Stále cestující Blade 400 při visu

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zpráva
Autor
arkudo

Stále cestující Blade 400 při visu

#1 Příspěvek od arkudo »

Ahoj,
zvládnul jsem BLADE SR tedy mešní živější helinu, ale když jdu nahoru s BLADE 400 tak se mi nedaří ani pořádně zaviset.
Stále mi to někam cestuje. Nemít tren. kříž tak už jsem to rozmlátil.
Dost se kloní doprava, ale prostě jí udržet na místě je mnohem větší fuška než tu menší mršku.
Neporadí někdo čím to může být?
Gyro mám Logitech 2100t ale s se stabilitou ocasu problém nemám.
Díky za tipy.
Kolmost jsem se snažil nastavit...
Zba
Kontaktovat uživatele:

Re: Stále cestující Blade 400 při visu

#2 Příspěvek od Zba »

Asi bych zacal stopou listu a vycentrovanim cykliky.Cyklika musi byt kolma k ose (predstav si to jako rovinu a osu) a kdyz se podivas na vrtas ze strany za letu, mel by jsi videt jeden list.Jakmile vidis dva, mas spatnou stopu listu a musis pootocit s gripy.
JosefSvejk

#3 Příspěvek od JosefSvejk »

Taky je třeba si uvědomit, že ten Blade 400 už bude asi "plnokrevný" šestikanál a je třeba ho opravdu řídit i při visu. A hodně.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Jicha

#4 Příspěvek od Jicha »

Blade SR je taky "šestikanál", a je určitě hůř ovladatelný než 400. Když jsem po 200 poprvé vzlétnul se 450, měl jsem pocit, že jsem ve zpomaleném filmu. Skoro jistě je něco špatně, zkontroluj všechno od vysílače (trimy, subtrimy) až po táhla k cyklice. Deska cykliky musí být přesně kolmá na hřídel, pokud z rádia jde povel "rovně".
Druhá věc je, že SR má nějak napevno nastavená expa, takže se s ním lépe začíná.
DX8, 2x mCP X, Nano CP X, Gaui 200FBL, T-Rex 450PRO FBL, 3x T-Rex 550E FBL
petsild
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od petsild »

Blade 400 kvalitou komponent od mechaniky po elektroniku patří k těm horším klidně srovnal s Griffinem. Seřizoval jsem už tři stroje ani jeden mi prostě nesedl. Třeba vakl celé hlavy je nemožné dostat do nějakého uspokojivého letového stavu a to Eflite gyro je katastrofa. Koukni jestli máš všechny páky serv kolmo proti desce cykliky a zkontroluj dráhu serv při zapnutém throttle hold a musí vykazovat stejné výchylky.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
JosefSvejk

#6 Příspěvek od JosefSvejk »

Aha, tak pardon. Já jsem myslel, že ten SR je čtyřkanál. :?
EvzEn

#7 Příspěvek od EvzEn »

Taky si myslím, že u teto heli je určitě neco špatně nastavené..
Já měl 250 a pak 450 se 450 se rozhodně visí líp..

Zkusil bych se mrknout na všechno co bylo zmíněno, plus ložiska v gripech a hlavu rotoru, protože ten kov od Eflite neni zrovna příklad tuhosti, pokud máš něco v kovové hlavě prasklého, nebo ohnutého muže to pak táhnout do strany..
Tím, že tam nemáš bezpádlo to i nákou tu míru vibrací snese a pak to uhýbá..

Nejlepší bys měl, kdybys s tím za někým dojel a on ti pomohl, aby ses zbytečně netrápil a mohl jít do vzduchu asap :)
arkudo

#8 Příspěvek od arkudo »

Nastavoval jsem kde co. Draha listu je v poradku zrovna tak kolmost cykliky. Jen me udivuje vule na pricne hridely v hlave. Muzu s tim dost kvedlat. Asi novy gumicky dam ale nevim jestli to bude mit vliv na utikani. Spis by to melo byt presnejsi asi. Proste ho dam do 1,5 m a on porad nekam cestuje. Ale hlavne se s to blbe kompenzuje a utika si to zas jinam. U ty 250 uplne v pohode ac by to melo byt hur ovladatelne.
pheek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od pheek »

Ahoj,
mám B400, překopal jsem ji na bezpádlo. Lítá suprově a někdy bych řekl že i líp než trex450. Před tím na pádlech lítal taky dobře, jen bylo potřeba ho dobře seštelovat. Vůle u gripů listu by neměla být. Pokud jde utíkání, nemůžeš to natočit, jak moc to utíká? Jak dlouho s touto heli lítáš? Já když přešel z prcka MCPX na B400 tak se mi taky zdálo že to cestuje, než jsem si na to zvykl a naučil se kompenzovat vrtochy 6ti kanálové velké heli.
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
arkudo

#10 Příspěvek od arkudo »

Vuli mam ne v gripech u listu ale v hlave jak jsou tam ty gumicky. S timhle jsem jeste nelital nepustim se do toho dokud to nezavisim. Ale 6k malyho blade zvladam...
cthulhu

#11 Příspěvek od cthulhu »

To, že je to hůř ovladatelný je daný použitím tréninkovýho kříže. Ten funguje jako kyvadlo a reakce stroje jsou pomalejší. Takže si na to musíš zvyknout a nebo kříž odmontovat. Až ho sundáš, uvidíš ten rozdíl.
Mini Titan FBL + Align 3G + Align 3GX Compact
Aurora 9 (Mode 2)
arkudo

#12 Příspěvek od arkudo »

Na tom malym mi to neprislo, tam jsem s krizem lital v pohode.
arkudo

#13 Příspěvek od arkudo »

Tak jsem preskladal hlavu a dve step podlozky byly jinde nez mely. Vymenil jsem gumicky. Uz tam takove vule nejsou tak to co nejdriv zkusim. Myslim ze by to mohlo byt ono.
arkudo

#14 Příspěvek od arkudo »

Tak vyreseno. Opravdu to bylo vaklem pricne hridele v hlave. Dneska jsem to zavisel a oproti SR sem to nemusel skoro ridit. Super jsem rad.
JosefSvejk

#15 Příspěvek od JosefSvejk »

No to je dobře, že ti to už funguje. Jenom stále nechápu, proč to pořád píšeš do dvou témat? :o
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“