Multiwii - zkušenosti, dotazy
Re: Multiwii - zkušenosti, dotazy
To: OK2BUH
Díky,vyzkouším.
Díky,vyzkouším.
KDS AGILE 5.5 (SPIRIT), KDS AGILE 7.2 (SPIRIT PRO) , TARANIS X9D+,Futaba T8FG
Mám takovej zvláštní problém,když dám YAW do leva,tak se mi zapne Angle.Co to je za úlet???Nemůžu disarmovat motory.Ale stane se to,jen když to dám do krajní polohy.
Edit:vyřešeno
Edit:vyřešeno
KDS AGILE 5.5 (SPIRIT), KDS AGILE 7.2 (SPIRIT PRO) , TARANIS X9D+,Futaba T8FG
Prosím o radu mám desku multiwii crius se, někde jsem vyčetl že pro LEVEL mod musím v MultiwiiGUI zaškrtnout u AUX1 všechny tři políčka. Bohužel když toto udělám nedaří se mi vůbec odarmovat motory. V configu mám nastavené MINCOMMAND 1000, MINTHROTTLE 1200 a MAXTHROTTLE 1850. Před zaškrtnutím se mi odarmovat podaří, THR mám okolo 950. U toho mám problém, že se mi motory zastavují.
Můžete mi prosím poradit nebo vysvětlit v čem dělám chybu?
Můžete mi prosím poradit nebo vysvětlit v čem dělám chybu?
Nezaškrtl sis v kódu, že armuješ pomocí AUX?
Jinak to skutečně funguje. Samozřejmě máš lepší si to nastavit na nějaký AUX, který nehodláš použít nebo vůbec nemáš na vysílačce...
Mam to takhle na AUX4, funguje bez problému...
Jinak to skutečně funguje. Samozřejmě máš lepší si to nastavit na nějaký AUX, který nehodláš použít nebo vůbec nemáš na vysílačce...
Mam to takhle na AUX4, funguje bez problému...
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]
Odarmovat mi jde když zaškrtnu jenom M, zkoušel jsem pro všechny AUX a je to stejné. Je někde pěkně popsané jak by to mělo být správě nastavené? Hledal jsem a podařilo sem i najít jenom pár rad.
Když jsem chtěl mít furt zapnutý level, zaškrtnul jsem všechny tři možnosti u AUX4.
Funguje to bez problému. Nic jiného jsem nenastavoval...
Armování mam VIA_TX_YAW...
Funguje to bez problému. Nic jiného jsem nenastavoval...
Armování mam VIA_TX_YAW...
Ono je úplně jedno u kterého AUX se to zaškrtne, třeba i u toho co se používá na něco jiného. Pokud se zaškrtnou všechny tři políčka, tak je to vlastně zapnuto trvale. Podobně mám zapnutý i MAG. Pokud to ovlivňuje armování, tak je určitě definováno v konfigu jinak než na yaw. Jakou verzi MWii používáš? Odpovídá tomu i verze Wingui?
měl jsem tam 2.2, tak jsem teď zkusil nahrát 2.1 a už mi jedou motory na LEVEL, až na to, že se mi pořád zastavují motory
Zkus poslední dev verzi 2.3...
(neobsahuje MultiWii Conf, použij ten z v 2.3 "stable")
(neobsahuje MultiWii Conf, použij ten z v 2.3 "stable")
Díky za rady, nahrál jsem novou verzi a zdá se, že všechno správně běží. Zítra půjdu zkoušet 
Caute,poridil jsem si Arduino Mega 2560.Mam na tom desku s gyrama,acc a mag.Mezi Arduinem a gyrama mam desku od Edise.Po pripojeni napajeni,nahrani SW(Multi Wii 1,9) nereaguji gyra.V programu vidim jednu hnedou caru.Ovladac funguje a kdyz zapojim regly k desce,motory jedou.Prosim o pomoc a rady co a jak.Jsem z Plzne.Diky Robin(723678318,rollerrobin@seznam.cz ,FB:Robin Roller)
1.) Proč tak starý MultiWii?
2.) Co je deska Edise? Nějak se mi to nepodařilo vyhledat.
Nefungují jenom gyroskopy nebo všechny senzory?
Vidíš v GUI nějaké I2C errors?
2.) Co je deska Edise? Nějak se mi to nepodařilo vyhledat.
Nefungují jenom gyroskopy nebo všechny senzory?
Vidíš v GUI nějaké I2C errors?
Ahoj,diky za reakci.Vymenil jsem s jednim kumpanem hexacopteru.Deska a vsechny programi byly k tomu.Takze ji zkousim rozchodit.Deska od Edise(jmeno uzivatele zde na rcmanii) V GUI nevidim zadny error,jakmile pustim program multi wii vidim ovladac,kdyz hybu packama v programu se to taky hybe.Ale dole,kde maji byt nacteny ty gyra nejede nic.Jen jedna hneda cara.
Gyra, acc ani mag ta deska nevidí. Jsou jako nepřipojené.
Poznáš to i podle toho, že jsou v GUI ty ukazatele červeně, místo zeleně...
Zvláštní ale, že to nenačetlo ani žádné PIDy...
BTW použil jsi správnou verzi Arduino IDE? Na MultiWii 1.9 musíš použít starší verzi...
Poznáš to i podle toho, že jsou v GUI ty ukazatele červeně, místo zeleně...
Zvláštní ale, že to nenačetlo ani žádné PIDy...
BTW použil jsi správnou verzi Arduino IDE? Na MultiWii 1.9 musíš použít starší verzi...
firedoog píše:Ahoj,diky za reakci.Vymenil jsem s jednim kumpanem hexacopteru.Deska a vsechny programi byly k tomu.Takze ji zkousim rozchodit.Deska od Edise(jmeno uzivatele zde na rcmanii) V GUI nevidim zadny error,jakmile pustim program multi wii vidim ovladac,kdyz hybu packama v programu se to taky hybe.Ale dole,kde maji byt nacteny ty gyra nejede nic.Jen jedna hneda cara.
Někdy mi to udělalo to samé a pomohlo zmáčknout buton "read".
Nebo zkus vyměnit USB port z COM1 na COM5, či naopak.
Já to nespustím, pokud zapnu program dříve, než když mám vše zapojené, čili musíš mít zapojenou desku do kompu a pak teprve otevřít GUI, vybrat port a pak buton start...
Pokud to ani pak nepojede, přehrát soft.
H.
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero