DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování
-
salamander
Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování
dt : Ten vírový prstenec je zaujímavý, ja som to nazval turbulencia .
To rozhúpanie sa mi stalo pri rýchlom doprednom klesaní keď som doprednú rýchlosť zastavil, urobil som to práve naopak, vtedy som to ale nevedel .
Akurát som vedel že kolmé klesanie musí byť pozvoľné, podľa iOSD idem 1m a je to v pohode, na rýchlejšie si netrúfnem .
Ochranné oblúky sú dolu, lietal som aj bez nich ale stroj som chytal do ruky .Odskúšam to prudké stúpanie ako pôjde hore , vždy ide jedna strana skôr potom sa vyrovná .
Skúšal som prstom roztočiť vrtule , tri motory majú rovnaký zvuk ten štvrtý taký hrubší, žeby ložiská ?
texmur : Za ochotu ďakujem, cez Prahu som išiel naposledy v roku 1973 keď som išiel domov z vojny .
To rozhúpanie sa mi stalo pri rýchlom doprednom klesaní keď som doprednú rýchlosť zastavil, urobil som to práve naopak, vtedy som to ale nevedel .
Akurát som vedel že kolmé klesanie musí byť pozvoľné, podľa iOSD idem 1m a je to v pohode, na rýchlejšie si netrúfnem .
Ochranné oblúky sú dolu, lietal som aj bez nich ale stroj som chytal do ruky .Odskúšam to prudké stúpanie ako pôjde hore , vždy ide jedna strana skôr potom sa vyrovná .
Skúšal som prstom roztočiť vrtule , tri motory majú rovnaký zvuk ten štvrtý taký hrubší, žeby ložiská ?
texmur : Za ochotu ďakujem, cez Prahu som išiel naposledy v roku 1973 keď som išiel domov z vojny .
Zkoušel jsem ty nové Zippy, co mi přišly. Dal jsem je v kombinaci se starší aku a v obou případech byl čas přes 12 a půl minuty, takže to přidalo přes minutu jen použitím jedné nové v páru. Spokojenost. Jak s letovými časy, tak i s cenou. Ty 2 aku mě při platbě předem a slevě stály i s poštovným 725 Kč. 
Krásný den všem Phantomistům. Po delší době jsem se dostal k přesunutí vnitřností do trupu P2. Výsledky jsou následující. 2x akku originál 2200mAh - váha 1280g, čas do prvního červeného varování 13 a půl minuty. 2x akku 2700mAh - váha 1320g, 17 a půl minuty. Vrtule jsou originál DJI pro P2. Motory origo P1, ty novější se závity pro samoutahovací vrtule. Vysílač na video 400mW. Pro mě už je tohle parádní výsledek. Škoda, že nový 3-osý gimbal tam asi nepůjde. Jestli bude zájem mohu poskytnou další info včetně fotek.
Naposledy upravil(a) PROCHOR dne čtv 01.05.2014 21:46, celkem upraveno 1 x.
Phantom 1 v trupu 2, GoPro 4BE objektiv 5,4mm, Zenmuse H4-3D, iOSD mini, vrtule 9443
OT (ale když je dnes ten svátek - tak proč to neodlehčit?)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Qlqe1DXnJKQ[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Qlqe1DXnJKQ[/youtube]
@Prochor: Co Tě k té přestavbě donutilo? Taky to zkrácení letového času u přeloženého Phantoma? Byl nějaký problém při přestavbě?
Marek_Km píše:@Prochor: Co Tě k té přestavbě donutilo? Taky to zkrácení letového času u přeloženého Phantoma? Byl nějaký problém při přestavbě?
Přesně tak, šlo o prodloužení letového času. Teď mám na výběr, při focení chalupy mi stačí jeden slabší akumulátor (za 5 minut mám hotovo), nebo dám dva a můžu točit i záběry, na které je třeba i chvíli čekat (např. start závodu apod.). Při přestavbě bylo potřeba vyřešit pár maličkostí. Dvířka bateriového prostoru jsem zatím vyrobil z polystyrenu a přichytil je sucháčem, stejně tak držák LEDky. Vnitřek jsem ještě rozšířil pro moje 2700mAh aku. Origo se tam vejdou bez úpravy. Pak už jsem jen prodloužil kablík k jednomu regulátoru a k LEDce. Vršek trupu jsem použil z P1 (nemusel jsem vyndávat GPS modul).
Phantom 1 v trupu 2, GoPro 4BE objektiv 5,4mm, Zenmuse H4-3D, iOSD mini, vrtule 9443
-
Václav Procházka
Neviděli jste někde na webu, blokové schéma Phantomu ? zpracovávám dokumentaci pro evidenci. Někde jsem ji už viděl. Nejspíš ji nakreslím zítra, dle sebe. Když tak SZ, děkuji.
- gardenroute
Tak nám DJI konečně začalo oficiálně prodávat (už dlouho avizované) 9443 design (P2 a Vision) vrtule pro P1ky s klasickým unášečem vrtule pro matku, tzn. že nejsou samoutahovací. Takže mohou konečně i Ti, kteří z nějakých důvodů nemají na P1 dobré výsledky s klony (které jsou již delší dobu na trhu) použít tyto báječné vrtule i na klasických P1 Phantomech, a ušetřit tak nějaké další minutky na svém letovém čase 
Označení DJI part # PS645211532-E300, a sada je v USA jsou za nějakých 20USD.
