Ahoj,
napadlo me pomoci arduina a nejakeho air speed indikatoru (pitotova trubice a diferencialni meric tlaku, napr. Airspeed sensor MPXV7002DP, nebo hot wire reseni napr. http://moderndevice.com/product/wind-sensor/) dat do letadla governor, ktery nedovoli zpomalit pod padovou rychlost, proste si to samo prida plyn. Samozrejme vypinatelny pres nejaky pridavny kanal, mozna dokonce tri stavove - vypnuto, zapnuto, definice padove rychlosti - pouzije se aktualni. V rezimu zapnuto by to merilo indikovanou air speed a pridavalo/ubiralo otacky, aby se to na ni drzelo, pripadne jiny rezim, ze to nedovoli zpomalit pod.
Je to blbost? Nebo se neco takoveho uz da sehnat? Jeste by se to asi dalo vylepsit snimacem tlaku nekde pod nabeznou hranou podobne jako maji velke Cessny a pripojit klakson, ktery indikuje kriticky uhel nabehu..
Rychlostni governor pro letadla
- vilgefortz
Re: Rychlostni governor pro letadla
...asi to nebude tak jednoduché...Jak zohledníš náklon letadla?...Pádová rychlost se s náklonem silně zvyšuje....
- Tyrano-cz
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že je zbytečný přemýšlet o výrobě, protože všechno co tu popisuješ APM-ko umí samo od sebe. Pokud budeš mít desku APM, k tomu air speed senzor, tak v určitých letových režimech nastavíš minimální rychlost a tu ti to bude držet, dokonce je to schopno hlídat i náklon a do většího než nastaveného tě to taky nepustí.
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,
- vilgefortz
Tyrano-cz píše:Myslím, že je zbytečný přemýšlet o výrobě, protože všechno co tu popisuješ APM-ko umí samo od sebe. Pokud budeš mít desku APM, k tomu air speed senzor, tak v určitých letových režimech nastavíš minimální rychlost a tu ti to bude držet, dokonce je to schopno hlídat i náklon a do většího než nastaveného tě to taky nepustí.
a jak je to se spolehlivosti toho mereni pres pitotku na malych rychlostech? Cetl jsem, ze s tim muze byt problem..
- Tyrano-cz
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem zatím žádný problém nezaznamenal ani na spodní ani na horní hranici rychlostí co lítám. Po kalibraci té pitotky je to naprosto v pohodě. Tu pitotku jsem si pořizoval právě proto, abych mohl lítat bez problémů ve větru, kde se může dost podstatně lišit rychlost obtékání křídel od rychlosti detekované GPS-kou.
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!