Tohle je myslim ten problém většiny zde diskutujících lidí (vyjímky tu samozřejmě jsou). Pro začátek si většina lidí koupí model ala "Himoto" a jelikož je to jejich první model, tak s tím taky tak zachází a jistě se věnujou běžné údržbě. Když se to začne sypat, tak přijdou na manii kde dostanou radu od těch kteří tohle asi řešili nedávno a bylo jim na foru doporučeno HPI nebo TRAXXAS (LOSI či ECX) jakožto dvě silně medializované značky. Takže koupí ten TRAXXAS, a protože s ničím jiným než s tim "Himotem" před tím TRAXXASEM nejezdili, tak se jim ten TRAXXAS zdá prostě báječnej. Jenže svět se kolem TRAXXASU opravdu netočí a je spousta daleko prestižnějších značek a to i v poměru cena/výkon kde se jim ten TRAXXAS rovnat díky své ceně jaksi nemůže. Bohužel tyto značky nejsou nijak medializované, ale přesto svojí klientelu mají a kdo chce, tak si je najde. TRAXXAS je něco jiného a je to čistě masovka podpořená masivní reklamou která se zdá býti velmi účinná. Výsledkem diskusí je tedy většinou to, že na začátek "Himoto" a pak jedině HPI nebo TRAXXAS protože masy nic jiného fakt neznají. Nechci tu narážet na to HPI, o kterém si myslím, že třeba ten Firestorm je solidní auto a za přiměřenou cenu dostanu slušně vybavenej podvozek. To o TRAXXASU říc prostě nemůžu.Stiwo píše:Pokud nemám osobní zkušenost radím podle toho jsem přečetl tady na tomto a jiných fórech. Na Himoto 60% lidí nadává 40% funguje a zastávají se ho, 85% bývalých majitelů co si po tom koupili TRX, HPI, axial nebo jiné osvědčené, dražší modely zase kritizují Himoto (i když za tu cenu to je asi to nejlepší co jde koupit) a jiné levné modely.
Tak to fakt není. Jen se snažím přemýšlet, co za dané peníze dostanu. Když sme u toho ECX které stojí s plechovkou 7K, tak si řikám proč. Mají na autě nějaké mimozemské plasty? Určitě nemají. Stříká je do forem jistě nějaká čínská fabrika jako spoustu jiných "neznačkových" věcí. Kvalita zpracování? To už myslim dneska není problém ani u číny. Maximálně se můžem bavit o použitých kovových materiálech. Že má auto Spektrum vysílač? A co jako? Umí toho víc jak ten Himoto? Neumí! A že je kompatibilní? A k čemu je mi to dobrý? Když si koupim další auto, tak tam bude zase jinej vysílač. Když si koupim auto bez vysílače, tak si stejně koupím jinej vysílač s pamětí na modely a ten báječnej Spektrum odložim nebo prodam.Kovboj píše:Mám pocit že podle tebe musí být zcela nepochopitelné, že někdo kupuje jiná auta než Dacia. Protože každé auto má 4 kola a když je Dacia nejlevnější, tak je přece nesmysl kupovat něco "lepšího"...
Ta auta jsou prostě jiná konstrukcí, kvalitou zpracování, odolností nebo i výbavou - u ECX máš třeba Spektrum přijímač a vysílač, žádná nekompatibilní jednorázová záležitost jako u Himota.
Píšeš že jsou auta jinak konstruovaná. Ukaž mi jedinej zásadní konstrukční rozdíl mezi tím ECX a Himotem!
Já prostě nenacházím nic, co by mě jako zákazníka mělo přesvědčit dát ty 4 tisíce navíc za ECX.