: třeba http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=46814
Zdroj k nabíječce: levné řešení je zůstatek po nějakém nefunkční notebooku
Lepidlo: třeba http://www.jino.cz/jino-vterinak-stredni-20g-4229.html
Případně aktivátor: třeba http://www.jino.cz/aktivator-150ml-rcm-spray-2203.html

Snad jsem na nic nezapomněl.

Přeji hodně zdaru.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“