Beta 1400 - další souhrn a další diskuze
Re: Beta 1400 - další souhrn a další diskuze
Beta je letadlo, kde na milimetru nezalezi. Mel jsem verzi 1. Kdysi. Motor drzel na sendvici z preklizky.
Já si s Betou lítám a učím manželku,syny a vnučku, je to takové pohodové ničení pylystyrénu
Je to nezmar, těch ran a záseků
Ale jak řešíte ulomené zámky křídel po ne až tak něžném přistání, a že jich je
Snad ne nákupem nových křídel
To je realita kterou tu asi zatím nikdo neřešil
Já si s Betou lítám a učím manželku,syny a vnučku, je to takové pohodové ničení pylystyrénu
Je to nezmar, těch ran a záseků
Ale jak řešíte ulomené zámky křídel po ne až tak něžném přistání, a že jich je
CopterX CX450 Black Angel,
DX8,GAMA,Radian,Nano CP X,
z.zemanek píše:...Ale jak řešíte ulomené zámky křídel po ne až tak něžném přistání, a že jich je
mám Bixler 1.1 - zlepil som rozlámané kúsky sekunďákom vhodným na EPO, pridal som 6 párov neodymových magnetov a prednú dlhú skrutku som vrátil, zadnú nie.
kusy polistirenu, ktore mali sluzit ako zamky som nahradil palickami z nanukov. Na jednom konci palicky som navrtal dierku pre skrutku, druhy koniec som vsunul a vlepil do krydla. S originalnymi srobami mi kridla nedrzali pevne na mieste. Sice drzali na bete, ale mali znacnu volu. Nahradil som ich skrutkou do drema. Kridla drzia ako prilepene, no stale su rozoberatelne...
jo a mam V3
jo a mam V3
[quote="xpertvis"]kusy polistirenu, ktore mali sluzit ako zamky som nahradil palickami z nanukov. Na jednom konci palicky som navrtal dierku pre skrutku, druhy koniec som vsunul a vlepil do krydla. S originalnymi srobami mi kridla nedrzali pevne na mieste.
Ahoj, nemáš foto?
Ahoj, nemáš foto?
xpertvis píše:kusy polistirenu, ktore mali sluzit ako zamky som nahradil palickami z nanukov. Na jednom konci palicky som navrtal dierku pre skrutku, druhy koniec som vsunul a vlepil do krydla. S originalnymi srobami mi kridla nedrzali pevne na mieste. Sice drzali na bete, ale mali znacnu volu. Nahradil som ich skrutkou do drema. Kridla drzia ako prilepene, no stale su rozoberatelne...
jo a mam V3
Zítra koupím čtyři nanuky, jak jednoduché
Dík
zdravim vas! neviem ci som sam alebo ma ten problem aj niekto iny, no mam na betke nejako malo miesta v kabine... pouzivam ju na fpv a kabinku mam uplne natrieskanu a tym padom sa ani tak dobre nevetra ako by sa mala... neviete nejako poradit? usporiadat kable uz nemam ako, su natlacene na jednej strane a baterka na druhej... dokonca som spravil aj novu kabinku kam som poumiestnoval kameru, fpv vysielac a osd s gps, no aj tak je tam malo miesta... 
Nakonec zvítězily magnety. Nalepil jsem je tak,aby se rozpojovaly na střih a po tvrdším přistání křídla krásně povolila. Po malém šťouchnutí zase přiskočí na své místo.Trochu jsem je vyosil aby táhly stále. Průlet skze vzrostlou břízu však byl moc a odnesla to i vrtule a uchycení motorku. Vše obědnáno.
Ale jeden dotaz: použil jsem magnety od nejmenovaného kamaráda co dělá v lisovně na díly pro automobilky, nyní je však již v důchodu. jsou to magnety co drží madla schránek a přihrádky v autech,mimořádně silné na své rozměry. Dají se někde sehnat oficiálně? Nasyslil jsem si totiž jan šest kusů a zbytek neprozřetelně rozdal v domění že důchody stejně zruší a přísun se nezastaví. Zastavil!!!
Dík
Ale jeden dotaz: použil jsem magnety od nejmenovaného kamaráda co dělá v lisovně na díly pro automobilky, nyní je však již v důchodu. jsou to magnety co drží madla schránek a přihrádky v autech,mimořádně silné na své rozměry. Dají se někde sehnat oficiálně? Nasyslil jsem si totiž jan šest kusů a zbytek neprozřetelně rozdal v domění že důchody stejně zruší a přísun se nezastaví. Zastavil!!!
Dík
hľadaj "neodymové" magnety, napr. rc-foto alebo ebay....
Bral jsem je tady
http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ ... 344-Magnet
http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ ... 344-Magnet
Aurora 9+letadla
TRex 100, Blade Nano cpx, Beta 1400, DX8 + Phoenix v4.0
Kluci děkuji
Obědnám,jenom trefit ten správný a kamarád si může užívat důchodu
Obědnám,jenom trefit ten správný a kamarád si může užívat důchodu
Nazdarek.
