Nechce nahoru..

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
scarabeus

#16 Příspěvek od scarabeus »

krt.ecek píše:Dík večer doma vyzkouším, to mě nenapadlo že vlastně ty táhla serv jsou taky štelovací

Ano jsou, a nekdy to proste po nehode jinak nejde. Mne se to uz stalo. Osobne nevim, jestli preskocil tisicihran nebo se to vyskublo, proste jsem musel udelat asi 3 plny otocky a pak to bylo opet bez problemu.

Nekdy se musi prestelovat napriklad po upgradu na kovovy swashplate.
cz_johny

#17 Příspěvek od cz_johny »

Zdravím,tak jak se daří trimovat? Já s tím zápasím a životnost baterky mi to moc neulehčuje,mám sice dvě ale i tak..
Každopádně s těma táhlama je to pravda,když táhlem na levo (z pohledu zezadu) otáčíš po směru hodinovejch ručiček (do prava),posouvá Ti to trimmer na levo (pro let do předu a dozadu) směrem nahoru a naopak.Když pohneš pravým po směru posune Ti to trimmer dole (klopeni) směrem doleva..Stačí dvě otočení,aby to bylo znát...

Mě se podařilo vše nastavit parádně,trimmery musím použít jen minimálně,ale mám jinej problém...po 6 minutách letu už vrtulník nechce stoupat.Drží se pořád ve vzduchu těsně nad zemí,ale na horu nechce.Pak ještě minutu a pak už jen točí vrtulí na zemi,dokud nedojde baterka.Je mi jasný,že někam se strácí výkon..Motory jsou teplejší než před tím a baterka taky..

Mohl by mi prosím,nějaký majitel CX2 popsat,jak má nastavená táhla a eventuelně i šroubky na řídící jednotce?Třeba kolik závitů od spoda je nastavené jedno i druhé táhlo a v jaké poloze jsou šroubky na řídící jednotce..

Předem všem díky za popis i za případné nápady...
scarabeus

#18 Příspěvek od scarabeus »

Delas pauzy mezi jednotlivyma baterkama? Maximalne dve v kuse, a i to neni vhodny. Motory se prehrivaji jako das, musis jim dat chvilku, aby se vzpamatovaly. Pokud nedokazou uz udrzet vrtulnik ve vzduchu, bude nekde chyba, napriklad jeden motor jde do kelu. S tim jsem se potkal ted ja a musel jsem objednat novy.
cz_johny

#19 Příspěvek od cz_johny »

Na to aby vychladli si dávám pozor,vždycky je nechám vychladnout úplně do studena..
A že by odešli tak brzo? To se mi nezdá,maj za sebou pár startů..Řekněme tak do 30... Jediné co by mohlo být,že by se mohli poškodit při té havárce..
Co jsem si ještě všiml,že ta nová hliníková deska cyklilky jde dost ztuha..Když jí odpojím od táhel a zkouším s ní pohnout jde opravdu dost ztuha,navíc když s ní hýbu přes serva ozývá se takové popraskávání..
Nemůže to být tím?
scarabeus

#20 Příspěvek od scarabeus »

Popraskavani neni nikdy v poradku, zkontroluj tisicihran a paku serva, jestli nepreskakuji zuby.
cz_johny

#21 Příspěvek od cz_johny »

Omlouvám se za blbou otázku,ale tisícihran je co a kde?
arda1
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od arda1 »

Tisícihran(správně dražkovaná hřídel) je na výstupu serva jak se na ni nasunuje páka serva(vnitřní drážkování)-někdy praskne páka a nebo se omelou zoubky na hřídeli a při záběru to může "přeskakovat)" o zoubek či víc sem a tam (praskání) :wink:
ICQ 638556901
cz_johny

#23 Příspěvek od cz_johny »

Je možný,že by tohle by mohlo souviset s tou nehodou.. při té to odnesla deska cykliky,která jse spojená se servem,takže je dost možný,že rána prošla až tam..Ale myslíš,že by to mohlo mít vliv,na výkon motoru?Potažmo na ten můj problém s malou výdrží a neschopností stoupat?

Ono je dost možný,že tam při té nehodě odešlo ještě něco dalšího o čem nevím.. vyměnil jsem je to co bylo očividný.. listy,hlavu rotoru,desku cykliky,lyžinu..(no moc dílů už nezbýva :) ) Nenapadá Tě co by se mohlo ještě poškodit? Krom toho co už si psal samo..
Naposledy upravil(a) cz_johny dne sob 02.02.2008 15:21, celkem upraveno 1 x.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od arda1 »

Osobně se přikláním k názoru, že problém bude v ozubených kolech převodovky a přeskakuje(zda vůbec) to tam.Buď je zoubek(zoubky) poškozené a nebo chybí úplně. Chce to vydělat a vypojit servo a po protočení prsty za páku je obvykle jasno. :wink:
ICQ 638556901
arda1
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od arda1 »

Na výkon motoru tohle mít vliv asi nebude. :cry:
ICQ 638556901
cz_johny

#26 Příspěvek od cz_johny »

No a právě na ten bych se zaměřil.. co může způsobovat,že někde něco drhne,nebo je zkrátka potřeba větší výkon? Mimochodem když oběma servama pohnu ručně,neozývá se vůbec nic..Každopádně,tohle bych zatím neřešil..Vše funguje jak má,takže otázka zní...

Kde se strácí výkon?Nemůže to být třeba nastavením těch táhel?Někdo psal,že když jsou špatně nastavený,je po třeba větší výkon přimět vrtulník stoupat.. nemůže být chyba někde tady? Dost už jsem s tím hejbal na všechny strany,jak se to snažim dát do kupy,tak je možný,že jsem to rozhašil úplně..Proto by bodlo nějaké info od někoho kdo má stejnej vrťas,aby mi řekl,jak to má nastavený...

Ještě co je pravdy na tom,že deska cykliky by měla být v rovině? Znamená to,že by měla být při startu úplně vodorovně a tudíž by se měli táhla ze serv nastavit tak,aby když se po zapnutí seřídí,dosáhly přesně na desku cykliky ve vodorovném stavu?
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Pucmeloud »

Když jsi rozebíral hřídele a ložiska: neutáhl jsi stavěcí kroužky moc natěsno? A vůbec: namazal jsi to aspoň trošku olejem, nebo řidkou vazelénou? Co se točí, to se má mazat !!! Nevěřte na samomazná ložiska, taková nejsou.
cz_johny

#28 Příspěvek od cz_johny »

Tak už fakt nevím, teď jsem zkusil i to s tou deskou cykliky..Dal jsem ji co nejvodorovněji,sešteloval táhla a žádná změna.Dá se v klidu vytrimovat (v tom už začínám být fakt profík :D ),ale celková letová doba,je pořád stejná..6 minut a pak se plácá na na zemi další minutu..
Jak se dá poznat,že je motor v háji?
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Pucmeloud »

Když už mluvíme o tom "nestoupání" , malém výkonu a nakonec jsme zavrhli střídavé motory: předpokládám, že v těch dvourotorech jsou obyč plecháče ss motory. No a co je takhle nahradit ss motorama vyšší kvality? Kvalitní ložiska, precizní kolektor s uhlíkama...přeci se takových dělá spousta,ne? Máte někdo typ na vhodné náhrady?
cz_johny

#30 Příspěvek od cz_johny »

No pravda,nic jsem nemazal a navíc zase blbá otázka stavěcí kroužky jsou pojistné kroužky? Myslím ty pod cyklikou a dole u převodového kola?
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“