ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Originál není ani jeden, ale odkud přesně je mám, už si nepamatuju. Nějaké klony.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Nedrží rovinu
Zničeho nic
se mi stalo toto: Při startu se coptera naklonila levým předním motorem dolu, až do země. Jako by se chtěla překlopit. Znovu jsem vše zkalibroval, ale nepomohlo to. Znovu jsem nainstaloval fw a opět vše zkalobroval, dělá to pořád. Když ji držím zespodu a nechám jakoby vznášet, tak se pomalu kýve v úhlopříčce levá přední / pravá zadní. Asi 1x za sec. a síla těch výkyvů se stupňuje. Jediné, co jsem měnil, než to začala dělat, je umístění regulátorů a zrušení distribuční desky. Teď je mám podle obrázku, předtím byly všechny vedle sebe pod "ocasem". Já vím, mám tam pěknej bordel, ale to jsem měl i před tím, zatím hledám optimální rozložení.
Když stojí na rovině, tak v MP se zabrazuje vodorovně.
Napadá vás příčina? Mě napadlo jen, že je to rozbitý
Zničeho nic
Když stojí na rovině, tak v MP se zabrazuje vodorovně.
Napadá vás příčina? Mě napadlo jen, že je to rozbitý
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
Jelikož jsi napsal, že jsi kontoloval, měnil, FW - zkontroluj si také, jestli máš stále správně zvolený typ rámu "X" / "+". To se mi právě při jednom upgrade FW stalo, že veškeré parametry zůstaly, pouze se změnil typ "X" / "+" a dělalo mi to to samé, jak popisuješ.
Futaba T10 2,4 gHz; T-REX 600 E FBL BeastX; Protos FBL BeastX
X-quadrocopter APM2.5.2 vlastní rám
X-quadrocopter APM2.5.2 vlastní rám
Mám správně - Xko. Když jsem připojen k MP a copteru rukou naklápím, tak umělý horizont ve flight datech ukazuje správně.
Asek píše:Mám správně - Xko. Když jsem připojen k MP a copteru rukou naklápím, tak umělý horizont ve flight datech ukazuje správně.
Keď si menil umiestnenie regulátorov, neprehodil si nechtiac aj kabliky od rekulátorov do APM-ka?
Raději jsem to zkontroloval
, ale taky jsou dobře.
Měl bych asi lama dotaz, ale nemůžu najít podobnou informaci. Někde jsem četl, že PixHawk je optimalizován na napětí do 4S a pro 5S a více je doporučená úprava. Týká se to ArduFlyeru taky, nebo v tomhle nemá omezení. Chci si postavit Hexakoptéru a tak k tomu sháním co nejvíc informací.
Dostal som sa k skúšaniu LOITER modu a akonahle ho zapnem, tak kopter zacne cuvat a uhybat doprava. Althold rezim je v pohode. Compassmot mam na 29%. Kompas som kalibroval vnutri v baraku. Moze to byt problem?
logout píše:Dostal som sa k skúšaniu LOITER modu a akonahle ho zapnem, tak kopter zacne cuvat a uhybat doprava. Althold rezim je v pohode. Compassmot mam na 29%. Kompas som kalibroval vnutri v baraku. Moze to byt problem?
Kdybys měl kompas špatně zkalibrovaný, dělalo by to v Loiteru kruhy. Jestli jede pořád jedním směrem po přímce, bude to něčím jiným.
Ale i tak, kompas kalibruji vždy venku, široko daleko žádné železo (ani auto).
Zkus ještě zkalibrovat akcelerometry. (To je to stavění na nohy, na záda, na bok, na čumák...). To by mohlo být ono. Anebo zkus kalibraci (trimování) za letu. Postup se tady o něco výše probíralo.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
Woita píše:Kdybys měl kompas špatně zkalibrovaný, dělalo by to v Loiteru kruhy. Jestli jede pořád jedním směrem po přímce, bude to něčím jiným.
Ale i tak, kompas kalibruji vždy venku, široko daleko žádné železo (ani auto).
Zkus ještě zkalibrovat akcelerometry. (To je to stavění na nohy, na záda, na bok, na čumák...). To by mohlo být ono. Anebo zkus kalibraci (trimování) za letu. Postup se tady o něco výše probíralo.
Akcelerometre budú v pohode. Stabilize aj AltHold režim fungujú bezvadne. On sa nestavia do tej polohy nejak prudko. Len proste odlieta niekam. Oproti iným režimom vlastne pribudol kompas+gps. GPS má 3D fix. Skôr mám pocit, že kompas neukazuje presný sever tam, kde skutočne je, ale s odchýlkou(kalibroval som v dome).
Po vyladeni althold a loiter bych rad poladil jeste stabilize rezim. Aktualne me trapi 2 problemy:
1) Pokud visim na miste ve stabilize (pri nulovem vetru), tak se quad lehce "vlni" (pomalu)
2) Kdyz dam plny plyn a quad vystreli vzhuru, tak se celou dobu klepe (rychle).
Vibrace jsou temer nulove. Poradite co zkusit poladit?
1) Pokud visim na miste ve stabilize (pri nulovem vetru), tak se quad lehce "vlni" (pomalu)
2) Kdyz dam plny plyn a quad vystreli vzhuru, tak se celou dobu klepe (rychle).
Vibrace jsou temer nulove. Poradite co zkusit poladit?
Ještě je to překompenzované asi bych přidal trochu na D tak na 0,006
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Majklik píše:Měl bych asi lama dotaz, ale nemůžu najít podobnou informaci. Někde jsem četl, že PixHawk je optimalizován na napětí do 4S a pro 5S a více je doporučená úprava. Týká se to ArduFlyeru taky, nebo v tomhle nemá omezení. Chci si postavit Hexakoptéru a tak k tomu sháním co nejvíc informací.
Riadica doska je napájana 5V becu, takže podľa mňa doska ani nevie aké napätie ide do a z regulátorov. To je teoria. Podstatné je aby na 5 a viac článkov boli konštruované regulátory.
Vlastná skúsenosť je taká, že momentálne lietam APM na 5 článkov LiPol a skúšal som aj šesťčlánok. APM to zvládla, ale pri plnom vykone a mojej zostave regulátor-motor-vrtuľa to bolo (na 6čl.) a aj je (na 5čl) zbytočne "premotorované". Takže ak budem kupovať dalšie baterky, tak kúpim štvorčlánky a radšej pridám na kapacite.
Vedel by niekto poradit, preco mi pise aj pri normanom lete FAILSAFE ?
Pritom signal je ok, kopter tak 15m od vysielacky a riadenie je tiez bez problemov.
Failsafe mam uz otestovany na pristatie a ten tiez funguje perfektne. Len nechapem, preco mi to stale vypisuje v HUD v Mission planner.
Skusil som aj pristat, vypojit baterku a znova zapojit, ale ked vzlietnem, tak po chvili znova...
Pritom signal je ok, kopter tak 15m od vysielacky a riadenie je tiez bez problemov.
Failsafe mam uz otestovany na pristatie a ten tiez funguje perfektne. Len nechapem, preco mi to stale vypisuje v HUD v Mission planner.
Skusil som aj pristat, vypojit baterku a znova zapojit, ale ked vzlietnem, tak po chvili znova...
Nemáš zapnutý failsafe pro telemetrii? S antenama z rctimeru bych se ani nedivil, už se to probíralo, že jsou to spiš asi 2,4 a ne 433mhz. Proto jsem je ani nezkoušel a udělal si nové.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.