Graupner MX-20 HOTT (1)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
mirob

Re: Graupner MX-20 HOTT

#1066 Příspěvek od mirob »

Dík pekne....aj tak musím pockať na konektory...neviem pripojiť ani baterku...a nechcem to všelijako bastliť...predpokladám, že na update si len vyrobím prechodku z origo kábla servo konektor-JST ...
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1067 Příspěvek od jyrry »

Mně právě v návodu mate tato část:

Transmitter with HoTT module: locate the BIND / RANGE button on the back of the transmitter, and hold
it pressed in while you press and hold the SET button on the receiver.

Tohle platí jen pro nový, ještě nenapárovaný přijímač:

Unless the receiver has already been bound to the transmitter, it automatically enters BIND mode when •
initially switched on. If you have already completed the binding procedure for this combination of transmitter
and receiver, the red LED on the receiver goes out, and the model can be operated immediately.
jyrry.webnode.cz
Lark

#1068 Příspěvek od Lark »

Tak v tom už vám bohužel neporadím. Jen jsem si stáhnul manuál od Graunera. Já ten přijímač nemám, mám jen 2ks GR-12L a na těch tlačítko je, i když jsem s nima taky trochu zápasil, než jsem je nabindoval. Chovají se trochu jinak než je v popisu.
Lark

#1069 Příspěvek od Lark »

jyrry píše:Mně právě v návodu mate tato část:
Transmitter with HoTT module: locate the BIND / RANGE button on the back of the transmitter, and hold it pressed in while you press and hold the SET button on the receiver.

Jestli jsem to dobře pochopil, tak to znamená "zapnout přijímač". Je to sice dost divně napsaný, ale když na něm žádné tlačítko není, tak to tak beru.

Jinak ohledně upgrade FW je v manuálu popisovaný nějaký extra SW "micro software loader" z graupneráckých stránek a v manuálu je i postup. USBinterface je stejný, ale je k němu nějaký jiný kabel.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1070 Příspěvek od jyrry »

Lark píše:... tak to znamená "zapnout přijímač". Je to sice dost divně napsaný, ...l.

No právě, to mi připadá že návod tvořili stylem Ctrl+C - Ctrl+V z návodu na tu "normální" 12-ku - tam to je, že se zapíná se stisknutým tlačítkem, ale ono to stejně funguje jinak :-)
jyrry.webnode.cz
Lark

#1071 Příspěvek od Lark »

Ono se tam taky píše o tlačítkách na zadní straně Tx (na MC-20 žadná nejsou). Jestli vám to pomůže, tak tady je minimálně upravený překlad z překladače. Zkusil bych tu variantu "Nebo"

2.1. Binding
Když vy přejete si použít Graupner HoTT 2.4 GHz přijímač se specifickým vysílačem, první krok musí vždy být "bind" zařízení "jeho" Graupner HoTT 2.4 GHz RF modul (vysílač). Tato "binding" procedura musí potřebuje být uskutečněný jednou pro každou kombinaci přijímače a RF modulu. Zařízení dodávaný v sadě již jsou vázaná k sobě navzájem v továrně, to jest binding procedura popsané dále sekce pouze potřebuje být uskutečněný když vy přejete si použít další přijímač. Ať tak nebo onak, to může být také opětovně kdykoliv je-li nutné, například po výměně vysílačů. Podívejte se prosím do "BINDING" sekce u vaše RC systém nebo instrukce modulu pro proceduru.
Když je binding potřebný, toto je postup:
. Přepněte vysílač a přijímač ON.
. Jestliže přijímač ještě nebyl vázaný na vysílač, to automaticky vstupuje do BIND módu při zapnutí. Jestliže již máte kompletní binding proceduru pro tuto kombinaci vysílače a přijímače, zhasne červená LED na přijímači, a model okamžitě může být ovládaný. Jestliže LED nezhasne, prosím následujte tento postup:
. Vysílač s HoTT modulem: najít BIND / RANGE tlačítko na zadní straně vysílače, a držet to stlačilo zatímco vy tlačíte a držet SET klávesu ON přijímač. Obojí LED na zadní straně vysílače nyní nepřetržitě svítí, a červená LED na přijímači svítí.