Snad to budou mít brzy k dispozici i lokální prodejci, tyto vrtule se občas již delší dobu daly venku sehnat, ale u nás o nich dealeři vůbec nic nevěděli
Označení DJI part # PS645211532-E300, a sada je v USA jsou za nějakých 20USD.
Snad to budou mít brzy k dispozici i lokální prodejci, tyto vrtule se občas již delší dobu daly venku sehnat, ale u nás o nich dealeři vůbec nic nevěděli
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
No sláva. Teď mám v používání kopie a jednu sadu mám ještě náhradní, takže se do koupě neženu, ale konečně je to v nabídce. Jsi kouzelník Petře, dík za info.
Co ta akcička? PPPPPPPPP? Chystá se tam někdo? Já bych se možná i zúčastnil, ale to by musel někdo jet se mnou, nebo bych se svezl. Ale pochybuju, že by se někdo z okolí našel. Třeba i v Brně bych mohl někoho vzít...
Co ta akcička? PPPPPPPPP? Chystá se tam někdo? Já bych se možná i zúčastnil, ale to by musel někdo jet se mnou, nebo bych se svezl. Ale pochybuju, že by se někdo z okolí našel. Třeba i v Brně bych mohl někoho vzít...
doufám, že budeme alespoň dva, takže malá připomínka
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KkNi6sLDwsk[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KkNi6sLDwsk[/youtube]
- gardenroute
Zdravím Romane i Marku, mám to v plánu, ačkoliv mě včera pustili na revers z nemocnice a zítra tam musím znovu, ale sobotu by to ohrozit snad nemělo
Spíše se chci Romane zeptat, myslíš, že to tam bude pro létání bezpečné, myslím tím žádné ÚCL, žádná policie, v současném honu na čarodějnice očekávám cokoliv
Spíše se chci Romane zeptat, myslíš, že to tam bude pro létání bezpečné, myslím tím žádné ÚCL, žádná policie, v současném honu na čarodějnice očekávám cokoliv
Ahoj Petře
chodím tam létat poměrně často, měšťáci Stromovku projíždějí autem i na koních a jsou prima. Cejtíš se hned bezpečněji. Je tam hodně aktivit a tahle louka je určená pro venčení psů. Griluje se a dělají se různé párty. Tohle je neofiko setkání, třeba ani létat nemusíme. Nemohu zaručit, že to tu právě nečte nějaký prudič, který si chce zasloužit metál. Na Slamníku jsem potom dohodl možnost projekce na velké LG televizi. Vezmu prodlužovací USB kabel abysme tam mohli zasouvat fleshky a nemuseli furt lézt k televizi. (doufám, že má USB vstup).
chodím tam létat poměrně často, měšťáci Stromovku projíždějí autem i na koních a jsou prima. Cejtíš se hned bezpečněji. Je tam hodně aktivit a tahle louka je určená pro venčení psů. Griluje se a dělají se různé párty. Tohle je neofiko setkání, třeba ani létat nemusíme. Nemohu zaručit, že to tu právě nečte nějaký prudič, který si chce zasloužit metál. Na Slamníku jsem potom dohodl možnost projekce na velké LG televizi. Vezmu prodlužovací USB kabel abysme tam mohli zasouvat fleshky a nemuseli furt lézt k televizi. (doufám, že má USB vstup).
- gardenroute
Jo, jo, tak nějak jsem si to myslel, Ptaaka budu mít sebou pro všechny případy
GoPro Steadycam - he, na něco takového jsem už pro svou občas nevyužitou GoPro také pomýšlel
(i když mám ještě Canon HD Legria, ale u GP se mě líbí jít do 2.7K, to Legria nemá), vyrojilo se toho na trhu dost, samozřejmě mě zajímají zkušenosti.
Tenhle Tvůj je nějaký kit, nebo zcela selfmade ? Já měl zálusk na toto, pak jsem svého času viděl něco na Kickstarteru, ale to nějak nedopadlo
GoPro Steadycam - he, na něco takového jsem už pro svou občas nevyužitou GoPro také pomýšlel
Tenhle Tvůj je nějaký kit, nebo zcela selfmade ? Já měl zálusk na toto, pak jsem svého času viděl něco na Kickstarteru, ale to nějak nedopadlo
Jj tohle začínalo jako kickstarter. Koupil jsem to v Austrálii (gyromatic) a unese to kamery do půl kila. Zatím tam mám starou GP3 BE. Plánuju koupit Blackmagic Pocket Cinema Camera. Ale kámoš jí vrátil protože dropovala a přehřejvala se. Potřeboval bych jí otestovat.
Ptaaaky vezměte určitě na výlet. Já pojedu z Želíz přes Mělník, tak kdyby chtěl hodit z tohoto směru, tak ho mohu svézt.
Ptaaaky vezměte určitě na výlet. Já pojedu z Želíz přes Mělník, tak kdyby chtěl hodit z tohoto směru, tak ho mohu svézt.
- gardenroute
To je ono, co ? 1050 AU USD, kolik je to amerických ?Dag2B3 píše:Jj tohle začínalo jako kickstarter. Koupil jsem to v Austrálii (gyromatic) a unese to kamery do půl kila. Zatím tam mám starou GP3 BE. Plánuju koupit Blackmagic Pocket Cinema Camera. Ale kámoš jí vrátil protože dropovala a přehřejvala se. Potřeboval bych jí otestovat....