mab píše:.....
S tými príjmačmi je trošku chaos.....
Nové sú tie s označením X. Tie majú Smartport - digitálna komunikácia so smartportovými snímačmi, ako je GPS, či nové Vario. Fungujú v mode D8 aj D16 - D16 je mod, kde je jednoznačne identifikovaný príjmač a bude fungovať len s modelom v nastavenej pamet..... Dajú sa použit dva príjmače D1-d8 prvý príjmač, D9 - D16 druhý....
U X6 sú obidva typy antén u X8 len ten nezmyselný s "veslami" na koncoch.... Pre lietadlá je to len ťažko použiteľné a je treba kúpiť "normálne" antény a vymeniť. Rozmerovo nieje žiaden malý príjmač vo veľkosti Schulze Alfa, alebo Rex5......
Typ V je bez telemetrie. Tam je treba používať tie s označením II. Čiže
FrSky V8FR-II (8ch) FrSky V8R7-II (7ch) FrSky V8R4-II (4ch)..... Odskúšané mám V8FRII a V8R4II. Fungujú..... Rozmerovo ten 4 kanál je tenučký s obmedzeným dosahom.... 8 kanál má plný dosah.
Déčková rada je s telemetriou, ale analógovou..... Tam nepripojíš nové senzory so smartportom, ale len tie s pripojením IN OUT. Je tam tiež potrebné použiť príjmače s označením II. Odskúšaný mám len D8R-II plus a D4R-II. Fungujú, ale u D4R II mám menší dosah. Ale v Tore stačí.....
Obecne je u FRsky s príjmačmi problém nájsť neaký maličký 5,6 kanál. ...
Vario FVAS-02H má aj Smartport aj Analóg výstup, takže ho pripojíš aj na Déčko aj na Xko príjmač.