DJI NAZA pokračování
Re: DJI NAZA pokračování
v Manualu se ti nevyváženost hodně projeví právě naklápěním na težší stranu.. a atti a gps atti by to mělo letět i lehce nevyvážené (i víc nevyvážené ale to nedoporučuji
) pak samosebou kalibrace reglu, spravne nastaveni zisků, kalibrace IMU, spravně nastavené težiště, zkalibrovaný ovladač a taneček před startem..
- gardenroute
NAZA by to mela ukočírovat i dost nevyvazene (ale za cenu horsi ovladatelnosti a kratsiho letoveho casu), zejména v ATTi ci GPS ATTi letovem rezimu, a dobře udelano vse, co vyjmenoval Ananas. IMU kalibraci udelej tu pokročilou, ta zkracena nekdy nestaci.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
pani velke diky za ochotu. Furt riesim jednu a tu istu vec kamos ma Phantoma a to on ked pusti packy stoji to ako pribite. Postavil som DJI450 s Multiwii 2.3 lieta to clekom stabilne ale nedrzi to na mieste stale to niekam driftuje do stran. Dobre kupil som Nazu 2 k tomu ten odfoteny ram. Neuvedomil som si ze ta naza by asi mala byt v tazisku ja ju mam vpredu tak ako je naznacene na fotke. Reglery su skalibrovane cez vysielacku vsetky pripojene k vystupu plynu , dal som plyn naplno zapipali stiahol som na nulu zahrali. Ked sa roztacaju vyzera ze je to OK ze vsetky maju rovnake otacky. IMU je skalibrovane aj v advance mode. Kompas skalibrovany Naza zablika ze ma lock satelity. Skusil som s tym teraz polietat v manuale to taha ta bateria dozadu ale v Atti to normalne vzlietlo. Dal som GPSatti a driftuje to presne ako ta koptera s Multiwii uz som z toho magor. Jedine co ma este napada vysielacka Turnigy 9XR nejako presne nedrzi stredovu polohu Elevator lieta mi to medzi 0-30 ked to pozeram v asistentovi. Moze to sposobovat ze nedrzi polohu v GPS ?? Ale mame tu traja tie Turnigya vsetkym to tak poletuje okolo stredu, vyslielacka je sklaibrovana uz X krat to nepomohlo. Som z toho uz uplna trubka. CO sa tyka toho taziska tak mi to tak vychadza za hranou baterky je vyvazena ? Zisky su na default. Mam to prerobit aby bola Naza v strede ??
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
- gardenroute
GPS ATTi režim ti drží polohu letadla, kterou nastavíš pomocí Tx, pokud ti kniply nějak poletují a nedrží polohu (!), tak se samozřejmě i letadlo snaží polohu měnit dle změn ovládání, měl by jsi to opravdu pořádně zkalibrovat. Driftování v režimu GPS ATTi může také ukazovat na nedostatečný počet zalockovaných satelitů.cucpo píše:...vysielacka Turnigy 9XR nejako presne nedrzi stredovu polohu Elevator lieta mi to medzi 0-30 ked to pozeram v asistentovi. Moze to sposobovat ze nedrzi polohu v GPS ??...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
cucpo píše:Dal som GPSatti a driftuje to presne ako ta koptera s Multiwii uz som z toho magor. ... CO sa tyka toho taziska tak mi to tak vychadza za hranou baterky je vyvazena ? Zisky su na default. Mam to prerobit aby bola Naza v strede ??
Co přesně znamená, že to v atti+gps driftuje? Můžeš to natočit a hodit na youtube, abychom to viděli?
Co se týče vyvážení, že Naza není přesně v těžišti, to je mnohem menší problém než že těžiště je hodně vzadu. V krajním případě by se mohlo stát, že zadní regulátory jsou hodně otevřené a je málo prostoru pro manévry.
Ještě mě napadá, jestli máš Nazu namontovanou na tom rámu rovně. Pokud by se třeba stalo, že ji máš mírně nakloněnou dopředu, pak by po srovnání měl stroj tendenci utíkat dozadu. GPS by to měl kompenzovat, ale systém bude nestabilní.
Pani diky diky za ochotu :
Co sa tyka tej vysielacky vymenil som knipel za novy ale neviem ako to mate vy kedze som v tomto novacik je to moje prve radio ale proste ked packujem kniplom Aileron tak to nekonci na nuke presne raz je tam 5 raz 10 z druhej strany -5 vysielacka skalibrovana x krat snazil som sa dostavit subtrimami ale nepomaha akurat netusim ci na inych vysielackach to skonci vzdy na nule alebo je mozna nejaka tolerancia.
To driftovanie natocim to urcite pomoze urcite budete vediet co to je za prejav
Ako je potom riesena povedzme TBS ohladom taziska ta ma tiez bateriu uplne vzadu, dovazuje to gimbal vpredu ??
