OMG - první pořádná čenichovka s Mentorem (ztratil jsem v dálce orientaci a spirálová čenichovka do pole). Elapor tedy vydrží hoooodně
3. a 4. článek v jednom letadle
3. a 4. článek v jednom letadle
Ahoj všem. Musel jsem po čenichovce provést upgrade na nové "vnitřnosti". Nyní mám ale jeden tří a jeden čtyřčlánek. Mám i nový regl, tzn. budu ho muset nově "přihlašovat". Mám to ale udělat s vyšší, nebo nižžší baterkou??? Tak, abych mohl používat střídavě oba články.
OMG - první pořádná čenichovka s Mentorem (ztratil jsem v dálce orientaci a spirálová čenichovka do pole). Elapor tedy vydrží hoooodně
, ale nárazem vrtule, motor, regl a aku v háji.
AKU se uvolnil narazem ze zipu, natlačil se na regl, aku zkracen o 3 cm
, regl část také v háji. Dost mě chytal vztek, že jsem to málem rozšlapal, ale asi po 2 měsících jsem už ok 
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Re: 3. a 4. článek v jednom letadle
Střídat 3 a 4článek bez výměny vrtule nepůjde, pohon naladěný na 3článek bys s 4článkem upekl, pohon naladěný na 4článek bude na 3článek slabý.
OK2WY
Poučení: umím-li prd, nelítám daleko!
Proč si to chtěl rozšlapat?? Nafackovat si měl sobě, nebyla to chyba letadla že bylo tak daleko, ani se samo neřídilo.
Podle popisu škod bych tipnul že si ani neztáhl plyn.
Baterky střídat je blbost, nicméně by ses při rekonstrukci měl zamyslet jestli by to nešlo nějak líp v trupu rozmístit, dát těžké baterky za regl je volovina, při čenichovce dobře umístěný regl vydrží, motor většinou odnese hřídel a baterky záleží co potkají. Dříve se Nicd baterky umistovali na šikmou destičku, aby po ní při čenichovce vylítli ven z trupu a nerozmázli regl o motor.
Proč si to chtěl rozšlapat?? Nafackovat si měl sobě, nebyla to chyba letadla že bylo tak daleko, ani se samo neřídilo.
Baterky střídat je blbost, nicméně by ses při rekonstrukci měl zamyslet jestli by to nešlo nějak líp v trupu rozmístit, dát těžké baterky za regl je volovina, při čenichovce dobře umístěný regl vydrží, motor většinou odnese hřídel a baterky záleží co potkají. Dříve se Nicd baterky umistovali na šikmou destičku, aby po ní při čenichovce vylítli ven z trupu a nerozmázli regl o motor.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Sikma deska:-) dekuji za jednoduchy napad:-)
Díky za toto fórum.
Beep píše:Poučení: umím-li prd, nelítám daleko!
On chtěl poradit, ne zdrbat
Rozmístění vybavení v modelu je někdy o kompromisu.
Ne vždy se podaří vše rozmístit ideálně a "chybami se člověk učí".
Používat střídavě tří a čtyřčlánek samozřejmě lze, ale:
- baterie by měla být umístěna vzhledem k vyvážení
- je potřeba ošetřit u regulátoru volbu počtu článků, kvůli
hloubce vybití accu
- při střídání tří a čtyřčlánků by bylo vhodné střídat odpovídající vrtule,
případně zvolit jako "kompromis" vrtuli lehčí, tzn. tříčlánek nebude podávat
plný výkon.
nene..., jen me zdrbejte... potrebuju to 
Jasne, ze jsem byl vztekly sam na sebe, je to moje vina. Ale vztek je vztek. Ten trí a čtyř členek vznikl z toho, že mi z původního jeden tříčl. zbyl. No a když tam byl na letišti zkušený modelář, říkal mezi větou, že by mentor snesl čtyřčlánek. Tak jsem ho nyní objednal s tím, že jej využiji v budoucnu v nějakém EPP akrobatu. No a ja si myslel, že budu teď používat 3. a 4. v Mentorovi jednoduše, jen prohazováním. Na Mentorovi mám vrtuli 12x6 a v zásobe 13x6,5. Létal jsem 12x6 a tříčlánek
Jasne, ze jsem byl vztekly sam na sebe, je to moje vina. Ale vztek je vztek. Ten trí a čtyř členek vznikl z toho, že mi z původního jeden tříčl. zbyl. No a když tam byl na letišti zkušený modelář, říkal mezi větou, že by mentor snesl čtyřčlánek. Tak jsem ho nyní objednal s tím, že jej využiji v budoucnu v nějakém EPP akrobatu. No a ja si myslel, že budu teď používat 3. a 4. v Mentorovi jednoduše, jen prohazováním. Na Mentorovi mám vrtuli 12x6 a v zásobe 13x6,5. Létal jsem 12x6 a tříčlánek
Nechtěl jsem být zlej, pokud člověk nepřizná vlastní chybu, nemůže se z ní poučit a bude ji opakovat.
Pokud se naučí si to rozebrat, přiznat si chyby tak se pak dotyčnému nestane, že všichni na letišti viděli přetažený model, utržené proudnice a pilot "rušení" nebo zamrznutí 2,4 .....atd.
Pokud se naučí si to rozebrat, přiznat si chyby tak se pak dotyčnému nestane, že všichni na letišti viděli přetažený model, utržené proudnice a pilot "rušení" nebo zamrznutí 2,4 .....atd.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Vylaď to na 4S, ak si stým polietaš tak aj tak už 3S nebudeš chcieť, lebo by si sa nudil.
FrSky Tandem X20