DJI NAZA pokračování
Re: DJI NAZA pokračování
Manuál bude v agličtině, je to sice koupené tady v ČR ale přes českého prodejce (helihobby) od Evropského zastoupení SKY HERO v BELGII. nekupoval jsem samostatně NAZU jelikož jsem bral COMBO elektroniky (regly,motory,vrtule s NAZOU M V2 + GPS) a KIT SKY HERO SPY a tam to vyšlo o dost lépe než tady.
Pochopil jsem správně že manual je stejný pro všechny NAZY tedy nazu M-lite i naza M V2 + gps? liší se akorát hardware?
Pochopil jsem správně že manual je stejný pro všechny NAZY tedy nazu M-lite i naza M V2 + gps? liší se akorát hardware?
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
seltino píše:Manuál bude v agličtině, je to sice koupené tady v ČR ale přes českého prodejce (helihobby) od Evropského zastoupení SKY HERO v BELGII.
Tebe nezajímá, odkud to má prodejce. Ty jsi to koupil v ČR od českého prodejce a máš ze zákona nárok na český návod. Tak ho žádej.
vim odkud to prodejce ma, jsem rad ze mi sehnal to sky hero spy a nemusel jsem si ho sam objednavat ze zahranici. Navod v cestine je jen drobny zadrhel.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
ne že bych ho neměl taky sem kupoval od pelikana a ten dával manuál v CZ ale už ho mám za ty dva roky a několik copter trošku v salátovém vydání
ten manuál je tedy stejný pro všechny verze NAZY? Postup nastavení totožný, liší se jen po hardwareové stránce a možnostmi připojení komponentů?
Domnivam se ze ano.
cucpo píše:pani velke diky za ochotu. Furt riesim jednu a tu istu vec kamos ma Phantoma a to on ked pusti packy stoji to ako pribite. Postavil som DJI450 s Multiwii 2.3 lieta to clekom stabilne ale nedrzi to na mieste stale to niekam driftuje do stran. Dobre kupil som Nazu 2 k tomu ten odfoteny ram. Neuvedomil som si ze ta naza by asi mala byt v tazisku ja ju mam vpredu tak ako je naznacene na fotke. Reglery su skalibrovane cez vysielacku vsetky pripojene k vystupu plynu , dal som plyn naplno zapipali stiahol som na nulu zahrali. Ked sa roztacaju vyzera ze je to OK ze vsetky maju rovnake otacky. IMU je skalibrovane aj v advance mode. Kompas skalibrovany Naza zablika ze ma lock satelity. Skusil som s tym teraz polietat v manuale to taha ta bateria dozadu ale v Atti to normalne vzlietlo. Dal som GPSatti a driftuje to presne ako ta koptera s Multiwii uz som z toho magor. Jedine co ma este napada vysielacka Turnigy 9XR nejako presne nedrzi stredovu polohu Elevator lieta mi to medzi 0-30 ked to pozeram v asistentovi. Moze to sposobovat ze nedrzi polohu v GPS ?? Ale mame tu traja tie Turnigya vsetkym to tak poletuje okolo stredu, vyslielacka je sklaibrovana uz X krat to nepomohlo. Som z toho uz uplna trubka. CO sa tyka toho taziska tak mi to tak vychadza za hranou baterky je vyvazena ? Zisky su na default. Mam to prerobit aby bola Naza v strede ??
Ahoj, pokud Ti to takto driftuje, tak zkus zalepit krabičku Nazy z boků černou páskou.
Senzor na tlak je prý citlivý na světlo a já když jsem létal za sluníčka, tak se to chovalo docela šíleně.
Po zalepení boků krabičky černou elektrikářskou páskou se to najednou chovalo slušně.
Někde na netu jsem viděl zmínku o tomto problému, tak jsem to vyzkoušel.
Vláďa
cucpo píše:
Pani prikladam video koptera v atti vzlietne vyrovna to v pohode ale pri otacani okolo osi to takto vzdy zhupne, je to tym ze Naza nieje v tazisku alebo mam skusit pomenit zisky ??