Tak jsem se take zblaznil do Bety a poridil si ji. Mam verzi III postavenou z KITu rovnou s D2826 2200kv motorem a vrtuli APC 6x4EP regulator 30A baterka 2200mAh. Uhlikova vystuha ve vyskovce a na spodni strane po cele delce ocasu. Papirove pres vahu (733g)
No co budu vypravet, zkusenosti minimalne (pred spoustou let jen 2 kanal, vyskovka, smerovka a rozhadrovany model pri prvni startu, jeste nebyl simulator)
Takze jsem potrenoval na simulatoru. Kamarad slibil zaletani, ale kdyz jsem konecne byl pripraven k letu nemel cas. Tak jsem to zkusil sam. 20 startu, zadna havarie, asi jsem klikar, lital jsem i premet a prekrut.
Ale mam nekolik dotazu.
1) teziste. Teziste mam na "papirove" spravnem miste. Vyskovka na klouzani bez motoru je rovne. Letadlo leti rovne. Ale pri "dive testu" prudce vyplave = teziste moc v predu. Posouvat dozadu se ho zatim bojim. Mate nejakou podobnou zkusenost?
2) Mate nekdo zkusenost pridat tam klapky? Neni slozite je tam pridat (mam uz ted vsechno na pantikach). Otazka je jesli to ma smysl. Rad bych se vesel na mensi pristavaci plochu a potrebuji ho pribrzdit. Zatim jsem skousel jen brzdu (mixovana obe klidelka dolu), ale nejsem nadsen. Nedari se to nastavit. Bud ji mam malo a nebrzdi, nebo dojde k pretazeni a ztrate rychlosti az na padovou.
PS: nepotrebujete nekdo NEPOUZITY komplet Beta 1400-iii motor, unasec, vrtuli a preklizku na montaz motoru? Vse jen vybaleno z krabice, nikdy to nikam neletelo. V pripade zajmu PM.
Tak jsem se take zblaznil do Bety a poridil si ji. Mam verzi III postavenou z KITu rovnou s D2826 2200kv motorem a vrtuli APC 6x4EP regulator 30A baterka 2200mAh. Uhlikova vystuha ve vyskovce a na spodni strane po cele delce ocasu. Papirove pres vahu (733g)
No co budu vypravet, zkusenosti minimalne (pred spoustou let jen 2 kanal, vyskovka, smerovka a rozhadrovany model pri prvni startu, jeste nebyl simulator)
Takze jsem potrenoval na simulatoru. Kamarad slibil zaletani, ale kdyz jsem konecne byl pripraven k letu nemel cas. Tak jsem to zkusil sam. 20 startu, zadna havarie, asi jsem klikar, lital jsem i premet a prekrut.
Ale mam nekolik dotazu.
1) teziste. Teziste mam na "papirove" spravnem miste. Vyskovka na klouzani bez motoru je rovne. Letadlo leti rovne. Ale pri "dive testu" prudce vyplave = teziste moc v predu. Posouvat dozadu se ho zatim bojim. Mate nejakou podobnou zkusenost?
2) Mate nekdo zkusenost pridat tam klapky? Neni slozite je tam pridat (mam uz ted vsechno na pantikach). Otazka je jesli to ma smysl. Rad bych se vesel na mensi pristavaci plochu a potrebuji ho pribrzdit. Zatim jsem skousel jen brzdu (mixovana obe klidelka dolu), ale nejsem nadsen. Nedari se to nastavit. Bud ji mam malo a nebrzdi, nebo dojde k pretazeni a ztrate rychlosti az na padovou.
PS: nepotrebujete nekdo NEPOUZITY komplet Beta 1400-iii motor, unasec, vrtuli a preklizku na montaz motoru? Vse jen vybaleno z krabice, nikdy to nikam neletelo. V pripade zajmu PM.
Gratuluju, já jsem na tom byl s Betou naštěstí skoro stejně, nikdy jsem s RC nelítal, ale asi se přiklonilo štěstí.
Pokud se to při kluzu chová dobře, asi bych to tolik neřešil a lítal dál s takovým těžištěm, jestli ho chceš fakt posunout dozadu, vůbec bych se nebál, kdy to nepřezeneš, Beta nebude neříditelná, akorát se bude houpat a hůř klouzat, ale jak říkám, to je úplně jedno, pochybuju, že by si s tím nepřistál.
Klapky u Bety asi moc nemají smysl, zkoušelo to pár lidí a snad všichni říkají, že se moc neprojevují.
Pokud se to při kluzu chová dobře, asi bych to tolik neřešil a lítal dál s takovým těžištěm, jestli ho chceš fakt posunout dozadu, vůbec bych se nebál, kdy to nepřezeneš, Beta nebude neříditelná, akorát se bude houpat a hůř klouzat, ale jak říkám, to je úplně jedno, pochybuju, že by si s tím nepřistál.
Klapky u Bety asi moc nemají smysl, zkoušelo to pár lidí a snad všichni říkají, že se moc neprojevují.
Swift II | T9X(OpenTX)
jdobry píše:...... Zatim jsem skousel jen brzdu (mixovana obe klidelka dolu), ale nejsem nadsen. .....
Zkus obráceně - obě křidélka nahoru - to by mělo zkrátit klouzání při přistání.