Nebo:
Vybrat menu vysílač "Basic Stettings, Model" a použitím horní/dolní šipek levé či pravé dotykové desky přesunout se do obrazovky "RF bind" řádek. Nyní začínat tak zvaný "receiver binding" proces pro přijímač k aktuálně aktivní paměti modelu krátce stiskněte středovou klávesu SET pravé dotykové desky. V tomto okamžiku obrazovka zobrazí začne signalizovat trvání "bond".
. Jestliže červená LED přijímače zháší během asi deseti sekund, toto signalizuje , že proces binding je kompletní. Vy můžete nyní uvolnit oba knoflíky, a vaše vysílač / kombinace přijímače je připravená pro užívá.
. Nicméně, jestliže červená LED na přijímači stále bliká po déle než deset sekundy, pak proces binding selhal. Pokud toto by měl nastat, opakujte celou proceduru.
paegas123

#1072 Příspěvek od paegas123 »

Ten přijímač jsem měl a taky jsem furt řešil jak to bindovat když tam není tlačítko. Ale je to jednoduché. Ten přijímač po zapnutí je chvilku v bindovacím režimu a pak se normálně přepne na normální provoz.Proto když chceš bindovat ,tak na rádiu zapneš bindování a připojíš šťávu do přijímače během chvíle se spárujou.
malcomx

#1073 Příspěvek od malcomx »

jyrry píše:Pokud je nový, nepoužitý, tak sám po zapnutí napájení přejde do "bindovacího" stavu.

do parovaciho stavu prechazi pokazde pri zapnuti pokud nenajde jiz naparovany vysilac,
na jinem vysilaci staci spustit BIND a je to.

upgrade FW se provadi pres stejny loader jako Vario apod. (micro_gyro_swloader.exe)
ja mam vyrobenou redukci ze servokonektoru na micro JST-ZH ktere jsou na prijmaci.
Nacelnik

#1074 Příspěvek od Nacelnik »

Ahoj,
chtěl bych se Vás mazáků zeptat, jak je to vlastně s ukládáním dat do SD karty ve vysílači.

Koupil jsem si před časem vario a nainstaloval do modelu. Vario fachčí bez problémů, pípá, ukazuje výšku atd, ale když provozuji jiný model ( hydroglizer) tak se mi do sd karty ukládají data které si pak přes PC vyvolám. Ukládá se mi pouze ten hydroglizser, ostatní modeli nikoliv - mám 4 a na každém je jiný přijímač. Ale jak logovat ono vario které je na 6ti kanálovém přijímači?

Děkuji moc za rady a pomoc.
N.
Lark

#1075 Příspěvek od Lark »

Není mi úplně jasné co ti to vlastně dělá. Na těch ostatních přijímačích ti vario taky funguje a jenom se neloguje na SD, nebo vůbec nefunguje?
U 6ti kanálu musí být 5. kanán přepnutý na "sensor" a záznam na kartu se spouští při spuštění stopek "doba letu".
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1076 Příspěvek od jyrry »

Co vím, tak data se ukládají jen u modelu, u kterého mám aktivovaný timer - měření celkového letového času, jinak ne.
jyrry.webnode.cz
malcomx

#1077 Příspěvek od malcomx »

Lark píše:U 6ti kanálu musí být 5. kanán přepnutý na "sensor" a záznam na kartu se spouští při spuštění stopek "doba letu".

potvrzuji, je to pro kazdy model zvlast.
Nacelnik

#1078 Příspěvek od Nacelnik »

jyrry píše:Co vím, tak data se ukládají jen u modelu, u kterého mám aktivovaný timer - měření celkového letového času, jinak ne.

Celkový čas.
Hmm polaboruji :-) 5. kanál zapnutý je - s tím jste mi radili před cca 2mi měsíci..

Děkuji moc :-)
N.
kope
Kontaktovat uživatele:

Re: Graupner MX-20 HOTT-baterka

#1079 Příspěvek od kope »

Pořád jsem odkládal koupi jiné baterky do Tx - už jsem byl rozhodnutý, koupit originální Graupner LiPo, ale nějak "nebyli lidi", kteří by došli do té prodejny a koupili jí :-). No a před pár dny jsem někde na RCGroups narazil na informaci o tom, že v řadě vysílačů MZ je LiPo baterka s "ochranným elektronickým obvodem" - předpokládám, že to bude něco, jako je "kurvítko" v Robbe baterkách pro Futabu, na což pár uživatelů Futaby spadlo. Tak jsem kontaktoval Trivox s dotazem, jestli v baterce opravdu elektronika je. Sice jsem tak úplně nedostal odpověď na můj dotaz, jestli v baterii je ochranný obvod a co to znamená pro provoz, nicméně odpověď od technické podpory Trivoxu mne překvapila:

"...Já bych volil spíše NiMH akumulátory Eneloop, které mají samovybíjení pouhých 15% kapacity za rok a pro vysílače jsou naprosto ideální. "

Takže rozhodně mám zase o čem přemýšlet...
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Graupner MX-20 HOTT-baterka

#1080 Příspěvek od jyrry »

kope píše:... Takže rozhodně mám zase o čem přemýšlet...

a co toto:
jyrry pát 18. dub, 2014 7:11 píše:... jak do vysílače našťouchat 3ks aku 18650...
jyrry.webnode.cz
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“