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3SHezPxcHLE[/youtube]
Som z toho uz pekny debil
Pani pls nejaka rada k tomu zhupnutiu pri yaw ??? Ked otacam kopteru okolo osi tak sa tak podivne rozhupe MarkAurel radil skusit to prevadzkovat na 4S tuto moznost momentalne nemam objednal som baterku mozno to pomoze skor som myslel ci do toho nefusuje ten moj nepodareny setup bateria vzadu je to moc tazke a naza je moc vpredu rozmyslal som ze ked mu dam aby tocil tak v podstate vzdy ten jeden zadny motor musi ubrat a ci to nesposobuje to zhupnutie ?? Dnes som skusil dat bateriu na horne plato do stredu prepadalo sa to menej ale chcel by som tu bateriu vozit vzadu hore by som chcel umiestnit vysielat na FPV. Nesalo by sa to nejako doladit ziskami ale ja som skusal vsetko mozne nepodarilo sa mi to stabilizovat
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
Bylo by dobry napsat tvoji vybavu v copteru
vrtule motor esc naza ....
Jasne je tam NAZA2, motory Sunnysky X2213 980kv, reglery 30A, vrtule aktualne 10x5 z HK. Zostava je taka podivna je to ram z rctimer, Nazu mam dost vpredu nieje v tazisku, vsetko by malo byt nastavene zisky v Naza su na default.
[album]3856[/album]
Lieta to celkom stabilne v GPS mode , v atti to trocha taha do strany ale to by asi stacilo dotrimovat, problem je s tym yaw ked ho otocim okolo osi tak sa zhupne a zakmita
[album]3856[/album]
Lieta to celkom stabilne v GPS mode , v atti to trocha taha do strany ale to by asi stacilo dotrimovat, problem je s tym yaw ked ho otocim okolo osi tak sa zhupne a zakmita
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
čauko, skladam svoju prvu copteru uz mam skoro vsetky veci doma, teraz prisiel rad na to objednat nazu... ale neviem sa rozhodnut
podla toho co som sa docital naza - lite nevie BT modul,gimbal,NAZAV2-PMU,IOSD
co NAZA - M ma (V1-cervena (ktora sa da upgradnut na V2)) je to asi rovnaky HW len ma zarazila ta cena:
NAZA - lite + gps combo 133€
NAZA - M - 112€
+ GPS 158€ (WTF?!) = 270€
da sa niekde ten GPS modul zohnat lacnejsie ? popripade nebude ma casom lite velmy obmedzovat ? (chcem tam neskvor dat fpv cize nejake OSD + mozno aj gimbal)
nechcem teraz kupit lite a za pol roka V2..
Prepacte mi ak to tu uz bolo zodpovedane ale citat vyse 140 stran je dost casovo narocne.
za kazdu radu ďakujem
podla toho co som sa docital naza - lite nevie BT modul,gimbal,NAZAV2-PMU,IOSD
co NAZA - M ma (V1-cervena (ktora sa da upgradnut na V2)) je to asi rovnaky HW len ma zarazila ta cena:
NAZA - lite + gps combo 133€
NAZA - M - 112€
+ GPS 158€ (WTF?!) = 270€
da sa niekde ten GPS modul zohnat lacnejsie ? popripade nebude ma casom lite velmy obmedzovat ? (chcem tam neskvor dat fpv cize nejake OSD + mozno aj gimbal)
nechcem teraz kupit lite a za pol roka V2..
Prepacte mi ak to tu uz bolo zodpovedane ale citat vyse 140 stran je dost casovo narocne.
za kazdu radu ďakujem
ja bych bral set Naza-V2 (little je jen očesaný o rozšiřování jako osd apod.).. a pak jen dokoupil iosd mini...
hej ale je to moj prvy copter a nechcel som hned do neho tolko vrazat :/ jeden pad a rozbije sa to gps 150€.. 
lellaf píše:hej ale je to moj prvy copter a nechcel som hned do neho tolko vrazat :/ jeden pad a rozbije sa to gps 150€..
I bez GPS se dá dobře létat, GPS je jen doplněk.
-
Kamikaze591
Potřeboval bych poradit. Mám nazu m V2, okto X8 1655 vrtule, provoz na 4S 470kv tmotory. Jaký zisk zvýšit /snížit když je koptera velmi citlivá na vítr? Po mírném vánku se začne trochu kymácet a po chvíli (3 vteřiny) se srovná.
Při letu vpřed je kopter schopný klesnout i 2 metry, po puštění kniplu nabere svou původní výšku.
Při letu vpřed je kopter schopný klesnout i 2 metry, po puštění kniplu nabere svou původní výšku.