Naza je nalepena na spodnom plate je urcite v strede a rovno to som vymeriaval sublerou na presno
Co sa tyka tej vysielacky vymenil som knipel za novy ale neviem ako to mate vy kedze som v tomto novacik je to moje prve radio ale proste ked packujem kniplom Aileron tak to nekonci na nuke presne raz je tam 5 raz 10 z druhej strany -5 vysielacka skalibrovana x krat snazil som sa dostavit subtrimami ale nepomaha akurat netusim ci na inych vysielackach to skonci vzdy na nule alebo je mozna nejaka tolerancia.
To driftovanie natocim to urcite pomoze urcite budete vediet co to je za prejav
Ako je potom riesena povedzme TBS ohladom taziska ta ma tiez bateriu uplne vzadu, dovazuje to gimbal vpredu ??
Naza je nalepena na spodnom plate je urcite v strede a rovno to som vymeriaval sublerou na presno
dt: konektory nemam rad, su podla mna zdrojom problemov, preto mam napajania reglov napevno spajkovane a tiez aj motory. Spoje su ok, dal som si zvlast zalezat, vlastne spajkovanie aj robim denne v robote... Kalibracia tych reglov (plynov) to je to co ma napada. Navody mam po nemecky, som anglinar a tak som si ich odlozil ze si ich prelozim, uprimne - hanbim sa, ale zabudol som na to. 
Modelár, ktorý lieta bez nehody, lieta pod svoje možnosti... :-D
Pls pani nemate niekdo cesky navod na Nazu ???
Jj mohl by ho někdo naskenovat 
cucpo píše:Pls pani nemate niekdo cesky navod na Nazu ???
Samozřejmě že máme, alespoň my, kteří jsme ji koupili od korektního prodejce.
dt píše:Samozřejmě že máme, alespoň my, kteří jsme ji koupili od korektního prodejce.
ja som kupil na SK na elektromodely.com ale manual som nedostal
cucpo píše:ja som kupil na SK na elektromodely.com ale manual som nedostal
Tak si ho vyžádej. Předpokládám že na Slovensku máte taky něco jako zákon na ochranu spotřebitele.
Je to docela dlouhé, navíc oboustranně a sešité, takže se mi to vážně nechce skenovat celé, ale pokud máš zájem o nějakou konkrétní pasáž (jednu-dvě strany), jsem ochotný to naskenovat. Nebo se ptej konkrétně, čemu nerozumíš.
Aj ja som kupoval na elektromodely.com a tiež som manuál nedostal.
Takže už sme dvaja. Tiež by sa mi zišiel.
Registroval jsem posledni dobou dlouhou inicializaci Nazy V2 a načtení home position .... v porovnání s tím když byla nová a to na stejnem místě startu, poprosil jsem Dji.cz o dotaz na Dji jestli se dá odmagnetovat compas stejne jako u Phantoma P1 ...dnes prisla odpoved z Dji že lze pouzit tuto proceduru také u V2
Kdyz jsem teda pripojil Ipad měla IMU jednotka hodnotu kolem 1900 az 2000, foto jsem omylem smazal ale uz jsem vedel ze zkusenostma s prvni radou Phantoma ze je tato hodnota vysoka.Po pouziti magnetu ze stridaveho motoru jsem se po prvnim odmagnetovanim dostal na hodnotu kolem 1500, dalším na 1326 a poslednim na 1259. Uz pri hodnote kolem 1500 bylo načítání a inicializace tak jak jsem byl zvyklej u nove Nazy.
Letu zdar
Odmagnetovani se da delat online a hned koukat na pripojene Pc nebo telefon pres Bluethoot v založce Tools
Kdyz jsem teda pripojil Ipad měla IMU jednotka hodnotu kolem 1900 az 2000, foto jsem omylem smazal ale uz jsem vedel ze zkusenostma s prvni radou Phantoma ze je tato hodnota vysoka.Po pouziti magnetu ze stridaveho motoru jsem se po prvnim odmagnetovanim dostal na hodnotu kolem 1500, dalším na 1326 a poslednim na 1259. Uz pri hodnote kolem 1500 bylo načítání a inicializace tak jak jsem byl zvyklej u nove Nazy.
Letu zdar
Odmagnetovani se da delat online a hned koukat na pripojene Pc nebo telefon pres Bluethoot v založce Tools
dt - diky myslel som ze ho niekto ma v elektronike chcem som si ho len precitat cosi anglicky rozumiem cosi doprekladam cez google to si nerob starosti zo skenovanim. Na problemy a nejasnosti sa vypytujem jak divy nastastie je vas este dost co mate trpezlivost poradit 
heli - pls ako sa to odmagnetuje ?
heli - pls ako sa to odmagnetuje ?